מבקש המלצה להתקן שישמש אך ורק כ wireless Access Point

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
jean-paul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

שלום,
מבקש המלצה להתקן שישמש אך ורק כ wireless Access Point שיתמוך במהירויות הגבוהות ביותר.
חשבתי על ראוטר Asus RT-AC67U שלפי ההוראות שלו יש לו גם Mode ל AP.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

jean-paul כתב:שלום,
מבקש המלצה להתקן שישמש אך ורק כ wireless Access Point שיתמוך במהירויות הגבוהות ביותר.
חשבתי על ראוטר Asus RT-AC67U שלפי ההוראות שלו יש לו גם Mode ל AP.
...
אם החיבור בין ה-AP לראוטר הוא קווי אז כל ראוטר פשוט יכול לשמש בתור AP - כל מה שצריך זה לחבר אותו דרך אחת מיציאות ה-LAN שלו לאחת מיציאות ה-LAN של הראוטר הראשי ולכבות לו את ה-DHCP.

jean-paul פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על התגובה המהירה, יש לך המלצות על מוצר כלשהו?
איך Edimax RG21S AC2600?

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #4 

אישית לא הייתי נוגע ב-EDIMAX אפילו עם מקל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #5 

אני משתמש בדומה לזה:
https://bit.ly/2S4eIry

יציב, עם עדכוני קושחה וממשק נוח לתפעול.

יש גם קופון כרגע:
BGN538T

עולה כרגע $43.99

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

alchemy כתב:אישית לא הייתי נוגע ב-EDIMAX אפילו עם מקל.
...
1+
ziv_r כתב:אני משתמש בדומה לזה:

יש גם קופון כרגע:
BGN538T

עולה כרגע $43.99
...
לא הייתי מזמין בתקופה הקרובה מחו"ל אם אתה רוצה שזה יגיע אליך לפני הסכם שלום עם הפלסטינים ו/או זכיה של ישראל במונדיאל (המאוחר מביניהם).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

אין אמת בזה. משלוחים יוצאים כמעט כרגיל.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #8 

ziv_r כתב:אני משתמש בדומה לזה:

יש גם קופון כרגע:
BGN538T

עולה כרגע $43.99
...
·זול וזוגלובק מתחילים באותה אות, בשניהם תקבל מתישהו נקניקיה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #9 

mescaline כתב:
...
...
·זול וזוגלובק מתחילים באותה אות, בשניהם תקבל מתישהו נקניקיה.
...

חחחחח חזק אהבתי

ואכן זול בסוף עולה יקר
א אתה מחפש רק נקודת גישה יש לך aruba של hp או ubiquiti יש להם אחלה ליין של נקודות גישה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

@mescaline
תגובה די מיותרת שמורידה את ערך הדיון.
Wireless AP / Repeater של מותגים בתחום התקשורת עולים סכום דומה ומעט יותר ונותנים פחות (ראית למשל אפליקציה במכשיר בעלות כזאת?).
מעבר לזה, אני אישית משתמש במוצר ולכן יכול להעיד עליו לטובה.

התגובה שלך שלילית ללא בסיס.

נ.ב
זוגלובק הינה אחת מחברות המזון התעשייתיות הגדולות ביותר בישראל, תכונה דומה שאפשר לייחס גם ל- Xiaomi, אז ההשוואה נכונה, אבל אתה עשית אותה בצורה מזלזלת שמורידה מערך 2 המותגים ללא הצדקה.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לא הבנת, זוגלובוק זה לא הזול, זו הנקניקיה, יש להם אחלה נקניקיות שילדים אוהבים.

אני מניסיוני נכוותי רבות ממוצרי שימי וחברות סיניות זולות ודומות.

לא יודע בכמה ציוד אתה משתמש אבל מה שאני מחליף בשנה אנשים לא מחליפים ב 5 שנים אם בכלל מעולם יגיעו.

אני מתקדם עם הטכנולוגיות, יוצאת טכנולוגיה חדשה אני שם, ראשון. לא חופר באליאקספרס איפה אפשר להשיג את הטכנולוגיה במינימום ואז לבא לפורום ולרשום פה על כל הבעיות שיצרתי לעצמי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

לא יצאו כל כך הרבה טכנולוגיות Wi-Fi חדשות בשנים האחרונות מלבד Wi-Fi 6 / 6E, אז לא ברור לי את הסיבה להחלפת כל כך הרבה ציוד תקשורת בתקופה של 5 שנים, אולי בחירת הציוד שלך לא כל כך נכונה.
אם אתה מצהיר על עצמך כאחד שמתקדם כל כך טכנולוגית, הייתי מצפה גם לתגובות שיוכיחו את הידע הזה, עד כה זה לא נעשה מלבד השוואה לא ברורה למותג של בשר.
העובדה שיש לך נסיון שלילי בודד מרכיב מסויים של חברה מסויימת, איננה נותנת הצדקה לפסול מותג שלם בגלל זה, אני בטוח שתסכים.

כל קוראי שורות אלו, יודעים טוב מאוד ללכת למותגי תקשורת יקרים ולבחור אחד מתאים שיענה על הצורך. כל קוראי שורות אלו גם יודעים שלא באמת צריך לקנות Wireless AP / Repeater ב- 500 ש"ח (!!!) ואפשר לקנות משהו זול יותר שיהיה אמין.
פותח השרשור ביקש עזרה, אתה יכול לעזור לו ולשאר חברי הקהילה שקוראים שורות אלו. עד כה זה לא נעשה.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #13 

מחזק את זיו,
מצרף תגובה שלי לבחור אחר, תוכל להבין משם איך לעדכן את תוכנת המכשיר כי זה לא פשוט כמו שהוא הציג את זה:
https://www.hometheater.co.il/vp3056302#3056302

יש לציין שהמכשיר עלה בעבר 35$, מניח שהמחיר קפץ עקב התקופה האחרונה.
בכ"מ הייתי מזמין מאליאקספרס עם המשלוח aliexpress standard shipping, המשלוח היחיד שבאמת מגיע ויחסית מהר. (שבועיים מניסיוני בשבוע האחרון)

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1857
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #14 

פעם קנית שני ראוטרים מאליאקספרס לאיזה פרוייקט מהמותג TOTOLINK ב 80 שקל ליחידה במחשבה שהדרך מהדואר לפח תיהיה קצרה.

כעבור מספר שנים הם עדיין עובדים בתור Access Point בשני מקומות בבית ומספקים WiFi במהירות 400+ מגה.
למרות שכל הצרכנים הכבדים מחוברים Wired והאלחוטי זה בעיקר לניידים, מעולם לא חוייתי בעיות כלשהן שקשורות ישירות ל AP.

אני מסכים עם התגובות שמעליי. ל AC שמספק WiFi לא צריך לשלם הרבה בשביל לקבל תוצאות טובות.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

כל היחידות הם יחידות שיצא לי לתצר מרחוק עבור דילרים זמין בארץ.

מבחינתי לגרד את התחתית אבל ל Light Use ו Dirt Cheap או כפי שהבריטים מגדירים cheap and cheerful
https://ksp.co.il/mob/item/41710

https://ksp.co.il/mob/item/47321

אופצייה נוספת ציוד יותר לשוק המקצועי תמיכה במספר VLANS וכו":
https://ksp.co.il/?uin=65157

אגב אני רוצה להסביר משהוא יש מכשיר לכל תקציב יחד עם זאת תשאלו את עצמכם למה לשלם על יחידה אלחוטית יותר מ 179 ש"ח אז ככה בד"כ אבל לא תמיד,ככל שהמוצר יקר יותר לפחות בתחום המקצועי אז בד"כ יהיה במוצר ציפ DSP יותר יקר יותר אחסון וזכרון:
1. יכולת לשדר מספר רשתות (Vlan)
2. תמיכה במספר גדול יותר של משתמשים בו זמנית בציוד מקצועי בין 25 ל 200 משתמשים.
3. הפעלה ב PoE כלומר הזנת המכשיר באמצעות כבל הרשת.
4. אמינות גבוהה יותר לאורך יותר שנים.
5. התמודדות טובה יותר עם הפרעות בתחום האלקטרומגנטי.

האופצייה השלישית שהצגתי היא ההתחלה של הציוד המקצועי.
אגב הציוד המקצועי בד"כ מבחינה טכנולוגית יהיה כשנה אחרי ציוד ביתי עבור Early Adopters
כלומר יוצאת טכנולגיה חדשה, "זורקים לשוק" ואחרי כשנה מתחילים לחשוב להכניס לציוד המקצועי מה גם שהציוד המקצועי
בד"כ אורך החיים בייצור של אותו מוצר הוא בד"כ 3 עד 4 שנים או עד שהיצרן אינו יכול להשיג עוד את רכיבי המוצר.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 29/04/2020 13:13, נערך 3 פעמים בסך הכל.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

ziv_r כתב:אין אמת בזה. משלוחים יוצאים כמעט כרגיל.
...
השאלה האם יצא לך להזמין משהוא ולקבל בתקופה האחרונה זיו?
פעם אחרונה שהזמנתי משהוא סיני מחו"ל אפילו מבריטניה לקח לי 3 חודשים עוד לפני הבאלגן עם הקורונה.
מחבר שעובד בתעשייה אוירית צמוד לבן גוריון הבנתי שכמות הטיסות ירדה ל 5 אחוז בעיקר קרגו.

בכל מקרה הצגתי כמה אופציות לרכישה כאן בארץ זמין מה שכן עם KSP ומשלוח צריך לקחת הרבה אוויר
אם מישהוא צריך משהוא דחוף אז עדיף לאסוף בסניף או להזמין מאיבורי במשלוח מהיר שעליו גובים 66 ש"ח

לפני כחודש,יומיים לפני שסגרו גם את האפשרות לאיסוף מהחנויות הזמנתי מ KSP מחשבים לגיסי ולקוח, 2 מחשבי NUC עם זכרון אחסון, מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים ולקח להם כמעט שבועיים והציוד היה בארץ ולפי האתר זמין במלאי במחסן שלהם...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

כמו שכתבתי אינספור פעמים, משלוחים מתקיימים כמעט כרגיל.
וכן, יצא לי לקבל משלוחים בתקופת הקורונה.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

ziv_r כתב:לא יצאו כל כך הרבה טכנולוגיות Wi-Fi חדשות בשנים האחרונות מלבד Wi-Fi 6 / 6E, אז לא ברור לי את הסיבה להחלפת כל כך הרבה ציוד תקשורת בתקופה של 5 שנים, אולי בחירת הציוד שלך לא כל כך נכונה.
אם אתה מצהיר על עצמך כאחד שמתקדם כל כך טכנולוגית, הייתי מצפה גם לתגובות שיוכיחו את הידע הזה, עד כה זה לא נעשה מלבד השוואה לא ברורה למותג של בשר.
העובדה שיש לך נסיון שלילי בודד מרכיב מסויים של חברה מסויימת, איננה נותנת הצדקה לפסול מותג שלם בגלל זה, אני בטוח שתסכים.

כל קוראי שורות אלו, יודעים טוב מאוד ללכת למותגי תקשורת יקרים ולבחור אחד מתאים שיענה על הצורך. כל קוראי שורות אלו גם יודעים שלא באמת צריך לקנות Wireless AP / Repeater ב- 500 ש"ח (!!!) ואפשר לקנות משהו זול יותר שיהיה אמין.
פותח השרשור ביקש עזרה, אתה יכול לעזור לו ולשאר חברי הקהילה שקוראים שורות אלו. עד כה זה לא נעשה.
...
דגמים של חברות השתנו, השתפרו אפילו אם הם היו ונשארו AC

יש לי ניסיון עם כל המוצרים של טיפילינק, סויטשים בכל הגדלים, ראוטרים, יחידות MESH ועוד, כולם חזרו לספק ורובם הלכו לפח.

אתה יכול לקרא פה בפורום, כל מי שיש לו בעיות זה TP-LINK או ציודים זולים טנדא וכו' אבל אנשים ימשיכו לקנות כי אנשים ימשיכו להמליץ כי זו תופעת הזול ודפקתי את המערכת...

אני המלצתי לו כדי להשקיע פעם אחת קצת יותר כדי לא להכנס לבעיות אחרות.

·

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #19 

@mescaline
תוכל לתת דגמים מדוייקים שיצאו ואיזה דגמים החליפו אותם והשתפרו? בכל זאת, אתה מתאר שרשרת החלפת ציוד כזאת רחבה, במיוחד עוד עם סוויצים ויחידות Mesh.
קצת מוזר שאתה דוגל במוצרים יקרים ולמרות זאת ממשיך להתנסות עם כל המוצרים של TP-LINK.

נ.ב
כנראה שיש לך מזל רע, כי רוב האנשים לא קונים יחידות AP ב- 500 ש"ח ועדיין מרוצים.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

את כל ההתקנה הראשונית בדירה עשו לי עם טיפילניק, ראוטר, נקודות גישה, סויטשים וגם POE (למצלמות, נקודות גישה ורכיבי בית חכם)
אחרכך החליפו את הסויטשים לסויטשים מנוהלים וראוטר דגם גבוהה יותר כי היה צורך בגלל הבית החכם ומערכת הבקרה

ואז הוחלפו הנקודות גישה ל 5 נקודות גישה M4 שכשלו טוטאלית והותקנו במקומם VIGOR AP מסדרה 900

ואז שהציוד הקווי עדיין לא סיפק את העבודה, כל הסויטשים הוחלפו לסיסקו, הראוטר ל DSR500 ובהמשך הנקודות גישה לסיסקו (קטע של שדרוג בשביל רומינג ומימו)
במשרדים שלי עברתי את אותו הסרט עם הציודים הזולים שאנשי התקשורת אהבו לדחוף במחיר מפתה (שהשותף אהב)

ובסוף החברה שעשתה אצלי את הבית חכם קיבלו את המושכות לגבי התקשורת וסידרו גם במשרדים את כל מה שצריך.
ולאחרונה בקטע של שדרוג (וגם עליה בכמות השימוש /משתמשים) וגם כדי לקבל שרות מרחוק וניהול קל יותר על VLANים החלפתי את כל הציודים בבית ובמשרדים ל UNIFI.

לפני כל זה ובין כל הדברים היו כל מיני ציודים של אדימקס/טנדה/קופה פשוטים שתמיד היו זקוקים לאתחול ובסוף הועפו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”