הרכבת שרת NAS עם FreeNAS לטובת גיבויים ביתיים ושירות הזרמת מדיה PLEX
-
MatanChalaf
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום חברים אני מעוניין לבנות לעצמי שרת NAS ביתי בעיקר לסטרימניג PLEX / KODI וכמובן גם גיבויים של כל המחשבים בבית!
אני לא כזה מבין בתחום של NAS ואשמח להמלצות לגביי חומרה בשביל להרכיב את השרת
תודה לכולם !
אני לא כזה מבין בתחום של NAS ואשמח להמלצות לגביי חומרה בשביל להרכיב את השרת
תודה לכולם !
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@MatanChalaf
·
אני שדרגתי את ה-NAS שלי לפני כחודש-חודשיים, ואני משתמש ב-FreeNAS, אז אולי אוכל לתת לך עיצות\כיוונים.
מה התקציב שלך? יש לך כבר רכיבי חומרה שאתה מתכוון להשתמש בהם?
איזה וכמה דיסקים אתה מתכנן להתקין בשרת? ובאיזו תצורת ZFS אתה מתכוון להשתמש?
·
אני שדרגתי את ה-NAS שלי לפני כחודש-חודשיים, ואני משתמש ב-FreeNAS, אז אולי אוכל לתת לך עיצות\כיוונים.
איזה וכמה דיסקים אתה מתכנן להתקין בשרת? ובאיזו תצורת ZFS אתה מתכוון להשתמש?
-
MatanChalaf
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אין לי כרגע תקציב מוגדר אבל גם מצד שני אני לא רוצה להשתגע במחיר אבל מה שצריך אני ישקיע בשביל הצריכים שלי שיעבוד בצורה טובה וחלקהTheCoolest כתב:@MatanChalaf
·
איזה וכמה דיסקים אתה מתכנן להתקין בשרת? ובאיזו תצורת ZFS אתה מתכוון להשתמש?...
השימוש העיקרי שלי הוא סטרימינג 4K ובמקביל גיבויים למחשבים ביתיים מבחינת דיסקים ניראה לי בתור התחלה אני יקנה 2X4TB
לגביי החומרה אין אני קונה הכל חדש רק צריך לדעת מה באמת מתאים לי לצריכים שלי!
לגביי תצורה אני לא יודע כי אני לא ממש מבין בזה מה שימליצו לי זה מה שיהיה
@MatanChalaf
לדעתי יהיה עדיף לך ללכת לפתרון מוכן של Synology / QNAP, החיים יהיו הרבה יותר פשוטים, במיוחד שכתבת שאין לך ידע בתחום.
FreeNAS הוא מעולה למטרות ספציפיות, כמו מערכים גדולים עם ZFS.
לצרכים שלך יספיק Synology DS218plus, עם 2 דיסקים גדולים ב-RAID1.
לדעתי יהיה עדיף לך ללכת לפתרון מוכן של Synology / QNAP, החיים יהיו הרבה יותר פשוטים, במיוחד שכתבת שאין לך ידע בתחום.
FreeNAS הוא מעולה למטרות ספציפיות, כמו מערכים גדולים עם ZFS.
לצרכים שלך יספיק Synology DS218plus, עם 2 דיסקים גדולים ב-RAID1.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@alchemy
·
אני סוג של מסכים. אישית, אני לא חובב גדול של פתרונות סגורים כמו QNAP ושות', אבל למערך התחלתי של 2 דיסקים, אני לא חושב ש-FreeNAS ו-ZFS זה מה שאתה צריך.
הייתי אומר שעבור FreeNAS סידור התחלתי מינימלי שאפשר בעתיד להרחיב אותו הוא 4 דיסקים בתצורה של raidz1.
לאחר מכן ניתן יהיה להוסיף עוד 4 דיסקים וכך להרחיב את המערך במידת הצורך.
עריכה 1: אתה יכול לשקול פרונות אחרים, כגון Unraid.
עריכה 2: למרות שאם תלך עם ההמלצה של alchemy, תצורה של "RAID1" שנקראת Mirror ב-ZFS זו אופציה טובה, וגם תאפשר לך ללכת על FreeNAS בלי בעיה. וגם להרחיב בעתיד את המערך.
·
אני סוג של מסכים. אישית, אני לא חובב גדול של פתרונות סגורים כמו QNAP ושות', אבל למערך התחלתי של 2 דיסקים, אני לא חושב ש-FreeNAS ו-ZFS זה מה שאתה צריך.
הייתי אומר שעבור FreeNAS סידור התחלתי מינימלי שאפשר בעתיד להרחיב אותו הוא 4 דיסקים בתצורה של raidz1.
לאחר מכן ניתן יהיה להוסיף עוד 4 דיסקים וכך להרחיב את המערך במידת הצורך.
עריכה 1: אתה יכול לשקול פרונות אחרים, כגון Unraid.
עריכה 2: למרות שאם תלך עם ההמלצה של alchemy, תצורה של "RAID1" שנקראת Mirror ב-ZFS זו אופציה טובה, וגם תאפשר לך ללכת על FreeNAS בלי בעיה. וגם להרחיב בעתיד את המערך.
@TheCoolest
אני די חיבבתי FreeNAS כשעבדתי איתו, יצא לי להרכיב 2 מחשבים לשימוש ב FreeNAS בעבודה, אחד עם 8 דיסקים ואחד עם 6.
אבל בבית יש לי 3 מכשירים של Synology, כי :
- תופסים פחות מקום
- צורכים פחות חשמל
- דורשים פחות תחזוקה*
- מתאימים לצרכים שלי
בשביל להינות מיתרון גדול של FreeNAS שזה ZFS צריך מראש לבנות מחשב די חזק, עם לפחות 8GB RAM, עדיף 16 או יותר ועדיף ECC. מומלץ גם CPU חזק עבור חישובי RAIDZ.
אני די חיבבתי FreeNAS כשעבדתי איתו, יצא לי להרכיב 2 מחשבים לשימוש ב FreeNAS בעבודה, אחד עם 8 דיסקים ואחד עם 6.
אבל בבית יש לי 3 מכשירים של Synology, כי :
- תופסים פחות מקום
- צורכים פחות חשמל
- דורשים פחות תחזוקה*
- מתאימים לצרכים שלי
בשביל להינות מיתרון גדול של FreeNAS שזה ZFS צריך מראש לבנות מחשב די חזק, עם לפחות 8GB RAM, עדיף 16 או יותר ועדיף ECC. מומלץ גם CPU חזק עבור חישובי RAIDZ.
אם אתה רוצה רק את מה שביקשת, קנה Synology.
אם אתה רוצה להרכיב NAS לבד לצורך גמישות בתוכנה, בלי לשבור את הראש על חומרה, קנה HP MicroServer Gen10 בגירסה הבסיסית עם 8GB זכרון, הוסף דיסקים ותתקין OMV גירסה 5 והפעל שם את portainer, מה שיתן לך אין סוף תכונות (בעיקר של linuxserver).
אם אתה רוצה להרכיב NAS לבד לצורך גמישות בתוכנה, בלי לשבור את הראש על חומרה, קנה HP MicroServer Gen10 בגירסה הבסיסית עם 8GB זכרון, הוסף דיסקים ותתקין OMV גירסה 5 והפעל שם את portainer, מה שיתן לך אין סוף תכונות (בעיקר של linuxserver).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@alchemy
·
אני לא אוהב את הרעיון של המכשירים האלה מהסיבה שאם תהיה לך תקלה במכשיר לא תוכל לשלוף את החומר מהדיסקים בלי מכשיר אחר. זה no-go מבחינתי מכל מני סיבות.
אני לא אומר שאלה לא פתרונות יעילים, פשוט לי אישית הם לא מתאימים.
המחשב שכרגע הפך אצלי ל-NAS הוא i7 2600K עם 16GB זכרון ו-8 דיסקים של 10 טרה.
עם כרטיס רשת 10gb אני מצליח להגיע לקצבי העברה מהמחשב ל-NAS של יותר מ-1GB לשניה
מעבד מהיר בהחלט עוזר, אבל הוא לא קריטי. אם הולכים על תצורת מירורים, אז גם מעבד פשוט יחסית יעשה את העבודה בחיבור 1gb סטנדרטי, ולא ישתה הרבה חשמל.
·
אני לא אוהב את הרעיון של המכשירים האלה מהסיבה שאם תהיה לך תקלה במכשיר לא תוכל לשלוף את החומר מהדיסקים בלי מכשיר אחר. זה no-go מבחינתי מכל מני סיבות.
מעבד מהיר בהחלט עוזר, אבל הוא לא קריטי. אם הולכים על תצורת מירורים, אז גם מעבד פשוט יחסית יעשה את העבודה בחיבור 1gb סטנדרטי, ולא ישתה הרבה חשמל.
יש תוכנה של SYNOLOGY שמאפשרת להוציא מידע כשדיסקים מחוברים למחשב, אישית לא השתמשתי בה.TheCoolest כתב:@alchemy
·
מעבד מהיר בהחלט עוזר, אבל הוא לא קריטי. אם הולכים על תצורת מירורים, אז גם מעבד פשוט יחסית יעשה את העבודה בחיבור 1gb סטנדרטי, ולא ישתה הרבה חשמל....
במקרה שלך שימוש ב-FREENAS בהחלט מוצדק ומבורך.