מישהו יודע להפיק מהממיר של יס איכות תמונה טובה למסכי LCD ?!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
amosico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99

שליחה

טוב שלום לכולכם !
אני חדש כאן...
אז לא ארחיב במילים אלא אגש ישר לעניין..

קניתי לא מזמן טלויזיה 37 LCD של טושיבה 37WL48 ...
מישהו מכיר?!

בכל אופן...אני ממש לא מרוצה מאיכות התמונה המתקבלת משידורי יס...
יש לי את הממיר הרחב(הכסוף) אם זה אומר למישהו משהו..
וחוצמזה שהטלויזיה לא מחוברת ישירות לממיר אלא עוברת דרך הRECIVER שלי..
מהממיר יוצאת יציאת SCART ובעברית פשוטה 21 פינים...ומהצד השני של הכבל יש
את ה 3 בננות המוכרות : צהוב, אדום , לבן...
עכשיו הממיר מחובר לרסיבר ומהרסיבר יש יציאה לטלויזה בכבל RCA רגיל (צהוב)..
יש לי רק בעיה אחת שאני לא רואה איכותי כמו שאני רואה ב DVD לדוגמא שאף הוא עובר דרך הרסיבר...רק שהוא מחובר עם S-VIDEO (למעשה היום אני מחבר אותו ב COMPONENT) ...אז למישהו יש רעיון איך להפיק מהממיר המסריח של יס איכות תמונה יותר טובה?!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

1. ברוך הבא ותתחדש.
2. צבע הממיר לא עוזר לנו. תגיד לנו את הדגם המדוייק (רשום על המדבקה בתחתיתו).
3. החיבור שלך הוא הנחות ביותר האפשרי - קומפוזיט. רצוי שתעבור ל-RGB בהקדם, במידה והמסך שלך תומך בזה.
4. מעבר דרך הרסיבר לא מועיל לכל הסיפור הזה, להיפך.
5. יחסית למה אתה משווה ? למה שראית על מסך CRT קטן יותר? לאותו מסך אצל מישהו אחר או בחנות? למקור אחר כמו DVD ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78948
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מרטין,

דווקא צבע הממיר עוזר - יש רק ממיר אחד גדול כסוף (של ADB).

amosico,

האם יש לך כניסת SCART במסך?

אם לא, אתה צריך TRANSCODER (יש לנו באתר מבצע) ולהמיר את התמונה לקומפוננט - זה בהחלט צריך לשפר את איכות התמונה שלך.

ועכשיו לשאלת השאלות:
מה בדיוק לא מוצא חן בעיניך בתמונה?

amosico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

קודם כל תודה על התגובות והעזרה !

שליחה

ועכשיו לעניינו....
בדקתי במדבקה בתחתית הממיר שלי ורשום עליו... ABS-6642 מחברת ADB...זה מה שהצלחתי להבין מהמדבקה...
יש לו גם מודם V90 ..לא כל כך מעניין..בכל מקרה מה שלא מצא חן בעיניי זה שבצבעים כהים רואים פיקסלים ! ואני מדבר על מעבר בין גוונים כהיים....משחור לטיפה חום וכדומה..לדוגמא בקטע וידאו של זריחה אז ממש אפשר לראות מלא מלא פיקסלים משתנים ומתחלפים ואני לא מדבר על פיקסלים קטנים מדבר על חתיכת פיקסלים מסביב לשמש שמחליפים צבעים ! ..ואיכשהו אם אני משחק עם ההגדרות של הטלויזיה מבחינת CONTRAST ו BRIGHTNESS אז אפשר לאזן את זה..אבל עדיין יש פיקסלים מציקים...
בקשר לממיר עצמו ..הוא מוגדר כבר בהגדרות של הממיר דרך אתחול וכל זה ל RGB ..אבל עדיין אני לא מרוצה מהפיקסלונים שיש לי על המסך כאשר רואים הופעה בערוץ 24 למשל והמצלמה מתרחקת מהבמה אז אי אפשר אפילו להבין את הדמות שעומדת עליה..ממש כל המסגרת של הבן אדם מלאה פיקסלים מחורבנים !!! אין איזה ממיר של יס שיש לו COMPONENT ?!? כי ב DVD רואים בן !!!!...
אני שוב מזכיר שכרגע מחובר כבל שמצד אחד הוא 21 פינים (SCART) ומהצד השני שלו יש 3 בננות אדום צהוב לבן... בבקשה עיזרו לי להבין איך אני משיג ממיר איכותי יותר...מצידי עם S-VIDEO גם יראה יותר טוב מהRCA המסריח הזה... :cry:
K.I.S.S = Keep It Simple Stupid !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

amosico,

דבר ראשון, רצוי להעביר לשיטה יותר מתקדמת (SVIDEO או RGBS או קומפוננט - תלוי מה המסך שלך תומך בו).

התופעות שאתה מתאר כאן הן תופעות של השידור הדיגיטלי. ניתן להפחית אותן במידת מה (יש מכשירים יעודיים לכך, כמו ה- ALGOLITH MOSQUITO - תערוך חיפוש באתר עליו) אך לא להעלים אותן לחלוטין.

קוראים לזה BLOCKING או MACROBLOCKS - וזה נגרם כתוצאה מהכיווץ הדיגיטלי שיס עושים לתוכן לפני שהוא מגיע ללויין. בערוצים שונים התופעה עלולה להתרחש יותר או פחות - תלוי באיכות הערוץ עצמו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בנוסף, אתה מחובר בקומפוזיט.
זה שהממיר מוגדר ל-RGB לא אומר שאתה מעביר את זה כי הכבל שלך מעביר רק קומפוזיט.

אתה יכול להגיד במה תומך המסך ?
About.me

amosico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אוקיי חבר'ה אני מבין אותכם..והנה עוד קצת פרטים :

שליחה

אז ככה הטלויזיה שיש ברשותי כרגע היא אחת המתקדמות בתחום ה LCD אומנם לא כמו פלזמה ..אבל עדיין ...
יש לה חריצי הרחבה לכרטיסי זיכרון שאני יוכל לקרוא מידע ישירות מהמצלמה הדיגיטלית למסך ...מה שנקרא SD
ומבחינת חיבורי וידאו יש לה הכל אני חושב... COMPONENT , S-VIDEO, חיבור של מסך מחשב (קטן בצבע כחול..)
HDMI , DVI וכמובן הרבה הרבה יציאות COMPOSITE רגילות(בננות)...

אתם יכולים להריץ עליה חיפוש TOSHIBA 37WL48 זה הדגם המדויק שלה...
כפי שהסברתי הכל אצלי פרט ל DVD מחובר דרך הרסיבר ... רק ה DVD מחובר COMPONENT שזה היציאה הכי איכותית שיש ברשותי לטלויזיה שגם לה יש 2 כניסות COMPONENT ... אז רק ה DVD באמת מעביר לי אות נקי ואיכותי... השאר (שזה רק יס)..
לא מספיק איכותי בשבילי...אני רואה סרטים ב DVD שלי ואני מבסוט הוא גם DIVX ...ה XORO 405 משהו באמת איכותי..

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

האם יש לך כניסת קומפוננט פנויה ?
אם יש אז כמו שעפר אמר, בעזרת טראנסקודר תוכל להמיר את אות ה-RGB מהממיר לקומפוננט.
אם אין, תיאלץ או למתג בין ה-DVD ליציאת הטראנסקודר או להתפשר על SVIDEO.
About.me

amosico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

יש עוד יציאה פנויה של COMPONENT

שליחה

אבל שאלת המיליון דולר שלי איך אני משיג ממיר מSCART ל COMPONENT ואיפה?!?
וכמה זה עולה פחות או יותר?!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

תבדוק במבצעי האתר.
קוראים למכשיר הזה TRANSCODER....(בפעם העשירית בערך בשירשור הזה....)
About.me

amosico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אוקיי הבנתי שאני צריך את הממיר הזה..

שליחה

תודה על העזרה ! :) עכשיו נקווה שעפר יענה להודעה הפרטית שלי שאני אוכל לקנות הממיר.. :D

gershon17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220

שליחה

לא שחלילה אני רוצה לפגוע במבצעים של האתר, אבל נסה לבדוק קודם אם הממיר שלך תומך ב-S-Video (לי יש ממיר שעונה על התיאור של זה שלך, והוא תומך ב-S-Video דרך ה-SCART). שווה לך לנסות לחבר אותו לטלוויזיה ב-S-Video (צריך לקנות מתאם SCART ל-S-Video. בשביל בדיקה תוכל להסתפק באחד שעולה 30 שקל בהומסנטר, אני נשארתי איתו די הרבה זמן, למרות שהוא לא מי יודע כמה). יכול להיות שהשיפור בתמונה יספיק לך (לדעתי זה שיפור די מהותי).

ואם לא, הלכו 30 שקל, ואז תוכל לקנות את הטרנספונדר. או המולטיקודר. נו, הזהו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

gershon17, אתה לא פוגע בכלום.
אנחנו לא מקבלים אגורה מהמבצעים הללו ובהחלט אם זה משהו שמישהו לא צריך בהחלט לא נדחוף.
בכל מקרה, השיפור מקומפוזיט ל-SVIDEO הוא בהחלט הכי גבוה אולם, גם בין SVIDEO ל-RGB יש הבדל. כמה הוא גדול וכמה הוא שווה לך, זה כבר סיפור אחר.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

גרשון,

לגבי המבצעים - זה רק הצעה. כמו שמרטין אומר, אין לנו אינטרסט לדחוף את זה לאף אחד - אני פשוט ממליץ על מה שאני חושב שיתן את השיפור הטוב ביותר במינימום כסף.

חשוב להבין שהמכשירים האלה בעצם לא "משפרים תמונה" אלא מאפשרים לממיר להוציא את המידע באופן אופטימלי (כלומר השיפור הוא ברמת האות). היום עזרתי למישהו בהתקנת פלאזמה, ההבדל בין SVIDEO לבין SCART RGBcvS (במקרה הזה לא היה צורך ב-TRANSCODER) היו דרמטיים ביותר עם ממיר דוקסיס של HOT. הממיר הוציא גם SVIDEO וגם SCART RGBcvS וערכנו השוואה.

עולם אחר לגמרי.

ברור שזה פונקציה של הממיר. בממיר החדש של יס (סיקור יהיה באתר לקראת סוף השבוע) ההבדלים בין SVIDEO ל-RGBcvS היו כמעט בלתי נראים. במקרה הזה בכלל לא שווה לקחת TRANSCODER.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241

שליחה

עופר, אפשר כבר להשיג את הממיר מיס או שהוא עדיין בגדר ניסוי?
מיכאל .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

leshets,

זה בגדר ניסוי - התוכנה שלו עדיין לא גמורה.

gershon17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220

שליחה

עופר ומרטיןא., לרגע לא רמזתי שאתם מרוויחים משהו מהמבצעים, אבל אני יכול להבין איך מה שכתבתי התפרש כאילו אני רומז.

אז קודם הבהרה - לא רמזתי, וחוץ מזה גם התנצלות אם מישהו התבלבל וחשב שכן רמזתי (לא שלרמיזות שלי יש משקל רב, אבל בכל זאת :-) )

בדקתם פעם עד כמה ההבדל מהותי כשמדובר ביס מקס? אולי אני גם צריך לנסות...

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241

שליחה

עופר, אתה יודע אולי מה הולכת להיות מדיניות ההחלפה (אם בכלל) שלהם לכשיגמר הניסוי (שמעתי שיש לו יצאה דיגיטלית זה נכון?).
מיכאל .

amosico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

חברה קניתי את ה TRANSCODER ...

שליחה

אני חייב לציין שכמו פרייאר קניתי אותו במקום ב 600 ב 500 ..עלק הנחה...
טחנו אותי בכסף...(אני חייל) ..ואני חייב לציין שכמעט ואין הבדל !!! זה משהו מדהים..ערוץ 1 מתעקש לשדר באיכות ***...
ושאר הערוצים עוד נתון לפשרה...
המזל שהיה היום בערב את הסרט מטריקס 3 ב-יס 2 ...ויכלתי לראות איך הם מעבירים ומשדרים את האיכות של הסרט...
וחייב לציין שזה לא רחוק בכלל ! אם לא קרוב לגמרי לאיכות של DVD ..אבל רק בסרטים שהם משדרים בערוצי הסרטים ..
דהיינו יס 1 2 3 4 ...אפשר לראות את האיכות המתבקשת...בשאר הערוצים זה כמעט ולא משנה בכלל מכבל COMPOSITE רגיל...
אבל תודה לכל אלה שהגיבו ועזרו...חבל שהייתי בבסיס בזמן כל ההערות שלכם..אחרת לא הייתי קונה את הTRANSCODER ..
הייתי קונה ממיר רגיל ל S-VIDEO מ SCART ...לא נורא... "הרווחתי" משהו איכותי..מקווה שאם למישהו יש הצעות איך לכוון את
ה LCD שלי ... אני מזכיר שזאת TOSHIBA 37 WL48 אז אני אשמח...והממיר הישן של YES... תודה לכל העוזרים...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

amosico,

המחיר לחברי הפורום (עד כמה שאני יודע) נמוך מעט מזה, האם רכשת דרך המבצע של הפורום?

אגב, אם אתה לא מרוצה מההנחה - פשוט אל תרכוש - אף אחד לא מכריח אותך לקנות.

החנות הסכימה להוריד מחיר. אף אחד לא הכריח אותה להוריד את המחיר, הם עשו את זה כטובה לחברי האתר.

לגבי האיכות של ערוץ 1 - אם בשביל זה רכשת את הממיר, חבל לך על הכסף, הם משדרים באיכות כזו ששום דבר לא יעזור לזה. בסופו של יום, איכות התמונה תלויה במקור - אין כאן קסמים. כלומר, המכשיר אינו מסוגל להפוך קש לזהב.

רצית שיפור בתמונה - זו ההמלצה שלי (עדיין). אם אתה חושב שזה לא עושה את העבודה כראוי, שווה לך לדבר עם החנות ולנסות להחזיר את המכשיר.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”