מחפש המלצה למסך 40-55 חדש (FULL HD)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

כן הכותרת עולי תרים פה גבע לכמה אנשים.. אבל אני בן אדם קונסרבטיבי (לא טכנופוב, כן אוהב טכנלוגיה, אבל לא מתעדכן להכי חדיש וחדש, כסף לא בעיה אם זאת השאלה).
נכון להיום יש לי 3 מסכים בבית, תמיד רכשתי LG, אם זה הפלזמות שלהן, או הLCD, וטפו טפו, בחיים לא היו בעיות.
המסך האחרון היה 32" שהחליף איזה muller 24+26 (מתנה ליום הולדת), מדהים שאפילו ה32" הזה יוצר בקוראיה.

עצלי בחדר שינה יש פלזמה LG 42", דגם ישן מ 2010 (לא שיש לי באמת תלונות עליה, תמיד עבדה במצב Cinema, עברה איתי 2 דירות, לדעתי אחת הרכישות הטובות יותר, אני מאותם אנשים מוזרים שראה יתרון בתמורה למחיר, ביחס לגודל המסך..עלתה 3500 אלף, בזמן שמסכי LED/LCD היו יותר יקירים, מספר שבועות ביקרתי בחנויות חשמל, מסכנה הייתה ש, בפלסמה, התמונה יותר טובה, השחור יותר טוב, וכו וכו.. בטוח יש פה אנשים עם איזה PANASONIC או PIONEER KURO שהיו כמה רמות מעל.

לי התמונה בLED תמיד נראתה יותר דיגיטאלית, להוסיף לזה, שבזמנו לא היה תוכן 1080 רב, וסרטי DVD או ערוצי SD נראה רע בין דגם לדגם, ופלסמה פשוט יותר סלחנית בכל הנוגע לרזולוציה של התוכן.

בסלון יש לי פלזמה 50" גם...של LG, עולי בין האחרונות שעוד היה אפשר לקנות (דגם 2014-2015 אני חושב) מסך HD READY, בדיוק כמו ה42" שלי. מפלצת יותר כבדה (בגלל הזכוכית), ובכל זאת אני מרוצה מהתמונה.

אבל עכשיו לעניינו, לי המסך משמש לא רק לסרטים, לעיתים פשוט יותר נוח לי לעבוד ממיתה, מאשר להצטופף על כיסה מול מסך מחשב (יש לי איזה DELL 23 אם מצלמה מובנאת בשביל עבודה)

אני גם משחק מידי פעם, מחשב I5 + GTX960 לא בדיוק מה שהיה, ויש לי תכנון לקנות INTEL NUC9 חדש, אוהב את הדברים הקטנים הללו, אבל הנה הבעיה.. גיימינג ב 4K זה לא יותר מגימיק, אין היום הרבה חומרה שמריצה 4K על ULTRA. בעיה נוספת, שלא כל התוכן בו אני צופה, קיים ב 4K, שלא לדבר ב 720P.

מה שאני מנסה להגיד זה, שזה בדיוק מצב כמו שהיה אז ב2010, שהעדפתי לקחת מסך 720P שיהיה סלחני יותר ביחס למסך 1080P.

אני במקצוע טכנאי מחשבים (יותר ניידים), מידי פעם יוצה גם לתקן דברים גדולים יותר (גם טלוזיות), מפה לשם, הגיע עליי LG 43' 1080P דגם פשוט מ2015, לתקיון שקע חשמל (כן זה מאותם דגמים בהם שנאי חיצוני, חלק יגידו שזה נוח, כי אם הלך שאני, פשוט קונים חדש, אך מצד שני..שקע חשמל רגיל, הרבה יותר עמיד :))

יצה לי להשוות את הפלסמה שלי מול הLED הזה..ומה אני יגיד לכם, עולי הייתי עיוור, אבל נראה שהגיע הזמן לשדרג.

העפתי מבטח על השוק..הלא ידעתי אם לצחוק או לבכות, אבל 4K בכל מקום, טלוזיות XIAOMI על ANDROID TV בשקל וחצי. וקימת ואין 1080P פשוטות, בלי כל הנצנצים מסביב.

בזמנו יצה לי לראות איזה דגם של PHILIPS מהסדרות היותר טובות, אם ה AMBYLIGHT, ואללה זה באמת גימיק חביב, והדגמים מסדרה 7000 הנוחכית, גם מריצות ANDROID TV, אבל ה4K זה מה שאני מפחד ממנו יותר, יום אחת המסך עושה UPSACLE מDVD ל1080, יום אחר זה 4K (פי 4 מ1080), לא יודע כמה מנגונוני החלקת תמונה טובים היום, זה לא בדיוק משנה לי (כי אני משתמש במחשב נפרד, שמריץ KODI, מדיה משרת NAS ביתי). אבל יש לי הרגשה שקניה של מסך 4K, יעשה לי יותר נזק לחויה, חוץ מהנזק לכיס)

בלי שום קשר, חבל שלא החלפתי מסכים, לפני ש4K נכנס ככה חזק כמו היום.

אם לא ילך על 4K. זה האופציות שלי כיום

Toshiba:
49L5865 (not Android)
43L5865 (not Android)

TCL:
43S6500 (Android TV)
49S6500 (Android TV)

הTCL כננרה גם יפסל, נכון יש לו ANDROID TV, אבל בעיניי זה לא יותר מגימיק, גם חיצונית לא נראה משהו.
הTOSHIBA זה דגם גם SMART, אבל יותר פשוט, למרות שיש NETFLIX/YOUTUBE ועד מבחר קטן של אפליקציות. כמו שאמרתי יש לי מחשב נפרד להזרמה של סרטים, נרשמתי לניסוי של YES+ ננסה את הממיר שלהם על הדרך.

*סליחה מראש על החפירה, אבל הייתי חייב לרשום מה אני מרגיש.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

@denis29
·
קודם כל, כל הכבוד לך על המחקר והסקר שוק שעשית מראש!
אתה גם נראה אדם טכני שמבין טוב בדברים האלה, אז אני אדבר איתך ברמה של אדם טכני (לא אדם ממוצע מהרחוב).

א. צריך להבין שיש סטנדרטים טכנולוגיים למסכים.
כמו שטלפונים סלולרים למשל, הם סמארטפונים בתור סטנדרט. גם ב-4000 שקל וגם ב-400 שקל, עדיין בתור בסיס תקבל סמארפטון שהוא גם סוג של מחשב (עם מעבד, זיכרון, דיסק וכו׳).
אז גם במסכים יש סטנדרטים שאתה תקבל בכל מסך, זול כיקר. והם לא משפיעים על המחיר.
הסטנדרטים של טלויזיות הם: 4K, HDR וסמארט.
כלומר:
כל טלויזיה שאתה קונה היום תומכת ב-4K. אתה לא משלם על זה יותר. זה כבר בפנים בחינם.
כנ״ל סמארט. כל טלויזיה מגיעה עם מערכת הפעלה. חלקן מגיעות עם אנדרויד טיוי, חלקן עם מערכות הפעלה יעודיות (Tizen, WebOs) אבל כולן מערכות הפעלה מבוססות אנדרויד.
וכל טלויזיה מגיעה עם תמיכה ב-HDR. כמובן שלא כולן יציגו HDR אותו הדבר. ההבדל יהיה שמים וארץ בין דגמי בסיסיים לדגמי פרימיום. אבל כל טלויזיה תתמוך בתוכן HDR בתור קלט.

ב. למקרה שעדיין לא נתקלת במושג HDR, זה ראשי תיבות של High Dynamic Range.
זאת בעצם האבולוציה הבאה של מסכי הטלויזיה.
כמו שפעם היה SD, ואז בא 720p ושיפר את זה. ואז בא HD ושיפר את זה.
אז 4K לא ממש משפר את איכות התמונה, כי אתה צריך מסך ממש ענק או לשבת ממש קרוב כדי לקבל הבדל משמעותי.
מה שכן משפר משמעותית את התמונה זה HDR, שמאפשר טווח צבעים רחב יותר, ובעצם נותן את התמונות הצבעוניות המהממות שאתה רואה בהדגמות של טלויזיות כיום.

ג. הרבה מים זרמו בנהר ב-10 השנים האחרונות (כמו שאומרים).
וכמו שבטלפונים נוקיה היתה פעם המלכה, והיום זה OEM של חברה סינית, ואפל, סמסונג ושיאומי שולטים.
כך גם בטלויזיות, חברות שהיו פעם שליטות, היום ברובן משמשות OEM של מסכים סינים מאיכות פח.
החברות השולטות היום בשוק הן:
סוני, סמסונג ו-LG.
הן מוציעות את כל המסכים הכי איכותיים ויקרים (וגם כאלה יותר זולים) ודוחפות קדימה את הטכנולוגיה.
ויש גם קצת סיניות צעירות שמתחילות לנגוס בשוק:
הייסנס ו-TCL.
לצערי אין להן מסכים טובים ממש בשוק הישראלי, ועדיף לקחת אותן רק כשהן נותנות מחיר אטרקטיבי הרבה יותר, כי באיכות הן עדיין מפסידות.

עדיין בטוח שיש לך עוד המון שאלות - אתה מוזמן לשאול.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כן יש עוד מספר מחשבות/שאלות.
רוב התוכן בו אני צופה, זה Anime, לרוב לא תמיד קיים אפילו ב1080P. כותרים חדשים יחסית, לא יסבלו הרבה עקב, מעבר לרזולוציה הגדולה יותר.

סדרות/סרטים אני גם רואה, אבל פחות. לרוב יעדיף לצפות במשהו מצוייר

בנוגע למשחקים, פה לדעתי תהיה לי, בעיה. כיום המחשב הראשי שלי, זה I5-6500, GTX960 4GB, 250GB SSD, 2TB HDD, בשביל משחקי 4K,
יהיה חייב לשדרג אותו. לפי מה שראיתי משחקים ב1080P, באמת לא נראים משהו במיוחד.

הטכנון שלי, לקנות INTEL NUC9+GTX2070/RX5700, יש לי חיבה למוצרים קומפקטים כאלה (אומנם לא תענוג זול)

בנוגע ל, מחשב סלוני. כיום מדובר על מחשב ITX מבוסס INTEL N3150, בעצם זה לוח עם מעבד מולחם. הוא מספיק חזק ל1080, אפילו ל4K מסויים, אך אין שם HDMI 2.0 או תמיכה ב PROFILE 10 של HEVC.

את התוכן שלי אני מזרים מ NAS קטן, ל2 המחשבים בעצמם, ועובד עם KODI (לא חושב שיש תחליף למכונה המשומנת הזאת).

לאור העובדה שאני מעדיף להשתמש בKODI, אז אני מתכנון לקנות מסך שיריץ ANDROID TV, מה שכן, לא בטוח כמה המסך יתן חוויה טובה בשימוש בו, ביחס למחשב נפרד, יש איזה דעה לגבי זה? אני חשבתי, עם יש לי את האופציה לוותר על מכשירים נפרדים, יעדיף את האופציה. כלומר להריץ KODI על המסך, ובנוסף להתשתמש בYES+ על המסך (בלי בממיר שלהם), עוד לא יודע כמה זה אפשרי, אבל, הבנתי שסלקום/סטינג, כן עובדים בצורה הזאת? או שיש בכל זאת, העדפה, במחשב/סטרימר נפרד?

בנוגע למסכים:

PHILIPS 50PUS7303 4K
PHILIPS 55PUS7303 4K
PHILIPS 43PUS7304 4K
PHILIPS 50PUS7304 4K
PHILIPS 55PUS7304 4K

*כננרה דגמי ה55PUS7304 ו 43PUS7304 היותם פאנל IPS, ושדרג קטן בגודל לאומת ה42 ו50 שיש לי כיום.
למה PHILIPS ולא חברה אחרת? ראיתי איזה דגם בעל AMBYLIGHT וזאת חוויה של ממש, וכמו שאמרתי, אני מעדיף מסך ANDROID TV, ולא פלטפורה נעולה אחרת. דעות? עצות?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@denis29
·
ה-TCL אמנם סיני, אבל לפחות מאחת החברות הכי גדולות לייצור טלוויזיות בעולם.
הטושיבה זאת מדבקה של חברה טייוואנית כלשהי שנקראת Compal, בוא נראה אם מישהו שמע עליהם משהו.

כל טלוויזיות פיליפס שהזכרת (שד"א כבר לא באמת מיוצרות ע"י פיליפס עצמה), מבוססות על פאנל IPS. שחורים טובים לא תקבל שם, בדיוק כמו מרבית מסכי LCD של LG.

בנוגע ל-HTPC. אם בא לך משהו בלי להתעסק הרבה ואתה רוצה להריץ קודי, תקנה סטרימר אנדרויד מבוסס Amlogic ותתקין עליו CoreELEC. זול יותר, קטן יותר, מהיר יותר מהאטום, ותומך בכל פורמט שזמין היום, כולל +HDR10 וכל פורמטי האודיו שזמינים היום.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #5 

@denis29
·
1. אין הבדל גדול בין להציג תוכן HD בטלויזיה HD או 4K באותו גודל.
ה-Upscaling הכי טריויאלי זה פשוט להכפיל כל פיקסל 4 פעמים.
ואם הטלויזיה ממש טובה, אז היא תדע לעשות את זה בצורה חכמה יותר ואשכרה לשפר את האיכות. (ככה לפחות טוענות היצרניות)

2. זה שהמסך 4K לא אומר שאתה צריך להריץ משחקים ב-4K.
לי יש AMD Vega64 ואני לרוב לא מריץ משחקים ב-4K. (כי אני מזרים דרך הרשת הביתית מהמחשב לטלויזיה, ו-encoding של 4K לצורך הזרמה צורך לא מעט משאבים)
אתה יכול להריץ משחק ב-1080p, 720p, 2180p או אפילו 1024x768. לטלויזיה לא משנה באיזה רזולוציה הקלט, היא תמיד תעשה upscaling ותציג את התמונה על מסך מלא.

3. לגבי אנדרויד טיוי.
אז ברור שטלויזיה תהיה מוגבלת.
גם אם רק מהעובדה, שבניגוד למחשב - אתה לא יכול לשדרג חלקים פנימיים עם הזמן. ובניגוד לטלפון, אתה לא יכול להחליף כל שנה-שנתיים.
אז בתחלה כל הטלויזיות עובדות טוב.
אבל עם הזמן אפליקציות מתחילות להשבר לאותה מערכת הפעלה.... גירסאות חדשות של מערכת ההפעלה לא תומכות בטלויזיה... הטלויזיה נהיית איטית בגלל ה-residual files שנוצרים ונשארים עליה (אלא אם עושים restore to factory defaults).
לכן בהתחשב באורך חיים של טלויזיה, לא הייתי סומך על מערכת ההפעלה שלה שתחזיק את כל התקופה.
אז הפיתרון, כמו שהצעת, זה סטרימר. בטווח הקצר בטח תסתדר עם מערכת ההפעלה המובנית של הטלויזיה.
אבל בשלב מסוים, תרצה כנראה להשתדרג ולקנות סטרימר חדש שיתמוך בכל העדכונים והחידושים. ויעביר רק תמונה דרך יציאת HDMI לטלויזיה. (כנ״ל אם תחליט לקנות טלויזיה שהיא לא אנדרויד טיוי).

מבחינת היצרניות: אז לסוני יש טלויזיות מבוססות על אנדרויד טיוי.
ול-LG וסמסונג מבוססות על מערכות הפעלה ייעודיות.
אבל בגלל מה שרשמתי לך למעלה, זה ממש לא צריך להגביל אותך.
לדעתי האישית, צריך לבחור את הטלויזיה עם התמונה האיכותית ביותר. מערכות הפעלה תמיד אפשר להוסיף עם HTPC או סטרימר פשוט.

4. לגבי פיליפס.
אז קודם כל תקרא את מה שארתור רשם לך - הוא מבין הרבה יותר טוב ממני.
והדגם שאני שמעתי עליו דברים טובים, היה דווקא מסדרה 8 (PUS8303 אם אני לא טועה).
https://www.hometheater.co.il/vt341779.html

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אז ככה, לגבי ANDROID TV, נשמע הגיוני, שמתישהו אצתרך לקנות סטרימר (או מחשב דמוי NUC שיתן יותר גמישות, מנסיון שלי כיום). אבל אם יש לי את האופציה, ש כמו שאמרתי, להריץ KODI על המסך עצמו, ועולי גם YES+/שרות IPTV אחר, או NETFLIX, יעשה לי רק טוב :)

לגבי PHILIPS, בעקרון יש 2 סוגי פאנל בדגמים שלהם VA ו IPS, מחיפוש בפורומים מחו"ל, ה IPS עדין עדיף. למרות שלי יש מסך VA של DELL 23" שאני עובד איתו שאני לא מול המסך הטלויזיה, ודי מרוצה.

כל החיים קניתי רק LG, אם זה מקררים, מזגנים או מסכי טלויזיה, ולא התחרטטתי בחיים. אבל מצד שני, לקנות מסך על WEBOS, ולהיות כבול למבחר קטן יותר של אפליקציות, וחוסר אפשרות להריץ KODI, אני מעדיף חברה אחרת.

אבל, הבחירה שלי בפיליפס, היא 2 קרטריונים, ANDROID TV שנותן לי יותר חופש (ברור לי כן, כל סטרימר יתן אותו דבר). אבל שלא כמו כל טלוזיה משעממת אחרת, יש להן AMBILIGHT, חלק יגידו, זה גימיק חביב, אבל, יצה לי להתנסות. אני לא אוהב את כל הקטע של RGB במחשב/ציוד גיימינג, אבל פה מדבור בשיפור חויית צפיה של ממש, אז אם כבר, אז שתתן לי טיפה יותר הנאה, מעוד טלוויזיה משעממת :)

סיני או לא סיני, אני מכיר את יצאו המוצרים של PHILIPS אישית (עבדתי בנציגות שלהן בארץ, לפני מספר של שנים, אז יכול להגיד, שאני סומך על היצרן)

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #7 

מה התקציב?
למה שלא תמשיך עם lg? אני גם מחפש וגם פוזל לכיוונם ולכיוןן פילפס

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

פוזל לכיוון של פיליפס בגלל התאורה, ולא רוצה מערכת הפעלה נעולה (לא משנה אם יחבר מחשב/סטרימר), לא אוהב להיות מוגבל..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”