מתלבט בין QLED ל OLED
·הוביט כתב:המחיר של OLED יקר ב 2500-3000 שקל . מישהו יכול להמליץ ולהגיד אם זה בהחלט שווה את התוספת כסף או שיש מסכי QLED של סמסונג טובים שאפשר ללכת עליהם ולשלם הרבה פחות.
תודה....
אני אחלק את זה ל-3 שאלות:
א. המחיר של OLED יקר ב 2500-3000 שקל . מישהו יכול להמליץ ולהגיד אם זה בהחלט שווה את התוספת כסף?
מאוד סובייקטיבי.
האם זה נותן איכות גבוהה משמעותית ממסך LED ממוצע - בהחלט.
האם זה ״שווה את הכסף״ - תלוי בכמה הכסף שווה בעיניך. בעיני מישהו, אם זה משפר את איכות התמונה, זה שווה את הכסף. בעיני מישהו אחר, שום שיפור באיכות לא יהיה שווה את ההפרש במחיר.
ב. או שיש מסכי QLED של סמסונג טובים שאפשר ללכת עליהם?
כן, יש מסכי QLED שהם בסדר גודל טובים באותה מידה. הדגמים המתקדמים של QLED, כגון Q90.
הם לא זהים - יש יתרונות ל-OLED שאין ל-QLED, ויש יתרונות ל-QLED שאין ל-OLED.
אבל אפשר להגיד שהם סוג של מתאזנים.
ג. ולשלם הרבה פחות?
לא.
QLED ברמה של OLED עולה הרבה יותר מ-OLED.
Q90 עולה פי 2 בערך מ-B9.
·mdk_25 כתב:·......
אני אחלק את זה ל-3 שאלות:
א. המחיר של OLED יקר ב 2500-3000 שקל . מישהו יכול להמליץ ולהגיד אם זה בהחלט שווה את התוספת כסף?
מאוד סובייקטיבי.
האם זה נותן איכות גבוהה משמעותית ממסך LED ממוצע - בהחלט.
האם זה ״שווה את הכסף״ - תלוי בכמה הכסף שווה בעיניך. בעיני מישהו, אם זה משפר את איכות התמונה, זה שווה את הכסף. בעיני מישהו אחר, שום שיפור באיכות לא יהיה שווה את ההפרש במחיר.
ב. או שיש מסכי QLED של סמסונג טובים שאפשר ללכת עליהם?
כן, יש מסכי QLED שהם בסדר גודל טובים באותה מידה. הדגמים המתקדמים של QLED, כגון Q90.
הם לא זהים - יש יתרונות ל-OLED שאין ל-QLED, ויש יתרונות ל-QLED שאין ל-OLED.
אבל אפשר להגיד שהם סוג של מתאזנים.
ג. ולשלם הרבה פחות?
לא.
QLED ברמה של OLED עולה הרבה יותר מ-OLED.
Q90 עולה פי 2 בערך מ-B9....
תודה על הסבלנות והפירוט. שאלה נוספת:
יש מסך OLED שישים וחמש אינץ' שאני מעוניין שעולה 7200 שקל, ומסך QLED של סמסונג שבעים וחמש אינץ' שעולה 5500 שקל. השאלה אם עדיף ללכת על המסך של ה 75 אינץ' בפחות כסף ולהרוויח מסך יותר גדול גם.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9034
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם אתה מעדיף מסך גדול עם צפייה פחות איכותית או מסך קטן יותר עם צפייה יותר איכותית.
מה שיותר חשוב לך בתשובה - זה מה שתקנה.
מה שיותר חשוב לך בתשובה - זה מה שתקנה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
·הוביט כתב:·......
יש מסך OLED שישים וחמש אינץ' שאני מעוניין שעולה 7200 שקל, ומסך QLED של סמסונג שבעים וחמש אינץ' שעולה 5500 שקל. השאלה אם עדיף ללכת על המסך של ה 75 אינץ' בפחות כסף ולהרוויח מסך יותר גדול גם....
תלוי במרחק ישיבה אצלך.
אם זה עד 3-3.5 מטר - הייתי מסתפק ב-״65 בשלב זה.
אם זה הרבה יותר - אז אין ברירה וצריך לקחת מסך כמה שיותר גדול.
·אתה רוצה להגיד לי שכל מסך של 100 אינץ' יראו בו פחות טוב ממסך 65 אינץ' ?avihuli כתב:השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם אתה מעדיף מסך גדול עם צפייה פחות איכותית או מסך קטן יותר עם צפייה יותר איכותית.
מה שיותר חשוב לך בתשובה - זה מה שתקנה....
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@הוביט
זה לא מה שאמרתי, תקרא שוב.
השאלה היא תחת אותו תקציב נתון האם לקחת מסך oled בגודל של 65 אינץ (כביכול איכות תמונה מקסימאלית) מול חלופה של 75 אינץ מ- qled (שהוא עם איכות תמונה נמוכה יותר) אבל בגודל מקסימאלי שהתקציב מאפשר.
זו הדילמה.
לכן צריך לבחור מה יותר חשוב: גודל או איכות תמונה ?
זה לא מה שאמרתי, תקרא שוב.
השאלה היא תחת אותו תקציב נתון האם לקחת מסך oled בגודל של 65 אינץ (כביכול איכות תמונה מקסימאלית) מול חלופה של 75 אינץ מ- qled (שהוא עם איכות תמונה נמוכה יותר) אבל בגודל מקסימאלי שהתקציב מאפשר.
זו הדילמה.
לכן צריך לבחור מה יותר חשוב: גודל או איכות תמונה ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
·QLED 75 ב 5500K נשמע זול להפליא, אלא אם מדובר בסדרות ישנות, שלושה או ארבעה דורות לאחור מה שכמובן יבוא לביטוי באיכות נחותה. מכל מקום לצפיה בתנאי תאורת יום QLED עדיף, בתנאי חושך או תאורה חיצונית מועטה, OLED מנצח.הוביט כתב:·......
יש מסך OLED שישים וחמש אינץ' שאני מעוניין שעולה 7200 שקל, ומסך QLED של סמסונג שבעים וחמש אינץ' שעולה 5500 שקל. השאלה אם עדיף ללכת על המסך של ה 75 אינץ' בפחות כסף ולהרוויח מסך יותר גדול גם....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@רועי51
·
זה לא מדויק, כי זה תלוי מאד בדגם הספציפי של QLED עליו אתה מדבר.
·
זה לא מדויק, כי זה תלוי מאד בדגם הספציפי של QLED עליו אתה מדבר.
@avihuli
·על מה אתה מדבר? QLED גודל 75 ב 5500 ש״ח, נשמע לי שמדובר במסך של ״פיילוט״ או מוצר מדבקה אחר, שאז מדובר במסך LED פשוט באיכות שלא מתקרבת בשום פנים ואופן ל OLED, זה הבדל שמיים וארץ - כבר עדיף לקנות LCD פשוטה של סמסונג מאשר פייק "QLED" של מותג מדבקה.
כשאמרו לך כאן שיש QLED ברמה של OLED דיבחרו על מסכים כמו ה Q90, דגם שעולה 16,500 ש״ח ל 75 אינץ׳.
·על מה אתה מדבר? QLED גודל 75 ב 5500 ש״ח, נשמע לי שמדובר במסך של ״פיילוט״ או מוצר מדבקה אחר, שאז מדובר במסך LED פשוט באיכות שלא מתקרבת בשום פנים ואופן ל OLED, זה הבדל שמיים וארץ - כבר עדיף לקנות LCD פשוטה של סמסונג מאשר פייק "QLED" של מותג מדבקה.
כשאמרו לך כאן שיש QLED ברמה של OLED דיבחרו על מסכים כמו ה Q90, דגם שעולה 16,500 ש״ח ל 75 אינץ׳.
@UHD
·ה75Q90R עולה הרבה יותר זול ממה שכתבת ולכן בגלל שהוא מתחרה טוב בOLED ואפילו יותר טוב ממנו בחדרים מוארים וללא צריבות שווה לבחון רכישה של הדגם הזה .
https://www.hometheater.co.il/vp3040484#3040484
·ה75Q90R עולה הרבה יותר זול ממה שכתבת ולכן בגלל שהוא מתחרה טוב בOLED ואפילו יותר טוב ממנו בחדרים מוארים וללא צריבות שווה לבחון רכישה של הדגם הזה .
https://www.hometheater.co.il/vp3040484#3040484
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הי, אנחנו אומרים נראה לי את אותו דבר רק כנראה אני לא מסביר את עצמי כראוי (עניתי בקצרה מהפלאפון ולא נוח. עכשיו אני בנייד).UHD כתב:@avihuli
כשאמרו לך כאן שיש QLED ברמה של OLED דיבחרו על מסכים כמו ה Q90, דגם שעולה 16,500 ש״ח ל 75 אינץ׳....
בקצרה מה שהתכוונתי הוא שאם לצורך העניין יש תקציב נתון זהה של 10 אלף ש"ח ובסכום הזה ניתן להכניס או 65OLED או 75QLED וזאת מבלי להיכנס לדגמים ספציפיים, פותח השרשור צריך לשאול את עצמו מה הוא מעדיף ?
וזאת בהתאם למה שיותר חשוב לו.
האם צפייה באיכות מקסימאלית אבל בגודל קטן יותר של 65 אינץ OLED.
או
צפייה בגודל גדול יותר של 75 אינץ עם איכות צפייה נמוכה יותר QLED.
שוב, תחת אותו תקציב נתון "ומעלה" מבלי לדקדק בדקויות של איזה דגם וכמה האיכות טובה / פחות טובה.
.
.