התלבטות לגבי קונפיגורציה ק"ב
שלום
אני בשלב תכנון בית ומתלבט ברמה העקרונית, עדיין ללא ציוד מסויים, לא סגור על עצמי ואשמח לחוות דעתכם
בסלון אני רוצה קולנוע ביתי עם שני רמקולים רצפתיים (למשל משהו שצד את עיני, לא סגור: Focal-JMlab Chorus 714 V או Focal-JMlab Aria 936) מאחורה אני רוצה שני רמקולים אחוריים (חייב להיות בתקרה), למשל sonos' וופרים 8", 3 Way, VP82R
ארצה לחבר למערכת גם HTPC
גודל החלל מול הרמקולים הוא 14 מ"ר (למעשה חלק מחלל גדול יותר, אבל ה14 זה מקום הישיבה)
התלבטות היא כדלקמן, חלקה טכנית, חלקה מהותית
א. האם להשאיר את הרסיבר onkyo TX-NR656 שיש לי כיום למגבר לסאונד (רצפתיים ואחוריים) או לקנות מגבר ייעודי לרצפתיים
ב. האם בכל מקרה מהאפשרויות האלו אני צריך מגבר ייעודי לאחוריים או שיכולים להתחבר לאחד מהנ"ל
ג. ברגע זה יש לי סאב polkaudio psw10e הוא מועיל בקונפיגורציה דומה למה שכתבתי למעלה או מיותר? (משמעותי לעיצוב הריהוט...)
מלבד זאת אשמח לעצות כל שהן בנוגע לחשמל/רשת/HTPC/רמקולים ועוד
אני בשלב תכנון בית ומתלבט ברמה העקרונית, עדיין ללא ציוד מסויים, לא סגור על עצמי ואשמח לחוות דעתכם
בסלון אני רוצה קולנוע ביתי עם שני רמקולים רצפתיים (למשל משהו שצד את עיני, לא סגור: Focal-JMlab Chorus 714 V או Focal-JMlab Aria 936) מאחורה אני רוצה שני רמקולים אחוריים (חייב להיות בתקרה), למשל sonos' וופרים 8", 3 Way, VP82R
ארצה לחבר למערכת גם HTPC
גודל החלל מול הרמקולים הוא 14 מ"ר (למעשה חלק מחלל גדול יותר, אבל ה14 זה מקום הישיבה)
התלבטות היא כדלקמן, חלקה טכנית, חלקה מהותית
א. האם להשאיר את הרסיבר onkyo TX-NR656 שיש לי כיום למגבר לסאונד (רצפתיים ואחוריים) או לקנות מגבר ייעודי לרצפתיים
ב. האם בכל מקרה מהאפשרויות האלו אני צריך מגבר ייעודי לאחוריים או שיכולים להתחבר לאחד מהנ"ל
ג. ברגע זה יש לי סאב polkaudio psw10e הוא מועיל בקונפיגורציה דומה למה שכתבתי למעלה או מיותר? (משמעותי לעיצוב הריהוט...)
מלבד זאת אשמח לעצות כל שהן בנוגע לחשמל/רשת/HTPC/רמקולים ועוד
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אין מה לרוץ להחליף רסיבר לפני שיש לך רמקולים. תקנה מה שתקנה, חבר ותקשיב. תנסה להתארגן על רסיבר לבדיקה ותראה אם זה משדרג לך משהו ורק אז תקנה.
לגבי מגבר ייעודי, עד כמה שזכור לי בסדרה 6xx של אונקיו אין יציאות פרה אז זה לא רלוונטי.
מה שכן, היות ואתה שוקל לוותר על הסאב, לא ציינת שיש לך סנטר ואתה גם מכוון על פשרה מאוד גדולה באחוריים, אולי אתה בכלל צריך להתמקד במערכת סטאריו - מגבר דו-ערוצי ושני קדמיים איכותיים וזהו. כך או כך, לקולנוע ביתי הייתי כן משתדל לשמור על הסאב.
לגבי מגבר ייעודי, עד כמה שזכור לי בסדרה 6xx של אונקיו אין יציאות פרה אז זה לא רלוונטי.
מה שכן, היות ואתה שוקל לוותר על הסאב, לא ציינת שיש לך סנטר ואתה גם מכוון על פשרה מאוד גדולה באחוריים, אולי אתה בכלל צריך להתמקד במערכת סטאריו - מגבר דו-ערוצי ושני קדמיים איכותיים וזהו. כך או כך, לקולנוע ביתי הייתי כן משתדל לשמור על הסאב.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
נראה לי שאתה יוצא מנקודת הנחה שאם תקנה רצפתיים, תצטרך להחליף רסיבר.eyals2 כתב:א. האם להשאיר את הרסיבר onkyo TX-NR656 שיש לי כיום למגבר לסאונד (רצפתיים ואחוריים) או לקנות מגבר ייעודי לרצפתיים...
גודל הרמקול הוא לא פרמטר אם להחליף רסיבר או לא.
2 הרמקולים שציינת לא מהווים שום קושי לרסיבר שלך.
גם לסוראונדים אתה לא צריך הגברה מיוחדתeyals2 כתב: ב. האם בכל מקרה מהאפשרויות האלו אני צריך מגבר ייעודי לאחוריים או שיכולים להתחבר לאחד מהנ"ל...
הם יתחברו לרסיבר לך.
סאב חשוב מאוד לקולנוע ביתי, ורמקולים רצפתיים בד"כ לא מספקים את הסחורה בתחום תדרי הסאב.eyals2 כתב: ג. ברגע זה יש לי סאב polkaudio psw10e הוא מועיל בקונפיגורציה דומה למה שכתבתי למעלה או מיותר? (משמעותי לעיצוב הריהוט...)...
אתה לא מזכיר סטריאו כלל.
אם אתה לא מאזין למוזיקה, וכל הייעוד של המערכת הוא קולנוע, למה אתה הולך על רצפתיים?
באותו מחיר אתה יכול לקנות מדפיים טובים יותר, ולהשאיר את הבאסים לסאב.
הייתי מחליף את הסאב למשהו יותר טוב, שיורד הרבה יותר נמוך, אבל לא חובה מיידית, ואפשר לחכות עם זה.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·Alon_Solo כתב:היות ואתה שוקל לוותר על הסאב, לא ציינת שיש לך סנטר ואתה גם מכוון על פשרה מאוד גדולה באחוריים, אולי אתה בכלל צריך להתמקד במערכת סטאריו - מגבר דו-ערוצי ושני קדמיים איכותיים וזהו. כך או כך, לקולנוע ביתי הייתי כן משתדל לשמור על הסאב....