התייעצות לגבי בניית מזנון אצל נגר
-
adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
היי חברים,
דירה חדשה בשעה טובה ועכשיו הגיע הקטע האומנותי.
מעוניין לקבל עזרה בנוגע למידות מזנון. הרוחב שלו יהיה 1.70 או 1.80 ויהיה תלוי.
מה המידות שאצטרך לעשות לגובה\עומק בשביל פרקטיקה של כל הציוד הדרוש רסיבר, כבלים, ממיר [4K קוואטרו] ?
מתמקד בנוחות ואשמח לקבל המלצות גם בנוגע לאיוורור, האם יספיקו חור אחד או שניים בכל מגירה כלפי מטה ?
תודה.
דירה חדשה בשעה טובה ועכשיו הגיע הקטע האומנותי.
מעוניין לקבל עזרה בנוגע למידות מזנון. הרוחב שלו יהיה 1.70 או 1.80 ויהיה תלוי.
מה המידות שאצטרך לעשות לגובה\עומק בשביל פרקטיקה של כל הציוד הדרוש רסיבר, כבלים, ממיר [4K קוואטרו] ?
מתמקד בנוחות ואשמח לקבל המלצות גם בנוגע לאיוורור, האם יספיקו חור אחד או שניים בכל מגירה כלפי מטה ?
תודה.
נערך לאחרונה על ידי adirbooking ב 23/04/2020 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מידות תלויות המוצרים הרלבנטיים - אתה יודע מה הם בדוק מידותיהם ותוסיף בחזית לפחות 1-2 ס"מ ומאחרו כ- 5 ס"מ מינימום כדי שיהיה מקום לכבילה ולחיבור נוח שלה
אני הייתי מוסיף מאחור יותר אבל זה אני
חורים בתחתית הם לא פתרון אוורור יעיל בטח כשמדובר במזנון סגור רצוי לחשוב על מאווררים
נדמה לי שהיו כמה שרשורים שדשו בנושא
פרט לכך צריך לבדוק את מיקום שקעי החשמל והתקשורת ולהתחשב במקום שידרש לשקעים שלהם מעבר למקום שידרש לחיבור הכבילה לאחורי הרסיבר או המכשירים האחרים בקיצור עוד עומק שיהיה להכל מקום...
אני הייתי מוסיף מאחור יותר אבל זה אני
חורים בתחתית הם לא פתרון אוורור יעיל בטח כשמדובר במזנון סגור רצוי לחשוב על מאווררים
נדמה לי שהיו כמה שרשורים שדשו בנושא
פרט לכך צריך לבדוק את מיקום שקעי החשמל והתקשורת ולהתחשב במקום שידרש לשקעים שלהם מעבר למקום שידרש לחיבור הכבילה לאחורי הרסיבר או המכשירים האחרים בקיצור עוד עומק שיהיה להכל מקום...
נערך לאחרונה על ידי Borderline1 ב 23/04/2020 11:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
השאלה האם המזנון יהיה סגור, אם כן זה יהיה אתגר?
בכול אופן אולי עם תעשה דופן שהיא מרוחקת מהקיר כך שלא קואים אותה ובדופן זאת תעשה קדחים לקירור וכך יהיה לך זרימה של אויר בין הדופן של הארון לקיר. תוכל גם לחשוב על דרך לקבע את כל נקודות החשמל והכבלים.
בכול אופן אולי עם תעשה דופן שהיא מרוחקת מהקיר כך שלא קואים אותה ובדופן זאת תעשה קדחים לקירור וכך יהיה לך זרימה של אויר בין הדופן של הארון לקיר. תוכל גם לחשוב על דרך לקבע את כל נקודות החשמל והכבלים.
מניסיון גם באודיו וגם בנגרות,
אני לא יודע איזה ציוד וכבילה יש לך אבל אצלי עומק 60 זה must...
ארון תלוי בעומק כזה זה לא בריא בכלל מבחינת היחס עומק גובה והמנוף שזה יוצר, מה גם שפרופורציונית, עיצובית זה לא יפה,
רק מזנון עומד, ככה תרוויח יחידות יותר גדולות בגובה מאשר קטנות שיסגרו על הציוד שלך, יותר איוורור....וגם שתהיה אופציה להזיז אם צריך בגלל כל מעבר החיווט והבלאגן מאחורה,
את ה-170 חלק ל-2 תאים בלבד אחרת זה סיוט, לא מגירות, קלפה שנופלת קדימה או דלת שנפתחת ונסגרת לתוך כיס,
בהצלחה.
אני לא יודע איזה ציוד וכבילה יש לך אבל אצלי עומק 60 זה must...
ארון תלוי בעומק כזה זה לא בריא בכלל מבחינת היחס עומק גובה והמנוף שזה יוצר, מה גם שפרופורציונית, עיצובית זה לא יפה,
רק מזנון עומד, ככה תרוויח יחידות יותר גדולות בגובה מאשר קטנות שיסגרו על הציוד שלך, יותר איוורור....וגם שתהיה אופציה להזיז אם צריך בגלל כל מעבר החיווט והבלאגן מאחורה,
את ה-170 חלק ל-2 תאים בלבד אחרת זה סיוט, לא מגירות, קלפה שנופלת קדימה או דלת שנפתחת ונסגרת לתוך כיס,
בהצלחה.
-
adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
תודה רבה על התגובות
האישה כבר דיי החליטה על העיצוב של המזנון אני פשוט רוצה לדעת מה המידות המינימליות שצריך בשביל שיכנס כל התוכן הרצוי רסיבר וכו'.
לצערי המזנון הוא שחור בשילוב עץ מלמעלה כך שאצטרך למצוא פתרון לקליטה של השלט.
עוד מישהו בבקשה יכול לשפוך אור על מידות גובה\עומק וגם מבחינת איוורור ?
בהתחשב שאין אפשרות לעומק 60 מבחינת מקום בסלון.מה העומק המינימלי שצריך ?
האישה כבר דיי החליטה על העיצוב של המזנון אני פשוט רוצה לדעת מה המידות המינימליות שצריך בשביל שיכנס כל התוכן הרצוי רסיבר וכו'.
לצערי המזנון הוא שחור בשילוב עץ מלמעלה כך שאצטרך למצוא פתרון לקליטה של השלט.
עוד מישהו בבקשה יכול לשפוך אור על מידות גובה\עומק וגם מבחינת איוורור ?
בהתחשב שאין אפשרות לעומק 60 מבחינת מקום בסלון.מה העומק המינימלי שצריך ?
אני בדיוק מתכנן גם מזנון.
בדקתי עומקים של רסיברים ולפי זה החלטתי:
ימהה RX-V685 עומק 37.8 ס"מ כולל אנטנות לעומת זאת הדנון היה 39.1 ס"מ ולכן בראיה עתידית החלטתי ללכת על עומק 50 ס"מ.
הסאב שלי, PSW125, הוא 49 ס"מ עומק.
המיקום שלו ממש במרכז, מתחת לסנטר - הוא יתישב בין שתי יחידות ולא יבלוט החוצה...
בדקתי עומקים של רסיברים ולפי זה החלטתי:
ימהה RX-V685 עומק 37.8 ס"מ כולל אנטנות לעומת זאת הדנון היה 39.1 ס"מ ולכן בראיה עתידית החלטתי ללכת על עומק 50 ס"מ.
הסאב שלי, PSW125, הוא 49 ס"מ עומק.
המיקום שלו ממש במרכז, מתחת לסנטר - הוא יתישב בין שתי יחידות ולא יבלוט החוצה...
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
עומק של 45 ס"מ זה המינימום של המינימום. זה מספיק אצלי בשביל לאכלס רסיבר דנון X4400H ו-HTPC עם מארז בגודל מלא (ATX). עומק של 50 היה מושלם לדעתי.
אם הרכיבים נמצאים בתוך המזנון מאוד חשוב להשאיר כבלים מספיק ארוכים כדי שיהיה אפשר למשוך את הרכיבים החוצה, במידה וצריך לשנות חיבורים מאחור.
זה המזנון שלי:
אם הרכיבים נמצאים בתוך המזנון מאוד חשוב להשאיר כבלים מספיק ארוכים כדי שיהיה אפשר למשוך את הרכיבים החוצה, במידה וצריך לשנות חיבורים מאחור.
זה המזנון שלי:
boren כתב:גם לי הייתה בעיה דומה. הפתרון היה להזמין מנגר מזנון עם עומק של 45 ס"מ. בשקע בצד שמאל הכנסתי רסיבר דנון X4400H ומעליו יחידת קירור Aircom S10, ובשקע מצד ימין HTPC בגודל מלא (מארז ATX). אין לי בעיה שהשקעים לא סגורים כי הכל מאוד שקט וכך אני נמנע מבעיות אוורור.
[imgur]guwuDf4[/imgur]
...
boren כתב:הגובה של המזנון 32 ס"מ (42 ס"מ אם כוללים את הרגליים). רוחב שתי המגירות ביחד 88 ס"מ.
הנה תמונה מלפנים:
[imgur]pXJwpMj[/imgur]...
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
@boren
המזנון יפה, רק לא הבנתי אם זה המיקום הקבוע של הסאב?
הייתי מוסיף בידוד/הגבהה לרמקולים.
המזנון יפה, רק לא הבנתי אם זה המיקום הקבוע של הסאב?
הייתי מוסיף בידוד/הגבהה לרמקולים.