קפה מר בצורה קיצונית מהבריקה - ייתכן שבמוקה הטעם מעודן (טעים) יותר?
-
Moshe_1987
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן,
אני שותה בשנה האחרונה קפה בבריקה מהדור החדש יחסית (מיכל מים שחור) עם קפה דיאמה טחון מראש.
בלתי ניתן לשתות את הקפה נקי (דבר שלא קרה לי מעולם עם אספרסו), הטעם מר ברמה גסה. ולכן אני תמיד מוסיף חלב או קרח וחלב.
אתמול בקרתי חבר שהכין לי קפה נקי באמצעות המוקה והטעם היה הרבה יותר מעודן ונקי.
שורה תחתונה, אם מדובר בפוזה של קרמה בבריקה אני מוכן לוותר עליה אם הקפה במוקה טעים יותר.
האם אני עושה משהו לא נכון? (ראיתי מלא סרטונים ביוטיוב ותמיד יוצא לי באותה שכונה)
ייתכן שהקפה במוקה עדיף?
בנוסף, אני רוצה לקנות מטחנה חשמלית Delonghi KG79 , שותה מקינטה בלבד בשלב זה בחיי, מידניות מאסתי (הזדקנתי). האם יש תמורה עדיפה שפספסתי בסקר שוק באותה רמת מחיר?
אני שותה בשנה האחרונה קפה בבריקה מהדור החדש יחסית (מיכל מים שחור) עם קפה דיאמה טחון מראש.
בלתי ניתן לשתות את הקפה נקי (דבר שלא קרה לי מעולם עם אספרסו), הטעם מר ברמה גסה. ולכן אני תמיד מוסיף חלב או קרח וחלב.
אתמול בקרתי חבר שהכין לי קפה נקי באמצעות המוקה והטעם היה הרבה יותר מעודן ונקי.
שורה תחתונה, אם מדובר בפוזה של קרמה בבריקה אני מוכן לוותר עליה אם הקפה במוקה טעים יותר.
האם אני עושה משהו לא נכון? (ראיתי מלא סרטונים ביוטיוב ותמיד יוצא לי באותה שכונה)
ייתכן שהקפה במוקה עדיף?
בנוסף, אני רוצה לקנות מטחנה חשמלית Delonghi KG79 , שותה מקינטה בלבד בשלב זה בחיי, מידניות מאסתי (הזדקנתי). האם יש תמורה עדיפה שפספסתי בסקר שוק באותה רמת מחיר?
בריקה קצת יותר רגישה לטחינת קפה ממקינטה רגילה, אבל הקפה שלה לטעמי עדיף בהרבה, בטח לאוהבי אספרסו.
שימוש בקפה טחון מראש זו הבעיה, ומכיוון שאתה מתכוון לפתור אותה, זה לא בעיה שתימשך.
לגבי המטחנה - לך על זה. יהיה קשה למצוא משהו עדיף במחיר הזה, ולבריקה היא לגמרי תעשה את העבודה.
שימוש בקפה טחון מראש זו הבעיה, ומכיוון שאתה מתכוון לפתור אותה, זה לא בעיה שתימשך.
לגבי המטחנה - לך על זה. יהיה קשה למצוא משהו עדיף במחיר הזה, ולבריקה היא לגמרי תעשה את העבודה.
קפה מר יכול להיות חלוט(מבושל- חשוף לחום) יתר על המידה או חסר על המידה.כשיש הרבה ניסיון ניתן להבדיל בין המרירות של שרוף או לא "מבושל" מספיק.התחושה שלי שמדובר בקפה שלא נחלט מספיק- זו מרירות חדה מאוד ולפי נתיאור שלך זה נראה לי אבל שוב קצת קשה להעריך ממרחק.יכול להיות שהקפה ישן יותר ואז הטחינה צריכה להיות דקה יותר. יתכן שנפלת על קפה מעופש. תנסה לנקות אותה טוב טוב כי גם שאריות קפה יכולות לעשות טעם מר ותמנע מלנקות עם סבון מכיוון שהוא יכול להשפיע על הטעם גם כן.בעיקרון הבריקה אמורה להשאיר מעט יותר טעם מהמוקה כי הלחץ מעט גבוה יותר אבל הרבה פעמים המשקולת בבריקה מתרוממת מוקדם מידי או נתקעת ומתרוממת מאוחר מידי מה שיכול גם להשפיע על זמן החליטה אז הייתי מציע לשקשק אותה לפני השימוש לוודא שלא נתקעה.בכל אופן אם תטחן לבד זה שדרוג אדיר לעומת קפה טחון קנוי. לגבי המטחנה אם אתה מעוניין בחשמלית בלבד הייתי הולך על ascaso i-mini יד שנייה. יש מלא כאלה למכירה כל הזמן פה בפורום כי זאת מטחנה התחלתית שממנה משתדרגים, תוכל למצוא ממש כמעט חדשות סביב ה500 שח ואין מה להשוות מבחינת איכות ואמינות לדלונגי. בנוסף מנגנון הכיוון שלה רציף מה שיאפשר לך ממש להגיע לרמת הטחינה הרצויה.
-
Moshe_1987
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה רבה על הטיפים! האם יש ניקיון מיוחד שצריך לעשות? יש קצת נקודות חלודה בכד המים.
אתחיל ברכישת מטחנה ואתרשם מההבדל בטעמים.
רכשתי פולים של קפה דיאמה גולד בהמלצתו של המוכר לקפה מעודן (בבית ראית שמדובר דווקא בקפה הכי חזק שלהם....), האם יש סוג אחר מומלץ באותה רמת מחירים?
אתחיל ברכישת מטחנה ואתרשם מההבדל בטעמים.
רכשתי פולים של קפה דיאמה גולד בהמלצתו של המוכר לקפה מעודן (בבית ראית שמדובר דווקא בקפה הכי חזק שלהם....), האם יש סוג אחר מומלץ באותה רמת מחירים?
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
למקינטה רגילה (וגם למכונה האמת) אני מאוד אוהב את השוקולד אתיופי של negro.
לא יודע מהי רמת המחירים שאתה מצפה לה, אבל זה עולה 60 ש"ח לחצי קילו.
לא יודע מהי רמת המחירים שאתה מצפה לה, אבל זה עולה 60 ש"ח לחצי קילו.
כפי שנאמר, יתכן שמדובר בטחינה דקה מדי, יתכן גם שהקפה נדחס בפילטר- ואין לדחוס אותו, גם לא להקיש עם הפילטר על משטח.. במקרים כאלה, סילון המים שעובר דרך הפילטר, מתעכב זמן רב מדי ואחכ שורף את הקפה. בשימוש נכון בבריקה (בניגוד למקינטה רגילה) הגעתי לרמות שאינן מביישות מכונה מקצועית. כמובן שנלווית לכך הקפדה על כל שאר המרכיבים, מים אכותיים, מטחנה טובה, פולי קפה בטריות ובקליה נכונה....דבר נוסף חשוב מאד- באיזה שלב אתה מכבה את הלהבה מתחת לבריקה. מאוחר מדי- טעם שרוף, מוקדם מדי- חוסר מיצוי. באופן כללי, יש לגבות את הלהבה די בסמוך, שניה או שתיים, לאחר פריצת הר הגעש, אבל כדאי להתנסות ולהגיע לתזמון הנכון.