שידוך רמקול סנטר לרסיבר שלי - Denon X2300 + Moral Octave Center או SVS Prime/ultra

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
GRabin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

לאחר "קבלת" סלון גדול יותר והחלפת זוג הקדמיים בנתיים למורל Octus אני רוצה לשדך להם סנטר מתאים באופי ובלוק. אהבתי(במיוחד אישתי) שהמורל אוקטב שנראה בעצם זהה, האם הרסיבר שלי יצליח לדחוף אותו בצורה טובה? אני שומע מקסימום עד db10- ולרוב בין 20-30- והאם ישמעו טוב?

הסטאפ כרגע הוא קדמיים: מורל אוקטוס אחוריים: מורל SP3 סאב: מורל sub8x
הסטאפ מריץ אך ורק קולנוע ביתי

ממה שהצלחתי להבין בדפי המכירה של המורל אוקטב זה שההספק שלו הוא 300W ואני יודע שההספק המקסימלי ברסיבר שלי בערוץ הוא 150W(אז לא אוכל לשדך אותו?). בנוסף ראיתי שהוא פועל בהתנגדות של 4 OHM, ולכן אני אודה למי שיעזור לי לעשות סדר בנתונים בכדי שאבין בקצרה איך כל הנתונים האלה עובדים ביחד ומה אני צריך לחפש.

בנתיים הפיבוריטים שלי לשדרוג הסנטר הם:
moral octave center
svs prime center
svs ultra center

במידה ויש המלצות אחרות לסנטר אחר חדש/יד 2, אשמח לשמוע

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

הרסיבר שלך חלש גם לאוקטוס שלך.
אתה לא מנצל את היכולת שלהם עם ההגברה שלך.

הרסיבר שלך בוודאי חלש עבור האוקטאב.
זה לא שלא יעבוד, או לא ישמעו טוב.
פשוט עם הגברה טובה ישמעו יותר טוב.

ההספק זה הדבר האחרון שצריך להסתכל עליו ברמקול.
זה נתון שלא אומר כלום.

לי יש סט קדמי של Octave Signature.
עליתי הרבה ברמת ההגברה, לעומת התכנון המקורי שלי, כי שמעתי כמה הם נשמעים פחות טוב עם הגברה בינונית (חזקה משלך).

ה- Octave Signature ממש "רעבים" להמון כח.
ה- Octave נשמעו לי פחות טובים, אבל גם הם דורשים הגברה בריאה.

הציטוט מובא מהביקורת בקישור תחתיו, שבחן את רמקולי האוקטאב (לא הסנטר, אבל זה דומה)
אני מיד תופס את נקודת ההאזנה שלי ומבחין בירידה משמעותית בעוצמה לעומת הרמקולים הקודמים שנבחנו על האודיולאב, כיוון שאין למגבר שלט נאלצתי לקום ממקומי ולהגביר לעוצמה מספקת, הפוטנציומטר מראה לי שלושת רבעי ווליום , כמעט עד הסוף
...
https://www.hometheater.co.il/article00874.html

נ.ב.
לא יודע מאיפה הבאת את הנתון שהרסיבר מגיע ל- 150W (באילו תנאים ובאיזו עכבה?).
הוא לא מתקרב לרמות הספק כאלו.

GRabin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@Amir64
·

תודה על התגובה והעזרה
רכשתי לבסוף את המורל אוקטב סיגנצ'ר
הקשבתי לבסוף לרועי מקרובאובר ולמרקו מאודיו קלאב - אריץ את הסטאפ לבנתיים ברסיבר שקיים אצליי ואחסוך לרסיבר הבא. שניהם בטוחים שהרסיבר יריץ את הסנטר והקדמיים טוב אך לא מושלם, אותי בנתיים זה מספק.

לאיזה רסיבר לדעתכם לשדרג? פה כבר מדובר ברסיבר שבעתיד יריץ רצפתיים קדימה, מדפיים אחורה ואולי אפילו אטמוס. אני מדבר על אוברקיל עכשיו אך שיספק אותי לאחר השידרוגיישן בעתיד. המטרה היא קולנוע ביתי בלבד ללא האזנה למוסיקה. התקציב כעת הוא לא מוגבל אך אני לא מבקש להתפרע(אני מודע שהעניין סובייקטיבי).

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #4 

אם הכיוון הוא להישאר עם הרמקולים הרבה זמן תקנה רסיבר עם PREOUT כדי שבעתיד תוכל להוסיף מגבר כוח ללא החלפת רסיבר.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #5 

@CrackerNetworX
תתחדש.
עדיף כמעט תמיד לרכוש סנטר שהוא דומה ככל שניתן לסדרה של הקדמיים.
כי אם תרכוש משהו אחר כמעט בוודאות משהו יאפיל על משהו: או שהסנטר יהיה טוב יותר מהקדמיים (ואז זה שוב לשדרג) או הפוך ואז לא עשית כלום עם הרכישה.
תמונות ורשמים כמובן לא לשכוח.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

CrackerNetworX כתב:@Amir64
·

תודה על התגובה והעזרה
רכשתי לבסוף את המורל אוקטב סיגנצ'ר
הקשבתי לבסוף לרועי מקרובאובר ולמרקו מאודיו קלאב - אריץ את הסטאפ לבנתיים ברסיבר שקיים אצליי ואחסוך לרסיבר הבא. שניהם בטוחים שהרסיבר יריץ את הסנטר והקדמיים טוב אך לא מושלם, אותי בנתיים זה מספק.

לאיזה רסיבר לדעתכם לשדרג? פה כבר מדובר ברסיבר שבעתיד יריץ רצפתיים קדימה, מדפיים אחורה ואולי אפילו אטמוס. אני מדבר על אוברקיל עכשיו אך שיספק אותי לאחר השידרוגיישן בעתיד. המטרה היא קולנוע ביתי בלבד ללא האזנה למוסיקה. התקציב כעת הוא לא מוגבל אך אני לא מבקש להתפרע(אני מודע שהעניין סובייקטיבי).
...
תתחדש.
שמח שאנשי החנויות המכובדים מסכימים איתי (או אני איתם) :)

לא משנה אם הרמקולים יהיו רצפתיים ענקיים, או מדפיים קטנים.
זה לא מה שקובע איזו הגברה הם צריכים.
מה שקובע אילו נתוני העכבה והנצילות, והווליום שאתה מעוניין בו.

למה לחשוב על רצפתיים אם המטרה היא רק קולנוע ביתי?
לדעתי עדיף לעלות ברמה של מדפיים, ולשלב סאב טוב.
הסאב שלך לא ממש מומלץ (אפילו כשהייתי אצל מוראל בחברה, הציעו לי לבחור סאב אחר, ולא שלהם, לשילוב עם ה- Ocatve Signature)

לגבי הכנה לעתיד, לדעתי אף פעם אי אפשר להתכונן לעתיד, כי לא יודעים מה יקרה בו.
תמיד משהו בעתיד יגביל אותך, ותרצה לשדרג רסיבר.
אפילו רק בגלל סיבה "שולית" כמו גירסת HDMI, או פורמטי וידאו שהרסיבר מסוגל להעביר.

GRabin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Amir64 כתב:
...
...
תתחדש.
שמח שאנשי החנויות המכובדים מסכימים איתי (או אני איתם) :)

לא משנה אם הרמקולים יהיו רצפתיים ענקיים, או מדפיים קטנים.
זה לא מה שקובע איזו הגברה הם צריכים.
מה שקובע אילו נתוני העכבה והנצילות, והווליום שאתה מעוניין בו.

למה לחשוב על רצפתיים אם המטרה היא רק קולנוע ביתי?
לדעתי עדיף לעלות ברמה של מדפיים, ולשלב סאב טוב.
הסאב שלך לא ממש מומלץ (אפילו כשהייתי אצל מוראל בחברה, הציעו לי לבחור סאב אחר, ולא שלהם, לשילוב עם ה- Ocatve Signature)

לגבי הכנה לעתיד, לדעתי אף פעם אי אפשר להתכונן לעתיד, כי לא יודעים מה יקרה בו.
תמיד משהו בעתיד יגביל אותך, ותרצה לשדרג רסיבר.
אפילו רק בגלל סיבה "שולית" כמו גירסת HDMI, או פורמטי וידאו שהרסיבר מסוגל להעביר.
...
אתה צודק בהחלט לגבי הסאב וכך גם לגבי העתיד
את הסאב אשדרג בוודאות, אני דיי פוזל לכיוון Svs רק שלא יודע האם אלך על גרסאת ה 1000 או ה2000 ואז יש גם את דמי הSb והPb. זה יקרה בקרוב בוודאות.

אולי באמת אשדרג למדפיים איכותיים יותר, אני פשוט לא רוצה להגביל את עצמי שוב. ההצעה לגבי רסיבר עם Preout לעתיד זו הצעה מצויינת, למרות שהייתי רוצה שהכל יהיה במכשיר אחד אך האופציה לא תזיק.
·

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #8 

@CrackerNetworX
רשמת "שקיבלת" סלון גדול יותר, ככה שלא הייתי הולך על סדרת ה-1000 (אלא אם מדובר ב-PB).
האם האישה מאשרת את סדרת ה-PB ?
מה גודל הסלון החדש ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

GRabin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

הסלון הקודם היה 3X4 הנוכחי 5.5X4.5
האישה לא תקבל בחיים את PB הענק, אצטרך להתפשר על הSB מקווה שעל ה2000 אבל פה כבר נצטרך לבצע מדידות.
בנתיים אני מחכה לשקט מוחלט שיגיע בעוד מספר שעות בכדי שאבצע כיול אודיסי לאחר החלפת הבמה הקידמית, שבעקבותה גם נאלצתי לתלות את המסך.

אני מצרף תמונות של לפני ואחרי
השינוי בבסיסו הוא החלפת שלישיית קידמית מורל SP3 למורל אוקטוס ולמורל אוקטב, תלית המסך והורדת הסנטר לגובה האוזניים.
*אל דאגה, הקדמיים הורחקו מהקיר התמונה צולמה לפני.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6624
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שליחה #10 

@GRabin
·

תתחדש !

סט-אפ מאוד יפה