הרחבת אחריות סמליין-כדאי או לא?
·mayeast כתב:·מיותר.......
יש לך שנה אחריות.
אם תלך הטלויזיה אחרי שנה, במחירים הללו - קונים חדשה....
דווקא נשמע לי הפוך ממה שאתה רושם.
עדיף לי לשלם 200 שקל כדי לא לקנות טלויזיה 3 שנים (נוספות), מאשר לשים 2000 שקל על טלויזיה כל שנה.
·לשלם UP FRONT עשרה אחוז משווי הטלויזיה לביטוח ? רעיון רע. במיוחד בטלויזיה כזו זולה.mdk_25 כתב:·......
ותוך 4 שנים?
אם נחשוב רגע ברצינות: מה בעצם תוחלת החיים הממוצעת של טלויזיה שאתה קונה כיום?...
הסיכוי שהטלויזיה תלך קאפוט היא נמוכה הרבה יותר.
ותוך 4 שנים.. אתה תרצה בכלל טלויזיה מתקדמת יותר ולא שיביאו לך מאיזה מחסן טלויזיה אחרת ישנה. (במחיר הזה לא ינסו בכלל לתקן).
·mayeast כתב:·לשלם UP FRONT עשרה אחוז משווי הטלויזיה לביטוח ? רעיון רע. במיוחד בטלויזיה כזו זולה.......
הסיכוי שהטלויזיה תלך קאפוט היא נמוכה הרבה יותר.
ותוך 4 שנים.. אתה תרצה בכלל טלויזיה מתקדמת יותר ולא שיביאו לך מאיזה מחסן טלויזיה אחרת ישנה. (במחיר הזה לא ינסו בכלל לתקן)....
זה טעות להתייחס לטלויזיה בתור נכס.
נכון, על דירה לא היית משלם 10% מהשווי בתור ביטוח. לא ב-4 שנים ולא ב-10 שנים.
אבל ברכב למשל (שרכב בניגוד לטלויזיה ניתן לתקן, ויש לו אורך חיים גבוה הרבה יותר). ביטוח מקיף עולה כ-3000-5000 שקל לשנה (תלוי במאפיינים כמו גיל, ותק וכו׳).
בעוד שרכב חדש ממוצע עולה 120,000 שקל. וכל שנה הערך שלו יורד.
כלומר ברכב חדש אתה משלם כ-10% מערכו (לפחות) במצב חדש ב-4 שנים הראשונות של הביטוח.
אחרי 4 שנים, הרכב כבר בממוצע שווה חצי מערכו כחדש, אבל הביטוח מקיף שלו הופך להיות 5% מהשווי (כל שנה, ורק עולה).
ולהגיד את האמת - אם תלך לי טלויזיה תוך 4 שנים (שזה יכול להיות 3 שנים ו-11 חודשים, ויכול גם להיות שנה וחודש), אני אעדיף שיתקנו לי, או שיתנו לי טלויזיה חדשה, גם אם קצת פחות טובה על הנייר (שזה מה שמציעים בדרך כלל) מאשר להוציא מהכיס אלפי שקלים בשביל טלויזיה חדשה.
· כן , את זה אני יודע . השאלה שלי הייתה מה ההבדל בין אחריות יבואן שנותנים לשנה לבין הרחבת אחריות ל4 שנים ?mdk_25 כתב:@eldan
·
אין אחריות יצרן.
יש אחריות יבואן - שנה.
ואצל סמליין אתה יכול להרחיב ל-4 שנים בתוספת 200 שקל....
mdk_25 כתב:·......
זה טעות להתייחס לטלויזיה בתור נכס.
נכון, על דירה לא היית משלם 10% מהשווי בתור ביטוח. לא ב-4 שנים ולא ב-10 שנים.
אבל ברכב למשל (שרכב בניגוד לטלויזיה ניתן לתקן, ויש לו אורך חיים גבוה הרבה יותר). ביטוח מקיף עולה כ-3000-5000 שקל לשנה (תלוי במאפיינים כמו גיל, ותק וכו׳).
בעוד שרכב חדש ממוצע עולה 120,000 שקל. וכל שנה הערך שלו יורד.
כלומר ברכב חדש אתה משלם כ-10% מערכו (לפחות) במצב חדש ב-4 שנים הראשונות של הביטוח.
אחרי 4 שנים, הרכב כבר בממוצע שווה חצי מערכו כחדש, אבל הביטוח מקיף שלו הופך להיות 5% מהשווי (כל שנה, ורק עולה).
ולהגיד את האמת - אם תלך לי טלויזיה תוך 4 שנים (שזה יכול להיות 3 שנים ו-11 חודשים, ויכול גם להיות שנה וחודש), אני אעדיף שיתקנו לי, או שיתנו לי טלויזיה חדשה, גם אם קצת פחות טובה על הנייר (שזה מה שמציעים בדרך כלל) מאשר להוציא מהכיס אלפי שקלים בשביל טלויזיה חדשה....
אל תשווה טלויזיה לרכב.
ואם הטלויזיה תלך בתוך 4 שנים, רכישת חדשה לא תהיה "אלפי שקלים". מדובר פה עפי השואל בטלויזיה שעולה כיום 2000 שח.
המחירים רק ירדו וירדו.... תראה כמה עלתה טלויזיה לפני 4 שנים וכמה היום.
הם בדיוק בונים על אנשים שיגידו.. מה זה 200 שח....
·
·mayeast כתב:אל תשווה טלויזיה לרכב.......
ואם הטלויזיה תלך בתוך 4 שנים, רכישת חדשה לא תהיה "אלפי שקלים". מדובר פה עפי השואל בטלויזיה שעולה כיום 2000 שח.
המחירים רק ירדו וירדו.... תראה כמה עלתה טלויזיה לפני 4 שנים וכמה היום.
הם בדיוק בונים על אנשים שיגידו.. מה זה 200 שח....
·...
2000 שקל זה ליטרלי 2 אלפים של שקלים.
אז כן, קוראים לזה טלויזיה שעולה אלפי שקלים.