בקשת עזרה בבחירת מנגנון דימור לגוף תאורה שיתאים למודול של פיבארו
שלום,
אני רוצה לקנות גוף תאורה לסלון.
גוף התאורה יכול להגיע בשלוש תצורות דימור שונות - Dali, 0-10V או אלקטרוני.
יש לי אפס במתג וקופסת עומק.
התכנון שלי (לאחר ביקורת של חברת חשמל) להתקין מאחורי המתג מודול פיבארו דימר 2.
מספר שאלות:
1. דאלי לא רלוונטי עבור גוף תאורה אחד להבנתי ואני מבין שכדאי לבחור באפשרות של 1-10V.האם אני צודק?
2. האם בעבור גוף תאורה שכולל מנגנון דימור נדרשת תשתית אחרת מגוף תאורה רגיל (תוספת חוטים מהמתג לגוף התאורה)?
3. האם לפני התקנת המודול של פיבארו הגוף יעבוד ON/OFF עם מתג רגיל?
4. אם התשובה לשאלה 2 היא כן (כלומר צריך תשתית מיוחדת) אזי האם היא נדרשת גם לאחר התקנת המודול של פיבארו.
מקווה שלא סיבכתי מדי.
תודה
אני רוצה לקנות גוף תאורה לסלון.
גוף התאורה יכול להגיע בשלוש תצורות דימור שונות - Dali, 0-10V או אלקטרוני.
יש לי אפס במתג וקופסת עומק.
התכנון שלי (לאחר ביקורת של חברת חשמל) להתקין מאחורי המתג מודול פיבארו דימר 2.
מספר שאלות:
1. דאלי לא רלוונטי עבור גוף תאורה אחד להבנתי ואני מבין שכדאי לבחור באפשרות של 1-10V.האם אני צודק?
2. האם בעבור גוף תאורה שכולל מנגנון דימור נדרשת תשתית אחרת מגוף תאורה רגיל (תוספת חוטים מהמתג לגוף התאורה)?
3. האם לפני התקנת המודול של פיבארו הגוף יעבוד ON/OFF עם מתג רגיל?
4. אם התשובה לשאלה 2 היא כן (כלומר צריך תשתית מיוחדת) אזי האם היא נדרשת גם לאחר התקנת המודול של פיבארו.
מקווה שלא סיבכתי מדי.
תודה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@עמיתהלפ
·
1. לא בטוח שזה הפתרון בשבליך וקצת מוגבל במנעד האופציות מבחינת לדים.
2. תלוי בסוג הגוף וצורת הפעולה שלו, נורה רגילה (ליבון) לא דורשת כלום נורות לד במתח רשת 230V נדרשות לתמוך בדימור ומצויין עליהם במפורש "dimmable " וגם כאן אין צורך בחיווט מיוחד.
נורות לד 12-24V נזקקות לספק שמותקן ליד הדימר ואז יש צורך בחיווט 12-24V לכיוון הנורה.
3. הנורות שתוארו בסעיף 2 יעבדו עם מתג רגיל ללא כל בעיה, במידה ואתה מתכוון להשתמש במודול פיברו ממליץ לך להחליף ללחצן זה יותר נוח תפעולית ואפשר לשלוט בעימעום (מה שאי אפםשר עם מפסק).
4. מודול פיברו דימר ל 230V לא דורש תשתית למעט חיבור אפס בנקודת הדימר.
כל הנאמר לעיל יכול לעבוד גם עם גופי תאורה מוכנים (מעוצבים) שעובדים במתח 230V בתנאי שהם תומכי דימור "dimmable".
אני לא חסיד גדול של כל הטכנולוגיות המתחכמות כמו ה Dali.
הפתרון שאני ממליץ עליו זהו מודול דימר של Shelly פשוט, זול ועובד מעולה.
בתנאי שהבקר שלך תומך בShelly.
הייתרון הגדול בShelly שאין חובה להשתמש בבקר והוא עובד ישירות מול האפליקציה בטלפון או בראוזר במחשב.
·
1. לא בטוח שזה הפתרון בשבליך וקצת מוגבל במנעד האופציות מבחינת לדים.
2. תלוי בסוג הגוף וצורת הפעולה שלו, נורה רגילה (ליבון) לא דורשת כלום נורות לד במתח רשת 230V נדרשות לתמוך בדימור ומצויין עליהם במפורש "dimmable " וגם כאן אין צורך בחיווט מיוחד.
נורות לד 12-24V נזקקות לספק שמותקן ליד הדימר ואז יש צורך בחיווט 12-24V לכיוון הנורה.
3. הנורות שתוארו בסעיף 2 יעבדו עם מתג רגיל ללא כל בעיה, במידה ואתה מתכוון להשתמש במודול פיברו ממליץ לך להחליף ללחצן זה יותר נוח תפעולית ואפשר לשלוט בעימעום (מה שאי אפםשר עם מפסק).
4. מודול פיברו דימר ל 230V לא דורש תשתית למעט חיבור אפס בנקודת הדימר.
כל הנאמר לעיל יכול לעבוד גם עם גופי תאורה מוכנים (מעוצבים) שעובדים במתח 230V בתנאי שהם תומכי דימור "dimmable".
אני לא חסיד גדול של כל הטכנולוגיות המתחכמות כמו ה Dali.
הפתרון שאני ממליץ עליו זהו מודול דימר של Shelly פשוט, זול ועובד מעולה.
בתנאי שהבקר שלך תומך בShelly.
הייתרון הגדול בShelly שאין חובה להשתמש בבקר והוא עובד ישירות מול האפליקציה בטלפון או בראוזר במחשב.
שלום Grappa. ראשית תודה רבה על התשובה המלמדת.
הכוונה מאחורי השימוש במודול של פיבארו היא שאני משתמש בהאב של Hubitat ומתכנן מודולים גם לנורות אחרות וגם לתריסים כך שתהייה לי רשת מש של Z-wave יציבה שעובדת כולה דרך האב אחד.
הנורה שאני מתכנן לקנות היא נורה מעוצבת של 230V (dimmable( ולכן אני מבין מדבריך שאין כל צורך בתשתית אחרת מזו שכבר הכנתי.
לגבי המתג הלחיץ שהזכרת אני מניח שאתה מתכוון שהמתג יכלול לחצן למעלה ולחצן למטה. נכון?
למען הסר ספק מצרף את הנתונים הטכניים של גוף התאורה.
הכוונה מאחורי השימוש במודול של פיבארו היא שאני משתמש בהאב של Hubitat ומתכנן מודולים גם לנורות אחרות וגם לתריסים כך שתהייה לי רשת מש של Z-wave יציבה שעובדת כולה דרך האב אחד.
הנורה שאני מתכנן לקנות היא נורה מעוצבת של 230V (dimmable( ולכן אני מבין מדבריך שאין כל צורך בתשתית אחרת מזו שכבר הכנתי.
לגבי המתג הלחיץ שהזכרת אני מניח שאתה מתכוון שהמתג יכלול לחצן למעלה ולחצן למטה. נכון?
למען הסר ספק מצרף את הנתונים הטכניים של גוף התאורה.
- Grappa
- חבר ותיק

@עמיתהלפ
·
אם ההאב של Hubitat יודע להתממשק ל Shelly או יכול לעבוד ב MQTT אז ממליץ לך על דימר של שלי.
גם פיברו יעבוד.
הנורה הספציפית הזאת שניראת נהדר מכילה את מנגנון הדימור כחלק מספק הכוח הכלול בה ובנוסף נדרשת העברה של 2 מוליכים נוספים לצורך הדימור, ולמיטב ידיעתי השליטה על הדימור היא רק באמצעות Dali ולא תוכל להיות מדומרת ע"י מודול פיברו (או אחר).
אם אתה ממש רוצה שליטה ממודול דבר עם "ההנהלה" ותמצאו גוף אחר שכולל ספק כוח שתומך בדימר אלקטרוני רגיל.
·
אם ההאב של Hubitat יודע להתממשק ל Shelly או יכול לעבוד ב MQTT אז ממליץ לך על דימר של שלי.
גם פיברו יעבוד.
הנורה הספציפית הזאת שניראת נהדר מכילה את מנגנון הדימור כחלק מספק הכוח הכלול בה ובנוסף נדרשת העברה של 2 מוליכים נוספים לצורך הדימור, ולמיטב ידיעתי השליטה על הדימור היא רק באמצעות Dali ולא תוכל להיות מדומרת ע"י מודול פיברו (או אחר).
אם אתה ממש רוצה שליטה ממודול דבר עם "ההנהלה" ותמצאו גוף אחר שכולל ספק כוח שתומך בדימר אלקטרוני רגיל.
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
במידה ובסוף קונה גוף תאורה שלא תומך דימור. כמו שכתב @Grappa , ניתן להחליף את הספק/שנאי שבפנים לכזה שתומך דימור. ואז לשם פיבארו או שלי במפסק. זה עובד !! אני החלפתי ויצרתי גוף תאורה מדמר. קרא גם פה :
https://www.htmag.co.il/vt321411.html
https://www.htmag.co.il/vt321411.html
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
- Grappa
- חבר ותיק

@dotan_shai
·
רק כדי להבהיר
לא כל גוף יכול להתאים לספקים האלה מאליאקפרסס, הספקים האלה יתאימו לרוב הגופים "הזולים" המיוצרים OEM בסין.
נראה לי שהגוף הספציפי הזה קצת יוקרתי ויש סיכוי שאולי לא יתאים.
יש צורך לראות מה הנתונים של הספק שכבר מותקן בגוף כדי לוודא שהוא מתאים להחלפת הספק.
·
רק כדי להבהיר
לא כל גוף יכול להתאים לספקים האלה מאליאקפרסס, הספקים האלה יתאימו לרוב הגופים "הזולים" המיוצרים OEM בסין.
נראה לי שהגוף הספציפי הזה קצת יוקרתי ויש סיכוי שאולי לא יתאים.
יש צורך לראות מה הנתונים של הספק שכבר מותקן בגוף כדי לוודא שהוא מתאים להחלפת הספק.