נכון להיום יש לי 3 מסכים בבית, תמיד רכשתי LG, אם זה הפלזמות שלהן, או הLCD, וטפו טפו, בחיים לא היו בעיות.
המסך האחרון היה 32" שהחליף איזה muller 24+26 (מתנה ליום הולדת), מדהים שאפילו ה32" הזה יוצר בקוראיה.
עצלי בחדר שינה יש פלזמה LG 42", דגם ישן מ 2010 (לא שיש לי באמת תלונות עליה, תמיד עבדה במצב Cinema, עברה איתי 2 דירות, לדעתי אחת הרכישות הטובות יותר, אני מאותם אנשים מוזרים שראה יתרון בתמורה למחיר, ביחס לגודל המסך..עלתה 3500 אלף, בזמן שמסכי LED/LCD היו יותר יקירים, מספר שבועות ביקרתי בחנויות חשמל, מסכנה הייתה ש, בפלסמה, התמונה יותר טובה, השחור יותר טוב, וכו וכו.. בטוח יש פה אנשים עם איזה PANASONIC או PIONEER KURO שהיו כמה רמות מעל.
לי התמונה בLED תמיד נראתה יותר דיגיטאלית, להוסיף לזה, שבזמנו לא היה תוכן 1080 רב, וסרטי DVD או ערוצי SD נראה רע בין דגם לדגם, ופלסמה פשוט יותר סלחנית בכל הנוגע לרזולוציה של התוכן.
בסלון יש לי פלזמה 50" גם...של LG, עולי בין האחרונות שעוד היה אפשר לקנות (דגם 2014-2015 אני חושב) מסך HD READY, בדיוק כמו ה42" שלי. מפלצת יותר כבדה (בגלל הזכוכית), ובכל זאת אני מרוצה מהתמונה.
אבל עכשיו לעניינו, לי המסך משמש לא רק לסרטים, לעיתים פשוט יותר נוח לי לעבוד ממיתה, מאשר להצטופף על כיסה מול מסך מחשב (יש לי איזה DELL 23 אם מצלמה מובנאת בשביל עבודה)
אני גם משחק מידי פעם, מחשב I5 + GTX960 לא בדיוק מה שהיה, ויש לי תכנון לקנות INTEL NUC9 חדש, אוהב את הדברים הקטנים הללו, אבל הנה הבעיה.. גיימינג ב 4K זה לא יותר מגימיק, אין היום הרבה חומרה שמריצה 4K על ULTRA. בעיה נוספת, שלא כל התוכן בו אני צופה, קיים ב 4K, שלא לדבר ב 720P.
מה שאני מנסה להגיד זה, שזה בדיוק מצב כמו שהיה אז ב2010, שהעדפתי לקחת מסך 720P שיהיה סלחני יותר ביחס למסך 1080P.
אני במקצוע טכנאי מחשבים (יותר ניידים), מידי פעם יוצה גם לתקן דברים גדולים יותר (גם טלוזיות), מפה לשם, הגיע עליי LG 43' 1080P דגם פשוט מ2015, לתקיון שקע חשמל (כן זה מאותם דגמים בהם שנאי חיצוני, חלק יגידו שזה נוח, כי אם הלך שאני, פשוט קונים חדש, אך מצד שני..שקע חשמל רגיל, הרבה יותר עמיד
יצה לי להשוות את הפלסמה שלי מול הLED הזה..ומה אני יגיד לכם, עולי הייתי עיוור, אבל נראה שהגיע הזמן לשדרג.
העפתי מבטח על השוק..הלא ידעתי אם לצחוק או לבכות, אבל 4K בכל מקום, טלוזיות XIAOMI על ANDROID TV בשקל וחצי. וקימת ואין 1080P פשוטות, בלי כל הנצנצים מסביב.
בזמנו יצה לי לראות איזה דגם של PHILIPS מהסדרות היותר טובות, אם ה AMBYLIGHT, ואללה זה באמת גימיק חביב, והדגמים מסדרה 7000 הנוחכית, גם מריצות ANDROID TV, אבל ה4K זה מה שאני מפחד ממנו יותר, יום אחת המסך עושה UPSACLE מDVD ל1080, יום אחר זה 4K (פי 4 מ1080), לא יודע כמה מנגונוני החלקת תמונה טובים היום, זה לא בדיוק משנה לי (כי אני משתמש במחשב נפרד, שמריץ KODI, מדיה משרת NAS ביתי). אבל יש לי הרגשה שקניה של מסך 4K, יעשה לי יותר נזק לחויה, חוץ מהנזק לכיס)
בלי שום קשר, חבל שלא החלפתי מסכים, לפני ש4K נכנס ככה חזק כמו היום.
אם לא ילך על 4K. זה האופציות שלי כיום
Toshiba:
49L5865 (not Android)
43L5865 (not Android)
TCL:
43S6500 (Android TV)
49S6500 (Android TV)
הTCL כננרה גם יפסל, נכון יש לו ANDROID TV, אבל בעיניי זה לא יותר מגימיק, גם חיצונית לא נראה משהו.
הTOSHIBA זה דגם גם SMART, אבל יותר פשוט, למרות שיש NETFLIX/YOUTUBE ועד מבחר קטן של אפליקציות. כמו שאמרתי יש לי מחשב נפרד להזרמה של סרטים, נרשמתי לניסוי של YES+ ננסה את הממיר שלהם על הדרך.
*סליחה מראש על החפירה, אבל הייתי חייב לרשום מה אני מרגיש.