הגדרת Access Point - למי שהוא לא Hands on

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
מתניה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום. תודה מראש למי שיענה.

יש לי הבנה בסיסית בתחום, אני לא Hands on
יש לי חיבור פרטנר עם תשתית הוט של 200.
יש לי בבית 2 קומות, והראוטר הבסיסי שמסופק (נתב Arris TG1652S) יעיל לטווח קצר ורק לקומה הראשונה.
המטרה היא ליצור רשת יציבה ב-2 קומות. חשוב לציין שיש לי פריסה של כבלי רשת בכל החדרים בבית.

הזמנתי 2 יחידות של ראוטר TP-Link Archer C6 AC1200 מתוך כוונה להפוך אותם ל Access Point ולקבל מהירות טובה וגלישה יציבה. המטרה היא לתמוך ברשת עד למהירות של 1GB כתשתית לעתיד, זה גם מה שכבלי הרשת שיש לי בבית מסוגלים לתמוך.

לתומי חשבתי שזה plug and play אבל בדיעבד אני מבין שזה טיפה יותר מורכב.

כמה שאלות ברשותכם:
1. האם הציוד מתאים ויעשה את העבודה?
2. בהנחה והציוד אחלה, האם לחבר בכבל רשת AP אחד למודם של אורנג, ואת השני בקומה למעלה דרך כבל רשת?
3. איך מעשית אני צריך להגדיר את הציוד? קראתי לא מעט והבנתי שצריך להגדיר Bridged במודם של אורנג אבל בהמשך קצת הסתבכתי עם הגדרה של DHCP, וכתובות IP וכו'. אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר.

חשוב לציין שהציוד חדש ולא נפתח, כך שאם צריך להחליף אין בעיה. ויותר מזה, אם צריך להשקיע בציוד יקר יותר גם אין בעיה.

המון תודה.

Scanner
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 512
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

היי מתניה,
הציוד מתאים ואין שום בעיה.

באם אתה מעוניין שהראוטר של פרטנר ישמש כמודם בלבד (ולא יבצע החלטות ניתוב או שידור WIFI), תוכל להגדיר אותו במצב Bridge ולחבר את אחת מיציאות ה-LAN שלו ליציאת ה-WAN של הנתבים שרכשת (מעכשיו אתייחס אליו כראוטר הראשי). בראוטר הראשי, תגדיר את הגדרות החיבור שלך לספקית, שרת DHCP (חלוקת כתובות IP ברשת, כנראה יופעל כברירת מחדל), את שידור ה-WIFI וכתובת IP סטטית.

את הראוטר השני שרכשת (אשר ישמש כ-AP ומעכשיו אתייחס אליו כך) תחבר לראוטר הראשי בין יציאות ה-LAN (מבלי להשתמש בחיבור ה-WAN הפעם). ב-AP תגדיר IP סטטי באותה רשת כמו של הראוטר הראשי (אבל כתובת שונה מזו של הראוטר הראשי) או שתגדיר את כתובת ה-IP כדינמית, ע"י DHCP. כמו כן, תהיה חייב לבטל את שרת ה-DHCP ב-AP - זה צעד חשוב מאוד! מעבר לכך, רק תגדיר שידור WIFI ותוכל להשתמש באותו שם רשת (SSID) וסיסמה על מנת לאפשר נדידה נוחה של המכשירים בעת תזוזה בבית.

דוגמה להגדרות של כתובות ה-IP והגדרות ה-DHCP (תוכל להשתמש בכתובות אחרות כמובן, רק תדאג שהכתובות יהיו באותה רשת):
ראוטר ראשי: 192.168.0.254 - כתובת סטטית, שרת DHCP מופעל
AP - ראוטר משני: 192.168.0.200 - או כתובת משתנה לפי DHCP, שרת DHCP כבוי

בהצלחה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

Scanner כתב:היי מתניה,
הציוד מתאים ואין שום בעיה.

באם אתה מעוניין שהראוטר של פרטנר ישמש כמודם בלבד (ולא יבצע החלטות ניתוב או שידור WIFI), תוכל להגדיר אותו במצב Bridge ולחבר את אחת מיציאות ה-LAN שלו ליציאת ה-WAN של הנתבים שרכשת (מעכשיו אתייחס אליו כראוטר הראשי). בראוטר הראשי, תגדיר את הגדרות החיבור שלך לספקית, שרת DHCP (חלוקת כתובות IP ברשת, כנראה יופעל כברירת מחדל), את שידור ה-WIFI וכתובת IP סטטית.

את הראוטר השני שרכשת (אשר ישמש כ-AP ומעכשיו אתייחס אליו כך) תחבר לראוטר הראשי בין יציאות ה-LAN (מבלי להשתמש בחיבור ה-WAN הפעם). ב-AP תגדיר IP סטטי באותה רשת כמו של הראוטר הראשי (אבל כתובת שונה מזו של הראוטר הראשי) או שתגדיר את כתובת ה-IP כדינמית, ע"י DHCP. כמו כן, תהיה חייב לבטל את שרת ה-DHCP ב-AP - זה צעד חשוב מאוד! מעבר לכך, רק תגדיר שידור WIFI ותוכל להשתמש באותו שם רשת (SSID) וסיסמה על מנת לאפשר נדידה נוחה של המכשירים בעת תזוזה בבית.

דוגמה להגדרות של כתובות ה-IP והגדרות ה-DHCP (תוכל להשתמש בכתובות אחרות כמובן, רק תדאג שהכתובות יהיו באותה רשת):
ראוטר ראשי: 192.168.0.254 - כתובת סטטית, שרת DHCP מופעל
AP - ראוטר משני: 192.168.0.200 - או כתובת משתנה לפי DHCP, שרת DHCP כבוי

בהצלחה
...
בגדול מה שהוא אמר אבל חבר את הראוטר הראשי דרך אחת מיציאות ה-LAN שלו לראוטר המשני גם דרך אחת מיציאות ה-LAN שלו. תשאיר את יציאת ה-LAN של הראוטר המשני מנותקת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”