hdmi arc או חיבור אופטי?
יש לי טלויזיה שיש בה את שני החיבורים hdmi arc וחיבור אופטי.
בקניית מקרן קול או רסיבר לאיזה חיבור כדי לתת יותר תשומת לב ואליו להתחבר?
בנוסף לא הבנתי מה זה חיבור ה arc, נכנסתי לדוגמא לשרשור הבא ועדיין לא הבנתי, אשמח להסבר.
https://www.hometheater.co.il/vp2100681.html
בקניית מקרן קול או רסיבר לאיזה חיבור כדי לתת יותר תשומת לב ואליו להתחבר?
בנוסף לא הבנתי מה זה חיבור ה arc, נכנסתי לדוגמא לשרשור הבא ועדיין לא הבנתי, אשמח להסבר.
https://www.hometheater.co.il/vp2100681.html
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
ARC זה ערוץ אודיו חזור מהטלוויזיה.
כשאתה מנגן משהו מטלוויזיה עצמה (נטפליקס, יוטיוב וכו') אתה צריך להעביר את הסאונד איכשהו למקרן קול או לרסיבר. בתוך כבר הHDMI יש גידים שמיועדים בדיוק לדבר הזה. צריך לחבר את הכבל לכניסת HDMI ספציפית גם בטלוויזיה וגם וברסיבר ואם חיברת כמו שצריך, כשתעבור לנטפליקס, הרסיבר או מקרן הקול ינגנו אוטומטית.
בלי קשר לARC שרץ על HDMI, אפשר להעביר אודיו גם בסיב אופטי מיציאה של הטלוויזיה לכניסה ברסיבר. החסרונות הם:
בקיצור, עדיף HDMI.
כשאתה מנגן משהו מטלוויזיה עצמה (נטפליקס, יוטיוב וכו') אתה צריך להעביר את הסאונד איכשהו למקרן קול או לרסיבר. בתוך כבר הHDMI יש גידים שמיועדים בדיוק לדבר הזה. צריך לחבר את הכבל לכניסת HDMI ספציפית גם בטלוויזיה וגם וברסיבר ואם חיברת כמו שצריך, כשתעבור לנטפליקס, הרסיבר או מקרן הקול ינגנו אוטומטית.
בלי קשר לARC שרץ על HDMI, אפשר להעביר אודיו גם בסיב אופטי מיציאה של הטלוויזיה לכניסה ברסיבר. החסרונות הם:
- אתה רץ עם שני כבלים במקום אחד
- הפורמט של הסיב האופטי (SPDIF) לא תומך בהעברה של פסקולים חדשים ככה שאתה תקוע עם DD וDTS
- הרסיבר לא מזהה שמשהו קורה כשאתה עובר לסמארט וצריך להעביר אותו ידנית כל פעם.
בקיצור, עדיף HDMI.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
למעשה, מדובר במוליך אחד בלבד, המחובר בפין 14 במחבר HDMI, שעליו עובר ARCRobotCop כתב: בתוך כבר הHDMI יש גידים שמיועדים בדיוק לדבר הזה....
אם הוא לא מחווט בכבל, ARC לא יעבוד.
אם חיברת כמו שצריך, וגם הגדרת נכון בטלויזיה ובמקרן הקול.RobotCop כתב:ואם חיברת כמו שצריך, כשתעבור לנטפליקס, הרסיבר או מקרן הקול ינגנו אוטומטית....
לרוב, תכונת ARC לא פעילה בברירת מחדל, וצריך להפעיל אותה.
וכדי לבלבל עוד יותר, כל יצרן קורא לתכונה בשם אחר בתפריט הטלויזיה
הבנתי שבשורה התחתונה עדיף ה ARC
אבל עדיין לא הבנתי, מה הכוונה שינגן אוטמטית. כרגע יש לי סאונד בר (שאינני מרוצה במיוחד מממנו), הסאונד בר מחובר בחיבור אופטי לטלויזיה או שלעיתים אני מתחבר אליו בבלוטות עם הטלפון, בשני המרים הוא מזהה שיש לו מקור קול ונדלק לבד.
אבל עדיין לא הבנתי, מה הכוונה שינגן אוטמטית. כרגע יש לי סאונד בר (שאינני מרוצה במיוחד מממנו), הסאונד בר מחובר בחיבור אופטי לטלויזיה או שלעיתים אני מתחבר אליו בבלוטות עם הטלפון, בשני המרים הוא מזהה שיש לו מקור קול ונדלק לבד.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
@ron_f
הכוונה היא שכשאתה מפעיל את הסמארט בטלוויזיה גם הרסיבר נכנס למצב ARC ומגביר את הסיגנל ממנה בלי שתצטרך לשנות אינפוטים. זה אולי טיפה פחות רלוונטי למקרן קול עם כניסת HDMI אחת שמיועדת לARC בלבד אבל זה רלוונטי לרסיבר עם חמש-שש-שבע כניסות נפרדות שכולן ממתגות אודיו ווידאו.
הכוונה היא שכשאתה מפעיל את הסמארט בטלוויזיה גם הרסיבר נכנס למצב ARC ומגביר את הסיגנל ממנה בלי שתצטרך לשנות אינפוטים. זה אולי טיפה פחות רלוונטי למקרן קול עם כניסת HDMI אחת שמיועדת לARC בלבד אבל זה רלוונטי לרסיבר עם חמש-שש-שבע כניסות נפרדות שכולן ממתגות אודיו ווידאו.