בעיות dual stack עם ipv6. מישהו יודע איך לגרום להוטנט להוריד את הכתובת?
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 579
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלום לכולם,
אני חווה כבר שבוע במהלך היום בעיות שקשורות ישירות לipv6
כמעט כל המכשירים שלי מקבלים 2 כתובות (ipv4 ו-ipv6).
זה אומר שפתאום באמצע היום אני מצליח להיכנס רק לאתרי ipv6 כמו גודל יוטיוב וכו' ולשום דבר אחר לא. ורק שעושים הפעלה מחדש לראוטר זה מסתדר.
מה עושים כדי שיורידו את זה? אני כבר שבוע איתם על הקו והם אומרים שהם לא מקצים כתובות ipv6 וכל הזמן אומרים שיחזרו אליי ואף אחד לא חוזר.
לעבור ספק אני לא יכול כי זה חלק מהמבצע של 200 מגה.
לקנות ראוטר פרטי זו לא אפשרות. למה שאוציא עכשיו 400 שקל בגלל שהם מכריחים אותי להיות חלק מהניסוי הלא מוצלח שלהם?
אני חווה כבר שבוע במהלך היום בעיות שקשורות ישירות לipv6
כמעט כל המכשירים שלי מקבלים 2 כתובות (ipv4 ו-ipv6).
זה אומר שפתאום באמצע היום אני מצליח להיכנס רק לאתרי ipv6 כמו גודל יוטיוב וכו' ולשום דבר אחר לא. ורק שעושים הפעלה מחדש לראוטר זה מסתדר.
מה עושים כדי שיורידו את זה? אני כבר שבוע איתם על הקו והם אומרים שהם לא מקצים כתובות ipv6 וכל הזמן אומרים שיחזרו אליי ואף אחד לא חוזר.
לעבור ספק אני לא יכול כי זה חלק מהמבצע של 200 מגה.
לקנות ראוטר פרטי זו לא אפשרות. למה שאוציא עכשיו 400 שקל בגלל שהם מכריחים אותי להיות חלק מהניסוי הלא מוצלח שלהם?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אתה יכול לבטל במכשירים שלך את האפשרות להתחבר ב- IPV6,
ואז הם לא ינסו להתחבר עם כתובת כזו, ויוכלו להתחבר רק עם כתובת IPV4 שלהם.
ואז הם לא ינסו להתחבר עם כתובת כזו, ויוכלו להתחבר רק עם כתובת IPV4 שלהם.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
בגלקסי כן אפשר, חפש android בקישור הבא:
https://proprivacy.com/vpn/guides/disable-ipv6
לגבי השאר, בהחלט יש בעיה.
וממש מעצבן שהוט לא הכניסו אפשרות ביטול IPV6 ברמת הראוטר שלהם.
https://proprivacy.com/vpn/guides/disable-ipv6
לגבי השאר, בהחלט יש בעיה.
וממש מעצבן שהוט לא הכניסו אפשרות ביטול IPV6 ברמת הראוטר שלהם.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@Amir64
·
שמע הוטנט צריכים לדעת שהם מקצים לי כתובת כזו מזה. זה הזוי.
אני גם לא יודע מאיזה שרת בדיוק שלהם היא מגיעה אבל לא הגיוני שהם לא יודעים מזה ולא מנסים לברר כדי לעזור. זה אחריותם. לי אין גישה לשרתים שלהם הרי.
·
שמע הוטנט צריכים לדעת שהם מקצים לי כתובת כזו מזה. זה הזוי.
אני גם לא יודע מאיזה שרת בדיוק שלהם היא מגיעה אבל לא הגיוני שהם לא יודעים מזה ולא מנסים לברר כדי לעזור. זה אחריותם. לי אין גישה לשרתים שלהם הרי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
כמו שכבר כתבתי לך, עם הוטבוקס אין לך יותר מידי מה לעשות בהקשר זה, כמובן גם שהילדים מהמוקד של הוט לא יבינו מה אתה רוצה מהם. האפשרות היחידה שלך, אם אתה רוצה לקבל אפשרות של שליטה על זה, היא להגדיר את ההוטבוקס כגשר ולהשתמש בנתב משלך שתמוך במה שאתה רוצה. בו כבר תוכל להגדיר איך לקבל חיבור מהוט.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@sys_admin
·
כן אחי אבל כתבתי שאני לא רוצה להוציא כסף אחרי שאני משלם להוט על השכרת הקרטון הסיני המצ'וקמק שלהם שהם קוראים לו הוט בוקס עלאק.. גם במצב ברידג' אני צריך לשלם להם השכרה.
אין איזה גורם בהוטנט שאפשר לפנות אליו מעבר לילדים שבמוקד שם ?
כי הכתובת ipv6 לא מגיעה מעצמה. אני מאמין שזה מ dhcp6 של הוטנט לא?
·
כן אחי אבל כתבתי שאני לא רוצה להוציא כסף אחרי שאני משלם להוט על השכרת הקרטון הסיני המצ'וקמק שלהם שהם קוראים לו הוט בוקס עלאק.. גם במצב ברידג' אני צריך לשלם להם השכרה.
כי הכתובת ipv6 לא מגיעה מעצמה. אני מאמין שזה מ dhcp6 של הוטנט לא?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אז לצערי, כל מה שנותר לך הוא להמשיך לפתוח עוד שרשורים כאלה....
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@Batnun
·
ולא מובן לי.. הgateway של הראוטר שלי לא אמור להיות בהוטנט?
כי לפי המפה הוא נמצא באיזה חור בעולם.
מה המסלול לא הבנתי
אני מקבל כתובת מה dhcp6 של הוטנט שנותן לי גם כתובת gateway שנמצאת מרוחקת?
·
ולא מובן לי.. הgateway של הראוטר שלי לא אמור להיות בהוטנט?
כי לפי המפה הוא נמצא באיזה חור בעולם.
מה המסלול לא הבנתי
אני מקבל כתובת מה dhcp6 של הוטנט שנותן לי גם כתובת gateway שנמצאת מרוחקת?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Dor1992 כתב:@sys_admin
·
כי הכתובת ipv6 לא מגיעה מעצמה. אני מאמין שזה מ dhcp6 של הוטנט לא?...
כמובן שיש מספר גורמים טכניים בהוטנט, שיודעים יותר מהילדים המיוחדים שם ( לא שהגורמים אלה יודעים הרבה, אבל בשביל לדעת יותר מהילדים ההם, לא צריך הרבה ), אבל מן הסתם שאף ילד שם לא יעביר להם את השיחה שלך ואפילו לא ירשום להם הודעה עם שאלה או עם בקשה לחזור עליך.
וזה מסיבה פשוטה ביותר, והיא שתרשים זרימה של התסריט השיחה שעל המסך שהילדים אלה רואים, מתקדם כך, שאם הלקוח הלא מרוצה ( שזה אתה ) מבקש מהמוקדן להעביר אותו לכל גורם אחר, למשל: להנדסה, לתשתיות, למנהל ישיר של המוקדן זה או לכל גורם אחר בחברה, אז העברה היחידה שאותו מוקדן יבצעה, זה לעוד ילד אחר שיושב על ידו ושמעביר את הלקוחות הבעייתיים שלו עליו למשל או לכל אחד מהמוקדנים אחרים, שמתפנה מהשיחות הקודמות שלו. כנ''ל גם, אם תבקש שיחזרו עליך בכירים או גורמים טכניים מהוטנט, אז כל מי שיתקשר עליך בחזרה בעוד כמה שעות, זה יהיה... ניחשת נכון עוד ילד מאותו המאגר של המוקדנים ויזדהה בתור מנהל, כי זה מה שרשם המוקדן הקודם בכרטיס שלך במערכת CRM להגיד לך. אבל, אם תשאל אותו, מה הגדרת תפקיד שלו, זו כבר תהיה שאלה שלא קיימת במעוין של הסתעפויות שכלולות בתסריט שיחה והדבר היחידי שהוא יוכל להגיד, את מה שילד ממוצע במקרה כזה יכול להגיד, שהתפקיד שלו בחברה, זה... מנהל.
כל פעם שיוצא לי לעבור על קובץ של המבנה של תסריטי שיחה עם לקוח, זה תמיד מבדר מחדש.
ובקשר לכתובת. הכתובת IPv6 , מגיעה ממנגנון של dhcpv6 relay שמחובר לצומת MPLS ומעביר את הכתובת משרת DHCPV6 של הספק ללקוח DHCPV6 שבנתב שלך, על רגל WAN שלו. ועד שלא תכבה את הלקוח DHCPV6 זה, היא תמשיך להגיע.
זה כל הסיפור בקצרה.
ובדיוק כמו שכבר כתבו לך כאן לפני זה, ללא נתב אמתי שניתן להגדיר בו את מה שנדרש לך, כל מה שנותר לך, הוא להמשיך לפתוח עוד שרשורים כאלה.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@sys_admin
·
משהו מוזר לי
איך בכלל ה-gate way שלי בחוץ יכול להיות fe80. זו כתובת מקומית.
הרי fe80 זו כתובת מקומית שלא מוכרת לעולם בחוץ. אני למשל באקסבוקס מקבל שתי כתובות ipv6. אחת ציבורית ואחת link local.
אז איך השער שלי שאני מגיע אליו שנמצא בחור כלשהו מתחיל בfe80.
·
משהו מוזר לי
איך בכלל ה-gate way שלי בחוץ יכול להיות fe80. זו כתובת מקומית.
הרי fe80 זו כתובת מקומית שלא מוכרת לעולם בחוץ. אני למשל באקסבוקס מקבל שתי כתובות ipv6. אחת ציבורית ואחת link local.
אז איך השער שלי שאני מגיע אליו שנמצא בחור כלשהו מתחיל בfe80.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·
הבנתי..
ומה הקשר שזה מעליך טוען שכתובות fe80 הן בעייתיות?
Fe80 זו התחלה של כתובת שהגיעה ללקוח מפרוטוקול של link local address במקום בdhcp6. מה כזה הבדל......
הן לא בעיתיות, רק כשמן הן מקומיות ולא מובילות לשום מקום ומשמשות לתקשורת באותו סגמנט רשת. כמובן, אם יש לך כתבות חוקית, אז השער ברירת מחדל, כן יכול להיות link local address של רגל LAN של הנתב. כפי שזה מופיע בצילום מסך של הכרטיס רשת שבמחשב שלי.
צירפתי קישור שמסביר את הנושא זה ב IPv6 ובכלל את שימוש בו.
https://tools.ietf.org/html/rfc4291
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@sys_admin
·
אחי תודה אבל לא הבנת את הדברים שלי כי לא דייקתי.
הgateway של הנתב שלי בעצמו זה fe80. זה לא הגיוני!
הוא חייב להגיע לכתובת ציבורית. לא מובן לי בכלל איך אני מצליח לגלוש דרך ipv6 באתרים, אם הgate של הנתב עצמו הוא fe80.
·
הוא חייב להגיע לכתובת ציבורית. לא מובן לי בכלל איך אני מצליח לגלוש דרך ipv6 באתרים, אם הgate של הנתב עצמו הוא fe80.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·
הוא חייב להגיע לכתובת ציבורית. לא מובן לי בכלל איך אני מצליח לגלוש דרך ipv6 באתרים, אם הgate של הנתב עצמו הוא fe80....
הgateway של הנתב שלך יכול להיות גם Link-Local Address של הנתב שהוא מחובר עליו בצד הספק.
ללא שתקרא את המאמרים בנושא זה ולא תבין על מה מדובר לא תוכל להבין מה קורה. גם ללא שתבצע את הבדיקות הפשוטות, כמו בדיקת ניתוב וכו', גם לא תראה מה הבעיה. אבל מראש, הסברתי לך כבר מספר רב של פעמים, שהשירות של IPv6 בהוטנט פשוט לא מתפקד בצורה רציפה.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@sys_admin
·
אין לי בעיה לשבת לקרוא את כל המאמרים. הבעיה שהם בטח מסבכים את העניינים ולא מפשטים את זה שם במילים ברורות יותר.
ואיך אני מבצע בדיקות ניתוב? במחשב זה בטח הcmd
אבל באקסבוקס אין את זה הרי.
·
אין לי בעיה לשבת לקרוא את כל המאמרים. הבעיה שהם בטח מסבכים את העניינים ולא מפשטים את זה שם במילים ברורות יותר.
ואיך אני מבצע בדיקות ניתוב? במחשב זה בטח הcmd
אבל באקסבוקס אין את זה הרי.