הי,
אני מחובר לתשתית של הוט (ספקית הוט נט) במהירות 200M. הרשת הביתית מבוססת על Asus AC68U, כאשר ה-HotBox של הוט מחובר ל-Asus בלבד, ומעביר אליו את כל התעבורה (ה-Asus מוגדר לו כ-DMZ). מהצד של Asus, ה-WAN מוגדר לקבל IP באופן אוטומטי (DHCP), ועם הגדרה ידנית של שרתי DNS (השרתים של גוגל). מעבר לזה, יתר ההגדרות ב-WAN הן הגדרות ברירת מחדל.
במצב כזה (כאשר הנתב של הוט פועל כנתב), אני מקבל מהירות סבירה (במקרה הטוב מגיע ל-160-180M). יחד אם זאת, אם אני מעביר אותו למצב Bridge - ה-Asus מתחבר לאינטרנט בלי בעיה ללא שינויים כלשהם (WAN-DHCP), אך במצב הזה המהירות יורדת לאזור ה-100M (עם פיקים של 110-120 לפרקים קצרים). ההבדל היחיד שאני שם לב אליו הוא שה-IP שאני מקבל בנתב של הוט וב-Asus שונים (בשני המקרים מדובר ב-IP קבוע, להפתעתי אחרי שבמשך כמה שבועות הייתי מחובר במצב bridge ועברתי חזרה למצב נתב, קיבלתי את אותה כתובת ה-IP שהייתה לי לפני המעבר למצב bridge).
שאלות: האם יכול להיות שהוט/הוט נט מזהים שהחיבור מתבצע לא מהנתב שלהם ונותנים לי מהירות גלישה נמוכה יותר? אם כן, מה אני יכול לשנות בהגדרות כדי לתקן את זה? מהדברים שנשמעים לי פוטנציאלים, אני יכול להעתיק את כתובת ה-MAC של ה-HotBox, ואני רואה גם שיש אפשרות להגדיר אופציות בשם Client ID ו-Vendor Class בהגדרות ה-DHCP של ה-Asus, אבל אני לא יודע האם ה-HotBox משתמש בהן, ואם כן - מה הערכים.
האם מישהו נתקל בבעיה דומה?
שאלה נוספת. אני שוקל לעבור לפרטנר (התשתית מגיעה בחודש-חודשיים הקרובים, יאיי!). לא בא לי לשלם להם על הנתב שלהם, היות ואני בגדול מרוצה מה-Asus - אבל אני כן רוצה מהירות של לפחות 200M, ואולי אפילו 500M. האם אני צפוי להיתקל בבעיות דומות, אם אשתמש בנתב שלי ישירות, ללא הנתב שלהם?
תודה מראש לעונים!