רשת ביתית בבית פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yosifz8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני גר בבית פרטי(3 קומות) וכרגע זה המצב אצלנו:
1) קומה ראשונה- ראוטר שמוציא 2 כבלים אחד למחשב נייח ואחד ל(2).
2) מתג switch שנמצא בקומה השנייה שאליו מחובר ראוטר בקומה השנייה(מוציא וויפי לכל הקומה) וכבל שמחובר ל (3)
3) ראוטר בקומה ה 3 במוציא וויפי לקומה 3 ומחובר בכבל למחשב נייח.

שמתי לב שאני מחובר לרשת בקומה ה 1(לוויפי עם מחשב נייד) אני לא יכול לגשת לשרת שפתחתי על מחשב שנמצא ברשת בקומה ה3(יש אליו גישה כאשר אני מחובר לרשת בקומה ה3), אני מאמין שהאייפי של המחשב בקומה ה 3 לא נגיש למי שמחובר בקומה הראשונה.

האם ניתן להגדיר את כל הרשתות(ראוטר קומה 1 + ראוטר קומה 2 + ראוטר קומה 3) שיהיו רשת אחת מחוברת שכל המחשבים משותפים.

תודה!
(מצטער אם ההסבר לא מובן, אשמח לענות על שאלות)

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

yosifz8 כתב:אני גר בבית פרטי(3 קומות) וכרגע זה המצב אצלנו:
1) קומה ראשונה- ראוטר שמוציא 2 כבלים אחד למחשב נייח ואחד ל(2).
2) מתג switch שנמצא בקומה השנייה שאליו מחובר ראוטר בקומה השנייה(מוציא וויפי לכל הקומה) וכבל שמחובר ל (3)
3) ראוטר בקומה ה 3 במוציא וויפי לקומה 3 ומחובר בכבל למחשב נייח.

שמתי לב שאני מחובר לרשת בקומה ה 1(לוויפי עם מחשב נייד) אני לא יכול לגשת לשרת שפתחתי על מחשב שנמצא ברשת בקומה ה3(יש אליו גישה כאשר אני מחובר לרשת בקומה ה3), אני מאמין שהאייפי של המחשב בקומה ה 3 לא נגיש למי שמחובר בקומה הראשונה.

האם ניתן להגדיר את כל הרשתות(ראוטר קומה 1 + ראוטר קומה 2 + ראוטר קומה 3) שיהיו רשת אחת מחוברת שכל המחשבים משותפים.

תודה!
(מצטער אם ההסבר לא מובן, אשמח לענות על שאלות)
...
חבר את הכבלים שבין הראוטרים דרך יציאות ה-LAN שלהם בלבד. יציאות ה-WAN של הראוטרים בקומות 2 ו-3 צריכות להיות מנותקות לגמרי. בנוסף אתה צריך לבטל להם את ה-DHCP ולקבוע להם כתובות IP שיהיו באותו Subnet של הררשת בקומה 1 (אבל מחוץ לטווח ה-DHCP שלה).
בהצלחה.

yosifz8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

NegativeIQ כתב:
...
...
חבר את הכבלים שבין הראוטרים דרך יציאות ה-LAN שלהם בלבד. יציאות ה-WAN של הראוטרים בקומות 2 ו-3 צריכות להיות מנותקות לגמרי. בנוסף אתה צריך לבטל להם את ה-DHCP ולקבוע להם כתובות IP שיהיו באותו Subnet של הררשת בקומה 1 (אבל מחוץ לטווח ה-DHCP שלה).
בהצלחה.
...

מדובר בראוטרים של tplink ומבדיקה שעשיתי בכניסות יש להם אך ורק wan ו כניסות ממוספרות

BoazSimhony
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

yosifz8 כתב:
...
...
מדובר בראוטרים של tplink ומבדיקה שעשיתי בכניסות יש להם אך ורק wan ו כניסות ממוספרות
...
·נו זה מה שאמר לך...
תשאיר את הראוטר בק. 1 כמנהל הרשת רק אליו תחבר את הכבל מהמודם או מאיפה שאתה לא מקבל את הפס. השניים האחרים יהיו AP , נקודות גישה בכך שלא תתחבר ל WAN שלהם.
רק תחבר לנקודות ה LAN בטח יש 4 לפחות בכל ראוטר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”