מהירות הורדה בפרטנר פייבר (לא מרוצה)
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אז אתמול חיברו אותי לפרטנר 1000\100 ויש דברים שלא מוצאים חן בעיני.
קודם כל בבדיקת מהירות ב fast.com קיבלתי רק 390 (אח"כ עשיתי עוד כמה בדיקות והם נעו בין 390 ל 910 אז אני כבר מבולבל). חוץ מזה, אני משתמש ב ASUS ac86u וכשניסיתי להוריד קובץ משרת מסוים קיבלתי 4 מגה לשניה וחבר שניסה להוריד את אותו הקובץ עם הנתב שלהם, קיבל מהירות ממוצעת של 50 מגה. ניסיתי עוד מספר פעמים בשעות שונות ביום וזה נראה כאילו זה תקוע על 4 מגה. זה הקובץ למי שרוצה לנסות. זה ubuntu 20 משרת גרמני. לא שום קובץ בעייתי או משהו.
האם ישנן הגדרות מסויימות באסוס שיכולות לשפר את המצב?
תודה מראש
קודם כל בבדיקת מהירות ב fast.com קיבלתי רק 390 (אח"כ עשיתי עוד כמה בדיקות והם נעו בין 390 ל 910 אז אני כבר מבולבל). חוץ מזה, אני משתמש ב ASUS ac86u וכשניסיתי להוריד קובץ משרת מסוים קיבלתי 4 מגה לשניה וחבר שניסה להוריד את אותו הקובץ עם הנתב שלהם, קיבל מהירות ממוצעת של 50 מגה. ניסיתי עוד מספר פעמים בשעות שונות ביום וזה נראה כאילו זה תקוע על 4 מגה. זה הקובץ למי שרוצה לנסות. זה ubuntu 20 משרת גרמני. לא שום קובץ בעייתי או משהו.
האם ישנן הגדרות מסויימות באסוס שיכולות לשפר את המצב?
תודה מראש
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תודה רבהkingshoko כתב:כן, שינוי הגדרת הQOS בנתב שלך
תשנה לAdaptive QOS ולא Traditional.
ככה גם תקבל מהירות מלאה לפי רוחב הפס שלך בבדיקות....
דבר שני, עברתי על השירשור הזה וגם שאלתי את אותה השאלה שם כדי לחסוך נושא חדש אבל לא הגבתם אז החלטתי לפתוח נושא חדש
האם עדיין אתה חושב שזה יעזור? פשוט כרגע ה QOS במצב disabled בכלל.
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
זה פתר לך את הבעיה של הורדת הקובץ ובדיקת המהירות?
במצב disabled אתה לא מקבל את כל רוחב הפס?
בגדול אם אין עומס על הקו אז אין צורך בQOS
אבל אז זה אומר שאם לדוגמא את מוריד טורנט וזה תופס לך את כל רוחב הפס אבל דברים אחרים יעבדו פחות טוב באינטרנט, לדוגמא סטרים או גלישה במקביל.
אבל אז זה אומר שאם לדוגמא את מוריד טורנט וזה תופס לך את כל רוחב הפס אבל דברים אחרים יעבדו פחות טוב באינטרנט, לדוגמא סטרים או גלישה במקביל.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
סתם מסקרנות בדקתי אצלי עכשיו:
אני בסלקום עם חבילת 500, נתב ASUS ac88u
בבדיקת מהירות ב FAST קיבלתי 240 (לא חושב שאי פעם קיבלתי יותר מ 350-400)
ניסיתי להוריד את הקובץ שרשמת - קיבלתי מהירות של מגה 1
בדקתי הגדרות QOS - זה היה אצלי adaptive
בדקתי הגדרות QOS - זה היה אצלי adaptive
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב אז איפשרתי QOS, שמתי על TRADITIONAL וב type שמתי על customize כאשר file sharing ראשון ולאחריו גלישה.
בדיקות המהירות נראו דומות (הם היו מהירות גם לפני) אבל עדיין לא הצלחתי להוריד את הקובץ הזה ביותר מ 4 מגה.
האם באמת מיותר לצלצל לתמיכה?
בדיקות המהירות נראו דומות (הם היו מהירות גם לפני) אבל עדיין לא הצלחתי להוריד את הקובץ הזה ביותר מ 4 מגה.
האם באמת מיותר לצלצל לתמיכה?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

כפי שציינתי, את הורדת הקובץ (הסוגיה שלשמה התכנסנו זה לא פתר) ובדיקות המהירות (לפחות ב speedtest) לא היו הבעיה גם לפני.kingshoko כתב:זה פתר לך את הבעיה של הורדת הקובץ ובדיקת המהירות?
אבל אז זה אומר שאם לדוגמא את מוריד טורנט וזה תופס לך את כל רוחב הפס אבל דברים אחרים יעבדו פחות טוב באינטרנט, לדוגמא סטרים או גלישה במקביל....
גם במצב disabled קיבלתי ב speed test כ 800-900 וב fast.com בין 390 ל 910 (עכשיו יצא לי 940 אבל זה לא אומר כלום).
אוקיי. אז תודה רבה לך בכל אופן!
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אז המצב אצלי טוב מאצלךoris74 כתב:סתם מסקרנות בדקתי אצלי עכשיו:
בדקתי הגדרות QOS - זה היה אצלי adaptive...
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

כן... כלומר דומה מאוד למה שחבר שלי ראה. באמת מעניין אם זה הראוטר. לא שמעתי פה בפורום ובכלל תלונות לגבי האסוסים. בטח ובטח שלא לגבי האסוס הספציפי שלי.a_yaron כתב:@kingikra
·הקובץ יורד אצלי בקצב של 40+ מגה
חבילה 1000/100 ראוטר שונה...
תודה
@kingikra
·
טוב יש לי בדיוק את אותו ראוטר וגם קו אצל פרטנר אני כן מצליח להוריד את הקובץ במהירות 45 מגה בערך ומקבל מהירות של 900 בממוצע ב- fast ועד כמה שזה מוזר גם יצא לי לקבל שם כמה פעמים מהירות של 1.2GBps. ה- QOS ב- disable ויש לי firmware של merlin.
·
טוב יש לי בדיוק את אותו ראוטר וגם קו אצל פרטנר אני כן מצליח להוריד את הקובץ במהירות 45 מגה בערך ומקבל מהירות של 900 בממוצע ב- fast ועד כמה שזה מוזר גם יצא לי לקבל שם כמה פעמים מהירות של 1.2GBps. ה- QOS ב- disable ויש לי firmware של merlin.
נערך לאחרונה על ידי shay3203 ב 06/05/2020 19:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אין לי firmware של merlin ןלמען האמת אני פחות רוצה לשחק עם קושחות על הראוטר. השאלה היא האם היה לך פרטנר לפני המרלין ובדקת מהירות?shay3203 כתב:@kingikra
·
טוב יש לי בדיוק את אותו ראוטר וגם קו אצל פרטנר אני כן מצליח להוריד את הקובץ במהירות 45 מגה בערך ומקבל מהירות של 900 בממוצע ב- fast. ה- QOS ב- disable ויש לי firmware של merlin....
@kingikra
·
אני לא חושב שזה בגלל ה- firmware של merlin אבל ציינתי את זה רק שתדע. לא ניסיתי את זה עם firmware מקורי של אסוס.
לגבי בדיקות לחו"ל איך אתה בודק אתה מנסה להוריד קבצים משרתים בחו"ל? אולי יש בעיות בהגדרות אצל פרטנר בקו שלך כי אני כן מצליח להוריד וגם להעלות במהירויות ממש טובות גם לחו"ל.
אולי תנסה לקחת סתם לצורך הבדיקה את הראוטר של חבר שלך ולחבר אצלך ולנסות.
·
אני לא חושב שזה בגלל ה- firmware של merlin אבל ציינתי את זה רק שתדע. לא ניסיתי את זה עם firmware מקורי של אסוס.
לגבי בדיקות לחו"ל איך אתה בודק אתה מנסה להוריד קבצים משרתים בחו"ל? אולי יש בעיות בהגדרות אצל פרטנר בקו שלך כי אני כן מצליח להוריד וגם להעלות במהירויות ממש טובות גם לחו"ל.
אולי תנסה לקחת סתם לצורך הבדיקה את הראוטר של חבר שלך ולחבר אצלך ולנסות.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מנסה גם בדיקות מהירות וגם להוריד קבצים\טורנטים.shay3203 כתב:@kingikra
·
אולי תנסה לקחת סתם לצורך הבדיקה את הראוטר של חבר שלך ולחבר אצלך ולנסות....
מחר על הבוקר שיחה עם התמיכה. נראה מה ניתן לעשות
תודה רבה