שירות נטפליקס , דחיסה ופסי קול
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני חדש בנטפליקס , עשיתי מנוי בעיקר בשביל הבנות ( קורונה וזה, כולם בבית ).
99% מהזמן אנחנו משתמשים בשירות דרך אפליקציית סמארט בטלביזיה. לא ממש יחסתי חשיבות לאיכות התמונה אם כי נראה לי שהיא דיי טובה.
יש לי חדר ייעודי עם מקרן 1080p ארגנתי לי איזה MiBox ישן ( נדמה לי Mibox 3 ).
עד עכשיו ראיתי כותרי BD וריפים מלאים כך שהתמונה היתה מעולה ללא ארטיפקטים של דחיסה.
מנסה לצפות ( פעם ראשונה ) בסדרה altered carbon ואני מקבל ארטיפקטים של דחיסה שכאילו נלקחו משנות ה 90 המאוחרות בעיקר כאשר התמונה כהה.
בנוסף הבנתי שלסדרה יש פס קול שהוא אטמוס אבל כל מה שאני מקבל זה DD +
אשמח לעזרה, אני לא יודע למה לצפות כך שאני לא מבין אם זו האיכות של נטפליקס ( סביר שלא אבל כנראה שמשהו לא בסדר אצלי ). החבילה שלי היא הסטנדרטית, מאפשרת צפיה בתוכן HD בשני מסכים במקביל.
לגבי האטמוס, נתמך בארץ ? נדרש מכשיר ספציפי או חבילה אחרת ?
לציין שמחובר קווית, חבילת 200Mbit מקבל ב fast.com באיזור 100-130. אין בעיה של רוחב פס.
תודה,
ליאור
99% מהזמן אנחנו משתמשים בשירות דרך אפליקציית סמארט בטלביזיה. לא ממש יחסתי חשיבות לאיכות התמונה אם כי נראה לי שהיא דיי טובה.
יש לי חדר ייעודי עם מקרן 1080p ארגנתי לי איזה MiBox ישן ( נדמה לי Mibox 3 ).
עד עכשיו ראיתי כותרי BD וריפים מלאים כך שהתמונה היתה מעולה ללא ארטיפקטים של דחיסה.
מנסה לצפות ( פעם ראשונה ) בסדרה altered carbon ואני מקבל ארטיפקטים של דחיסה שכאילו נלקחו משנות ה 90 המאוחרות בעיקר כאשר התמונה כהה.
בנוסף הבנתי שלסדרה יש פס קול שהוא אטמוס אבל כל מה שאני מקבל זה DD +
אשמח לעזרה, אני לא יודע למה לצפות כך שאני לא מבין אם זו האיכות של נטפליקס ( סביר שלא אבל כנראה שמשהו לא בסדר אצלי ). החבילה שלי היא הסטנדרטית, מאפשרת צפיה בתוכן HD בשני מסכים במקביל.
לגבי האטמוס, נתמך בארץ ? נדרש מכשיר ספציפי או חבילה אחרת ?
לציין שמחובר קווית, חבילת 200Mbit מקבל ב fast.com באיזור 100-130. אין בעיה של רוחב פס.
תודה,
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46403
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
בנטפליקס איכות האודיו והוידאו קשורות אחת לשנייה
בקבצים עם איכות וידאו 4K איכות האודיו גבוהה יותר מאשר בקבצי HD
אם מסיבה כלשהי האודיו או הוידאו מוגבלים האיכות תרד בשניהם.
לצורך הדוגמא, רציתי לראות במכשיר שתומך 4K סרט אבל להוציא את האודיו בבלוטוס, מכיוון שהבלוטוס הוא סטריאו איכות הוידאו ירדה לHD
רק כשהוצאתי את האודיו דרך כבל הHDMI ניתן היה לראות 4K
זו הסיבה שניתנה לי ע"י התמיכה של נטפליקס.
בקבצים עם איכות וידאו 4K איכות האודיו גבוהה יותר מאשר בקבצי HD
אם מסיבה כלשהי האודיו או הוידאו מוגבלים האיכות תרד בשניהם.
לצורך הדוגמא, רציתי לראות במכשיר שתומך 4K סרט אבל להוציא את האודיו בבלוטוס, מכיוון שהבלוטוס הוא סטריאו איכות הוידאו ירדה לHD
רק כשהוצאתי את האודיו דרך כבל הHDMI ניתן היה לראות 4K
זו הסיבה שניתנה לי ע"י התמיכה של נטפליקס.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש לא מעט אלמנטים שישפיעו על הסיפור
1. בתקופת קורונה הם הורידו דרמטית את האיכות בכדי להתמודד עם הלחץ שזה יוצר על המערכת.
2. סוג המנוי שלך. רק במנוי הכי גבוה יש 4k
3. מהירות החיבור שלך. נטפליקס הם אפקטיביים וזה אומר שככל שהרשת טובה יותר ככה זה יפעל טוב יותר. תוודא שהחיבור ל סטרימר שלך הוא חיבור רשת אמין וטוב. יש להם אתר בדיקה fast.com תגלוש אליו מ סטרימר ותבדוק.
4. צריך שזה יהיה מכשיר שתומך באיכות הגבוהה ביותר. לא בכל סטרימר כל פורמט ורזולוציה זמינים.
1. בתקופת קורונה הם הורידו דרמטית את האיכות בכדי להתמודד עם הלחץ שזה יוצר על המערכת.
3. מהירות החיבור שלך. נטפליקס הם אפקטיביים וזה אומר שככל שהרשת טובה יותר ככה זה יפעל טוב יותר. תוודא שהחיבור ל סטרימר שלך הוא חיבור רשת אמין וטוב. יש להם אתר בדיקה fast.com תגלוש אליו מ סטרימר ותבדוק.
4. צריך שזה יהיה מכשיר שתומך באיכות הגבוהה ביותר. לא בכל סטרימר כל פורמט ורזולוציה זמינים.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תודה לכולכם,oferlaor כתב:יש לא מעט אלמנטים שישפיעו על הסיפור
4. צריך שזה יהיה מכשיר שתומך באיכות הגבוהה ביותר. לא בכל סטרימר כל פורמט ורזולוציה זמינים....
אני מודע להורדת רוחב הפס בחודש וחצי האחרונים, רק לא חשבתי שזה ישפיע עד כדיי כך.
המנוי שלי הוא 1080 משום שנטפליקס זה לא המקור העיקרי שלי לתוכן ( עד כמה שזה נשמע מוזר ) ובחדר הייעודי עדיין לא עברתי ל 4K.
לגבי האטמוס, הבנתי שנדרשת חבילת ה 4K ומכשיר\אפליקציה שתומכים. כמו שאמרתי וזו גם הסיבה, לא מקור התוכן העיקרי שלי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
רוחב הפס ירד לחצי, זה דרמטי.
ב-4K לפחות זה סביר. אם אתה רוצה HDR ו-Atmos אתה חייב את החשבון היקר יותר.
ה-Atmos של נטפליקס הוא lossy ומבוסס על DD+ כלומר, חיה אחרת למדי מהגרסא שקיימת בבלוריי.
ב-4K לפחות זה סביר. אם אתה רוצה HDR ו-Atmos אתה חייב את החשבון היקר יותר.
ה-Atmos של נטפליקס הוא lossy ומבוסס על DD+ כלומר, חיה אחרת למדי מהגרסא שקיימת בבלוריי.
הוא כתב שהוא צופה דרך סטרימר ישן.
יכול להיות שהסטרימר לא מסוגל להפיק מקסימום איכות מהסטרים, ולא תומך באטמוס בכלל.
ירידת איכות לא אמורה להיות מורגשת עד כדי כך, זאת כנראה בעיה של הסטרימר או סיגנל חלש באותו חדר.
יכול להיות שהסטרימר לא מסוגל להפיק מקסימום איכות מהסטרים, ולא תומך באטמוס בכלל.
ירידת איכות לא אמורה להיות מורגשת עד כדי כך, זאת כנראה בעיה של הסטרימר או סיגנל חלש באותו חדר.