ראוטר VR600של TP-LINK מספר שאלות בבקשה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
potamica פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש לי אנטרנט בזק בינלאומי תשתית של בזק 100 מגה ויש לי ראוטר שלהם שסך הכל עושה עבודה לא רעה
אני אתמול קניתי ראוטר 600-VR גרסא 2 כי אני כבר לא רוצה את שלהם ואם אעבור חברה אצטרך להחזיר אותו מתישהו והעדפתי משהו משלי
אני רק רוצה להבין כי יש מליון מושגים ואני מבחינתי רוצה כולה ראוטר אני עדיין לא פתחתי אותו כך שאוכל להחזיר אותו במידה שצריך ולרכוש משהו אחר.
אני הבנתי שיש ראוטר ויש מודם ויש כאלו שמכילים את שניהם וחייבים מודם על מנת להתחבר לאנטרנט מצד שני יש סיבים אופטים ומהירויות שהם כבר עד 1000 מגה.
נשאלת השאלה האם הוא יתמוך במהירות כזו אם אעבור חברה?
האם יתמוך בסיבים אופטיים?
האם אולי עדיף לקנות ראוטר בנפרד ומודם בנפרד?
אני לא גיימר ולא איש שב"כ ולא צריך משהו מטורף כי גם ראיתי ראוטר ב ב1000 שקל.
אני רוצה פשוט אינטרנט במהירות גבוה וקליטה טובה בחדר שסמוך לסלון (בממד יש לי מחשב נוסף שמתחבר לרשת על ידי מתאמים בחשמל)
יש כל כך הרבה הגדרות ומושגים שזה עולם שלם.
לגבי עדכונים הבנתי שבנדא חוסמים אותו ,האם גרסא 2 היא בסדר? אותה כן אפשר לעדכן?
אשמח לתובנות ועיצות
תודה רבה מראש על כל העזרה

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

אני גם עושה שימוש בנתב מהסוג שציינת על תשתית בזק והוא מקבל סנכרון במהירות די טובה.

מה שכדאי לשים לב, אם בזק על תשתית VDSL הוא הסיפור שלך בעשור הקרוב, אז הנתב תומך בתקנים הבאים, בין היתר:

VDSL2 Standards: ITU-T G.993.2, Up to 17a profile (POTS)
...
יתקנו אותי מומחים פה בפורום, אבל נראה שזה התקן שכרגע נדון בין בזק למשרד התקשורת ואם יאופשר לעשות בו שימוש, המהירות תעלה על בסיס הקו הקיים.

אינני יודע לגבי סיבים אבל יתכן ותוכל לעשות בו שימוש גם אם לא ישמש בעצמו כמודם אלא רק כנתב.
נערך לאחרונה על ידי eli84 ב 05/05/2020 12:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

potamica פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

eli84 כתב:אני גם עושה שימוש בנתיב מהסוג שציינת על תשתית בזק והוא מקבל סנכרון במהירות די טובה.

מה שכדאי לשים לב, אם בזק על תשתית VDSL הוא הסיפור שלך בעשור הקרוב, אז הנתב תומך בתקנים הבאים, בין היתר:

...אפשר בבקשה הסבר מה זאת אורמת כנתב ? כלומר אני אוכל לקנות מודם בנפרד וזה בעצם מה שיקבע האם אוכל להתחבר לאנטרנט VDSL או סיבים או משהו אחר ?
תודה רבה
...
יתקנו אותי מומחים פה בפורום, אבל נראה שזה התקן שכרגע נדון בין בזק למשרד התקשורת ואם יאופשר לעשות בו שימוש, המהירות תעלה על בסיס הקו הקיים.

אינני יודע לגבי סיבים אבל יתכן ותוכל לעשות בו שימוש גם אם לא ישמש בעצמו כמודם אלא רק כנתב.
...
·

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”