מציאת פיתרון לבעיות רשת בבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
asaf2298 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
שם מלא: אסף
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,

כבר שנתיים שאני בתשתית הוט, עם חבילה של 200 מגה, הייתי עם ספק בזק בינלאומי והוטנט
וכל כמה זמן אני חווה תקיעה במכשירים בבית

יש לי כ 15 מכשירים שמחוברים לרשת
חלק מהם מחוברים קווית וחלק באחד משני התדרים (2.4Ghz ,5Ghz)

אני לא מצליח להבין מדוע במהלך היום אין איטנרנט בכל הבית - השידורי אינטרנט נתקעים (neflix, nextTv, stingTv), המשחקים מעיפים אותי מהשרתים והטעינת אינטרנט בפלאפונים לוקחת דקות ארוכות...

כרגע יש לי ראוטר של אסוס ac68u ומפצל של D-LINK ובשביל לנסות למגר את הגורמים ניסיתי להפעיל הכל רק עם המכשיר של הוט (אחרי שהחזרתי אותו לראוטר ונתקתי את המפצל) ועדיין היו תקיעות

מצד הוט נכון לעכשיו הגיעו מספר טכנאים כולל ראש אגף תשתיות שהחליף את הכבל המרכזי מארון החשמל המרכזי ועד לארון חשמל בבית, והזזנו את ההוטבוקס 2 לארון חשמל שהחיבור יהיה יציב

אני ממש חסר עצות וקוויתי שמישהו כאן יוכל לעזור לי :?

t5g
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני לא מומחה בתחום אבל כאשר יש תקיעות - הייתי מנסה לעשות traceroute כדי להבין איפה הפקטה נתקעת.
השאלה היא גם - האם בזמן התקיעות - יש תיקשורת בין מכשירים ב-LAN ? אתה יכול לבצע ping ביניהם אבל עדיף להשתמש בכלים שמודדים תעבורה - ראה רשימה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Measuring ... throughput

עשית הגדרות מיוחדות בראוטר שלך?

asaf2298 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הגדרתי בראוטר ( DNS (1.1.1.1, 9.9.9.9 וכשאני מפעיל את התוכנות מויקיפדיה הן נסגרות ישר
עשיתי את הבדיקות ב cmd באחד הרגעים שקפץ. במחשב שלי יש לו נטייה להפעיל מחדש את המתאם רשת כשיש את הבעיה, אז אני מאמין שזה מה שמופיע בבדיקה הראשונה ושבבדיקה השניה (general failure) זה היה שניה אחרי שהמתאם חזר לפעול כרגיל ולא היה אינטרנט. מקווה שעשיתי נכון

תמונה

t5g
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

asaf2298 כתב: ושבבדיקה השניה (general failure) זה היה שניה אחרי שהמתאם חזר לפעול כרגיל ולא היה אינטרנט
...
·

כשהבעיה קיימת, החיבור לראוטר שלך תקין כפי שאתה יכול לראות מה-tracert השני - יש לך תשובה מהראוטר.
הראוטר בדרך כלל מחובר אל המודם (אלא אם עשית שירשור של ראוטרים - לא סביר).
המודם מחובר דרך התשתית (של הוט) אל הנקודה הראשונה בתשתית שמובילה אותך לאינטרנט.

אז המסקנה שלי זה או שהמודם בעייתי, או שהתשתית בעייתית.
ניסית להחליף מודם?

הגדרתי בראוטר ( DNS (1.1.1.1, 9.9.9.9 וכשאני מפעיל את התוכנות מויקיפדיה הן נסגרות ישר
...
אני לא יודע לפי איזה מדריך השתמשת אבל אני לא חושב שאתה אמור להגדיר כך.
מדידת תעבורה נעשית בין שתי נקודות קצה - לדוגמא בין המחשב שלך אל מחשב אחר ברשת שלך.
משום ששני המחשבים מחוברים דרך הראוטר, ככה אתה יכול לדעת שהראוטר מתפקד בצורה תקינה ומעביר מידע ברשת ה-LAN.
אבל ייתכן שלמרות שהראוטר תקין - המכשיר שמחובר אל הראוטר (שזה המודם בדרך כלל) כושל בהעברת הפקטות הלאה בתשתית של הוט.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #5 

כל המכשירים שנתקעים מחוברים קווית או אלחוטית ?

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #6 

למה לא להתחיל פשוט מהבסיס? תנסה להשאיר רק את הציוד של HOT - תתחבר עם כבל רשת ישירות למחשב ותראה האם אתה חווה בעיות,

אתה גם יכול להריץ את הבדיקות שלך (לפי התמונה מלמעלה - שמור את התוצאות), ולאט לאט תתחיל להוסיף את הרכיבים.

מה הכוונה במפצל של D-LINK? התכוונת ל SWITCH?

asaf2298 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אחד מהטכנאים שהיה פה החליף את ההוטבוקס ואת ההגדרה של 1.1.1.1 ו9.9.9.9 עשיתי בעצמי ממזמן
בהתחלה ניסיתי לשלוח פינג ממחשב למחשב אבל עד שלא ביטלתי את החומת אש זה לא עבד, ומאז לא הספקתי לתפוס קפיצה ולעשות בדיקה.

כל המכשירים שנתקעים מחוברים גם קווית, וגם אלחוטית לאחד משני התדרים

ניסיתי ממזמן להשאיר רק את הציוד של הוט כראוטר ועדיין הייתה קפיצה, וכן הDLink הוא switch של 8

לגבי התוכנות מעקב שמופיעות בויקיפדיה, ניסיתי להפעיל אותן בלי מדריך והן ישר קורסות כשאני פותח אותן

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #8 

האם התקיעות היו במשך כל השנתיים או החלו בזמן מסויים?

אתה יכול לנסות גם לנתק את כל מכשירי החשמל האחרים בבית מלבד ההוטבוקס בזמן הבדיקה. לא סביר, אבל אולי יש איזה הפרעה לקו. כמו כן בזמן בדיקה עם מחשב נייד וההוטבוקס, כל שאר המכשירים שמחוברים לרשת צריכים להיות מנותקים או כבויים כדי לבודד את התקלה.

אם הכל לא עוזר והוט לא מצליחים לפתור את הבעיה, מה לגבי לנסות לעבור לבזק?

לי הייתה בעיה הפוכה, אני בבזק ושקלתי לעבור להוט עקב ניתוקים תכופים שהחלו. הגיע טכנאי וגילה שיש קצר בכבל בין ארון התקשורת הקומתי לדירה ומאז הבעיה נפתרה.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #9 

כל המכשירים שנתקעים מחוברים גם קווית, וגם אלחוטית לאחד משני התדרים
...
למה החיבור הכפול הזה לכל המכשירים? יש סיבה?
סיכוי קלוש... אבל אולי יש מכשיר שלא יודע להתמודד טוב עם חיבור כפול ו "מזבל" לך את הרשת.

NaorBenHamo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

כדי באמת לשלול סופית את הציוד שלך הייתי מנסה כמה שעות טובות לעבוד עם מחשב בודד מחובר בכבל ישר לראוטר של הוט, לבדוק צפייה בשידורי אינטרנט ושלל תכנים מעמיסים וגם עושה את הבדיקות פינג וtracert כדי לראות יציבות ושאין פאקט לוס.
כרגע לפי התמונה ששלחת, נראה שהציוד שלך תקין והחבילות נאבדות בדרך, החלפת כבר ספקים אז כנראה שהבעיה היא ברמת התשתית.
אם החליפו את הכבל הראשי של הבניין שלך כנראה שהבעיה רחבה עוד יותר.
שווה לבדוק אם יש אופציה לעבור לאחת מחברות הסיבים, אם אין אפשרות שווה לבדוק מול בזק מה המהירות שאתה יכול לקבל ואולי לנסות לעבור אליהם זמנית כשהוט עדיין מחוברים בבית ולבדוק איך כל הציוד שלך עובד על התשתית שלהם. מקסימום אתה מנתק אחת מהן בשיחת טלפון ואתה לא נשאר בלי אינטרנט.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”