בעייה מוזרה בוידאו

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

שאלת "legacy" אבל אולי בכ"ז מישהו יוכל לייעץ...

ברשותי VCR בן כשלוש שנים, מדגם HR-J781 בעל 6 ראשים מתוצרת JVC. בזמנו חיפשתי תחליף למכשיר שהתקלקל והגעתי אל הדגם הלא זול הזה - קנייה בהחלט מוצלחת מבחינת איכות תמונה, יציבות וביצועים.

אבל - לפני כחודשיים התחילה תופעה מוזרה - המכשיר פתאום הפסיק להגיב לשלט שלו לעיתים. מייד חשדתי בסוללות והחלפתי לחדשות אך ללא הועיל. עם הזמן המכשיר הגיב פחות ופחות לשלט, והיום הוא לא מגיב בכלל כך שניתן להפעיל אותו רק מתוך הכפתורים שבקדמת המכשיר.
המוזר הוא שלשלט הזה יש מוד עבודה בו הוא גם יכול לשלוט בטלוויזיה (ניתן לתכנת אותו לפי כמה שמות של יצרנים - Toshiba במקרה שלי - ואז ניתן להשתמש בשלט באופן דואלי, למשל כדי לשלוט על הווליום). ובכן - בטלויזיה השלט כן משפיע ללא קשר להחלפת הסוללות (גם ב"ישנות"), רק הוידאו לא מגיב. כך שקשה להניח שהשלט מת או משהו.

האם מישהו נתקל בבעיה דומה? מה יכול לגרום לכך במכשיר? עינית ה-IR אצלי לא מלוכלכת במיוחד וגם אין משהו שחוסם את הסיגנל...

במחירים הכל כך זולים של מכשירים היום אין לי חשק לתרום 250 שקל לבדיקה או תיקון במעבדה - מה גם שאם יש תקלה היא כנראה מהסוג הטיפשי ולא החלפת ראש או משהו דומה לזה.
יש לי ידע טכני להכנס ולבדוק בעצמי, אבל אשמח אם מישהו יכול לתת קריאת כיוון (גם אם אפתח את המכסה לא אדע יותר מדיי מה לחפש חוץ מנתק במגעים של הסנסור - אופציה קצת מוזרה בהנתן שהמכשיר לא זז מהמקום מאז שהגיע..)

תודה!
.g

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

כנראה שבכל זאת העינית במקלט סיימה את חייה....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

החלפת עינית לא צריכה לעלות הרבה (בהנחה שהבעיה לא באלקטרוניקה מאחורי העינית).

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #4 

פשוט נראה לי קצת לא הגיוני שרכיב פשוט וקבוע במקומו כמו העינית יתקלקל פתאום - אחרי הכל לא מדובר ברכיב אקטיבי שעלול להתחמם או לסיים את חייו בדרך כזו או אחרת. מאחר ואין ברירה אבדוק את הכיוון הזה - באמת בהנחה שלא מסתתר משהו גדול יותר (ועוד פחות סביר) באלקרוניקה מאחור.

בכל אופן עניין אותי להבין מנסיון של אחרים אם מישהו בכלל נתקל לפניי בתקלה כזאת.

נ.ב. שכחתי להגיד, בתור חדש כאן - סחטיין על האתר, עושה רושם של חבורה מקצוענית ויודעת דבר. יישר כוח!

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

לעיתים רכיבים אלקטרוניים נשרפים, יכול להיות שקיבל מכה קטנה, עליית מתח ששרפה את הרכיב שלו (ממגוון סיבות) ועוד השערות.
הייתי מנסה בדיקה נוספת (אם יש לך IPAQ/PALM, הורד תוכנת שליטה ובדוק, אולי בכ"ז השלט שלך לא טוב, למרות שהוא עובד עם ה-TV), בפשטות בדוק עם שלט אחר שעובד עם וידאו כמו שלך, אם זה עובד פשוט השלט התקלקל, אם לא הבעיה בוידאו (יכול להיות עינית, יכול להיות הרכיבים שבמעגל של העינית...).
תבדוק ותעדכן אם הבעיה בשלט (יותר קל לבודד).
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”