מחפש המלצה למודם ראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Guyemin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

אני מחפש המלצה למודם ראוטר, לטובת חיבור לפרטנר פייבר.
כרגע אני בתוכנית של 500 מגה בפרטנר פייבר

- חשוב שכל הפורטים יתמכו בג'יגה
- למודם ראוטר יחובר Deco m5, אשמח למשהו שעובד טוב
- טווח קליטה וויפי פחות קריטי לי כי אני מחובר עם ה Mesh.

תודה רבה חברים

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #2 

קצת קשה להמליץ היות ולא רשמת מה תקרת תקציב שלך.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

Guyemin כתב: אני מחפש המלצה למודם ראוטר, לטובת חיבור לפרטנר פייבר.
...
תלוי מה אתה מתכוון מודם. בתשתית כמו פרטנר פייבר אין צורך במה שמבחינה טכנית נקרא "מודם". עדיין אי אפשר לחבר כבל אופטי לפורט ethernet (כמו זה שיש לדוגמא ב-deco). על הכבל האופטי מתקינים מתאם SFP
ומחברים אותו לפורט SFP.

בתקווה במקרה שלך או שכבר יש לך או שאתה יכול קבל מפרטנר מתאם מדיה בנפרד (הם בכל מקרה אמורים להביא לך מתאם SFP). הסיב האופטי יכנס למתאם מדיה ומשם אתה מחבר כבל רשת לפורט WAN של ה-deco או כל פתרון רשת פרטי אחר שתבחר. אם אין אופציה כזו אתה צריך מתאם מדיה פרטי בנפרד.

Guyemin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@eran405
·

תודה רבה על התשובה, יש לי את המתאם הוא מחובר, איך אני יודע איזה פורט זה הפורט של דקו?
כי ניסיתי לחבר ישירות מהמתאם אל הדקו והנורה הייתה אדומה.

איזה פורט זה הפורט של ה WAN?

התקציב נגיד באיזור ה 500, אם זה לא מספיק אשמח לדעת איזה פונקציונאליות לא תתקיים אם אני קונה בתקציב כזה.

תודה רבה לכם על העזרה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@Guyemin
·

אין פה עניין של תקציב, כי לא משנה איזה ציוד תקנה תהיה לך את אותה הבעיה שיש לך כרגע עם ה-deco. אם תגיע למצב שה-deco לא מספק את הצרכים שלך אז צריך להבין איזה צרכים יש לך ואיזה ציוד צריך בשביל לענות על הצרכים האילו (בגדול 500 ש"ח זה מעט מידי בשביל להחליף את ה-deco בציוד יותר איכותי).

לגבי החיבור של ה-deco, אולי מישהו שמכיר יכול לתת הוראות יותר ברורות אבל באופן כללי למתאם מדיה יש סה"כ שני פורטים, באחד הסיב מתחבר (דרך מתאם SFP) ובשני אתה מחבר כבל רשת רגיל. את הצד השני של הכבל רשת אתה מחבר ל-deco, לפי ההוראות הבאות זה נראה כמו שאתה יכול לחבר לפורט כלשהו במהלך ההתקנה:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/1592/
אם אתה מסתבך, תתחיל מלחבר מחשב ישירות למתאם מדיה ותוודא שיש חיבור אינטרנט במחשב (אם לא אולי הכבל תקול או שיש בעיה בתשתית של פרטנר). מעבר לזה, זה רק עניין של ההגדרות ב-deco.

Guyemin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@eran405
·

היי, תודה רבה על ההסבר.
חשוב לי להדגיש שהמטרה שלי היא ממש לא להחליף את הדקו, אלא שהדקו יקבל יותר מ 100 מגה כי כרגע זה מה שהראוטר שלי יודע להוציא בחיבור קווי.

Guyemin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@eran405
·

היום המתאם מסיב אופטי ל Ethernet מחובר למודם ראוטר שיש לי ליציאת WAN (הוא יודע לקבל ג'יגה).
אל המודם ראוטר מחוברים כמה חיבוריים קווים בניהם הדקו.
הבעיה היא כמו שציינתי שכל פורט יודע להוציא 100 מגה, לכן הדקו מקבל גם 100 מגה.

ברגע שהראוטר יהיה טוב יותר, או לחילופין אם אני יכול לחבר את הדקו איכשהו ישירות למתאם האופטי ולייתר את המודם ראוטר - אני מאמין שזה יהיה הפתרון.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

Guyemin כתב: ברגע שהראוטר יהיה טוב יותר, או לחילופין אם אני יכול לחבר את הדקו איכשהו ישירות למתאם האופטי ולייתר את המודם ראוטר
...
·

בדיוק. אתה מחבר את ה-deco ישירות למתאם מדיה כמו שהסברתי בפוסטים הקודמים. המודם/ראוטר מיותר לגמרי כי אין מודם בסיבים וה-deco עובד הכי טוב כשהוא הראוטר הראשי (כלומר ללא ראוטר נוסף).

אם אתה רוצה לחבר חלק מכשירים בחיבור קווי (מומלץ) אתה צריך סוויטץ שיהיה "מאחורי" ה-deco (כלומר ה-deco חייב להיות מחובר ישירות למתאם מדיה ורק הוא, כל שאר המכשירים מתחברים לפורט השני של ה-deco דרך הסוויטץ מקבלים ממנו כתובת וכו'). כרגיל כל סווויטץ פשוט וזול עם פורטים של גיגה יענה על הצרכים שלך אבל ה-deco בעייתי בנושא אז כדאי לבחור סוויטץ לפי השירשור הזה:
https://www.hometheater.co.il/vt299557.html
(למיטב הבנתי יש בעיה רק אם אתה מחבר את היחידות הנוספות של ה-deco בחיבור קווי, דבר שכמובן מאד מומלץ; אם אתה בטוח שאף פעם לא תרצה לחבר אותן בחיבור קווי אז כל סוויטץ מתאים).

Guyemin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@eran405
·
יש איזו קונפיגורציה מיוחדת בשביל לחבר את הדקו ישר למתאם (זה שממיר בין הסיב לאטרנט)?
כי חיברתי ולא ממש הגיב, נורה אדומה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

Guyemin כתב: יש איזו קונפיגורציה מיוחדת בשביל לחבר את הדקו ישר למתאם (זה שממיר בין הסיב לאטרנט)?
כי חיברתי ולא ממש הגיב, נורה אדומה
...
eran405 כתב: לגבי החיבור של ה-deco, אולי מישהו שמכיר יכול לתת הוראות יותר ברורות אבל באופן כללי למתאם מדיה יש סה"כ שני פורטים, באחד הסיב מתחבר (דרך מתאם SFP) ובשני אתה מחבר כבל רשת רגיל. את הצד השני של הכבל רשת אתה מחבר ל-deco, לפי ההוראות הבאות זה נראה כמו שאתה יכול לחבר לפורט כלשהו במהלך ההתקנה:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/1592/
אם אתה מסתבך, תתחיל מלחבר מחשב ישירות למתאם מדיה ותוודא שיש חיבור אינטרנט במחשב (אם לא אולי הכבל תקול או שיש בעיה בתשתית של פרטנר). מעבר לזה, זה רק עניין של ההגדרות ב-deco.
...
·

Guyemin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@eran405
·
אז עשיתי את הבדיקה, ובאמת היחידה הראשית מקבלת כמעט 500.
שזה מצוין, מייתר לגמרי את המודם ראוטר שלי.
היחידה המשנית מחוברת דרך סוויטץ אל היחידה המרכזית, כשאני מחובר ליחידה המשנית אני רואה שאני מקבל באיזור ה 100 באפליקציה שבודקת מהירות.
מה יכולה להיות הסיבה?
נראה לי שזה מייתר לי באמת קניה של מודם ראוטר ופשוט אקנה סוויץ נוסף.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

@Guyemin
·

האם לסוויטץ יש פורטים של גיגה? ההסבר הכי פשוט הוא שהפורטים של הסוויטץ הם 100 מגה ואז באמת אין מנוס מלקנות סוויטץ חדש ולהקפיד לבחור אחד עם פורטים של גיגה (הם לא יקרים אבל שם לב שעדיין מוכרים גם כאלה עם פורטים של 100 מגה בלבד; בנוסף שם לב לשירשור שקישרתי לעיל).

אם הסוויטץ כן תומך ב-1 גיגה אז כדאי לבודד את התקלה. לדוגמא יתכן שבכבל או חיבור מסויים אחד הגידים לא נוגע טוב ו-4 גידים מספיקים לסנכרון של 100 מגה (בעוד שבשביל 1 גיגה צריך את כל השמונה). הייתי מתחיל מלחבר את המחשב לאותו הכבל שרגיל נכנס ליחידה המשנית (רק בשביל הבדיקה) ומתקדם לפי התוצאה של זה.

אם אתה בודק בצורה אלחוטית מול היחידה המשנית יתכן וזאת הסיבה. תתחיל מלוודא שאתה מקבל מהירות תקינה בחיבור קווי אליה ורק אז תעבור לבדיקות כמה שאתה יכול לקבל בצורה אלחוטית.

Guyemin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@eran405
·

היי
מצרף תמונה של החיבור ביחידה השניה (שמשום מה מקבלת 100).
יכול להיות שהחיבור לא תקין?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #14 

@Guyemin
·

הכל יכול להיות. צריך לעשות בידוד תקלה ע"י הצלבת כבלים ו/או חיבור מכשיר אחר לאותו הכבל וכו'. במקרה הזה כבר הצעתי:
eran405 כתב:הייתי מתחיל מלחבר את המחשב לאותו הכבל שרגיל נכנס ליחידה המשנית (רק בשביל הבדיקה) ומתקדם לפי התוצאה של זה.
...
·

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”