רשת ביתית בבית פרטי
אני גר בבית פרטי(3 קומות) וכרגע זה המצב אצלנו:
1) קומה ראשונה- ראוטר שמוציא 2 כבלים אחד למחשב נייח ואחד ל(2).
2) מתג switch שנמצא בקומה השנייה שאליו מחובר ראוטר בקומה השנייה(מוציא וויפי לכל הקומה) וכבל שמחובר ל (3)
3) ראוטר בקומה ה 3 במוציא וויפי לקומה 3 ומחובר בכבל למחשב נייח.
שמתי לב שאני מחובר לרשת בקומה ה 1(לוויפי עם מחשב נייד) אני לא יכול לגשת לשרת שפתחתי על מחשב שנמצא ברשת בקומה ה3(יש אליו גישה כאשר אני מחובר לרשת בקומה ה3), אני מאמין שהאייפי של המחשב בקומה ה 3 לא נגיש למי שמחובר בקומה הראשונה.
האם ניתן להגדיר את כל הרשתות(ראוטר קומה 1 + ראוטר קומה 2 + ראוטר קומה 3) שיהיו רשת אחת מחוברת שכל המחשבים משותפים.
תודה!
(מצטער אם ההסבר לא מובן, אשמח לענות על שאלות)
2) מתג switch שנמצא בקומה השנייה שאליו מחובר ראוטר בקומה השנייה(מוציא וויפי לכל הקומה) וכבל שמחובר ל (3)
שמתי לב שאני מחובר לרשת בקומה ה 1(לוויפי עם מחשב נייד) אני לא יכול לגשת לשרת שפתחתי על מחשב שנמצא ברשת בקומה ה3(יש אליו גישה כאשר אני מחובר לרשת בקומה ה3), אני מאמין שהאייפי של המחשב בקומה ה 3 לא נגיש למי שמחובר בקומה הראשונה.
האם ניתן להגדיר את כל הרשתות(ראוטר קומה 1 + ראוטר קומה 2 + ראוטר קומה 3) שיהיו רשת אחת מחוברת שכל המחשבים משותפים.
תודה!
(מצטער אם ההסבר לא מובן, אשמח לענות על שאלות)
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
חבר את הכבלים שבין הראוטרים דרך יציאות ה-LAN שלהם בלבד. יציאות ה-WAN של הראוטרים בקומות 2 ו-3 צריכות להיות מנותקות לגמרי. בנוסף אתה צריך לבטל להם את ה-DHCP ולקבוע להם כתובות IP שיהיו באותו Subnet של הררשת בקומה 1 (אבל מחוץ לטווח ה-DHCP שלה).yosifz8 כתב:אני גר בבית פרטי(3 קומות) וכרגע זה המצב אצלנו:
תודה!
(מצטער אם ההסבר לא מובן, אשמח לענות על שאלות)...
בהצלחה.
NegativeIQ כתב:חבר את הכבלים שבין הראוטרים דרך יציאות ה-LAN שלהם בלבד. יציאות ה-WAN של הראוטרים בקומות 2 ו-3 צריכות להיות מנותקות לגמרי. בנוסף אתה צריך לבטל להם את ה-DHCP ולקבוע להם כתובות IP שיהיו באותו Subnet של הררשת בקומה 1 (אבל מחוץ לטווח ה-DHCP שלה).......
בהצלחה....
מדובר בראוטרים של tplink ומבדיקה שעשיתי בכניסות יש להם אך ורק wan ו כניסות ממוספרות
- BoazSimhony
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 119
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
·נו זה מה שאמר לך...yosifz8 כתב:מדובר בראוטרים של tplink ומבדיקה שעשיתי בכניסות יש להם אך ורק wan ו כניסות ממוספרות.........
תשאיר את הראוטר בק. 1 כמנהל הרשת רק אליו תחבר את הכבל מהמודם או מאיפה שאתה לא מקבל את הפס. השניים האחרים יהיו AP , נקודות גישה בכך שלא תתחבר ל WAN שלהם.
רק תחבר לנקודות ה LAN בטח יש 4 לפחות בכל ראוטר.