כתובת ציבורית סטטית בהוט בוקס - האם יכולה להיות השפעה רעה אם אני עושה את זה?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

טוב אחרי שחפרתי בהוט בוקס יש לי אפשרות לכתובת סטטית להוט בוקס עצמו, כולל gateway סטטי וכו'.

אני רוצה לעשות את זה כי אני חושב שזה יוכל להוריד לי את הipv6 שאני מקבל מהוטנט.

השאלה היא האם בכלל השרתים של הוטנט יכירו בזה שעברתי עם אותה כתובת ip ציבורית מהdhcp שלהם לכתובת סטטית? (כמובן שזו תהיה אותה כתובת, אני לא משנה אותה כמובן)..

הכתובת הציבורית בראוטר לא משתנה אצלי אף פעם אבל לפי המידע שאני רואה בראוטר כביכול יש לי תאריך תפוגה כל הזמ של יומיים בערך אז וכנראה פשוט שהdhcp שלהם מכיר את הכתובת mac של המודם שלי ונותן לו את אותו אייפי גם אחרי תאריך התפוגה.

השאלה מה המשמעות (אני מאמין שתהיה משמעות שלילית) מול השרת של הוטנט כשאני עובר לסטטי בהוט בוקס.

חוץ מזה אם יש תאריך תפוגה כל הזמן לכתובת שלי זה אומר הרי שהdhcp שלהם לא משריין לי את הכתובת הזאת.

אבל בעצם אם אני עובר לסטטי אני כאילו עוקף אותם וכופה על הdhcp שלהם את הכתובת הזאת ואז הוא לא יכול בכלל לתת לי תאריך תפוגה. וכמובן הוא לא יכול לתת את הכתובת שלי למישהו אחר ולהחליף לי כתובת.

המשמעות השלילית היחידה שאני חושב עליה היא שאולי יש הגדרה בgateway של הוטנט, שהוא זורק כתובות סטטיות שכפו עליו מהצד של הלקוח ולא נותן להם בכלל להיכנס אליו.

כי אם אין הגדרה כזאת ואני מצליח לעבוד על סטטי הם פשוט מפגרים בלשון המעטה.
.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

@Dor1992
אתה תשבור את כל קישוריות ה-IPv6 שלך - ככל שמדובר בספק הוא הקצה לך כתובת מסויימת (ב-IPv6 זה בעצם טווח כתובות ולא כתובת בודדת אבל זה אותו עקרון) והוא יעביר אליך רק מה שנשלח לאותן כתובות. אם תקנפג IP סטטי בראוטר אז כשאתה שולח מידע לאינטרנט הוא ינסה להשתמש בכתובת שקינפגת ואז יקרה אחד מהדברים הבאים:
1. הספק יחסום את מה שאתה שולח (חלק גדול מהספקים חוסמים פקטות עם IP שלא תואם לכתובת שהם הקצו ללקוח כדי למנוע מהלקוחות לבצע DNS Poisoning או התקפות אחרות שמבוססות על Forged IP).
2. תצליח לשלוח מידע אבל התשובה תחזור ל-IP שקינפגת ולא אליך.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@NegativeIQ
·

האפשרות לעשות סטטי זה רק לipv4 אחי. ברגע שאני מנסה לעבור לסטטי יש רק אפשרות של ipv4. בגלל זה אני חושב שאם אשנה לסטטי זה בכלל יוריד לי את האייפי v6 בגלל שאני עובר לסטטי לגמרי. לפי ההגדרות בהוט בוקס רק במצב דינמי אתה מסוגל לקבל ipv6.

ואני לא משנה את הכתובת הציבורית של ipv4 אלא היא נשארת אותו דבר בדיוק רק התצורה משתנה מדינמי לסטטי

זה עדיין בעייתי?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

למה אתה שואל כל כך הרבה שאלות,
תנסה ותראה מה יקרה, מקסימום לא יעבוד ואז תחזור לדינמי

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@Borderline1
·

זה מעניין מעבר ללנסות כדי שזה יסתדר אצלי.

ואנחנו לא בפורום של רק תמיכה. אנחנו בפורום של רשתות ככה שכל הקטע פה זה ליצור עניין ושדיונים ושמומחים יותר ישתפו בידע שלהם כדי שהפחות מומחים פה יוכלו להשתמש בידע של המומחים.

אני לא רוצה רק לסדר אצלי וזהו. אני רוצה לצבור ידע ובעברית ברשת אין הרבה מידע על דברים כאלה ובאנגלית צריך לחפור בכל גוגל כדי למצוא על דברים מעמיקים יותר.

ככה שאפילו אם למומחים יש קישורים להסברים באנגחית על ארכיטקטורות זה מצויין.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ואחרי שתנסה ותראה מה קורה
תוכל לבוא ולספר לכולם ותהיה מסקנה אופרטיבית לדיון הזה ולא דיון תאורטי
כי בסוף מה שמעורר את כל השרשורים האלו זו בעיה שיש לך
אבל אם אתה חושב שדיון בבעיה עדיף מנסיון לפתור אותה בפועל, רצוי שתמשיך במסלול הלימודים שלך, בחרת במסלול הנכון, אל תחליף אותו

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@Borderline1
·

אם אנסה ואצליח זה עדיין לא ייתן לי שום מושג על מה שקורה בשרתים של הוטנט בתל אביב. כל הקטע הוא להרחיב ישע מעבר לרשת הביתית שלך וללמוד על כל המסלול וההגדרות שלהם גם.

לא בכדי לתחמן את ספק האינטרנט ולהיות כל כתובת סטטית, אלא כי זה מעניין.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #8 

Borderline1 כתב:ואחרי שתנסה ותראה מה קורה
תוכל לבוא ולספר לכולם ותהיה מסקנה אופרטיבית לדיון הזה ולא דיון תאורטי
כי בסוף מה שמעורר את כל השרשורים האלו זו בעיה שיש לך
אבל אם אתה חושב שדיון בבעיה עדיף מנסיון לפתור אותה בפועל, רצוי שתמשיך במסלול הלימודים שלך, בחרת במסלול הנכון, אל תחליף אותו
...
עוד לא הבנת שהוא לא ממש מעוניין בפתרון, אלא יותר בדיון עקר? נסה להציע לו פתרון ותראה אין הוא מוצא תירוצים אפילו לא לנסות אותו. אני כבר התייאשתי.

Batnun

.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #9 

Dor1992 כתב:@NegativeIQ
·

האפשרות לעשות סטטי זה רק לipv4 אחי. ברגע שאני מנסה לעבור לסטטי יש רק אפשרות של ipv4. בגלל זה אני חושב שאם אשנה לסטטי זה בכלל יוריד לי את האייפי v6 בגלל שאני עובר לסטטי לגמרי. לפי ההגדרות בהוט בוקס רק במצב דינמי אתה מסוגל לקבל ipv6.

ואני לא משנה את הכתובת הציבורית של ipv4 אלא היא נשארת אותו דבר בדיוק רק התצורה משתנה מדינמי לסטטי

זה עדיין בעייתי?
...
מה שיקרה זה שברגע שכתובת ה-IPv4 שלך תשתנה (וזה קורה מידי פעם, לדוגמה אם יש הפסקת חשמל ארוכה או נפילה של ה-DOCSIS) אז החיבור שלך יישבר בגלל הסיבה שרשמתי למעלה.
לגבי איך תהיה ההשפעה על IPv6 - זה כבר תלוי מימוש של הראוטר. יכול להיות שזה יבטל את IPv6 לגמרי ויכול להיות שהוא פשוט יישאר דינמי. הדרך היחידה לדעת זה לבדוק.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@Batnun
·אני הבנתי עוד בשרשור השני שהוא פתח....
ואם תעיין בהיסטוריה תראה שזה הרבה יותר מורכב.....

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”