פריסת ה- 5G : שמישהו יסביר לי על מה כל הבלאגן?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני לא מבין על מה כל הבלאגן?

באמת מי צריך בכלל מהירות כל כך גבוהה בחוץ?
לא שמעתי על אנשים שמשחקים בקונסולת משחקים באוטובוס או בספסל ברחוב.
20-30 מגה ביט ממוצעים שמקבלים ב4G זה מספיק לכל מה שאנחנו עושים בחוץ עם הטלפון או הלפטופ.

מצד שני אני חושב על הסיבה היחידה ההגיונית והיא ביטול הצורך בכבלי תקשורת בכל העולם חוץ מהכבלים שבים וככה בעצם חברות הסלולר יכולות להרוויח בגדול ובמינימום הוצאה כי הרי פריסת כבלים או סיבים היא עבודה יקרה ולוקחת המון זמן.
כאילו שהכל יהיה על אלחוטי עם תחנות ממסר של 5G, כולל בבתים שלנו נשתמש ב5G, מה שיגרום בסוף לחברות התשתית להיעלם ולרשתות הסלולר לזנק.

תחשבו על זה, לכל אחד יהיה נתב 5G בבית שירכז את הרשת שלו (בגלל המחסור בכתובות ipv4) וכנראה שהמחיר של מנוי 5G יעלה בסביבות 30-40 שח לחודש בגלל שההוצאות על הפריסה היו פחותות משמעותית מכבלים או סיבים.
נערך לאחרונה על ידי Dor1992 ב 18/04/2020 12:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

שלח הודעה פרטית לclip99 הוא כבר יסביר לך הכל
וכך תחסוך מכולנו את העונג שיבוא עלינו לטובה

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@Borderline1
·

מה יש להסביר?
הבנתי בעיקרון שאנשים חושבים שריבוי האנטנות והתדרים הגבוהים מסרטן.

אבל אני חושב שדי קלעתי לסיבה של ה5G. כנראה שרשתות הסלולר מוותרות על סיבים אופטיים וכניסה לשוק האינטרנט הקווי ורוצות להיות חלופה לחברות התשתית.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

@Borderline1
·

ואגב אם זה באמת יצליח להוות חלופה (לא נראה לי שיש סיבה שלא), אז תוך 4 שנים כל המכשירים שלנו בבית יעבדו מול האנטנות הסלולריות.

ואז כל הפריסת סיבים של בזק ופרטנר הלכה לפח.

diniska
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

לא חושב שהתקשורת הקווית תלך לפח מהסיבה הפשוטה שברגע שיש שיפור והתקדמות במהירות השרותים והשימושים המוצעים לנו עולים מדרגה וממלאים את רוחב הפס המוצע.
מה שיקרה שאיכות הוידאו, האודיו, תמונות ומשחקים תלך ותשתפר. יתווספו שרותי מציאות רבודה מדומה וכל אלה ואחרים ימלאו את רוחב הפס.
התקשורת הקווית מציעה תמיד רוחב פס גבוה יותר מהתקשורת הסולולרית ותמיד צועדת מספר צעדים לפניה וכך ימשיך לקרות. ההתקדמות ל5G תשפר ותקדם את החיבור הסולולרי אבל המגבלות הקיימות היום עדיין ישארו אותן מגבלות. נכון לעכשיו אין לתקשורת הסולולרית פתרונות לבעיות טופוגרפיות, הפרעות כאלה ואחרות וכו'. עם כל דור יש שיפור אך לעולם, אלא אם כן תהיה פריצת דרך כלשהי לחיבור הסולולרי לא תהיה אותה יציבות ואתם יתרונות כמו בחיבור הקווי.
כשאני חושב על קפיצת המדרגה שהרגשנו כאשר עברנו ל4G אני אישית מצפה לקפיצה הבאה שתבוא עם ה5G.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@diniska
·

מה שאני רואה ב4G בסלקום זה מהירות סבבה של 20-30 (בחלק מהמקומות גם 150 ויותר) אבל הבעיה העיקרית היא צווארי בקבוק רבים בגלישה במהלך היום. ואני לא חושב שזה הפרעות שנוצרות בתדר אלא נראה לי שזה יותר הגדרות לא נכונות של חברות הסלולר בתחנות שלהן או בשרתים שלהן.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #7 

איך שלא תסובב את זה, ה5G לא ישנה כלום לתשתית הקווית.
מהסיבה הפשוטה שאלחוטית אי אפשר להגיע לזמני תגובה של רשת קווית (פינג נמוך).
ה5G מביא איתו רוחב פס גבוה כדי להוסיף לשם את כל מכשירי הIoT, שיוסיפו עומס על הרשת (מלבד השיפורים שצויינו לעיל).

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

@ufffnick
·

Iot זה אומר שכולנו נחיה בתוך מסך מחשב/טלפון 24 שעות (למרות שכבר עכשיו זה קורה) ושיהיה סגר מרצון של אנשים, לא כמו עכשיו.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@ufffnick
·

או שניצור מין אנושי חדש של רובוטים שייכנס לתוך האבולוציה. דוגמת Iot, אלכסה, סירי וכו'.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #10 

@ufffnick
·רשת 5G אמורה להוריד את הlatency, כלומר את ה"פינג" דרמטית.
המטרה המוצהרת היא כ1milisecond, אבל כרגע מעשית אמורים להגיע לכ10-20. זאת כאשר יש שרת ב"קצה" (סמוך לgnodeb)

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #11 

@urisavor
·
זה אומר שמחוץ למעבדה זה יהיה סדר גודל יותר, הופך ללא רלוונטי לרוב השימושים שרגישים לזה.
וזה לפני שיצאת בתקשורת אל חו"ל.

@Dor1992
אמממ
לא...
יש עוד כמה אפשרויות פחות דרמטיות, דיכוטומיות ויותר מציאותיות.
גישה כזו היא קרקע פורייה לקונספירציה הבאה בתחום.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לגבי שימושים, צודק פותח השירשור שיש סקפטיות רבה לגבי השינויים בטלפונים הסלולריים האישיים.
אבל, יש הבטחות לשינויים דרמטיים בתחום העיסקי. מנסים למכור חזון של מפעל שבו כל רכיב (מכונה, פלטה, וכו') מקושר לרשת ברשת 5g: עם זמני תגובה מאד מהירים, רוחב פס וכו'.
יש גם תפיסה שהרשת תוכל להיות מחולקת ל"פרוסות", כך שתהיינה מעין תת רשתות נפרדות לצרכים שונים. דוגמא: פרוסה לצוותי חרום נפרדת מהפרוסה לגלישה, פרוסה נפרדת לניתוב כלי רכב של חברת משלוחים, ועוד כיד הדמיון הטובה.
אנחנו נוטים לראות את העולם מהנקודה שבה אנו יושבים, אבל הוא תמיד הרבה יותר מורכב.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@ufffnick
·הדווחים מארה"ב הם על פינג של כ30-40, לפני מספר חודשים.
ולא כל השימושים הרגישים לפינג אכן דורשים קשר לחו"ל.
ראה כאן: https://en.m.wikipedia.org/wiki/5G
חפש "latency"

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #14 

רשת 5G דווקא יקרה מאד לפריסה מכיוון שיש צורך להציב המון אנטנות במרחקים קצרים יחסית. היא רלוונטית לערים צפופות ואין בה הרבה הגיון בשטחים פתוחים לכן אני לא חושב שהיא תחליף את ה 4G ושתי הטכנולוגיות ימשיכו לחיות ביחד.
היתרון ב 5G למעט המהירות היא היכולת לתמוך בהרבה יותר חיבורים בו זמנית, על כן מתאים יותר לשימושי העתיד של IOT - internet of things, שזה חזון בו הדברים שלנו יהיו מחוברים לאינטרנט, לא רק המחשב והטלפון. ה"דברים" זה החל מרכב, האופניים והקורקינט, דרך לבוש, משקפיים, שעון, נעליים, וכלה במכונת כביסה, מקרר וקומקום חשמלי. כמות ה"דברים" שאמורים להתחבר לאינטרנט בו זמנית בעיר צפופה תהיה פשוט עצומה ולא ניתן לתמוך בה באמצעות רשת 4G ווייפיי בלבד, לכן יש צורך לשדרג ורשת ה-5G תוכננה לתמוך בצורך הזה.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #15 

אגב, מגבלת ה IPv4 נפתרת ע"י מעבר ל IPv6. בין היתר מאותן סיבות.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אוסיף עוד משהו: 5G זה תכלס אוסף של כמה טכנולוגיות שונות ברבדים שונים של הרשת. זה מאד מבלבל.
לדוגמא: מי שמדבר על טווחים קצרים בדרך כלל מתכוון לגלים מילימטרים, שזו רק אחת האפשרויות.
ממשק האויר של 5G מחולק לשני תחומים: עד 6GHz, שזה לא שונה מהותית מהרשתות הקיימות, ומעל 24GHz, שזה גלים מילמטריים.
בגלים מילימטריים אכן יש בעיות טווח, אבל גם חדירות (ניחות חזק מגשם, יד, ראש). זה מחייב פריסה צפופה של האנטנות של הרשת, ושימו לב: גם של האנטנות של הטלפון- תמצאו גם 8 ויותר מערכי אנטנות באייפון עם 5G, רק לגלים מילימטריים!

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@urisavor
·

נראה לי שמפעל יכול להיות מפעל חכם עם ראוטר שמחוגר לתשתית ורוחב פס עסקי של 20Gbit. וזה כמובן ייתן לו עצמאות במקום להיות תלוי בתחנת הסלולר ובהגדרות שלה. ואיך בדיוק יהיו מספיק כתובות ipv4 ציבוריות לכל האלפי רכיבים שלו בלי לעבור NAT?

ולגבי הפרוסות גם לא מבין על מה מדובר. איך בדיוק יחלקו לפרוסות?
רשת זו רשת איך היא תחולק לפרוסות.
תדמיין שיש אנטנה(נקודת הגישה) לאזור מסויים. המידע שעובר באוויר לאנטנה חא מופרד לפרוסות. האנטנה מקבלת את כל המידע של האזור בכל התחומים למינהם, לוקחת ומעבירה הלאה. ממש מעניין את האנטנה או את התדר באוויר לאיזה תחום שייך כל bit.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

@Dor1992

·לגבי מפעלים: גם לי נדמה שוויפיי יכול לתת מענה לכל מפעל שאני מכיר, והבעיה פה היא שאני מכיר מעט מאד מפעלים. ואתה? כפי שכתבתי למעלה, מרחוק הדברים נראים הרבה יותר פשוטים ממה שהם באמת.

לגבי הפרוסות: פרוסה יכולה להיות מוגדרת באופנים שונים: מהקצאת רוחב פס (במרחב התדר או הזמן) קבוע עבור הפרוסה, מתן עדיפות גבוהה (או נמוכה, לפי העניין), שרתים ייעודיים (אגב, בדור 5 הכוונה להכניס ווירטואליזציה ברמה גבוהה בהרבה מדורות קודמים), וכו'

עכשיו לדעתי האישית: כמו בדורות קודמים, הרבה מהעניין מחולל על ידי יצרני ציוד הרשת (מי אמר אריקסון, נוקיה, ווהווי וחבריהם?). יש להם יחסי ציבור חזקים, צוות מכירות וקשרים הדוקים עם לקוחותיהם (מפעילי הרשתות).
הם משכנעים את מפעילי הרשתות שיש שוק ממש מעבר לפינה, שיחזיר להם את הרווחים שהתפוגגו בעבר הלא רחוק.
הם גם חברים בגופי התקינה הרלוונטים - שם הם למעשה שולטים.
את התדרים אומנם מקצים ברמה לאומית, אבל לזה דואגות המפעילות וסתם גופי לובי פוליטיים.
וכמובן, התחרות בין הרשתות דואגת להפיץ את הטכנולוגיה החדשה ביותר: הרי אם לפלאפון תהיה רשת חדשה, לא ייתכן שסלקום או פרטנר ישבו בחיבוק ידיים, נכון?
בכל מקרה, ההתקדמות הטכנולוגית מונעת על ידי חלומות מסוגים שונים. ולפעמים הם מתגשמים, ולפעמים מתגשמים חלומות אחרים. המקרה שאני נזכר בו תמיד הוא של החלום לשיחות וידאו ברשתות דור 3. הרי מי לא ירצה לשדרג את חווית השיחה בסלולר עם וידאו? הטכנולוגיה הושקה, הטלפונים תמכו, ורובנו ביצענו בדיוק שלוש שיחות וידאו, כולן בבת אחת: בפעם הראשונה, בפעם האחרונה ופעם אחת יותר מידי.
בסוף, החלום שבאמת התגשם היה חלום הגלישה הסלולארית, שהמתין (אצל לרוב המשתמשים) עד שהושקו הטלפונים החכמים הראשונים.

ואתרגם את מה שכתבתי לתשובה לשאלה הבסיסית שלך: למה זה טוב לנו? אני לא יודע, (למרות שאני מחשיב את עצמי ככמי שמתמצא בתחום) אבל מנסים למכור כל מיני סיפורים לכל מיני שחקנים. לך כלקוח ביתי זה אולי לא יהיה רלוונטי באופן ישיר, ואולי זה יהפוך את חייך על פיהם.

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #19 

@Dor1992
·למה אתה מדבר על ipv4 כאשר העולם כבר עבר ל ipv6? בדור 5 אין בכלל ipv4

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

@UHD
·

מאיפה הבאת שבדור 5 אין ipv4. זו טעות קשה לדעתי.

כתבתי על זה פוסט לאחרונה.

ממליץ לך לכבות את הipv4 ולראות מה קורה בipv6. זה מה שעשיתי כי יש לי כתובת ipv6 מהוטנט. כמעט ואף אתר לא תומך בipv6. גם בישראל וגם בחו"ל.

היחידים שמצאתי שתומכים זה יוטיוב, גוגל, פייסבוק, cnn ועוד כמה אתרים גדולים..

ככה שאנחנו עוד רחוקים מ-ipv6. תשעים אחוז מהאתרים ברשת חוסכים על קניית שרתים חדשים שיתמכו בכתובת ipv6.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”