התייעצות - לאן להתקדם מכאן?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
הקיפוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן,
יש לי מכונת לה פבוני יורופיקולה שקניתי חדשה בקיץ 2017, ומטחנה די חבוטה (נמוקס לוקס).
אחרי הרבה מאבקים ושבירות נפשיות הבנתי שאני לא אהיה זה שישקול כל פעם את הקפה ויקפיד על קוצו של יוד. גם ניסיונותי בתחום השקילה וההקפדה לא הביאו הרבה תועלת כי תמיד יש משתנה שלא הצלחת לשלוט עליו - טמפרטורה, עובי טחינה, טריות הקפה, עוצמת הלחץ על המנוף, וכו' וכו'. התוצאות של המכונה לא מדהימות ובעיקר משתנות כל הזמן, ואני גם לא מצליח להוציא ממנה במכה אחת אספרסו בכמות שמספיקה לשני הפוכים (אנחנו שותים בבית בעיקר הפוכים).
השאלה היא, לאן כדאי לי להתקדם מכאן כאשר יש כמה אופציות:
- החלפת המטחנה: האם החלפת מטחנה לכשעצמה אמורה לשפר את האיכות של הקפה ואת ההדירות של ההכנה?
- החלפת מכונה: אם אוסיף אלף-אלפיים שקל ואחליף למכונה אחרת (נגיד - Bezzera BZ10 משומשת), מבלי לשנות את הרגליי באופן דרמטי (כלומר - אמשיך להכין קפה מבלי להשתעבד לרוטינה מאוד מפורטת), זה אמור לשפר את המצב? האם יש טעם להחליף למכונה כזו מבלי להחליף את המטחנה?
- שדרוג כלשהו של המכונה: הוספתי לה מד לחץ שלא הועיל הרבה, המדבקות של הטמפרטורה כבר לא עובדות. יש משהו נוסף שניתן לעשות?
האם אני מפספס משהו? אשמח לטיפים, אם למישהו יש סבלנות לכך...
תודה רבה
דני

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #2 

במילה אחת, מטחנה.
מינימום 2500, לא פחות

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

ב-99% מהמקרים שאלה בסגנון זה אכן היתה נענית בתשובה המתבקשת - מטחנה.
מזל טוב - אתה ב-1% שצריך להחליף מכונה.

להוציא אספרסו טוב עם לה פבוני יורופיקולה זה אחת המשימות הקשות בתחום, צריך להיות מאוד מאוד מיומן בשביל זה. בשביל לשחזר את זה באופן עקבי צריך להיות כמעט על אנושי.

המטחנה שלך אמנם לא מהשורה הראשונה, אבל אפשר להוציא איתה יופי של אספרסו. זה אמנם היה לפני כ-12 שנים, אבל עשיתי את זה בהצלחה מרובה בזמנו.
לעומת זאת, גם עם המטחנה הכי טובה בעולם לא תצליח לשלוט על טמפרטורה ולחץ באופן עקבי עם המכונה הזו.

תחליף מכונה, תקבל יופי של ״הפוך״. כשתרצה להשתדרג עוד יותר, תחליף כבר מטחנה.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #4 

כמו שהציע ירון, תחליף מכונה
יש הרבה אפשרויות למכונות שיתאימו לך, הייתי בודק אוסקר, אפשר למצוא במחירים טובים
מכונה פשוטה לתחזוקה, המון ידע בפורום שלנו ובפורומים אחרים

הקיפוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה רבה למגיבים. אוסקר תמיד נראתה לי לא סקסית במיוחד וגם ענקית.
מה לגבי הבזרה שהזכרתי קודם, או משהו מסוגה?
הצרכים הם כאמור - קפוצ'ינו, עדיף מכונות שאינן מסובכות לתחזוקה ואין להן דרישות רבות. מבחינת התפעול אני נכון לאתגרים, אם זה יהיה מחצית מסובך מהפבוני זה יהיה מבחינתי שיפור משמעותי

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #6 

הבזרה שהזכרת מעלה זה רק צרות לפחות בנסיון האישי שלי אתה תוציא 2000 בקניה ותמשיך להוציא עוד כל הזמן.
היתה לי כזאת מספר שנים, מפסקי הפעלה ירוק ואדום שמתקלקלים, משאבה ויברציונית, גוף חימום שגרם להחלפה של כל הדוד כי כל הברגים היו גמורים, ברז חמים, מיכל מים שנוזל, שילדה מחלידה כאילו יוצרה על ידי אלפא רומיאו ועוד ועוד. פשוט אשפה של מכונה.
רוצה קפה טוב תשקיע פעם אחת במכונה ברמה ולא במכונה בת 20 שנה.
זה בכל אופן נסיוני.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תלוי בתקציב.
אוסקר יד2 תעלה לך 1000-1500, מכונה E61 יד2 תעלה בערך 3000 וצפונה
האם תרגיש הבדל בכוס קפוצינו? לא חושב.
נכון, האוסקר לא הכי יפה, אבל לא גדולה יותר ממכונות E61

הקיפוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

מה לגבי ויביים דומובר פיקולו?

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@הקיפוד
עדיף מכונה עם מחליף חום במידה ואתם שותים בעיקר קפוצינו
הפיקולו איננה כזו

ranik
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

מבלי לערער על המומחים ממני - נקודת מבט שונה טיפה

שליחה #10 

אני כרגע בוחן את האפשרויות שלי לשדרוג מכונה ויש לי זוית טיפה שונה בעיניין.
גם אנחנו בבית שותים כמעט רק הפוך. אני מאוד הייתי רוצה ליצור אספרסו שאני אוכל להינות ממנו אבל כנראה שהמכונה שלי פשוט לא יכולה לייצר אספרסו מספיק טוב.
לעומת זאת, ההפוכים - מעולים. אשתי מאוד נהנית וללא ספק ההפוך שאני מייצר בבית טעים הרבה יותר מכל בית קפה.
המכונה הנוכחית שלי היא אסקסו סטיל 2, בת 5 בערך.
הנקודה שלי היא שמשקה שמורכב מ 98 אחוז חלב כמעט ולא יכול לבטא הבדלים באיכות האספרסו שבו.
ולכן, אני לא הייתי ממליץ בהכרח על מעבר למכונות ברף ההגבוה שהוזכר פה אלא אם יש תכנון לשתות הרבה יותר אספרסו ולהנות לעומק מהמורכבות שלו. (זו הכוונה שלי)
מי ששותה בעיקר הפוכים לעניות דעתי יכול בשקט להסתפק בסליביה ודומיה עם מטחנה סבירה (לי יש K3)
אני בוודאי לא הייתי הולך על HX, תחזוקה מסובכת, חוסר יכולת לשלוט בפרמטרים של החליטה אם רוצים לייצר אספרסו, חוסר עקביות.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

Re: מבלי לערער על המומחים ממני - נקודת מבט שונה טיפה

שליחה #11 

@ranik
לא נעים לי להגיד לך, אבל אתה ממש לא בכיוון.
מכונה טובה תיתן לך גם אספרסו טוב וגם קפוצי'נו מעולה. אם לא תוציא אספרסו טוב לא תקבל קפוצ'ינו טוב למרות שהחלב מרכך את הטעמים.
יותר מזה, להמליץ על סילביה כמכונה כדי להכין קפוצי'נו זה ממש הפוך מהיעוד שלה. כל המכונות דוד אחד לא מתאימות להכנת קפוצ'ינו אילה אם יש לך המון סבלנות לחכות בין חליטה להקצפה.אפשרי, אבל היא ממש לא טובה בזה.
במכונת HX או דוד כפול אפשר להקציף חלב ולחלוט בו זמנית או בסמיכות אחד לשני, גם הרבה כוסות ברצף, אין מה להשוות מבחינת נוחות לעומת מכונות כמו סילביה. גם העקביות תהיה הרבה יותר טובה מהסילביה.
תחזוקה של HX היא לא מסובכת בכלל, באקפלאש פעם בחודש וניקוי מידי פעם.
בקיצור, כשתתנסה במכונת HX, אתה תיקח את כל מה שכתבת בחזרה.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #12 

מה התקציב?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #13 

@הקיפוד - למיטב ידיעתי היורופיקולה מקציפה טוב, אז אולי במקום להחליף אותה במכונת E61 עם מחליף חום או דוד-כפול, חפש אחת עם דוד-בודד (כמו ה-VBM דומובר ג'וניור הבסיסית). הן מעולות לאספרסו וביחד עם הלה-פאבוני אתה מקבל בעצם מכונת דוד-כפול עם שני ראשים, אחד ראש מנוף ואחד ראש E61. זה מה שאני עשיתי, ומלבד שזה שזה תופס קצת יותר מקום על השיש אני לא יכול להיות יותר מרוצה.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #14 

@הקיפוד
·
האם יש אפשרות שאם נגיד אחד מחברי הפורום יבקר אותך עם מטחנה סבירה ויוציא לך שוט אספרסו "לפנים" תשנה דעתך על שקילות והכנה בלה פאבוני?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

הקיפוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

אהלן, שוב תודה על התגובות.
לגבי תקציב - הכוונה היא להשקיע בערך אלפיים שקל נוספים, מקסימום. כלומר - אם היורופיקולה תוכל להימכר באזור ה-1200 שקל, אנחנו מגיעים לסביבות ה-3200
לגבי תוספת מכונה - לצערי המטבח קטן ואין לי מקום לשתי מכונות
לגבי משלחת סיוע - זה רעיון יפה מאוד, הבעיה היא שיכול להיות שיש כאן גם עניין של מיומנות שאין לי...אם חברי הפורום סבורים שהחלפת מטחנה בלבד, בלי שיפור משמעותי במיומנות, יכולה לשפר באופן משמעותי את המצב, אני נוטה לעשות את זה ולא להחליף מכונה. היורופיקולה היא סיפור מההפטרה אבל לפחות אני כבר מכיר אותה, והיא גם פשוטה לאחזקה כי יש בה מעט חלקים. היא גם קטנה ושקטה. אם אקנה מכונה אחרת אני עלול להיכנס לעולמות שונים לגמרי של תקלות ואחזקה וגם זה לא בראש שלי

kmoraz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: מבלי לערער על המומחים ממני - נקודת מבט שונה טיפה

שליחה #16 

ranik כתב:הנקודה שלי היא שמשקה שמורכב מ 98 אחוז חלב כמעט ולא יכול לבטא הבדלים באיכות האספרסו שבו.
...
·
בנוסף לנקודה שהעלה שמוליק, היחס בין אספרסו לחלב זה בין 1:2 ל-1:3. בלאטה יש יותר חלב אבל בוודאי לא מגיע ל98%.

הקיפוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

מבלי לערער על כל מה שנכתב כאן אני נוטה כנראה לראש בקיר

שליחה #17 

ההחלטה היא לשדרג מטחנה למאצר מיני משומשת, לעשות רמונט ליורופיקולה באספרסוטק, לקנות לה מדחום דיגיטלי לראש, ולהסתער על כל העניין בכוחות מחודשים. ושהשם יהיה בעזרי
כשיהיה לי הציוד אני מניח שיהיו לי הרבה שאלות, מקווה שתהיו כאן להחזיק לי את היד
דני

נ.ב - מישהו פה התנסה בצביעת בסיס היורופיקולה בתנור? כמה זה אמור לעלות? כמה מסובך לפרקו מבחינת כלים שצריך (התרשמתי שהמכונה הזו, בנוסף לכל יתרונותיה, מצריכה כלי עבודה ייחודיים)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #18 

לא ידעתי שאפשר להוסיף מד-חום דיגיטלי ליורופיקולה. אתה מתכוון לפרוייקט DIY כמו זה, או שיש מוצר קל להתקנה? אני חושב שהפתרון המקובל (והזול) הוא שימוש במדבקות שמציגות טמפרטורה.

אגב, מסתבר שאפשר לחבר למכונה הזו קיט של חיישן לחץ שמציג בזמן אמת את הלחץ באפקליציה. זה כנראה יעזור מאוד בחזרתיות, אבל במחיר הזה עדיף כנראה לשדרג למכונה אחרת...

הקיפוד פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

היו לי מדבקות טמפ' אבל הן הפסיקו לעבוד די מהר.
אעבור לדיגיטלי ואם יהיה מעניין אדווח
https://www.ebay.com/itm/La-Pavoni-grou ... SwzTJcPjF7

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”