המלצה למטחנה למכונה משנית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
maoravni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

יש לי אוסקר דור 1 ששלד הברזל שלה החליד ונשבר. לקח לי כחצי שנה לפרק, להרכיב את השלד החדש ולהרכיב מחדש. המכונה עובדת.

בינתיים השתדרגתי לECM Barista.

את האוסקר אני רוצה לקחת לעבודה. אני צריך מטחנה. התקציב נמוך בהתאם.

לי בבית יש את הגרינטה התואמת.
ההתלבטות:
1. מטחנה משומשת: יש כמה Ascaso מסתובבות בלוחות.
2. יש באמיגו מבצע על הWPM ZD-12. נדמה לי שהיא זהה למטחנה של Graef?
3. לשדרג בבית ולקחת את הגרינטה לעבודה.

לגבי אופציה 3: שדרוג כזה יכול להיות משמעותי תקציבית. אין לי מושג איך הגרינטה בהשוואה למטחנות אחרות, ואין לי תקציב להחליף כרגע לNiche או Ceado. אם אני משדרג בבית הייתי רוצה משהו עם פיצ'רים לנוחות כמו טיימר, וזה מייקר. לשדרג למטחנה עם אותו גודל סכינים זה נראה לי מיותר.

יש באמיגו גם את הWPM ZD-17. לא מצאתי עליה כלום באינטרנט. איך היא כשדרוג לבית?

נ.ב.: לא עושה סינגל דוזינג בבית. מחזיק כמות קטנה במטחנה.
אנא תשובתכם (המתחשבות תקציבית)

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #2 

WPM היא מטחנה סינית שאפשר לקנות גם בעלי אקספרס (למרות שהמחיר בארץ עדיף)
https://www.aliexpress.com/item/4000519 ... web201603_

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שכדאי לשדרג, חרף ההוצאה.
בזמנו השתמשתי באוסקר. עם מטחנה פשוטה, וז פשוט לא אותו דבר. וחבל שאחרי כל ההשקעה שלך תתבאס.
אפשר לפמוא ציאשו e5p ב1500 שח יד שנייה. לא הייתי מתקרב למטחנה ההיא, זה כמטו גרף

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #4 

maoravni כתב: 1. מטחנה משומשת: יש כמה Ascaso מסתובבות בלוחות.
...
אופציה סבירה. המטחנות האלה מאוד אמינות וטוחנות מספיק דק לאספרסו. זה לא מדד לאיכות גבוהה של טחינה, אבל זה משהו שהרבה מטחנות זולות נכשלות בו. האסקסו i-mini היא המטחנה הכי זולה שהייתי מרגיש שלם להמליץ למישהו שמחפש מטחנה לאספרסו, וגם אז רק אם מתאים לו לשקול כל מנה בנפרד.
2. יש באמיגו מבצע על הWPM ZD-12. נדמה לי שהיא זהה למטחנה של Graef?
...
לאור הביקורות שראיתי לאורך השנים על המטחנות האלה, הייתי נמנע מהאופציה הזו.
3. לשדרג בבית ולקחת את הגרינטה לעבודה.
...
זו לדעתי האופציה הטובה ביותר. באופן אישי אני ממליץ מאוד על הסטה 270Wi. השיפור מול ה-K3 שהייתה לי משמעותי מאוד, גם באיכות הטחינה וגם בנוחות (שקילה אוטומטית). אם אין לך תקציב לזה כרגע, קנה אסקסו בינתיים ותמכור אותה כשיהיה לך תקציב לשדרוג. אני לא מעריך שתפסיד על שדרוג זמני כזה יותר מ-100 ש"ח, אם בכלל.
לגבי אופציה 3: שדרוג כזה יכול להיות משמעותי תקציבית. אין לי מושג איך הגרינטה בהשוואה למטחנות אחרות, ואין לי תקציב להחליף כרגע לNiche או Ceado. אם אני משדרג בבית הייתי רוצה משהו עם פיצ'רים לנוחות כמו טיימר, וזה מייקר. לשדרג למטחנה עם אותו גודל סכינים זה נראה לי מיותר.
...
גודל סכין זה לא מדד לאיכות טחינה. לסטה יש סכינים קטנות וטחינה מאוד אחידה ואוורירית.

לגבי מטחנות ללא טיימר, זו אופציה אם לא מפריע לך לשקול כל מנה בנפרד או לטחון "לפי העין" ולקבל חליטה שונה בכל פעם. שתי הגישות האלה לא מתאימות לי ולכן בחרתי בסטה. אני יותר ממרוצה מהבחירה הזו.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #5 

מי הולך להשתמש בה?

maoravni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני וכמה חברים קרובים.

היא תשב בחדרים שלנו. אני לא אפקיר אותה באיזה שטח ציבורי שתעבור התעללות ויכניסו לתוכה קפה של פאוזה.

מקווה להניח אותה בגאון ליד מכונה של נספרסו...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אז אני מניח שלא יהיה סינגל דוזינג והשימוש בדוזר לא על הפרק?

maoravni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@itamars2
·

לא יהיה סינגל דוזינג. אין לי כח לזה גם בבית.

לגבי דוזר - לא חשבתי על זה, למען האמת.

אני צריך לחשוב לגבי הקבוצה המיועדת, מכיוון שאם עושים 10-15 כוסות ביום בסה״כ אז אולי יש מצב לדוזר.

אבל שוב, התקציב נמוך. אם אתה מנסה לדחוף לי משהו מעניין... אני פתוח להצעות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

מאוד ממליץ נגד מטחנות עם דוזר.

יש לנו במשרד בגרמניה שתי מכונות E61 (בשתי קומות נפרדות), אחת שלידה מטחנה עם טיימר השניה עם מטחנה שמשתמשת בדוזר. במטחנה עם הטיימר החליטות טובות ועקביות (הפולים לא משהו והגרמנים קונים חלב עמיד, אבל זה סיפור אחר). במטחנה עם הדוזר צריך לטחון המון קפה כדי שהדוזר יתמלא וכדי לקבל איזושהי עקביות. הבעיה היא שאז לא רק מקבלים קפה שמאבד מהארומה שלו כי חלק ממנו תמיד עומד יותר מדי זמן, אלא שמאוד קשה לקבל חליטה נכונה. במשיכה אחת של הדוזר מקבלים מעט מדי קפה, בשתי משיכות מקבלים יותר מדי. ניסיון לפצות על הבעיה הזו עם טחינה דקה יותר ומשיכה אחת של הדוזר יוצר בעיות אחרות שאופייניות לטחינה דקה מדי (צ'אנלינג, עוגיות רטובות). בקיצור, על הפנים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

זה עניין של כמה קפה בכמה זמן.

אני כן עושה איתם סינגל דוזינג עם מטחנה שאתה יכול לראות בקישור הראשון בחתימה.

המטחנות של אובל עם הדוזר זמינות במחיר מאוד זול משומשות ומתאימות לנפח גבוה.

יש את הג'וניור ששווה לך להסתכל עליה לדעתי לא שווה יותר מ500 משומשת ומיועדת לנפחים יותר קטנים.

אני בכל אופן כן ממליץ לשקול ולעשות דינגל דוזינג.

מלבד המטחנות הממש חדשות כמו הניש והסאטה-שבנתיים אני רואה שלא מחזיקה הרבה זמן מעמד כולן צריכות ניקוי או שוט כיור.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@itamars2

אתה באמת חושב שבמשרד אנשים יעשו סינגל דוזינג? קשה לי לראות את זה קורה. לרוב האנשים שהם לא פריקים של קפה לוקח זמן להתרגל לרעיון של טחינה ודחיסה, וחלקם עדיין מעדיפים להשתמש במכונה אוטומטית. במשרד בארץ יש לנו גם מכונת E61 כפולת ראשים וגם מכונה אוטומטית, ויש מי שמעדיף את האחרונה.

אגב, גם אצל הרבה אנשים שהם כן פריקים של קפה סינגל דוזינג נתפס כמשהו מיותר. בדיון הזה יש לפחות שניים כאלה :)

לא צריך ניש או סטה כדי להמנע משוט כיור. עם רוב המטחנות מספיק לטחון בתחילת היום 2 או 3 גרם (תלוי בכמות האגירה של המטחנה). ולגבי הסטה, ה-270Wi מטחנה אמינה וכמעט אין דיווחים על בעיות איתה. בשני הדגמים הקודמים (270 ו-270W) הייתה בעיה של גירבוקס לא אמין, אבל היו כאן השבוע שני משתמשים שדיווחו שבראצה שלחה להם גירבוקס חלופי והוראות התקנה, וכל זה ללא תשלום. אם קודם ה-270Wi הייתה המטחנה האולטימטיבית בעיני (גם בתקציב כפול), עם שירות כזה הבחירה אפילו הופכת אפילו לקלה יותר. החסרון היחידי שאני רואה הוא שהיא רועשת יחסית.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #12 

@boren
·
אני מסכים עם כמעט כל מילה שרשמת. העיקרון בהחלט נכון - גם פריקים של קפה נרתעים מסינגל דוזינג (אם כי לרוב זה נובע מחוסר ניסיון עם פתרון סינגל דוזינג מוצלח כמו הניש), על אחת כמה וכמה בסביבה משרדית.
עם משפט אחד בלבד אני לא מסכים - ברוב המטחנות לא מספיק להעביר 2-3 גרם.
ברוב המטחנות שלא תוכננו לאגירה אפסית צריך לפחות 10 גרם.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

@קרמריקה - כמה מה-2 או 3 גרם קפה שנאגרו במטחנה נשארים תקועים בה כשעוברים דרכה כמות דומה של קפה טחון חדש? אני מניח שאם מודדים אפשר למצוא אחוז כלשהו, וכנראה שכשמעבירים 10 גרם האחוז קטן יותר, אבל אני לא חושב שגם עם טחינה ("purge") של 3 גרם מדובר באחוז שעושה הבדל של ממש. הרוב נדחף החוצה. לפחות כך היה עם ה-K3 שהייתה לי.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

עם הk3 הייתי צריך לפחות 10 גרם לזרוק בשביל קפה טוב בבוקר וקפה טוב בערב אחרי עוד קרוב ל12 שעות.

אני מניח שהאגירה בפועל היא יותר מ-10 גרם, אבל זה היה מספיק בשביל להחליף את הקפה שיוצא.

עם קוניות קטנות (איימיני, נמוקס לוקס ושות׳) גם זה לא היה מספיק לפעמים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

חוץ מה-purge, ניסית לטפוח על המטחנה מהצד כדי לשחרר קפה אגור? עד לסטה עשיתי את עם כל המטחנות הקודמות שלי.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

לא.
כנראה שהיה עוזר עוד קצת.

מה שבטוח, המעבר לניש הגדיל את כמות הכוסות שאני שותה והקטין משמעותית את כמות הקפה שאני קונה.
זה באמת בפער משמעותי. גם הכיול, שבחלק מהמקרים מתבזבז עליו אפס ובחלק השני לא יותר מ-19 גרם וגם אפס אגירה.

שנים שנמנעתי וזלזלתי בסינגל דוזינג. טעיתי.
לנושא הדיון אבל - זה בהחלט לא מתאים לסביבה משרדית. לי בכלל קשה לדמיין מכונה שהיא לא אוטומטית בסביבה משרדית.

אני מוכן לממן לעובדים שלי את האוטומטית הכי יקרה שירצו (או במקרה שלי הם הכי מאושרים עם קפסולות נספרסו עסקיות מקוריות) ושלא יתחילו להתעסק עם תפעול של מכונה ידנית במטבח.

maoravni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

יש לנו במשרד מכונות של Jura. הבעיה זה לא המכונות. הבעיה זה הקפה.

אין לי מושג מי ספק הקפה שלנו, אבל הקפה לא טעים. היה נסיון להחליף את סוג הקפה שהספק מביא, אבל הוא לא צלח. (בסוף עוד טענו שאני(?!?!?!) זה שמתנגד לקפה החדש)

לשים קפה שלי במכונות האלה זה בלתי אפשרי - המכונות האלו אוגרות כמות פולים גדולה מתחת להופר.

בגלל זה אנשים הביאו מכונות נספרסו מהבית. הבעיה שאיתן זה פשוט: כל אחד קונה לעצמו את הקפסולות ומכין לעצמו.

להביא למשרד מכונות נספרסו זה כנראה לא ישים תקציבית - כמות כוסות הקפה גדולה. יש לפי הערכתי 10 מכונות Jura.

אני עדיין מתלבט כמה הרעיון הזה בכלל ישים מבחינת הנקיון והתחזוקה, ואיפה אפשר יהיה לשים את המכונה.

בכל אופן, זה יהיה נסיון מעניין....

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

@maoravni

עד ששיכנעתי אצלנו במשרד שיביאו מכונה נורמלית הייתה לנו מכונה אוטומטית של סאקו. הקפה היה נוראי, בעיקר בגלל הפולים שקנו אצלנו. נקודת האור הייתה שבמכונה הזו יש פתח לקפה טחון, וזה איפשר לעקוף את הפולים שהיו בה. כדי לקבל קפה ראוי לשתיה קנינו כמה עבודים מטחנה אסקסו i-mini ושמנו אותה בממ"ק (מרחב מוגן קומתי). את הפולים קנינו מקפה רות. בשביל להכין קפה היינו צריכים ללכת לממ"ק, לטחון קפה לתוך כוס, לוודא במשקל דיגיטלי שהכמות נכונה, ואז ללכת למטבח ולהכניס את הקפה לפתח המתאים. זה נשמע כמו הרבה טרחה, אבל השיפור היה מספיק גדול כדי שהסידור הזה ישמש כ-10 עובדים במשך יותר מחמש שנים.

בשנה שעברה הצלחתי לשכנע אצלנו שיישדרגו את הציוד, והיום יש במשרד מכונה של רנצ'יליו עם שני ראשי E61 ומטחנה של אובל (Mito Instantaneo). גם הפולים שקונים היום טובים יותר, אבל זה לא שלא היו נפילות בדרך.

בשורה התחתונה: תבדוק אם למכונות של Jura אצלכם יש פתח לקפה טחון. אם כן, אז מטחנה די פשוטה ופולים טריים יכולים לתת לך שיפור גדול באיכות הקפה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אם רצות שם כמויות של קפה בשעתיים טוחנים וזהו יש מוכן בדוזר.
אם רוצים לעשות סינגל עושים.
מראש מכונה ידנית מכוונת לקהל של יותר.
אצלנו היתה יורה אף אחד לא כיוון ולא ניקה ושמו קפה מחורבן עד שויתרו עליה.
מעדיפים נספרסו.
אני העדפתי שחור.
בסכום של כמה מאות שקלים זה או ללכת על המטחנות כניסה משומשות ולהתפלל לטוב שיחזיקו מעמד או ללכת על מסחרית משומשת עם דוזר.
אולי כדאי לחשוב על למכור אותה ולקנות נספרסו למשרד שיהיה לך למה להתגעגע בבית?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

@boren
·התעלה במסחריות והפתח די גדולים ויש שם נפח רציני.
מניסיוני דחיסת אוויר בטכניקה שרשומה בסקירה שלי מנקה את זה די יפה.
לגבי הסאטה מודה שהיות ןלא שקלתי לא התעמקתי בדגמים השונים אבל כמות התלונות עליה לא נמוכה ושמי שמתעניין בה יבדוק טוב טוב בפורומים הגדולים בחול.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”