שלום רב,
אני מתעניין ברכישת טלווזיה לסלון שבביתי. לאחר בדיקה ראשונית ראיתי שהדגם המוביל כיום של סמסונג הוא דגם הQLED. מבדיקה שערכתי התלבטתי אם לקנות את הדגם QE49Q65R. עם זאת, לאור שיקולי תקציב הדגם אותו אני יכול לרכוש הוא בגודל 49 אינץ'. כאן מגיעה השאלה הראשונה שלי - ראיתי סרטון בו נטען כי בגדלים שהם מתחת ל-55 אינץ', כלל לא ניתן לחוש בהבדלים משמעותיים בין QLED ל-LED, וצופה ממוצע (כמוני) בכלל לא יהנה מהיתרונות הטמונות במסך מסוג זה. האם, מנסיונכם, יש אמת בטענה?
ככל שיש אמת בטענה זו, האפשרות השנייה שלי היא לרכוש את הדגם UE55RU7400, שהוא לא QLED, אבל בגודל 55 אינץ'. החשש היחידי שלי הוא שאני אגלה ש"פספסתי" משהו גדול בטכנולוגיה של הQLED.
אשמח לדעתכם.
תודה רבה!
QLED וגודל מסך טלווזיה
@OriW89
·
בטכנולוגיית ה-QLED אין שום קסם, היא סך הכל מוסיפה יותר צבעים לטלויזיה.בסופו של דבר אתה מקבל את אותה טלויזיית LED.
העניין הוא שהיצרניות רוצות למכור טלויזיות, וכמה שיותר ביוקר, לכן אצל סמסונג למשל, כל דגמי הטלויזיות הכי טובים הם QLED.
זה לא אומר שכולם באותה רמה. ההפך הוא הנכון.
ההבדל בין QLED הכי בסיסי להכי טוב, גדול בהרבה מההבדל בין דגם LED בסיסי (RU7100) לדגם QLED בסיסי (Q60).
בגדול Q60 הוא טוב במקצת מ-RU8000. כך שאם אתה יכול להשיג את האחרון במחיר זול יותר משמעותית, זה יותר כדאי (אפילו שאין לו את המילה QLED בשם).
·
בטכנולוגיית ה-QLED אין שום קסם, היא סך הכל מוסיפה יותר צבעים לטלויזיה.בסופו של דבר אתה מקבל את אותה טלויזיית LED.
העניין הוא שהיצרניות רוצות למכור טלויזיות, וכמה שיותר ביוקר, לכן אצל סמסונג למשל, כל דגמי הטלויזיות הכי טובים הם QLED.
זה לא אומר שכולם באותה רמה. ההפך הוא הנכון.
ההבדל בין QLED הכי בסיסי להכי טוב, גדול בהרבה מההבדל בין דגם LED בסיסי (RU7100) לדגם QLED בסיסי (Q60).
בגדול Q60 הוא טוב במקצת מ-RU8000. כך שאם אתה יכול להשיג את האחרון במחיר זול יותר משמעותית, זה יותר כדאי (אפילו שאין לו את המילה QLED בשם).
·OriW89 כתב:תודה על התשובה. ה-RU8000 שהמלצת הוא במחיר כמעט זהה לQLED...
מהי דעתכם על הדגם UE55RU7400? האם מדובר ברכישה מומלצת?
אציין שהמחיר שלו כרגע הוא 2,150 ש"ח (+200 ש"ח תוספת אחריות שלוש שנים).
תודה רבה...
במחיר כמעט זהה ובאיכות כמעט זהה.
דגם 7400 קצת יותר טוב מ-7100, אבל פחות טוב מ-8000.