שיפור Roaming בין נתב וAP
-
esaly
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2003
- שם מלא: esaly
- נתן תודות: 328 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
היי חברים,
יש לי דירה בגודל 140 מ"ר.
בסלון יש לי ראוטר TP-Link C9 כאשר כל הדירה מרושתת קווית עם Cat6a.
בממד יש לי AP על גבי הרשת הקווית שביטלתי לו את הDHCP מדגם TP-Link 1043nd.
קבעתי את אותו ssid ואותה הצפנה עם אותה הסיסמא בשני הציודים.
הנדידה ביניהם לא עובדת בצורה תקינה.
האם יש משהו שאפשר לשפר לפני שעוברים לmesh?
תודה מראש.
תודה מראש.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ברור שהנדידה לא עובדת בצורה תקינה.
אין באמת נדידה.
המכשיר מחובר ל- AP שהתחבר אליו לראשונה, ולא עובר ל- AP השני כל עוד אין ניתוק תקשורת עם ה- AP הראשון.
אם אתה במקום שיש בו קליטה חלשה, למרות שה- AP השני נותן קליטה טובה יותר באותו מקום, לא מתבצעת נדידה.
אין באמת נדידה.
המכשיר מחובר ל- AP שהתחבר אליו לראשונה, ולא עובר ל- AP השני כל עוד אין ניתוק תקשורת עם ה- AP הראשון.
אם אתה במקום שיש בו קליטה חלשה, למרות שה- AP השני נותן קליטה טובה יותר באותו מקום, לא מתבצעת נדידה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
נדמה לי ש- MESH הוא הפתרון הזול ביותר לפתרון הבעיה.
יש ראוטרים ונקודות גישה התומכים ב- Seamless Roaming.
יש ראוטרים ונקודות גישה התומכים ב- Seamless Roaming.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
בכדי שבכלל תתבצע נדידה בין שני נקודות גישה, נדרש ששניהן יתמכו בכך ויהיו מוגדרות בהתאם. שני המכשירים שהוזכרו בהתחלה אפילו לא תומכים באפשרות זו ובגלל זה גם לא ניתן להגדיר אותן לצורך כך.
כמובן שציוד MESH, לא רק שלא תומך בנדידה, אלה שבעבודה רגילה גם בעיתי ביותר.
אחרי שנקודות גישה תומכות בנדידה הותקנו והוגדרו בצורה תקינה, בלקוחת אלחוטיים קיים חיווי מתאים. צירפתי צילום מסך שממחיש את החיווי זה. FT מייצג את fast BSS transition שמשודר דרך נקודות גישה ומעביר את הלקוחות לנקודה מתאימה יותר. דבר נוסף, ברגע שקיימת נדידה בין הנקודות גישה ובלקוח מתבצעת שיחה VOIP פעילה למשל, היא לא מתנתקת, כפי שזה קיים במעבר סתם בין שני נקודות גישה :
כמובן שציוד MESH, לא רק שלא תומך בנדידה, אלה שבעבודה רגילה גם בעיתי ביותר.
אחרי שנקודות גישה תומכות בנדידה הותקנו והוגדרו בצורה תקינה, בלקוחת אלחוטיים קיים חיווי מתאים. צירפתי צילום מסך שממחיש את החיווי זה. FT מייצג את fast BSS transition שמשודר דרך נקודות גישה ומעביר את הלקוחות לנקודה מתאימה יותר. דבר נוסף, ברגע שקיימת נדידה בין הנקודות גישה ובלקוח מתבצעת שיחה VOIP פעילה למשל, היא לא מתנתקת, כפי שזה קיים במעבר סתם בין שני נקודות גישה :
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
שום אפליקציה כמובן שלא יכולה להחליף את האפשרות של נדידה אמתית, וזה ממספר רב של סיבות, ואלה רק חלק מהן, שום אפליקציה לא יכולה לדעת מה המצב של נקודת גישה מבחינת העומס, גם לא יכולה להעביר את הלקוח בצורה חלקה ללא הניתוק של SESSION שמתבצע, פועלת רק על פלטפורמה מסויימת כמו ANDROID למשל, יושבת בזיכרון של המכשיר וזוללת אותו ואת הסוללה שלו וכו'.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
נכון. זו לא נדידה אמיתית. אבל להרבה שימושים ביתיים פשוטים זה יכול להוות workaround ללא עלות.sys_admin כתב:שום אפליקציה כמובן שלא יכולה להחליף את האפשרות של נדידה אמתית, וזה ממספר רב של סיבות, ואלה רק חלק מהן, שום אפליקציה לא יכולה לדעת מה המצב של נקודת גישה מבחינת העומס, גם לא יכולה להעביר את הלקוח בצורה חלקה ללא הניתוק של SESSION שמתבצע, פועלת רק על פלטפורמה מסויימת כמו ANDROID למשל, יושבת בזיכרון של המכשיר וזוללת אותו ואת הסוללה שלו וכו'....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ההחלטה לאיזה AP להתחבר ומתי לעבור ביניהן היא החלטה של ה-Client ושלו בלבד. אתה יכול לשפר את הביצועים ע"י הגדלת ה-Roaming Aggressiveness, שזה בעצם אומר שהמחשב לא ייאחז יותר מידי זמן באותה נקודת רשת כשהאות שלה נחלש ויעבור לרשת עם אות יותר חזק אחרי זמן קצר. הנה מדריך איך עושים את זה:esaly כתב:היי חברים,
תודה מראש....
https://www.thewindowsclub.com/wifi-roa ... essiveness
בלינוקס אני זוכר שהיה אפשר עם iwconfig, לא יודע לאן זה עבר (אולי עדיין אפשר להשתמש ב-iwconfig הישן).
באנדרואיד יש לזה אפליקציה (לא יודע אם היא עובדת בכל הגרסאות). באייפון זה לא אפשרי.