שאלה על db מול hx ושאלה על קיט pid

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Nivoss2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הי חברים,
שתי שאלות כאמור -

1. מנסה להבין עד הסוף את יתרון הדוד הכפול על מחליף חום. קראתי הרבה ועולה הטענה שמחליף חום מספק פחות יציבות טמפרטורה לראש, עקב הקולינג פלאש שאינו יכול להיות מדויק ואחיד לחלוטין. מצד שני אקסיומה נפוצה היא שאין צורך ב pid במחליף חום. מישהו יכול להסביר את ההגיון? או לסתור את אחת ההנחות האלו?
לפי ההגיון שלי, לשימוש ביתי סביר, אין סיבה שלא ללכת על hx עם pid וליהנות ממחיר נמוך בהשוואה לדוד כפול. דעתכם?

2. בלי קשר - עד שסעיף 1 יהיה רלוונטי... יש איזה קונצנזוס על קיט pid מומלץ לסילביה?

המון תודה,
ניב.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

אין קונצנזוס בקטע הזה.

לעניות דעתי PID זה מוצר חובה בכל מכונה רצינית שלא מגיעה עם כזה מובנה.
מחליף חום, דוד כפול, דוד יחיד. PID נותן יתרון אדיר.
לפני למעלה מעשור עשינו ״ניסוי״ עם מכונת מחליף חום ראש E61 שהותקן בו PID. ראינו איך הפרש של חצי מעלה בראש משפיע דרמטית על הטעם בצורה שלא ניתן לטעות בה.
מי שמצליח להגיע לדיוק כזה עם קולינג פלאש באופן עקבי, כאשר טמפרטורת המים המוזרמים משתנה, טמפרטורת הסביבה משתנה ועוד הוא על אנושי. לבני אנוש עדיף PID.

לשאלתך - הייתי מעדיף מחליף חום עם PID על פני דוד כפול ללא PID.

לגבי הסילביה זאת שאלה קצת אחרת, גם כי ההשקעה הכספית תהיה גבוהה ביחס למחיר המכונה. האם תהיה בכך תועלת לאיכות האספרסו? מאמין שכן.
האם כדאי להשקיע אם זה ידחה את רכישת המכונה הבאה? מאמין שלא.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #3 

מבחינת יציבות טמפרטורה, ללא ספק יש לדוד כפול יתרון, העיניין הוא שמכונות דוד כפול עולות הרבה יותר ולמעט הקולינג פלאש הארוך יותר, התוצאה בסוף דיי דומה.
אם יש לך תקציב מספיק, לך ישיר על דוד כפול. למי שהתקציב יותר מוגבל, HX תתן תוצאה דומה מאוד במחיר הרבה יותר זול.
מסכים עם קרמריקה ש PID היום זה כבר בגדר חובה. יציבות טמפרטורה טובה יותר ולא פחות חשוב, הרבה יותר פשוט וקל לכייל לטמפרטורה שאתה רוצה ולהתאים את הטמפרטורה לסוג הקפה ולטעמים שאתה מחפש.

לדעתי להתחיל להשקיע עוד כסף בסילביה זה בזבוז זמן וכסף. אם היא לא נותנת לך את מה שאתה מחפש, סימן שכבר עברת את השלב הזה והגיע הזמן להשקיע במכונה רצינית יותר שתתן לך קפיצה משמעותית באיכות הקפה וקלות התפעול.
כמו שאני אומר תמיד, אי אפשר להפוך חמור לסוס מרוץ.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

סילביה תמיד היתה פלא בעיני - השוותי אותה לכמה מכונות בליגה שלה, גם עם מפרט מאוד דומה, והיא יכלה לכולן, ובהפרש. החבר'ה ברנצ'יליו ידעו מה הם עושים. הקפה קרוב לליגת העל והאמינות גבוהה מאוד, זו יכולה להיות המכונה הראשונה וגם האחרונה לרוב האנשים. Pid בעיני זה שדרוג מתבקש למי שרוצה להתעמק בקפה שלו, אני הייתי עושה את זה רק מסקרנות. זה כאמור לא יגיע ככל הנראה לרמה של ציוד מקצועי, אבל זה כלי לימודי ששווה את ההשקעה.
תמיד תזכור - לומדים לנהוג על קארטינג, לא על פרארי
what's next?

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #5 

כבעל סילביה שנים...
זאת מכונה דוד יחיד.....ללא מחליף חום.

למי ששותה קפוצינו...זה פתרון ממש משמ לא מוצלח.....מניסיון.
לא כוחות עם HX
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Nivoss2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה על התגובות.
אבל עדיין לא ברור לי -
האם לדעתכם יש יתרון לשני דוודים (לצורך הדיון - עם pid), מול מחליף חום עם pid, בשימוש ביתי?

ובועז - ברור שהסילביה היא דוד יחיד, השאלות לא קשורות אחת לשנייה. ודווקא מבחינתי מוציאה אחלה קצף, כשמדובר בכוס או שתיים בכל פעם. דווקא חוסר השליטה באספרסו יותר מפריע לי.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #7 

על הנייר לדוד כפול יש יתרון של יציבות טמפרטורה גבוהה יותר.
ועל אותו נייר החסרונות הן מחיר גבוה יותר ולרוב גם זמן חימום גבוה יותר.

בפועל זה לא כל כך פשוט, כל מכונה צריכה להבחן בפני עצמה. יש מכונות HX שהייתי מעדיף על דוד כפול ולהיפך.

בנוסף, יש גם מכונות עם מערכות משולבות. הברוויל דאבל בויילר והאורקל לדוגמא משלבות בין דוד כפול לבין מערכת מחליף חום.

Nivoss2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@קרמריקה

אתה מתכוון כמו בברוטוס של אקספובר? שדוד החליטה מוזן מצינור שעובר בתוך דוד ההקצפה?

וכן, אני מבין שכל מכונה בפני עצמה, הכוונה הייתה אם יש יתרון ברור ל db.
תודה רבה!

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

כן דוד חליטה שהמים אליו עוברים בתוך צינור שיושב בדוד ההקצפה וכך לא מורידים דרמטית את טמפרטורת המים בו עם החליטה.

RonLivne
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

זווית קצת שונה

שליחה #10 

קודם כל, הסיבה שאומרים שpid בhx זה בזבוז, זה כי הוא שולט שם על טמפרטורת הדוד שהקשר בינה לבין טמפרטורת החליטה הוא רופף בגלל קיום מחליף החום.

באיטליה המכונות בבתי הקפה הן עם מחליף חום ולא דוד כפול.
ישנה טענה כי זה יוצא טעם שונה בגלל פרופיל הטמפרטורה המשתנה לעומת טמפ קבועה עם דוד כפול.

לא יודע אם זה נכון, אבל קראתי פעם שדוד כפול זה משהו שהומצא בשביל השוק האמריקאי כדי שהכשרת בריסטות תהיה פשוטה יותר.

לי יש מחליף חום ואני מרוצה. אבל בהנתן תקציב בלתי מוגבל הייתי הולך על דוד כפול.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #11 

יש מכונות ביבוא אישי שכוללות דוד כפול ושעולות סכום דומה מאוד למכונות HX זולות בארץ. לפחות לאחת מהן (של Expobar) יש גם PID. אם ייבוא אישי הוא אופציה הייתי הולך על אחת משתי אלה.

הדיעות חלוקות לגבי הטענה ש-PID מועיל במכונת HX. מההבנה שלי של מה זה מחליף חום ואיך עובד cooling flush לא ברור לי איך זה הגיוני. גם השפעת המשחק עם טמפרטורת הדוד על ביצועי הקצפה נראית לי בעייתית. עם זאת, אשמח אם מתישהו מישהו עם מכונת HX שכוללת PID ידגים לי את התועלת בפועל של שילוב כזה. יכול להיות שאני טועה, אבל עד שאראה אחרת אני מרשה לעצמי להיות ספקן.

לי אגב יש מכונת E61 דוד-בודד עם PID ואני בהחלט מרוצה ממנה. אני כמעט לא משחק עם ההגדרות של ה-PID, אבל מקבל את זה שהתועלת העקרית שלו כנראה קשורה ליציבות טמפרטורה משופרת. כמה השיפור גדול בהשוואה למכונות ברמה דומה (E61 דוד בודד) שלא כוללות PID? אני מנחש שפחות ממה שאפשר להבין מחלק מההודעות בדיון הזה, כי בעצמי לא ראיתי הבדל גדול בין המכונה שלי לבין מכונות E61 דוד בודד או כפול ללא PID.

בשורה התחתונה, אם היה לי חשוב להשתמש במכונה גם להקצפה והייתי מחפש להשתדרג, הייתי בוחר במכונת דוד כפול ולא ב-HX, גם אם זה אומר שבמכונת דוד כפול לא יהיה PID ובמכונת HX יהיה.

Nivoss2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

@boren
·
תודה.
ראיתי את השרשור ובהחלט מעניינות שתיהן... בעיקר הברוטוס תפסה אותי אם כי קראתי איפושהו שהפסיקו לייצר אותן(?).

למרות שאחרי 8 שנים עם הסילביה אני מרגיש שלגמרי הגיע הזמן להתקדם, כרגע לא מתאים תקציבית אז אולי אוסיף pid רק כדי לראות איך זה משפיע, לשחק קצת ואולי להוציא ממנה עוד שנה שנתיים. אם היה לי אומץ הייתי חוטף את הפרופיטק המהממת מהלוח.

לסיכום אם הבנתי נכון - אין קונצנזוס על עניין הpid במחליף חום, יש הסכמה שמכונות מחליף חום באיכות טובה נותנות תמורה טובה למחיר למשתמש הביתי, ושאם מצויה הפרוטה אז db ככה"נ יספק יציבות טמפרטורה טובה יותר, חימום מהיר יותר וניקוי עצמאי יותר.

תודה לכולם. ואם יש עוד דיעות (או המלצה לקיט pid מומלץ) - אשמח.

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #13 

אני יכול להגיד לך שאני שדרגתי בזמנו את הסילביה עם PID, וזה שיפור משמעותי לנוחות.

קניתי את הקיט של AUBER, אבל יש דברים משמעותית יותר זולים שעושים את העבודה בצורה מצויינת, הכל תלוי ברמה הטכנית שלך

Nivoss2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

@idoleff
·
זוכר, המלצת לי גם פעם על השדרוג.
רמה טכנית? שלי סבירה אבל יש לי יכולת מעולה לבחור חברים עם רמה טכנית גבוהה 😄 המלצה ספציפית?

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #15 

@amirnew

תן קצת פרטים על השדרוגי סילביה שלך...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”