חיבור ראוטר דרך מתאם רשת חשמל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Shaharsk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
חיברתי מתאם רשת חשמל שמעביר לי רשת לחדר שהרשת האלחוטית לא נקלטת בו, חיברתי למתאם רשת המרוחק ראוטר. הבעיה שנוצרה עכשיו שכל ראוטר מוציא רשת אלחוטית אחרת. הבנתי שצריך להתחבר לip של הראוטר המרוחק כדי לשנות בו הגדרות אבל אני לא מצליח, מצליח להתחבר רק לip של הראוטר הראשי.
איך אני פותר את הבעיה הזאת?
תודה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

Shaharsk כתב:שלום חברים,
חיברתי מתאם רשת חשמל שמעביר לי רשת לחדר שהרשת האלחוטית לא נקלטת בו, חיברתי למתאם רשת המרוחק ראוטר. הבעיה שנוצרה עכשיו שכל ראוטר מוציא רשת אלחוטית אחרת. הבנתי שצריך להתחבר לip של הראוטר המרוחק כדי לשנות בו הגדרות אבל אני לא מצליח, מצליח להתחבר רק לip של הראוטר הראשי.
איך אני פותר את הבעיה הזאת?
תודה.
...
נתק את הראוטר המשני משאר הרשת (=ממתאם החשמל) וחבר אליו מחשב בכבל לאחת מכניסות ה-LAN.
אם עדיין יש לך DHCP דולק על אותו ראוטר אז אתה אמור לקבל IP. תבדוק ב-ipconfig מה ה-Default Gateway שקיבלת - זה ה-IP של הראוטר, מכאן תוכל להתחבר אליו ולקבל את ההגדרות שלו. שים-לב שאם השארת DHCP דולק על הראוטר המשני זה בעייתי בפני עצמו ותצטרך לכבות אותו.
אם אין DHCP דולק על הראוטר המשני תצטרך לקנפג IP ידני במחשב שלך כדי לגשת אליו. אם אתה יודע מה ה-IP של הראוטר, תקנפג במחשב IP שנמצא באותו Subnet - לדוגמה אם ה-IP של הראוטר הוא 192.168.0.1 אז תקנפג במחשב שלך לדוגמה 192.168.0.10 וגלוש ל-192.168.0.1.
אם אתה לא בטוח מה הכתובת של הראוטר, שלושת הכתובות הכי נפוצות הן 192.168.0.1, 192.168.1.1 ו-10.0.0.138. כמובן שתצטרך כל פעם לקנפג IP מתאים למחשב שלך כדי לבדוק כל אחת. אם למרות הכל לא הצלחת למצוא את ה-IP של הראוטר, תצטרך לעשות לו איפוס יצרן (תבדוק במדריך ההפעלה איך עושים את זה) ואז יהיה עליו DHCP דולק.

עכשיו צריך לעשות שינוי בהגדרות שיאפשר לך לגשת להגדרות של הראוטר המשני גם אחרי שחיברת אותו חזרה לרשת שלך. קח מחשב אחר ותתחבר להגדרות של הראוטר הראשי ותיכנס להגדרות ה-DHCP. מה שאתה צריך לעשות זה להגביל את הטווח שה-DHCP מקצה ככה שהוא לא יהיה על כל ה-Subnet. לדוגמה אם ה-Subnet שלך הוא 192.168.0.0/24 אז שנה את הגדרות ה-DHCP ככה שהוא יקצה כתובות רק מ-192.168.0.2 (בהנחה ש-192.168.0.1 היא הכתובת של הראוטר עצמו) עד 192.168.0.200. אם ה-Subnet שונה, תתאים את הכתובות בהתאם. הדבר היחיד שחשוב הוא שיהיה טווח כתובות מסויים ב-Subnet שנמצא מחוץ לטווח ההקצאה של ה-DHCP. אחר-כך תיכנס להגדרות ה-LAN ותבדוק מה ה-Subnet mask (כנראה שהוא יהיה 255.255.255.0 אבל יכול להיות שיהיה שונה). אל תיגע בו אבל תרשום אותו בצד.
חזרה להגדרות של הראוטר המשני - תיכנס להגדרות ה-LAN שלו ושנה את ה-IP שלו לכתובת ב-Subnet של הראוטר הראשי שנמצאת מחוץ לטווח ה-DHCP שלו (לדוגמה 192.168.0.201 אם אתה הולך לפי הדוגמה הקודמת שלי) ושנה את ה-Subnet mask ככה שיהיה זהה למה שבראוטר הראשי. אם משום מה ה-DHCP פועל (בראוטר המשני) אז כבה אותו.
שמור את השינויים (אם צריך אז תאתחל את הראוטר). בשלב הזה אתה אמור לאבד את הגישה אליו. זה בסדר. חבר את הראוטר חזרה לרשת (למתאם החשמל) דרך אחת מכניסות ה-LAN שלו (שים-לב - כניסת ה-WAN בראוטר המשני אמורה להישאר מנותקת). אם הגדרת IP סטטי במחשב שלך כשניגשת להגדרות קודם, שנה את ההגדרה חזרה ל-DHCP ותוודא שיש לך גישה לאינטרנט. אם יש לך חיבור, אמורה להיות לך גישה לראוטר המשני בכתובת שקינפגת (בדוגמה שלי זה יהיה 192.168.0.201).
לגבי ההגדרות של ה-WiFi - אם אתה רוצה שהמחשב יתחבר באופן אוטומטי לראוטר הקרוב פשוט תקנפג בשני הראוטרים רשת אלחוטית עם אותו שם ואותה סיסמה.
בהצלחה.

Shaharsk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

וואוו אחי, אין לי מילים, איזה הסבר מפורט.
הצלחתי לסדר את זה.
תודה רבה לך מאד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”