צריך המצלמה לups

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Popcorn110 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מחפש אל פסק שידע להעיר את המחשב אחרי נפילת מתח
יש לי סרבר שנמצא בחדר תקשורת.
לאחרונה יש הרבה נפילות מתי ולכן החלטתי לקנות אל פסק (אני יודע שהייתי חייב ממזמן)
הבעיה שלי שהנפילות לפעמים הם מעל שעתיים, לרוב זה נפילות של 10 דקות עד חצי שעה.
כשהחשמל נופל אז הסרבר רבה.
הבנתי שUPS ידאג לכיבוי טוב של המחשב ברגע הפילה, אבל השאלה היא אם הוא ידע גם להדליק אותו שהחשמל חוזר.
כי אני לא תמיד נמצא במקום, וקצת מסובך למצוא מישהו שיכנס לחדר ומדליק (לא משאירים מפתחות לכולם).

אין לי צורך בעבודה בזמן הפסקת החשמל
לכן אני לא רואה סיבה לקנות UPS ONLINE
מספיק לי רק כיבוי טוב והכי חשוב הדלקה מחדש.

יש לכם המלצה למשהו טוב?
והאם יש דבר כזה UPS שמדליק את המחשב שהחשמל חוזר?

תודה רבה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #2 

Popcorn110 כתב:מחפש אל פסק שידע להעיר את המחשב אחרי נפילת מתח
יש לי סרבר שנמצא בחדר תקשורת.
לאחרונה יש הרבה נפילות מתי ולכן החלטתי לקנות אל פסק (אני יודע שהייתי חייב ממזמן)
הבעיה שלי שהנפילות לפעמים הם מעל שעתיים, לרוב זה נפילות של 10 דקות עד חצי שעה.
כשהחשמל נופל אז הסרבר רבה.
הבנתי שUPS ידאג לכיבוי טוב של המחשב ברגע הפילה, אבל השאלה היא אם הוא ידע גם להדליק אותו שהחשמל חוזר.
כי אני לא תמיד נמצא במקום, וקצת מסובך למצוא מישהו שיכנס לחדר ומדליק (לא משאירים מפתחות לכולם).

אין לי צורך בעבודה בזמן הפסקת החשמל
לכן אני לא רואה סיבה לקנות UPS ONLINE
מספיק לי רק כיבוי טוב והכי חשוב הדלקה מחדש.

יש לכם המלצה למשהו טוב?
והאם יש דבר כזה UPS שמדליק את המחשב שהחשמל חוזר?

תודה רבה
...
·

אל פסק לא צריך "להעיר" מחשב אחרי נפילת מתח. הוא צריך לעשות בדיוק הפוך. הוא צריך לתת לו אפשרות עבודה ללא מתח רשת ( על סוללות של אל פסק ), אחרי שסוללות לפני שלב של פריקה ( בדרך כלל אחרי שעה של עבודה עצמאית ), אל פסק נותן למחשב פקודת כיבוי בצורה מסודרת. אחרי שמחשב או שרת כבה, גם האל פסק צריך לכבות את עצמו. וכבר בזמן שמתח רשת תקין חוזר, גם האל פסק נדלק וגם מחשב, שרת או כל ציוד תקשורת נדלקים גם. זה לא תפקיד של האל פסק להעיר אותם, אלה רק לתת מתח וברגע שמתח חוזר לספק, מחשב זה צריך להידלק. ואת האפשרות זו של הדלקה אוטומטית מגדירים ב BIOS של המחשב, שרת או בהגדרות של ציוד תקשורת.

חוץ מזה תפקידו של אל פסק, כל הזמן שיש מתח או בזמן של הפסקת חשמל לשמור על מתח תקין למחשב, לשרת או לציוד תקשורת.

אם יש הפסקות חשמל ממושכות, ניתן לרכוש לכל אל פסק סלים של מצברים חיצוניים, לפי הצורך.
לצורך זה ששרת יכבה את עצמו בפקודה של אל פסק, הוא צריך להיות מחובר עליו בערוץ תקשורת מתאים וצריך להיות מותקן ומוגדר עליו AGENT , שמתקשר עם האל פסק.

גם בהקשר של סוגי האל פסקים הבנת לגמרי הפוך. תפקידו של אל פסק ON LINE, לא להחזיק את המחשב בזמן של הפסקת חשמל, ( את זה עושים גם אל פסקים בשיטות של line interactive ), אלה שתפקידו של אל פסק ON LINE , זה לשמור על המחשב, שרת או ציוד תקשורת מנחשולי מתח, קפיצות, ושאר הבעיות חשמל ששורפים את הרכיבים כמו, ספקים, דיסקים קשיחים, לוחות אם וכו' בציוד שמחובר דרך אל פסקים בשיטת line interactive.

כך שאם אין לך בעיה עם זה שהשרת יישרף עם כל החומר שבו, אז אתה יכול ללא חשש להשתמש בכל סוג אל פסק, שהוא לא ON LINE. אפילו בכאלה שהם line interactive. :lol:

בגלל שלא רשמת מה הצריכה של השרת, מן הסתם גם שאין שום אפשרות גם להמליץ על כלום.
מבחינת חברות, יש למשל אל פסקים סבירים ל Eaton . למשל דגם Eaton PW9130i2000R-XL2U 2000VA , יכול להיות מתאים לשרת ללא יותר מדי דיסקים מכאניים SAS מותקנים.
https://www.vipsystems.co.il/product/אל ... ap&aff_a=1

כמובן, צריך להזמין גם את המודול רשת למכשיר, זה, בגלל שמדובר על מודול אופציונלי.

Popcorn110 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה

שליחה #3 

תודה רבה על התגובה המפורטת...
השרת שלי הוא לשימוש AD DC בלבד...
אולי גם לשימוש של שרת קבצים שמגובים גם בענן
כך שאין לי בעיה שישרף המחשב/הארדיסק (אני מחזיק ישן לגיבוי)
כמובן שעדיף שלא יהרס..
השרת שלי משהו בסיסי שני הארדיסקים, בלי מסך...
יש המלצה לאחד זול יותר (במחיר הזה אני קונה שרת חדש🙄)

שאלה נוספת
האם כל UPS מבצע כיבוי שלו בזמן שאני מגדיר לו (לדוגמא אחרי 50% סוללה)
ואז שהחשמל חוזר הוא נותן חזרה מתח והמחשב נדלק חזרה? (אחרי שהגדרתי בביוס)
חשבתי שהמחשב לא מזהה את נפילת המתח
אלה הUPS עצמו מבצע כיבוי למחשב דרך הUSB, אבל משאיר מתח בשקע.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: תודה רבה

שליחה #4 

Popcorn110 כתב:תודה רבה על התגובה המפורטת...
השרת שלי הוא לשימוש AD DC בלבד...
אולי גם לשימוש של שרת קבצים שמגובים גם בענן
כך שאין לי בעיה שישרף המחשב/הארדיסק (אני מחזיק ישן לגיבוי)
כמובן שעדיף שלא יהרס..
השרת שלי משהו בסיסי שני הארדיסקים, בלי מסך...
יש המלצה לאחד זול יותר (במחיר הזה אני קונה שרת חדש🙄)

שאלה נוספת
האם כל UPS מבצע כיבוי שלו בזמן שאני מגדיר לו (לדוגמא אחרי 50% סוללה)
ואז שהחשמל חוזר הוא נותן חזרה מתח והמחשב נדלק חזרה? (אחרי שהגדרתי בביוס)
חשבתי שהמחשב לא מזהה את נפילת המתח
אלה הUPS עצמו מבצע כיבוי למחשב דרך הUSB, אבל משאיר מתח בשקע.
...
·

אה, כמובן, היית, מתחיל מכך. אם, השרת הוא, "רק" לשימוש AD DC בלבד... והוא בטח גם שרת DC יחיד ? אז אין שום בעיה , הוא יכול להישרף, זה ממש לא בעיה. :lol: בדיוק כמו באותו ההסבר על מדיניות הגיבויים: "אסון, הוא לא בעיה " .

לפי איך שזה נראה, אתה לא תופס בדיוק את המשמעות, את החומרה ואת ההשלכות לפעילות של עסק שבו נשרף שרת DC , במייחד, אם הוא בודד או ש "רק" ה global catalog של ה DOMAIN נפגע מהפסקת חשמל, אפילו ברמה של תקינות ושלמות של ה database שלו ובמה זה כרוך בהמשך. אפילו, אם הוא לא מתפרק לגמרי, אלה "רק" מזדהם.

בקשר למחיר. המוצר ההוא, זה UPS הכי זול ובסיסי מבחינת האפשרויות שלו. רק לצורך ההשוואה, למשל, אם מדברים על מוצר שכבר טיפה יותר מתקדם מבחינת האפשרויות וגם מבחינת ההספק, אפילו של אותו היצרן, למשל UPS שצריך להחזיק שרת יותר גדול או כמה רכיבים של ארון תקשורת אחד, אז כבר מדובר על מחיר אחר, למשל כזה:
http://www.unirom.co.il/page_15476
וזה עדיין ציוד SMB פשוט ועוד לפני המחיר של סלי מצברים, שהם פי כמה בדרך כלל מהמחיר של המכשיר עצמו ועוד לפני ממשק תקשורת מודולרי, שנדרש גם.

בכדי שהמחשב יקבל פקודה מ UPS לבצע כיבוי מסודר, נדרשים כפי שהסברתי לפני זה כמה דברים מוגדרים, שצריכים להתקיים.
בקשר לזה, האם UPS נדלק אוטומטי, אחרי חזרה של מתח רשת תקין, אז גם זה הגדרה ברמת SETUP של UPS עצמו, שהיא אחת מכל ההגדרות שלו, כמו הגדרות רשת וכו.

Popcorn110 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה

שליחה #5 

שוב תודה רבה על ההסבר המפורט.

בגדול יש לי עוד שרת DC מסונכן (ישן)
הנפילות מתח הקטנות גם פוגעות בשרת (ברמת התוכנה?)

לפי מה שאני מבין ממך, לשרת חייב אל פסק איכותי כזה
לא יספיק UPS שהוא לא אונליין?
הפשוטים שמחזיקים לכמה דקות הנפיחות חשמל ועושות כיבוי למחשב?

אני לא מתקמצן על הUPS ואם זה מה שחייב אז כנראה שאקנה כזה
אבל נראה לי שבשביל שרת פשוט שהעלות שלו היא כמו הUPS הכי זול צריך לקנות UPS כזה...
אבל כנראה שאני באמת לא מבין את ההבדל בין הUPS ואת החשיבות
)תמיד חשבתי שזה רק כדי להגן על המחשב מנפילות חשמל, ושיבצע כיבוי נורמלי )
תודה רבה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: תודה רבה

שליחה #6 

Popcorn110 כתב:שוב תודה רבה על ההסבר המפורט.

בגדול יש לי עוד שרת DC מסונכן (ישן)
הנפילות מתח הקטנות גם פוגעות בשרת (ברמת התוכנה?)

לפי מה שאני מבין ממך, לשרת חייב אל פסק איכותי כזה
לא יספיק UPS שהוא לא אונליין?
הפשוטים שמחזיקים לכמה דקות הנפיחות חשמל ועושות כיבוי למחשב?

אני לא מתקמצן על הUPS ואם זה מה שחייב אז כנראה שאקנה כזה
אבל נראה לי שבשביל שרת פשוט שהעלות שלו היא כמו הUPS הכי זול צריך לקנות UPS כזה...
אבל כנראה שאני באמת לא מבין את ההבדל בין הUPS ואת החשיבות
)תמיד חשבתי שזה רק כדי להגן על המחשב מנפילות חשמל, ושיבצע כיבוי נורמלי )
תודה רבה
...
·

אתה צריך לקחת בחשבון שלהתקין אל פסק, זה לא רק לחבר שקע לתקע בחשמל ובממשק תקשורת, אלה שזה דורש גם את ההגדרות של האל פסק עצמו ושל השרת. לפי השאלות עד כה, עדיף שמי שיעשה את זה, זה מי שעוסק במחשבים וידע בדיוק את מה הוא עושה בהקשר זה.

בקשר לאל פסקים "הפשוטים" מעבר להספק שלהם ולנפח המצברים, לרוב מדובר שם במכשירי line interactive, אשר לא מגנים מנחשולי מתח וחושפים את מחשב המחובר עליהם לאפשרות של שריפה או של איבוד נתונים מקפיצת מתח זו.

Popcorn110 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עדיין לא הבנתי...

שליחה #7 

אני האיש מחשבים
רק שאף פעם לא התעסקתי עם אל פסק. (גם נושא השרתים הוא חדש אצלנו)

הבנתי שיש ל UPS דרך לבצע כיבוי יזום למחשב לאחר X זמן.

אני עדיין לא מצליח להבין,
במחשב אפשר להגדיר בביוס שידלק שהחשמל חוזר אבל זה בנפילת מתח
אם ביצעתי כיבוי יזום למחשב דרך הagent של הUPS , הוא לא נדלק אוטומטי שהחשמל חוזר (אני טועה? )

לכן עדיין יש לי בעיה עם ההדלקה של המחשב.
לגבי line interactive לפי מה שאני מבין ממך, אין בכלל שימוש בו...
אז למה הוא קיים?
ושאלה נוספת, הנפיחות מתח הקטנות (אלא שלא מרגישים ושרק online מטפל בהם) הם פוגעים בשרת ברמת התוכנה? בdatabase?

שוב,
תודה רבה על ההסבר המפורט

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: עדיין לא הבנתי...

שליחה #8 

Popcorn110 כתב:אני האיש מחשבים
רק שאף פעם לא התעסקתי עם אל פסק. (גם נושא השרתים הוא חדש אצלנו)

הבנתי שיש ל UPS דרך לבצע כיבוי יזום למחשב לאחר X זמן.

אני עדיין לא מצליח להבין,
במחשב אפשר להגדיר בביוס שידלק שהחשמל חוזר אבל זה בנפילת מתח
אם ביצעתי כיבוי יזום למחשב דרך הagent של הUPS , הוא לא נדלק אוטומטי שהחשמל חוזר (אני טועה? )

לכן עדיין יש לי בעיה עם ההדלקה של המחשב.
לגבי line interactive לפי מה שאני מבין ממך, אין בכלל שימוש בו...
אז למה הוא קיים?
ושאלה נוספת, הנפיחות מתח הקטנות (אלא שלא מרגישים ושרק online מטפל בהם) הם פוגעים בשרת ברמת התוכנה? בdatabase?

שוב,
תודה רבה על ההסבר המפורט
...
·

טוב, אנסה להסביר את השאלות אלה. לגבי line interactive , בגלל שמדובר על מוצרים שהם ממש זולים, למשל יש כאלה גם החל מ 1500 ש''ח, אז יש אנשים שמה שחשוב להם זה המחיר של המוצר ולא חשבון לטווח ארוך וגם לא ההשלכות של הרכישה של מוצר בעיתי כזה. כל עוד שיש לקוחות כאלה, שלרוב הם גם לא אנשי מחשבים ולא מבינים את ההבדלים בין סוגי ציודים שונים, אז ניתן למכור להם מוצרים כאלה, במיוחד אחרי שהם שומעים שאל פסק ON LINE הכי פשוט ועם הכי מעט אפשרויות מתחיל כבר מ 3500 ש''ח וזה עוד לפני כרטיס ממשק אופציונלי שנדרש לו.

ל UPS יש באמת דרך לבצע כיבוי יזום למחשב לאחר X זמן. והיא דרך ההגדרות של AGENT שמותקן במחשב ואשר מתקשר עם ה UPS דרך ערוץ תקשורת מתאים. אצרף צילום מסך של הגדרות של AGENT כזה לדוגמה במחשב DESCTOP שלי. והמחשב, הוא לא נדלק אוטומטי שהחשמל חוזר, אם הוא לא נדלק אוטומטית גם בלי ה UPS. כל זה דברים שגם לא קשורים ל UPS ואפילו לא בשרתים. זה דברים פשוטים שמשותפים לכל מחשבים ולציוד תקשורת. לכל מחשב או ב BIOS או דרך מגשר על הלוח יש אפשרות של ההגדרה מה קורה אחרי חזרה של חשמל ו UPS לא קשור לזה. כל מה שקשור ל UPS, זה שצריך להגדיר בו, שהוא עצמו יידלק אחרי שמתח רשת יחזור.
ומה שקשור להגדרות של מחשב, להדלקה אוטומטית שלו. אני למשל לפני שבוע קיבלתי מערכת משובצת שבכל ההגדרות של BIOS שלה לא היה זכר להגדרה זו, אבל אחרי שבחנתי את לוח אם שלה מצאתי שם מקום למגשר מתאים והכל הסתדר בהקשר זה. לצורך העניין, בשביל להמחיש את הנושא, אצרף צילום של הלוח המדובר.

אופציה אחרת, להדלקה של מחשב על ידי ה UPS, אחרי חזרה של מתח רשת, היא דרך הגדרת WoL בכרטיס הממשק של ה UPS. בשביל זה צריך לאפשר את אופציה זו ב BIOS של מחשב ולהגדיר בהגדרות הכרטיס ממשק רשת של UPS, את אפשרות זו ואת הכתובת MAC של המחשב שצריך להידלק. כמובן, שלצורך זה, גם המתג צריך להיות מוזן ב UPS.
שליטה מהפלאפון על ה UPS
 שליטה מהפלאפון על ה UPS

Popcorn110 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

וואוו
מעולה!!!

אז אם הבנתי נכון לכל מחשב יש אופציה להדליק אחרי שחשמל חוזר
גם אם המחשב היה כבוי לפני כן

כל זה, זה הגדרה שצריך להגדיר בביוס או בלוח.

ההגדרה הזו של המחשב לא תלויה במצב המחשב לפני נפילת החשמל.
אלא אם החשמל חוזר הוא נדלק ישר

תודה רבה על כל ההסבר.
עכשיו הכל הרבה יותר מובן

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”