האם גיימר/עורך וידאו ממוצע יוכל להרגיש בהבדל בין SSD פשוט וזול ל SSD יקר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73312
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

לקחו 3 מערכות מחשבים דומות. באחת התקינו SSD בחיבור SATA ישן. בשני SSD בחיבור NVME GEN3 ובשלישי SSD GEN 4. על הנייר/בבנצ'ים יש הבדלים אדירים במספרים, אך האם משתמש ממוצע (קצת יותר באמת - מדובר פה על גיימרים ועורכי וידאו) יוכלו לשים לב להבדלים במבחן התוצאה העיוורת? מה דעתכם?

נערך לאחרונה על ידי Huber ב 19/04/2020 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

זה רק אצלי שהקישור לוידאו לא עובד? (אני מניח שזה קישור לסרט...)

בכל מקרה ברגע שיש מספיק זכרון למחשב ב-99% מהמשימות לא תהיה שום חשיבות למהירות של הדיסק. המקרה היחיד שאפשר להרגיש את מהירות של דיסק זה בקריאה של כמות גדולה של נתונים ב"פעם הראשונה" מהדיסק (אם קוראים את אותם נתונים שוב ושוב הוא כבר ב-cache ואין שום פניה לדיסק). לדוגמא בזמנו לפני שהיה לי SSD זה היה מאד מורגש בזמן עליה של משחקים, פעם ראשונה לעומת אחרי שזה כבר ב-cache. עריכת וידאו אני פחות מכיר, אבל אני מניח שזה לא ראלי להעלות את כל הסרט לזיכרון וכשעושים קידוד באיכות סבירה הצוואר בקבוק יהיה המעבד אז איפה יש משמעות לקצב הקריאה מהדיסק?

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #3 

אני הופתעתי מהתוצאות :)

ניסיתי לשים את הקישור, לא הצליח (בעיה בפורום כפי ש-huber רשם)
נערך לאחרונה על ידי spon83 ב 19/04/2020 14:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #4 

התשובה לשאלה הזו היא "תלוי".
לא נכון לבדוק אביזר תשתיתי באמצעות בדיקת E2E, בגלל שאין לך שליטה על עד כמה הוא מנוצל. הטסט הסינטטי הוא הנכון.
זה דיון עתיק ואינסופי.
זה כמו לקחת פרארי, טויוטה קורולה וסוזוקי אלטו, לתחרות מהירות.
מי תנצח?
תלוי!
אם תלכו למסלול מרוצים, כולנו יודעים מי ינצח.
אם תלכו לכביש תל אביב ירושלים והנהגים יצטרכו לסוע לפי חוקי התנועה - הם יגיעו יחד, או שאחד מהם יקדים בגלל סיבה אקראית כזו או אחרת, כמו תזמון רמזורים.

כשמבצעים מבחן דרך אפליקציה, קשה מאוד לדעת מה עובד קשה מתחת למכסה המנוע. אם עורך וידאו מבצע פעולה שצוואר הבקבוק שלה הוא ה CPU, אפשר לשים לו כונן RAM וזה לא ישפר את הביצועים בכהוא זה.
החבר'ה מההקליפ מדברים אנגלית, יש להם אחלה ציוד, הם לא מבינים בחומרה, לא במבחני ביצועים. זאת שרלטנות (אולי תמימה), של אנשים שלא מבינים, או לא מתעניינים בלהבין.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73312
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #5 

nir11 - המטרה היחידה של המבחן שהם ביצעו היא לראות אם משתמש רגיל יבחין בהבדל הביצועים בין 3 סוגי הכוננים, זה הכל, ואת זה הם ביצעו כהלכה והראו שהתשובה היא חד וחלק לא (אחד מהם אפילו חשב שהכונן הכי איטי הוא דווקא הכונן הכי מהיר).

השאלה הייתה היא האם למשתמש הממוצע יש צורך בכונן יקר ומהיר והאם הוא ירגיש בהבדל בשימוש סטנדרטי ולא רק בבנצ'מרקים. לפי מה שנראה, בהחלט לא.

ד"א, כיום אני אישית לא חושב שצריך לקחת SATA SSD הכי זול שיש בכל מקרה אלא אם כן התקציב שלך ממש ממש מוגבל. בנוסף יש לשים לב שהוא מציין בסוף שלמרות שאולי אין הבדל מורגש בביצועים השוטפים, בהחלט יש הבדלים חשובים אחרים בין כוננים זולים באמת (כאלו שאין להם זיכרון מטמון למשל ועוד הבדלים) לכוננים פחות זולים.

המלצה שלי? מיצאו כונן NVME מחברה מוכרת אם נכנס לכם בתקציב, אם לא ריכשו SATA SSD לפחות מחברה מאוד מוכרת.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #6 

נפל לידי SSD GEN3 מהטובים בשוק. החליף כונן SSD SATA בינוני+.
אני ממש לא שם להבדל ומדובר על מערכת שמדליקה 2 מכונות וירטואליות בעליית המחשב + גיימינג.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Huber כתב:nir11 - המטרה היחידה של המבחן שהם ביצעו היא לראות אם משתמש רגיל יבחין בהבדל הביצועים בין 3 סוגי הכוננים, זה הכל, ואת זה הם ביצעו כהלכה והראו שהתשובה היא חד וחלק לא (אחד מהם אפילו חשב שהכונן הכי איטי הוא דווקא הכונן הכי מהיר).

השאלה הייתה היא האם למשתמש הממוצע יש צורך בכונן יקר ומהיר והאם הוא ירגיש בהבדל בשימוש סטנדרטי ולא רק בבנצ'מרקים. לפי מה שנראה, בהחלט לא.

ד"א, כיום אני אישית לא חושב שצריך לקחת SATA SSD הכי זול שיש בכל מקרה אלא אם כן התקציב שלך ממש ממש מוגבל. בנוסף יש לשים לב שהוא מציין בסוף שלמרות שאולי אין הבדל מורגש בביצועים השוטפים, בהחלט יש הבדלים חשובים אחרים בין כוננים זולים באמת (כאלו שאין להם זיכרון מטמון למשל ועוד הבדלים) לכוננים פחות זולים.

המלצה שלי? מיצאו כונן NVME מחברה מוכרת אם נכנס לכם בתקציב, אם לא ריכשו SATA SSD לפחות מחברה מאוד מוכרת.
...
·אני מסכים להמלצה, אבל לא לרוב מה שכתבת.
כשלוקחים אפליקציה, קשה לדעת מה יהיה צוואר הבקבוק. זו החלטה די שרירותית. במשחקים, ברוב המקרים מה שעובד קשה זה ה GPU, CPU וכנראה שגם הרבה RAM לא מזיק. אבל יכול להיות משחק שטוען באמצע המון מידע מהדיסק, ויכול להיות שלא. אין לנו מושג על זה לפני המעשה. וככה בחירה שרירותית של האפליקציה משפיעה על התוצאות

דוגמה מצויינת שכבר דוברה בפורום היא SSD SATA לעומת NVME. בתאוריה הבדל מהירות גדול, בפועל רק שימושים מאוד ספציפיים, כמו העתקה של מידע מ NVME ל NVME, ורק אם המידע הזה הוא קבצים גדולים, יהנו מהתרון הזה.
במציאות, ככל שאני בדקתי, עבור נפח מסויים, אין הבדל במחיר בין NVME ל SSD, אז פשוט צריך לא להתעסק בזה, ולקנות NVME.
גיימרים, גם אם הם מדופלמים, הם מומחים בלהיות גיימרים. לא תמיד הם ידעו מה הוא צוואר הבקבוק, ואחת הסיבות היא שהם משקיעים בחומרה איכותית, בכל האספקטים.
עם ההמלצות שלך אני כאמור מסכים, הפרש המחירים הקטן (ככל שידוע לי), לא מצדיק ללכת על אחסון זול יחסית.

Naimna
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

ניתן בהחלט לדעת כמה המשחק או האפליקציה קורא מהssd אתה יכול לראות את זה ב מנהל היישומים ואחרי שהיא תראה ותבדוק כל משחק עובד במהירות שנמוכה מאוד אפילו מכונן אס אס די sata זה עובד על משהו כמו 100 עד 250 מגה בייט לשנייה כן זה הכל זה כל מה שהמשחק משתמש במהירות ויש הרבה סרטונים על זה ביוטיוב של בדיקות ואין כמעט הבדל וההבדל הוא מאוד קטן בן כונן אס אס די של sata לבין כונן אחר מהיר מאוד במשחקים

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ברור שזה אפשרי.
לגבי קצב הנתונים, נפח הוא רק חלק מהמשוואה. מדד חשוב לא פחות, ולעיתים קרובות הרבה יותר, הוא IOPS. אפשר לקבל גם אותו, אבל רוב האנשים לא מכירים אותו, לא מבינים את משמעותו, וממילא לא יסתכלו עליו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”