Unifi based home Network

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
serez11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,

לאחרונה התקנתי רשת WiFi ביתית מבוססת על Unifi.
הבית בנוי מ-3 מפלסים (חצאי קומות) + מרתף מוגבהה הנמצא פחות מחצי קומה מתחת לקומת קרקע.

הרשת מורכבת מ:
- 3 נקודות גישה UAP nanoHD, נקודת גישה עבור כל אחד מהמפלסים (התקנה על התקרה)
- נקודת גישה UAP-AC-LR, מיועדת לנקודת גישה במרתף (התקנה על קיר, עדיין לא הותקנה)
- UAP-AC-M, מיועדת לגינה (עדיין לא הותקנה)
- Unifi Cloud Key

בנוסף ברשת הקווית יש לי:
- יותר מ-50 נקודות רשת
- Router של MikroTik RB201
- NETGEAR DM200 MODEM שמתחבר לאינטרנט של בזק
- מתגים רגילים של HP שמחברים בין הקומות בבית
- מתגי POE מקומיים עבור מוצרים קרובים (AP, UCK, ...)
- NVR POE של Hikvision עם 6 מצלמות IP

לגבי הרשת WiFi אני מאוד מרוצה, במיוחד אחרי שהוספתי את ה UCK, שמנהל את הרשת בצורה טובה מאוד, ומכייל אותה כל הזמן. בהתחלה חשבתי שזה רק גישה מרחוק לשליטה ברשת, אבל קיבלתי שיפור של עשרות אחוזים באיכות של הרשת - זה חובה.

לגבי ניהול החיבוריות והרשת הקווית, אני רוצה להחליף את ה MikroTik בראוטר של Unifi, בעיקר כי אני רוצה ליצור סינרגיה טובה יותר ע"י מעבר ל Unifi.

אני רוצה לקבל חוו"ד לגבי USG vs EdgeRouter.

כמו כן, ב MikroTik יש כמה סקריפטים שהוספו (ע"י אחי), שמאפשרים תכונות קריטיות עבורי:
  • בדיקת חיבוריות מחזורית לאינטרנט, כל זמן מסויים (דקה) נשלחים פינגים למספר אתרים ברשת, ויש בדיקה שיש חיבוריות החוצה. במידה ואין חיבוריות לכל האתרים, יש ניתוק וחיבור מחדש מול הספק אינטרנט (ניתוק וחיבור של ה pppoe)
  • רענון של כתובת ה DNS שלי (DYNU), כדי לשמר אותה בחיים.
נראה לי 2 דברים חשובים לכל משתמש... אשמח לקבל פידבק לגבי היכולות האלה ב ER או ב USG.

תודה!

Perceptor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

UniFi Security Gateway יתאים לך יותר מ EdgeRouter כיוון שיש לך מוצרי Unifi, עם בא לך להתפנק יותר יש את המכשיר החדש UniFi Dream Machine אחלה ראוטר

serez11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Perceptor
·
UDM הוא פשוט משלב כמה פונקציות, כולל יכולות WiFi טובות, אם הייתי בונה מההתחלה את הרשת יכול היה להיות אופציה טובה...
כרגע הכוון הוא ראוטר. יותר חשבתי לכוון USG PRO.

אתה יכול לפרט לגבי ההבדלים בין ה EdgeRouter לבין USG?
כמו כן, מה לגבי היכולות שרשמתי למעלה? (בדיקת קישוריות ורענון DNS), האם יש דרך קלה להשיג אותם?

Perceptor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

אני אישית משתמש ב EDGEROUTER ER4 + edgeswitch 10xp
קח קישור שמסביר הכי טוב מה ההבדל

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

serez11 כתב: אני רוצה לקבל חוו"ד לגבי USG vs EdgeRouter.
...
אמנם אין לי ניסיון עם ה-USG אבל בזמנו לפני שהחלטתי לקפוץ על עגלת ה-edgerouters התלבטתי רבות בינם לבין USG ולבין MikroTik ואחרי חיפושים נרחבים בחרתי edgerouters בעיקר בגלל שהקושחות שלהם עדיפות פחות או יותר בכל פרמטר:

א. הנקודה הכי בולטת היא הגמישות, דבר ראשון בגלל שיש יותר אופציות זמינות דרך ה-CLI ב-edgerouter (ומאד יכול להיות גם יותר אופציות דרך הממשק web). למיטב הבנתי ב-USG, מעבר לאופציות המוגבלות יחסית שיש בממשק דרך ה-controller שלהם, אתה יכול להפעיל אופציות מתקדמות רק דרך מה שאנשים מכנים json hell (ראה פרטים כאן), וגם אז אני לא בטוח האם יש גישה לכל האופציות שזמינות דרך ה-CLI. בנוסף ההתרשמות שלי שהקושחות של ה-USG "מפגרות" אחרי הקושחות של ה-edgerouters בנושאים כמו פייצ'רים חדשים ואפילו תיקון באגים (ראה גם סעיף ב').

אני ממליץ לך לעיין קצת בשירשור כאן, לדעתי רב הדברים שם אי אפשר לעשות ב-USG (אבל אני לא בטוח). מצד שני אם קונפיגורציה ברמה כזו מזעזעת או מפחידה אותך אז כנראה ה-edgerouters לא בשבילך.

דבר שני, ב-edgerouter יש לך גם חשיפה מלאה (דרך ה-CLI) למערכת debian עליה ה-edgeOS מבוסס. אפשר יחסית בקלות לכתוב ולהפעיל סקריפטים של linux ולהריץ אותם ו/או להתקין packages של debian. אין ספק שהאופציות דרך מנגון ה-configure של ה-vyOS/edgeOS יותר נוחים אבל עדיין זה מאד מרגיע אותי שאם צריך גם האופציה הזו פתוחה בפני. למיטב הבנתי במידה מסויימת זה גם אפשרי ב-USG אבל אני לא בטוח מה המגבלות של זה (די בטוח שלכל הפחות זה הרבה פחות נח ב-USG).

ב. מבחינת עדכונים אמנם שניהם כיביכול מקבלים עדכונים ויחסית ubiquiti עושה עבודה טובה בלעשות backport לעדכוני אבטחה אבל עדיין:
ה-edgerouters לאט לאט מייצבים את הקושחות של edgeOS 2.x (ולבינתיים אם תמיכה ועדכונים גם ב-edgeOS 1.x), בעוד שלמיטב הבנתי ה-USG עדיין מבוסס על Wheezy שכבר איבדה כל תמיכה לפני כשנתיים. אני רוצה להאמין שבשלב מסויים גם ה-USG ישודרגו ל-edgeOS 2.x ובתקווה אחרי כל הקשיים של המעבר ב-edgerouter זה יהיה יותר חלק אבל עוד לא ראיתי מידע קונקרטי בנושא (אשמח לראות אם מישהו מוצא מידע כזה).

ג. ההתרשמות שלי בזמנו מהפרומים שלהם שהתמיכה והקהילה מסביב ל-edgerouter יותר טובה. בדקתי כרגע את הכמה הרחבות שעולות בראש ולכולם לפחות כיביכול יכולות גם לעבוד על ה-USG (לדוגמא זה). כנראה שבנושא הזה המצב של ה-USG פחות גרוע ממה שהתרשמתי בזמנו אבל עדיין הייתי מהמר שבשביל צרכים מתקדמים ה-edgerouter בחירה יותר טובה (ובשביל צרכים פחות מתקדמים למה לך לשדרג את ה-mikrotik או אפילו ראוטר ביתי טוב במבצע יכול לתת תמורה טובה למחיר).

ד. עוד נקודה שכדאי לשם לב היא שיש מבחר חומרתי הרבה יותר גדול בסדרה של ה-edgerouters, כולל דגמים עם סוויץ מובנה (כמו ה-ER-X שמדהים כמה הוא טוב ביחס למחיר הצנוע שלו). פעם אחרונה שבדקתי מחירים המחירים של ה-USG היו יותר גבוהים בצורה משמעותית.
serez11 כתב: לגבי ניהול החיבוריות והרשת הקווית, אני רוצה להחליף את ה MikroTik בראוטר של Unifi, בעיקר כי אני רוצה ליצור סינרגיה טובה יותר ע"י מעבר ל Unifi.
...
אין "סינרגיה" בין edgerouters ל-unifi (למיטב ידעתי). ה-unifi controller יכול לשלוט אך ורק על ה-USG (ולמיטב הבנתי זו גם הדרך היחידה להזין קונפיגורציה ש"תתפוס"). זה הדבר היחיד שאולי אפשר להחשיב כיתרון של ה-USG. בהינתן הסעיפים שפירטתי לעיל קשה לי להתחשיב זאת כיתרון. אישית התרגלתי מאד מהר ל-CLI של ה-edgerouter והוא הרבה יותר נח לי מכל ממשק גרפי (אני גם מרגיש יותר בטוח להתחבר אליו מרחוק בעזרת certificates מתאימים).
serez11 כתב: [*]בדיקת חיבוריות מחזורית לאינטרנט, כל זמן מסויים (דקה) נשלחים פינגים למספר אתרים ברשת, ויש בדיקה שיש חיבוריות החוצה. במידה ואין חיבוריות לכל האתרים, יש ניתוק וחיבור מחדש מול הספק אינטרנט (ניתוק וחיבור של ה pppoe)
...
ספציפית את זה לא עשיתי אבל ב-edgerouter זה אמור להיות פשוט יחסית (דומה יחסית לזה). ב-USG האמת שאין לי מושג. ההימור שלי שזה אפשרי אבל יהיה יותר קשה ומסורבל מאשר ב-edgerouter. שם לב

דרך אגב לא אמור להיות לך צורך כזה: בזמנו כשהייתי אצל בזק השתמשתי ב-ERL ביחד עם DM200 (כמודם בלבד) ואפילו כשהיו לי בעיות של נפילות של הקו ה-ERL תמיד התחבר מחדש ללא בעיה וללא שום סרקיפט מיוחד. אולי זה עניין של הגדרות מתאימות ב-mikrotik כי זה עבד לי ללא בעיות או הגדרות מיוחדות גם ב-ddwrt לפני השידרוג ל-edgerouter.

והערת אגב 2, זה חלק האופציות המובנות של load balancing ב-edgerouter (רק שכמובן במקום לעשות ניתוק וחיבור מחדש של ה-pppoe שאמור להיות חסר כל משמעות, הוא עובר להשתמש בחיבור WAN השני):
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/2 ... alancing#4
(לגבי ה-USG אין לי מושג)
serez11 כתב: [*]רענון של כתובת ה DNS שלי (DYNU), כדי לשמר אותה בחיים.
...
למיטב הבנתי ב-USG זה מוגבל לספקים שמופיעים כאן.

באופן כללי ב-edgeOS (שגם ה-USG מבוסס עליו), זה מופנה לקונפיגורציה של ddclient ולכן תומך בפרוטוקולים המפורטים כאן. לפחות ב-edgerouter אפשר מאד בקלות להגדיר custom שמשתמש באחד הפרוטוקולים הנ"ל (לדוגמא אני משתמש בהגדרה כזאת עבור duckdns). יתכן שע"י json hell אפשר לעשות הגדרה כזאת גם ב-USG (אם כן קצת מוזר שלא ציינו זאת בלינק שקישרתי לעיל; אני מודה שלא הצלחתי להבין מה המגבלות על הקונפיגורציה שאפשר לעשות ל-USG בדרך העקומה הזאת).

כמובן שב-edgerouter אתה יכול גם להכניס סקריפטים ברמה של ה-debian, אז אם אפשר להגדיר את הספק שלך ב-linux די בטוח שעם מספיק עבודה יהיה אפשר גם להגדיר אותו ב-edgerouter ואולי גם ב-USG (השאלה כמה עבודה...).

אמ;לק + דעה אישית בעיקר בגלל הנושא של הגמישות הייתי יורד מהשמחה של ראוטר מסדרת ה-USG (על אף שזאת האופציה היחידה ל"סינרגיה" שהכל נשלט ע"י ה-unifi controller). אם אתה יורד מזה הייתי שוקל:
1. פשוט להשאר עם ה-MikroTik.
2. לעבור למשהו מסדרת ה-edgerouters שלדעתי יותר גמישים ו"נחמדים" מאשר USG או MikroTik (זה כמובן עניין של טעם אישי).
3. לעבור ל-pfsense שלמיטב הבנתי עדיף על האופציות האחרות כמעט מכל הבחינות חוץ מהנושא של המחיר (מחיר של חומרה מתאימה במיוחד בשביל קצבים גבוהים; לחיבור של בזק הקצבים פחות גבוהים ולא בטוח עד כמה המחיר גבוה).

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #6 

USG תומך ב CLI

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@mescaline
·

לא אמרתי שלא. אבל ב-edgerouter אני מכניס הגדרות בנוחות דרך ה-CLI עושה save וסיימתי. לעומת זאת ב-unifi זה לא עובד ככה. בלי ניסיון עם ה-unifi קשה לי להבין איך בדיוק זה עובד אבל למיטב הבנתי אפשר לעשות הגדרות זמניות דרך ה-CLI שנמחקות בפעם הבא שהוא מדבר עם ה-controller או מתי שעושים לו reboot או משהו כזה. בשביל שההגדרות "יתפסו" צריך לעבור את ה"json hell" שמפורט במידע הרישמי של ubiquiti:
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/2 ... teway-json

serez11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

קודם תודה, אפשר ללמוד המון מהדיון.

מכיוון שהנטייה שלי היא ללכת על ה USG או להישאר ב MikroTik (לא רואה סיבה אמיתית להחליף MikroTik ב ER באותם יכולות, אולי שידרוג עתידי), רציתי להתמקד בשני האספקטים שחשובים עבורי, ואולי מייצגים עוד סט של יכולות נוספות על הבסיס הזה.

לגבי גמישות, @mescaline אתה יכול להתייחס למה ש @eran405 רשם לגבי התממשקות:
ספציפית את זה לא עשיתי אבל ב-edgerouter זה אמור להיות פשוט יחסית (דומה יחסית לזה). ב-USG האמת שאין לי מושג. ההימור שלי שזה אפשרי אבל יהיה יותר קשה ומסורבל מאשר ב-edgerouter.
...
האם אתה מכיר דרך להשיג את אותה יכולת ספציפית עם ה USG? האם יש לך דוגמאות לדברים דומים?
האם ניתן לגשת לספק DNS שהוא לא חלק מהרשימה המובנית? (ספציפית לי יש DYNU).

@eran405 לגבי:
דרך אגב לא אמור להיות לך צורך כזה: בזמנו כשהייתי אצל בזק השתמשתי ב-ERL ביחד עם DM200 (כמודם בלבד) ואפילו כשהיו לי בעיות של נפילות של הקו ה-ERL תמיד התחבר מחדש ללא בעיה וללא שום סרקיפט מיוחד. אולי זה עניין של הגדרות מתאימות ב-mikrotik כי זה עבד לי ללא בעיות או הגדרות מיוחדות גם ב-ddwrt לפני השידרוג ל-edgerouter.
...
האמת לא בדקתי סטטיסטית, אבל היו לי המון בעיות עם זה בעבר עם מודם/ראוטרים של בזק, שבהם הייתי צריך להיות פיזית במקום כדי לרסט את הראוטר, כדי שיתחבר שוב.
אפשר לומר שזה הדבר הכי קריטי כשאני חושב על רשת ביתית, לגשת אליה מרחוק.
יצא לי בעבר להיעדר יותר משבוע מהבית, וקיבלתי טלפון מהשכן שהאזעקה עובדת למשל, ולא יכולתי לנטרל אותה ולא לגשת למצלמות.... ברגע שהראוטר התנתק אני משותק!

נשמע שאתה משתמש ב ER WAN2 i/f בתור failover port, לא ברורה לי הקונפיגורציה עד הסוף, שכן הבעיה יכולה להיות בחיבור הפיסי החוצה (למשל בסנכרון מול ה DPU שיושב ב DSLAM), או בחיבור מול ה ISP, במקרה הזה אני רוצה לוודא שהחיבור החוצה לא נשאר "תקוע", אלא מתאושש.
כרגע זה מטופל ע"י החלה מחדש של חיבור ה PPPoE, יכול להיות שהטיפול הפיסי נעשה כמו שצריך ב DM200 (לא סגור אם מה ששיפר לי את היציבות זה ה DM200 או ה MikroTik עם הסרקריפטים של הפינג אבל השורה התחתונה: 0 ניתוקים, שהם לא רגעיים, במעל שנה, לעומת ניתוק קבוע פעם ב2-3 שבועות!).

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

serez11 כתב:אבל היו לי המון בעיות עם זה בעבר עם מודם/ראוטרים של בזק, שבהם הייתי צריך להיות פיזית במקום כדי לרסט את הראוטר, כדי שיתחבר שוב.
...
זה נשמע כמו בעיה בציוד הספציפי שהיה לך אז. לא נתקלתי בבעיות כאלה גם עם ה-DM200 וגם עם 9970 (שנותן סינכרון וביצועים יותר טובים מה-DM200, כנראה בגלל של-DM200 אין תמיכה ב-G.INP). נתקלתי בהרבה בעיות יציבות בקווים של בזק גם אצלי בבית וגם אצל אחרים ואם ציודים שונים ותמיד זה בה לידי ביטוי בזה שהחיבור נופל וחוזר מעצמו, כרגיל תוך כמה דקות.

שם לב גם שהבעיה היחידה שהסקריפט שציינת יכול לעזור בה היא בעיה שהחיבור pppoe נשאר חי אבל אין אינטרנט וצריך ל"חייג" מחדש בשביל להחזיר את האינטרנט (אם החיבור pppoe נופל וה-mikrotik לא מנסה להתחבר מחדש אז זה בעיה ב-mikrotik כי כל ציוד אחר עושה זאת). לדוגמא אם באמת "צריך להיות פיזית במקום כדי לרסט את הראוטר" אז אני לא מבין איך סקריפט או כל תכונה אחרת בראוטר יכולה לעזור.
serez11 כתב: נשמע שאתה משתמש ב ER WAN2 i/f בתור failover port, לא ברורה לי הקונפיגורציה עד הסוף
...
לי אישית עוד לא יצא להשתמש ב-WAN כפול. ציינתי זאת רק בגלל שזה הפתרון האמיתי למי שלא רוצה להסתמך על האמינות של חיבור אינטרנט ביתי. בשביל זה דבר ראשון ועיקרי צריך שתי תשתיות אינטרנט שונות (נגיד בזק והוט) ואז אתה יכול להשתמש לדוגמא ב-edgerouter בשביל לנהל את ה-load balancing או failover ביניהם. בקונפיגורציה נכונה, שאמורה להיות טריוויאלית לפחות ב-edgerouter, זה אמור אוטומטית לעבור ביניהם ולחזור לפי המצב של חיבורי האינטרנט ובמקרה כזה הוא אכן משתמש גם בפינג לאתרים שאפשר גם לקבוע ידנית בשביל לקבוע את מצב החיבור (לדוגמא יכולה להיות בעיה אצל הספק הראשון לצאת לחו"ל ואצל הספק השני לא). יכול להיות שאפשר לעשות זאת גם ב-mikrotik שלך כיום.
serez11 כתב: אפשר לומר שזה הדבר הכי קריטי כשאני חושב על רשת ביתית, לגשת אליה מרחוק.
...
לדעתי ה-edgerouter ציוד הרבה יותר נח לניהול מרחוק מכל ציוד אחד שיצא לי לעבוד איתו. זה מאד חשוב גם לי ואני מאד מאד מרוצה מהנושא הזה ב-edgerouter. למיטב הבנתי גם ב-mikrotik ובטח ב-USG שחייב controller בשביל לנהל אותו זה יכול להיות יותר בעייתי. אולי אם משתמשים בפתרונות של controller בענן אז גם את ה-USG אפשר לנהל מרחוק בצורה נוחה ובטוחה, אבל אני עדיין מעדיף שיש לי שליטה ישירה על המכשיר.

לדעתי האופציה הכי הגיונית היא באמת להשאר עם ה-mikrotik עד שיעלה צורך שהוא לא יכול לענות עליו ואז לשקול איזה אופציות יש שעונות לצורך.

moked
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

לדעתי תשאר עם המיקרוטיק.
אתה לא תשתמש ב USG ביכולת ה DUAL WAN ורשת גיבוי 1+1
ולדעתי גם לא תשתמש ב DPI (ניתוח חבילות עמוק).
סתם בשביל להשלים עוד קוביה בתרשים זרימה היפה ב dashboard של ה UCK ?!
(ודרך אגב: לא צריך בקר unifi חי כדי לסדר את הרשת בצורה אוטומטית ביום יום. הם מסתדרים בעצמם.)
הבקר , controller , לאחר הגדרות הבסיס , נועד בעיקר בשביל תיעוד ביצועים והתראות למייל.
לסיכום: מיותר. מה גם שמחירו בארה"ב כ 120$ (USG)
וה edge הבסיסי עולה כמעט חצי ונותן משהו דיי דומה.
תן לי את הסיבה האמיתית שאתה רוצה USG ? (ואל תגיד לי בשביל להזרים PoE בכבלים)

serez11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@moked
·אני כנראה נישאר בינתיים עם ה MikroTik.

לגבי:

(ודרך אגב: לא צריך בקר unifi כדי לסדר את הרשת בצורה אוטומטית ביום יום. הם מסתדרים בעצמם.
הבקר , controller , נועד בעיקר בשביל היסטוריית ביצועים והתראות למייל.
מיותר. מה גם שמחירו בארה"ב כ 120$ (USG)
...
גם אני חשבתי ככה, אבל זה ממש לא נכון.
תהיה לי את APs ללא בקר שמחובר תמיד, אלא עם אפליקציה שהותקנה על ה PC והייתי מפעיל אותה פעם בכמה זמן עם אותם הגדרות שאני משתמש היום עם ה UCK.
אין מה להשוות!

ה UCK מנהל את הרשת ומאפטם (מלשון אופטימיזציה) את הרשת כל הזמן.
שיפר לי את הקליטה באיזורים שלא היו לי קליטה (קניתי עוד APs עבור השטחים המתים, ולא רואה צורך להתקין אותם אחרי שהתקנתי את הבקר).
עלה לי 400₪ בארץ ושווה כל שקל.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

@serez11
·

אני מבין שאתה מאמין שזה ככה, אבל זה סותר מידע רישמי של ubiquiti בנושא (לדוגמא כאן) ואת התשובות שעונים פעם אחרי פעם בפורמים שלהם ובפרומים אחרים באינטרנט (חפש בגוגל לדוגמא "does the unifi controller need to be running").

אני לא 100% בנושא אבל אני חושב שללא ה-controller אתה לא יכול להתקין עדכונים. יכול להיות שהתקנת את ה-controller קיבלת ועדכנת גם fireware ל-APs ושזה שיפר את המצב? או אולי יש הסבר אחר, כמו לדוגמא שכהפעלת את ה-controller החדש תדרים שהגדרת על auto קיבלו תדרים יותר נקיים ובגלל הזה השינוי (אם הגדרת כאלה) וכו'.

לבסוף, גם אם יש תועלת מסויימת בלהריץ את ה-controller כל הזמן (שכאמור לפי המידע של ubiquiti בעצמם נדרש רק בשביל סטטיסטיקות ומידע, התראות ודברים כמו ה-guest portal), לא אמור להיות שום הבדל בין להריץ את תוכנת ה-controller על מחשב או pi וכו' לעומת קניה של ה-UCK (חוץ מאולי לטובת התוכנה בגלל מגבלות החומרה של ה-UCK, ראה לדוגמא את השירשור כאן).

האם יש לך סיבה וודאית להאמין שהפעלת ה-UCK באופן קבוע משפרת את הרשת אצלך? לדוגמא אם אתה מכבה אותו האם אתה רואה במיידי הרעה בביצועים? האם יש לך סיבה להאמין שהרצת התוכנה שלהם פחות טובה מה-UCK?

serez11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@eran405
·
לא עניין של אמונה.
עדכנתי את ה firmware גם לפני שהיה לי את ה UCK, ע״י controller שהיה מותקן על ה PC.
לא עניין של אמונה, השיפור משמעותי, והאמת כשקניתי אותו ציפיתי רק ליכולת שיהיה זמין 24/7 ולא יותר.

לא חקרתי לעומק, זה פשוט תוצאות אחרות.
תכנן שאמרתי קניתי 2 APs חדשים, שעלו לא מעט, יחד עם ה UCK כי היו לי איזורים מתים בבית ובגינה, קודם התקנתי את ה UCK כי זה פשוט plug&play ומאותו רגע הרשת השתפרה בלמעלה מ 30%. כרגע אין לי ממש מה להתקין את ה APs.
או שיש פה מקריות קוסמית, או שה controller מנהל ב real time את הרשת.
ה controller כמובן לא חייב להיות כל הזמן מחובר, כי עובדתית הרשת מתפקדת גם ללא onine controller כמו שעבדתי לפני...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”