Sony 85X950G. vs 77 olde c9
אהלן חברים.
להבנתי נכון לרגע זה המחירים של שני המסכים זהים, אתה האולד ניתן למצוא ב-16-17 אלף
את הסוני גם באיזורים האלה
(אם למישהו יש קונקשן למחירים יותר טובים אשמח בפרטי)
ומהסיבה הזאת אני ניצב בפני החלטה קשה:
מצד אחד ישנו האולד 77 אינץ , לכאורה המסך הטוב בעולם לשימושים מסויימים + גב של חברת ח.י שהבנתי שהוא מצויין.
מצד שני ישנה הסוני 85 אינץ על פי אתרי הדירוג לא בלבל של האולד אבל עדיין מסך טוב, גדול יותר בכ-8 אינץ ומבחינת גב אחריות הבנתי שטעון שיפור במקרה הטוב.
מבחינת שימוש:
* מרחק 3.5 מטר.
* סלון מואר שכולו חלון מרפסת פתוח ללא כל בנין חוסם.(ניתן כמובן לסגור תריס חשמלי)
* אין צורך במערכת קול מושקעת מיכוון שבשעות הצפיה בסרטים תינוקות ישנים.
* בשעות היום - בעיקר סרטים מצויירים של שירי ילדים ביו טיוב.
בשעות הערב (שעתיים פלוס מינוס בכל ערב)- נטפליקס, חדשות, yes vod ערוצי ספורט ומדי פעם סרטים 4k מהמחשב \ פלייסטיישן 4 פרו
כמובן שישנה אפשרות להשתדרג לתכנים באיכות הגבוהה ביותר (טראקרים של טורנטים שאני מנוי גם מהארץ וגם מחול) או קודי. אבל רק במידה ובאמת יהיה שווה את ההתעסקות והסטרימינג יהיה חלק.
פסלתי (ואולי שלא בצדק)
כל מסך של קיולד סמסונג ( כולל ה-q90) גם לאור העובדה שהבנתי שמקבלים שירות פח במידה וישנה תקלה, וגם מיכוון שאין ממש גודל 85 אינץ, ואם הולך על 77 אז יש את האולד.
כמו כן פסלתי את האולד של סוני, אך ורק בגלל האחריות, במידה ויהיו צריבות חשוב שיש עם מי לדבר ולפי מה שהבנתי זה לא המקרה במסכים של סוני.
אז נותרתי עם שתי המכובדות: Sony 85X950G. vs 77 olde c9
מצד אחד ביקורות באתרים הולכות כמובן עם האולד בפער, כנל ביקורות של גולשים באתרים כמו אמאזון או- b&h, ואילו כאן בפורום ראיתי תגובות שטוענות שהסוני אחלה מסך.
מצד שני אני קורא בפורום דיווחים על כך שבאולד שידורי ספורט ״נמרחים״ או שהמסך חשוך מדי.
וכמובן מבחינת גודל ה-85 הוא בעדיפות השאלה אם הפער משמעותי.
וכמובן ישנו ממשק הפעלה, שהבנתי שדווקא הסוני נוח ומהיר יותר.
זאת הדילמה חברים, אני לא יודע כמה מכם ״נתקלו״ בשני המסכים ועוד בצורה שאינה מכוילת לעיפה על מנת לתעדף שיווקית אחד אל מול השני.
אני מניח שאם המחיר היה בפער של 2000 פלוס שקלים או יותר הבחירה היתה קלה יותר. אבל בפער של 1000 שקלים זאת אותה הוצאה.
חפרתי, אבל רק על מנת לספק את מלוא הפרטים, אשמח לשמוע דעות!
להבנתי נכון לרגע זה המחירים של שני המסכים זהים, אתה האולד ניתן למצוא ב-16-17 אלף
את הסוני גם באיזורים האלה
(אם למישהו יש קונקשן למחירים יותר טובים אשמח בפרטי)
ומהסיבה הזאת אני ניצב בפני החלטה קשה:
מצד אחד ישנו האולד 77 אינץ , לכאורה המסך הטוב בעולם לשימושים מסויימים + גב של חברת ח.י שהבנתי שהוא מצויין.
מצד שני ישנה הסוני 85 אינץ על פי אתרי הדירוג לא בלבל של האולד אבל עדיין מסך טוב, גדול יותר בכ-8 אינץ ומבחינת גב אחריות הבנתי שטעון שיפור במקרה הטוב.
מבחינת שימוש:
* מרחק 3.5 מטר.
* סלון מואר שכולו חלון מרפסת פתוח ללא כל בנין חוסם.(ניתן כמובן לסגור תריס חשמלי)
* אין צורך במערכת קול מושקעת מיכוון שבשעות הצפיה בסרטים תינוקות ישנים.
* בשעות היום - בעיקר סרטים מצויירים של שירי ילדים ביו טיוב.
בשעות הערב (שעתיים פלוס מינוס בכל ערב)- נטפליקס, חדשות, yes vod ערוצי ספורט ומדי פעם סרטים 4k מהמחשב \ פלייסטיישן 4 פרו
כמובן שישנה אפשרות להשתדרג לתכנים באיכות הגבוהה ביותר (טראקרים של טורנטים שאני מנוי גם מהארץ וגם מחול) או קודי. אבל רק במידה ובאמת יהיה שווה את ההתעסקות והסטרימינג יהיה חלק.
פסלתי (ואולי שלא בצדק)
כל מסך של קיולד סמסונג ( כולל ה-q90) גם לאור העובדה שהבנתי שמקבלים שירות פח במידה וישנה תקלה, וגם מיכוון שאין ממש גודל 85 אינץ, ואם הולך על 77 אז יש את האולד.
כמו כן פסלתי את האולד של סוני, אך ורק בגלל האחריות, במידה ויהיו צריבות חשוב שיש עם מי לדבר ולפי מה שהבנתי זה לא המקרה במסכים של סוני.
אז נותרתי עם שתי המכובדות: Sony 85X950G. vs 77 olde c9
מצד אחד ביקורות באתרים הולכות כמובן עם האולד בפער, כנל ביקורות של גולשים באתרים כמו אמאזון או- b&h, ואילו כאן בפורום ראיתי תגובות שטוענות שהסוני אחלה מסך.
מצד שני אני קורא בפורום דיווחים על כך שבאולד שידורי ספורט ״נמרחים״ או שהמסך חשוך מדי.
זאת הדילמה חברים, אני לא יודע כמה מכם ״נתקלו״ בשני המסכים ועוד בצורה שאינה מכוילת לעיפה על מנת לתעדף שיווקית אחד אל מול השני.
אני מניח שאם המחיר היה בפער של 2000 פלוס שקלים או יותר הבחירה היתה קלה יותר. אבל בפער של 1000 שקלים זאת אותה הוצאה.
חפרתי, אבל רק על מנת לספק את מלוא הפרטים, אשמח לשמוע דעות!
@JoeJoe
·
אהלן ג'ו תודה על התגובה.
אז זהו, שאני יותר נוטה לחדשות תוכניות מערוצים (הישרדות, המירוץ למליון) ערוצי הספורט hd, נטפליקס ו-yes vod.
זה בערך הסדר, כאשר במהלך היום אך ורק יוטיוב.
כמובן שיש בידי את האפשרות לצפות יותר בתכנים האיכותיים ביותר שניתן להשיג ויתכן שעם מסך חדש באמת אקח את האקסטרה מייל ואתחיל להוריד או להסטרים תכנים כאלה, אבל נכון לרגע זה אין זה המצב ולכן לא יכל להתייחס אל זה בתור מיין.
·
אהלן ג'ו תודה על התגובה.
אז זהו, שאני יותר נוטה לחדשות תוכניות מערוצים (הישרדות, המירוץ למליון) ערוצי הספורט hd, נטפליקס ו-yes vod.
זה בערך הסדר, כאשר במהלך היום אך ורק יוטיוב.
כמובן שיש בידי את האפשרות לצפות יותר בתכנים האיכותיים ביותר שניתן להשיג ויתכן שעם מסך חדש באמת אקח את האקסטרה מייל ואתחיל להוריד או להסטרים תכנים כאלה, אבל נכון לרגע זה אין זה המצב ולכן לא יכל להתייחס אל זה בתור מיין.
·Elido כתב:אני קורא בפורום דיווחים על כך שבאולד שידורי ספורט ״נמרחים״ או שהמסך חשוך מדי.
...
בסדרה 9 כבר אין מריחות
בסדרות קודמות אכן היו .
הממשק WEBOS של LG הרבה יותר נח ואינטואיטיבי לתפעול מהאנדרואיד של סוני .
בקיצר לדעתי ה C9 עדיפה
אני באותה התלבטות , רק ב-65".
בהתחלה הייתי נוטה לכיוון C9 , אבל בימים האחרונים אני בכלל בכלל לא בטוח ש OLED היא הבחירה הנכונה.
גם אצלי לפחות 50% מהזמן צפייה תהיה בערוצי 11 , 12 , 13 (עם לוגו). כאן נכנסת סוגיית הצריבה שבהחלט קיימת. נכון ש-3 שנים הראשונות מכוסות באחריות, אבל מה קורה החל משנה 4 ? זמן טס מהר ואני לא רוצה לחשוב על זה שצריך כל חצי שעה / שעה להעביר ערוץ ו-"לאפס את הלוגו".
בסופ"ש שמתי לב ש-C9 הרבה יותר כהה בסצנות חשוכות בהשוואה ל-XG95.
ניתן לראות את זה בבירור כאן:
צילומי מסך:
[img2=500x281]https://imgbbb.com/images/2020/05/03/Sc ... 407.md.png[/img2]
0:48 - ראה את ביג בן הרבה יותר בבירור בסוני
[img2=500x280]https://imgbbb.com/images/2020/05/03/Sc ... 022.md.png[/img2]
1:35 - מדרכה רואים בסוני ובכלל לא רואים ב-C9
[img2=500x282]https://imgbbb.com/images/2020/05/03/Sc ... 359.md.png[/img2]
02:30 - כל החלק שמאלי מואר הרבה יותר טוב בהשוואה ל-c9
וכו'
כך שכרגע אני נוטה לכיוון סוני (מסך הרבה יותר בהיר בסצנות חשוכות + אין סכנת צריבה).
עניין נוסף הוא ילדים קטנים שיש בבית - סוני מרגישה לי הרבה יותר מוצקה ועמידה בהשוואה מול LG.
חשוב לציין ש לא יצא לי לראות פיזית c9 מול xg95 בחנות.
פותח שרשור, אשמח לשמוע מה אתה חושב .
בהתחלה הייתי נוטה לכיוון C9 , אבל בימים האחרונים אני בכלל בכלל לא בטוח ש OLED היא הבחירה הנכונה.
גם אצלי לפחות 50% מהזמן צפייה תהיה בערוצי 11 , 12 , 13 (עם לוגו). כאן נכנסת סוגיית הצריבה שבהחלט קיימת. נכון ש-3 שנים הראשונות מכוסות באחריות, אבל מה קורה החל משנה 4 ? זמן טס מהר ואני לא רוצה לחשוב על זה שצריך כל חצי שעה / שעה להעביר ערוץ ו-"לאפס את הלוגו".
בסופ"ש שמתי לב ש-C9 הרבה יותר כהה בסצנות חשוכות בהשוואה ל-XG95.
ניתן לראות את זה בבירור כאן:
צילומי מסך:
[img2=500x281]https://imgbbb.com/images/2020/05/03/Sc ... 407.md.png[/img2]
0:48 - ראה את ביג בן הרבה יותר בבירור בסוני
[img2=500x280]https://imgbbb.com/images/2020/05/03/Sc ... 022.md.png[/img2]
1:35 - מדרכה רואים בסוני ובכלל לא רואים ב-C9
[img2=500x282]https://imgbbb.com/images/2020/05/03/Sc ... 359.md.png[/img2]
02:30 - כל החלק שמאלי מואר הרבה יותר טוב בהשוואה ל-c9
וכו'
כך שכרגע אני נוטה לכיוון סוני (מסך הרבה יותר בהיר בסצנות חשוכות + אין סכנת צריבה).
עניין נוסף הוא ילדים קטנים שיש בבית - סוני מרגישה לי הרבה יותר מוצקה ועמידה בהשוואה מול LG.
חשוב לציין ש לא יצא לי לראות פיזית c9 מול xg95 בחנות.
פותח שרשור, אשמח לשמוע מה אתה חושב .
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
שני המסכים מצויינים והכל תלוי בדרישות ובשימוש השוטף.
לאוהבי השחורים אין תחליף למסך אולד איכותי, אבל במידה ואתה לא פרפקציוניסט אז המסך של סוני גם איכותי במידה וישנם ילדים קטנים שתקועים הרבה זמן עם אותו ערוץ (מספר שעות על אותו ערוץ עם לוגו חזק) למרות שבצפייה סבירה גם במסכי אולד כמעט ואין בעיות של צבירה וכמובן האחריות של ח.י. עדיפה על האחריות של סוני (אותה מעבדה שנותנת שירות למסכי סמסונג)
בהצלחה.
לאוהבי השחורים אין תחליף למסך אולד איכותי, אבל במידה ואתה לא פרפקציוניסט אז המסך של סוני גם איכותי במידה וישנם ילדים קטנים שתקועים הרבה זמן עם אותו ערוץ (מספר שעות על אותו ערוץ עם לוגו חזק) למרות שבצפייה סבירה גם במסכי אולד כמעט ואין בעיות של צבירה וכמובן האחריות של ח.י. עדיפה על האחריות של סוני (אותה מעבדה שנותנת שירות למסכי סמסונג)
בהצלחה.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
שום השוואה שצולמה במצלמה ואז ראיתם דרך יוטיוב במסך מחשב שלכם, או עוד יותר גרוע, בטלפון שלכם לא תהיה לגיטימית.
אם אתם רוצים לדעת מה נראה לכם טוב יותר, הדרך היחידה היא לכתת רגליים לחנות.
אם אתם רוצים לדעת מה נראה לכם טוב יותר, הדרך היחידה היא לכתת רגליים לחנות.
תודה. אבקר בחנות פיזית בקרוב ואתרשםTheCoolest כתב:שום השוואה שצולמה במצלמה ואז ראיתם דרך יוטיוב במסך מחשב שלכם, או עוד יותר גרוע, בטלפון שלכם לא תהיה לגיטימית.
אם אתם רוצים לדעת מה נראה לכם טוב יותר, הדרך היחידה היא לכתת רגליים לחנות....
טוב, אז לאחר ביקור בחנות וצפיה גם ב-sony 65xg9505 וגם ב-lg 65c9 אני יכול להגיד דבר כזה:
אישית, מ-9505 ציפיתי יותר. היא בסדר, תמונה טובה, חלקה , אבל אין את האפקט wow והיה לי חסר ניגודיות.
ב-c9 היה אפקט WOW לחלוטין, מה שלא הרגשתי ב-9505.
המסכים שבהם צפיתי היום עם סרטון DEMO.
שוב מבולבל.
אישית, מ-9505 ציפיתי יותר. היא בסדר, תמונה טובה, חלקה , אבל אין את האפקט wow והיה לי חסר ניגודיות.
ב-c9 היה אפקט WOW לחלוטין, מה שלא הרגשתי ב-9505.
שוב מבולבל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@feel
·
OLED > *
תמיד צריך להתפשר על משהו. "סכנת צריבה" או מסך פחות טוב.
לצערי נצטרך לחכות עוד מספר שנים לכל הפחות עד שתגיע טכנולוגיה שתוכל להחליף את ה-OLED של LG (מבחינת פאנלים).
ל-QD-OLED שסמסונג מפתחת אמור להיות פחות סיכוי לצריבה כי הם ישתמשו באותו חומר עבור כל סוגי הפיקסלים, ולא יהיה שם פיקסל לבן.
ואז נצטרך לחכות ל-QD-LED האמיתי או מיקרולד.
·
OLED > *
תמיד צריך להתפשר על משהו. "סכנת צריבה" או מסך פחות טוב.
לצערי נצטרך לחכות עוד מספר שנים לכל הפחות עד שתגיע טכנולוגיה שתוכל להחליף את ה-OLED של LG (מבחינת פאנלים).
ל-QD-OLED שסמסונג מפתחת אמור להיות פחות סיכוי לצריבה כי הם ישתמשו באותו חומר עבור כל סוגי הפיקסלים, ולא יהיה שם פיקסל לבן.
ואז נצטרך לחכות ל-QD-LED האמיתי או מיקרולד.
· אח יקר שים לב :feel כתב:טוב, אז לאחר ביקור בחנות וצפיה גם ב-sony 65xg9505 וגם ב-lg
...
1. בחנות הטלוויזיות לא תמיד מכויילות כהלכה
2. לפעמים מכוונים בחנות Contrast גבוה מאוד כדי ללכוד את העין של הקונה .
3. תאורת ניאון לבנה וחזקה בחנות גם יכולה להפריע לך להתרשם כראוי מהאיכויות .
כי זו לא התאורה שיש לך בסלון בבית שלך
4. סעיף אחד אחרון והכי חשוב - לצפות בסרטון DEMO זו ההטעיה הכי גדולה !
הסרטונים האלה הם ללא דחיסה ומצולמים בביט-רייט גבוה ובאיכויות שמותאמות לטלוויזיה
כדי שזו תציג את התמונה הטובה ביותר.
כאשר הסרטים שתוריד בבית ו\או תצפה בנטפליקס או שירות סטרימינג אחר
ממש לא מתקרב לזה
ב ה צ ל ח ה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14358
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
החלטה קשה...
מצב אחד סלון מואר מאוד ולסגור כל פעם תריס או וילון זה לא פרקטי אז העדיפות לסוני.
מצד שני רק 3.5 מרחק צפיה, אז תוכל להבחין ביכולות הקונטראסט והאיכות העדיפה של ה OLED.
באופן אישי הייתי בוחר ב 77C9
מצב אחד סלון מואר מאוד ולסגור כל פעם תריס או וילון זה לא פרקטי אז העדיפות לסוני.
מצד שני רק 3.5 מרחק צפיה, אז תוכל להבחין ביכולות הקונטראסט והאיכות העדיפה של ה OLED.
באופן אישי הייתי בוחר ב 77C9
אישית יש לי סוני מ2015 (לא oled) וחשוב לציין שהיא לא קבלתה עדכונים מעבר לandroid 7.
חוץ מיזה מכשיר באמת מצויין בלי אף תקלה ששמתי אליה לב, אבל הפסקת העדכונים היא לדעתי יריקה בלקוח, במיוחד שאפליקציות כמו hulu כבר לא עובדות כמו שצריך ומכריחה אותך לשדרג אם אתה לא מעוניין בסטרימר חיצוני. כן הייתי לוקח את זה בחשבון בהוצאה כספית כלכך גדולה.
חוץ מיזה מכשיר באמת מצויין בלי אף תקלה ששמתי אליה לב, אבל הפסקת העדכונים היא לדעתי יריקה בלקוח, במיוחד שאפליקציות כמו hulu כבר לא עובדות כמו שצריך ומכריחה אותך לשדרג אם אתה לא מעוניין בסטרימר חיצוני. כן הייתי לוקח את זה בחשבון בהוצאה כספית כלכך גדולה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9052
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
@pessik
אכן סעיף 4 הוא הכי חשוב, אבל בדיוק הפוך.
אתה רוצה לקנות את המסך שיוכל להציג את התמונה הטובה ביותר שאפשר בלי קשר לאיזה תוכן או שירות אתה מנוי עליו.
אכן סעיף 4 הוא הכי חשוב, אבל בדיוק הפוך.
אתה רוצה לקנות את המסך שיוכל להציג את התמונה הטובה ביותר שאפשר בלי קשר לאיזה תוכן או שירות אתה מנוי עליו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
מה שאתה אומר שמנוי UHD 4K בנטפליקס (שיועבר דרך apple tv וקו אינטרנט פייבר של פרטנר) לא יתן לי את אותה איכות תמונה כמו בסרטוני DEMO ?pessik כתב:......
4. סעיף אחד אחרון והכי חשוב - לצפות בסרטון DEMO זו ההטעיה הכי גדולה !
הסרטונים האלה הם ללא דחיסה ומצולמים בביט-רייט גבוה ובאיכויות שמותאמות לטלוויזיה
כדי שזו תציג את התמונה הטובה ביותר.
כאשר הסרטים שתוריד בבית ו\או תצפה בנטפליקס או שירות סטרימינג אחר
ממש לא מתקרב לזה...