נתב D LINK DIR615 כמגדיל טווח בממ"ד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shimi33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי ,
החלטתי להשתמש בנתב הזה שמצאתי בבודים לטובת שיפור הוויפי בממ"ד (פינת המחשב הראשית שלי)
יש לי אינטרנט בכבלים - הוט פיירבוקס בסלון ונק' קצה בממד של LAN המחובר למחשב .
את אותו LAN חיברתי לנתב ועכשיו גם יש לי ועוד כמה LANs פנויים לשימוש נוספים , מה שלא היה לפני .
עד כאן הכל טוב וסבבה , הכל גולש בצורה טובה והוויפי תענוג בממד
אמאמאמממממ ....
זה הרג לי את השיתוף ברשת :(
יש לי NVIDIA בסלון וכל המדיה שאני מוריד יושב על הדסקטופ בממ"ד ועכשיו לא מצליח לראות את התקיות ב SMB של הקודי .
כשאני מחבר ישירות את הLAN להוט הכל בסדר .
ניסתי לשחק בהגדרות הנתב כלום לא עוזר
חפרתי קצת באינטרנט אמרו להגדיר נטביוס הגדרתי וכלום
אשמח אם יש למישהו רעיון איך בכל זאת לצלוח את האתגר הזה ....
מודה לעונים
שבת שלום

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@shimi33
·

זה לא אמור "להרוג" לך את השיתוף ואין מספיק מידע להבין מה הבעיה אצלך.

א. דבר ראשון רק לוודא, ה"נתב" שאתה מחבר בממ"ד צריך להיות מוגדר ומחובר בתצורה של "AP בלבד" ולא כנתב נוסף (אם חיבור אותו כנתב מאחורי נתב והשיתוף הוא בין מכשירים בשני צדדים של הנתב אז זה בהחלט אמור "להרוג" את השיתוף כי זה התפקיד של נתב שמחובר ככה).
למקרה שאתה לא מכיר את הנושא ראה לדוגמא את הפוסט הזה:
https://www.hometheater.co.il/vp3045112#3045112

ב. אם עדיין יש תקלה, הצעד הכי פשוט לבידוד תקלה הוא בדיקת ping בין המכשירים. בתקווה יש אופציה כזו ב-NVIDIA (מה זה בכלל nvidia? אתה מתכוון shield?). אפשר לפחות להתחיל מבדיקה ע"י מחשב (או אפילו סמארטפון וכו') שמחובר לציוד בסלון ותוודא דבר ראשון שיש ping לדסקטופ בממ"ד ואחרי זה גם שאתה מצליח להכנס לשיתופים דרכו. אם אין פינג ל-desktop האם יש פינג לראוטר הישן שקינפגת כ-AP? האם יש פינג כזה מהדסקטופ בממ"ד? האם לכל המשירים יש כתובת תקינות באותו הטווח וללא התנגשיות?

ג. אם זה עבד קודם ורק הוספת עוד ציוד רשת (ברמה L2) אז דברים כמו "חפרתי קצת באינטרנט אמרו להגדיר נטביוס הגדרתי" זה לא נשמע טוב. זה יכול רק להרוס את מה שעבד לך קודם. אם יש לך אופציה פשוטה, אולי שווה לנתק שניה את הראוטר/AP בממ"ד, לחבר ישירות את הדסקטופ ולוודא שהכל עובד ככה. אם לא אז אתה צריך להצליח לבטל את ה"תיקונים" שעשית.

shimi33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

באמת אחרי שיצרתי AP כלומר הכנסתי כתובת אחרת מהראוטר של הוט ובטלתי את ה DHCP והכל עובד סבבה ועכשיו אפשר לראות את המדיה במחשב דרך השילד בסלון .
אבל ...
אין לי אפשרות להכנס לראוטר , כנראה בגלל ביטול ה DHCP
עכשיו זה אתגר חדש עבורי
תודה ושבוע נפלא ...

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

shimi33 כתב: אין לי אפשרות להכנס לראוטר , כנראה בגלל ביטול ה DHCP
...
ביטול ה-DHCP לא מבטל את הממשק של הראוטר. אם הגדרת נכון זה צריך לעבוד.

אתה צריך לוודא שהכתובת החדשה של ה-AP היא כתובת פנויה מאותו הטווח של הרשת הראשית (פנויה כלומר מחוץ לטווח שה-DHCP מחלק וכמובן שונה ממכשרים אחרים כולל שונה מהראוטר הראשי). אם זה באותו הטווח (subnet) אז תוכל להכנס אליה מכל מכשיר ברשת (ללא שינוי בהגדרות שלו). אם כרגע קבעת ל-AP כתובת בטווח אחר, אז תגדיר זמנית במחשב כתובת ידנית מהטווח המתאים ואז אתה יכול להכנס לממשק ולתקן (ואז להחזיר את המחשב לכתובת דינמית). אם אין ברירה תמיד אפשר לאפס הגדרות עם הפתור הקטן שאמור להיות לכל ראוטר (ולהגדיר הכל מהתחלה).

shimi33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה ערן ,
איך אני יכול לזהות איזה כתובת פנויה ?
אני משוכנע שלא השתמשתי בכתובת פעילה ...
הורדתי FING לטלפון כל הכתובות הפעילות שלי יושבות בסוף עם XXX.XXX.1.X
והכתבות של הראוטר XXX.XXX.0.X אז איזה כתובת אני צריך לתת כדי לצלוח כניסה לראוטר
ניסיתי XXX.XXX.0.4 בפעם הראשונה וה AP עבד טוב רק לא יכולתי להכנס לראוטר
עשיתי ריסט ובפעם השניה נתתי XXX.XXX.0.254 גם ה AP עובד רק לא מצליח להכנס לראוטר

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

shimi33 כתב: הורדתי FING לטלפון כל הכתובות הפעילות שלי יושבות בסוף עם XXX.XXX.1.X
והכתבות של הראוטר XXX.XXX.0.X אז איזה כתובת אני צריך לתת כדי לצלוח כניסה לראוטר
...
אם אני מבין נכון אז זה בדיוק למה שזה לא עובד לך. ה-AP צריך לקבל כתובת מאותו ה-subnet של הרשת הראשית.

בגדול* כשאני אומר subnet אני מתכוון לשלושה מספרים הראשונים. אם אני מבין נכון כל המכשירים והראוטר הראשי שלך יושבים ברשת 192.168.1.0 (לדוגמא הראוטר כנראה ב-192.168.1.1 ולדוגמא ה-DHCP מחלק למכשירים כתובות בטווח בין 192.168.168.1.10 ל-192.168.1.250 ונגיד גם נתת למכשיר מסויים כתובות קבועה של 192.168.1.2). אתה חייב לתת גם ל-AP כתובת מאותה הרשת, כלומר שמתחילה בדיוק באותם שלושה מספרים, אחרת לא תהיה אליו גישה**. בדוגמא שנתתי בסוגריים לעיל אתה יכול להשתמש בכתובת 192.168.1.3 או 192.168.1.9 או 192.168.1.251 וכו' אבל אם לדוגמא תתן לו את הכתובת 192.168.1.10 זה לא טוב כי המכשיר הראשון שמקבל כתובת מה-DHCP סביר שיקבל את הכתובת הזאת ותהיה התנגשות.

עדיף לבדוק ואם צריך לתקן את הטווח שה-DHCP מחלק (בראוטר הראשי) ואז לבחור כתובת שמחוץ ל-DHCP וכמובן שלא נתת לאף מכשיר אחר עם כתובת קבועה. אם זה לא אפשרי תקח את הכתובת הכי גבוה האפשרית 254 (לדוגמא 192.168.1.254) כי בתכלס ה-DHCP מחלק לפי הסדר ולא סביר שאי פעם תגיע לכתובת 254 (אם צריך עוד מכשירים עם כתובת ידנית תשתמש ב-253 וכו').

(*) המושג של כתובת רשת ו-subnets הוא קצת יותר כללי ממה שתיארתי לעיל אבל לרשתות ביתיות כמעט תמיד ה-subnet mask יהיה 255.255.255.0 שזה אומר שהכתובת רשת היא השלושה מספרים הראשונים והמספר הרביעי הוא הכתובת של המכשיר בתוך הרשת. יש הרבה מידע על הנושא ברשת אם זה מעניין אותך, לדוגמא:
https://en.wikipedia.org/wiki/Subnetwork
שם לב שבמקרה של IPv4 מזמן נגמרו הכתובות אז תמיד הכתובות שאתה משתמש ברשת הפנימית הם כתובות שמורות לרשתות פרטיות (כלומר מובטח שאין שימוש בהן באינטרנט). הראוטר מטפל בנושא ע"י NAT (גם על מושג זה יש הרבה מידע באינטרנט...).

(**) כמובן אפשר גם לתקשר בין רשתות שונות וזה בדיוק התפקיד של הראוטר (לדוגמא כשאתה פונה לאינטרנט אתה בעצם פונה לרשתות שונות והראוטר מנתב את זה לספק שמנתב את זה הלאה עד שהתקשורת מגיעה ליעדה). במקרה הספציפי שאתה רוצה מספר subnets שונים ברשת הביתית אז אתה צריך הגדרות מתאימות בראוטר וברב הראוטרים הביתיים זה אפשרי. זה שימושי לדוגמא במקרה שאתה באמת רוצה להפריד בין מכשירים, כמו לדוגמא להפריד מכשירי IoT או מצלמות רשת מהרשת הפרטית שלך. אם זה מעניין אותך תחפש ותקרא על VLANs, כאמור צריך ציוד/קושחה מתאימים בשביל תצורות כאלה.

shimi33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

ברגע שניסיתי לתת לו כתובת על אותה רשת כמו שאמרת הוא נותן לי את ההודעה הזו :
LAN subnet conflicts with WAN subnet
ניסיתי לתת לו את הכתובת הזו 192.168.1.254

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

באותו ענין בדיוק , גם אני מגדיר לי ראוטר חדש שרכשתי כאקסס פוינט וכבר נתתי לו אייפי שונה , ביטלתי את ה DHCP על מנת שהראוטר הראשי יהיה זה שיחלק את הכתובות , ו...נתתי לשני הראוטרים את אותו שם רשת על מנת שיהיה מעבר חלק בין התחומי קליטה שאתה מהלך בין הראוטרים .
אבל השאלה שלי היא למה לא מגדירים אותו כראוטר אלא כאקסס פוינט? מה הסיבה הטכנית ?
תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

shimi33 כתב:ברגע שניסיתי לתת לו כתובת על אותה רשת כמו שאמרת הוא נותן לי את ההודעה הזו :
LAN subnet conflicts with WAN subnet
...
לא חברת נכון, כבר הבאתי לך הוראות מפורטות:
eran405 כתב: למקרה שאתה לא מכיר את הנושא ראה לדוגמא את הפוסט הזה:
https://www.hometheater.co.il/vp3045112#3045112
...
בפרט ה-WAN בכלל מנותק ולכן לא יתכן שתהיה התנגשות כתובות איתו (אלא אם הגדרת static ip ל-WAN ובמקרה כזה אתה אמור לדעת מה הגדרת ולמה ולתקן).

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

mmnsmmns כתב: אבל השאלה שלי היא למה לא מגדירים אותו כראוטר אלא כאקסס פוינט? מה הסיבה הטכנית ?
...
·

טכנית אפשר ככה ואפשר ככה. במובן הזה להגדיר אותו כ"ראוטר" הכוונה להפרדת רשתות, כאשר בציוד ביתי מדובר על הפרדה בין ה-WAN ל-LAN. אם יש לך צורך בשתי רשתות שונות בבית והקונפיגורציה המוגבלת של ראוטר ביתי מספקת אותך אז לך על זה. ברב המקרים כשמדובר על הפרדת רשתות עושים זאת בעזרת VLANs עם ציוד מתאים (ללא הצורך בשירשור ראוטר מאחורי ראוטר; בנוסף ברשתות מספיק גדולות בהחלט משתמשים בחיבור בין ראוטרים אבל מדובר על ראוטרים מתאימים עם אופציות קונפיגורציה מתאימות להגדיר את הקישוריות הנדרשת בין הרשתות השונות).

אם אתה רוצה רשת אחת עם תקשורת "חופשית" בין המכשירים שמחוברים לראוטר הראשי ולראוטר השני - מה שנקרא לקנפג את הראוטר השני כ-AP בלבד - אז אתה צריך להשאיר את ה-WAN שלו מנותק ולחבר LAN ל-LAN (שמונע את ההפרדה בין הרשתות). הסיבות לנטרול ה-DHCP במקרה כזה הם:
א. כי ה-DHCP בראוטר השני יספק את עצמו כ-gateway ולכן לא תהיה יציאה לאינטרנט (ה-WAN שלו מנותק).
ב. יותר חמור, אם יש שני שרתי DHCP באותה הרשת יש "תחרות" ביניהם מי "מנצח" ותחנות יכולות לקבל בצורה לא עקבית ומפתיעה פעם כתובת מזה ופעם מהשני. זה עושה בלאגן אטומי ובקלות גם יכול לגרום להתנגשיות בכתובות אם יש חפיפה בין הטווחים שלהם. אלה גם בעיות שקשה להבין מה קורה בגלל החוסר דטרמיניסטיות.
בקיצור יש סיבות טכניות טובות לא להגדיר שני שרתי DHCP באותה הרשת (אף פעם). שם לב שברגע שאתה מחבר את ה-WAN של הראוטר השני לרשת הראשית הוא יוצר רשת אחרת בצד ה-LAN שלו ואז דווקא כן רצוי להשאיר את ה-DHCP דולק בשביל שיהיה DHCP אחד ברשת השניה.

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ערן ,
תודה רבה על ההסבר המקצועי .
אני בהחלט אקח את המלצתך ואלך על קינפוג הראוטר השני כאקסס פוינט-חיבור לאן ל לאן-הגדרת אייפי שונה מזה של הראוטר הראשי בסטייה קלה של 1 או 2-ביטול ה DHCP בראוטר השני ...ובוא נקווה שזה ייתן לי את המענה כמו ה MESH שמאפשר לך להלך בבית עם הטלפון מבלי שתצטרך כל פעם להתביית על רשת זו או אחרת , זה יילך חלק מבלי שירגישו :lol: .
מבטיח לדווח .

shimi33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

@eran405
תודה רבה על הכל יצאת נסיך !!!
נכנסתי דרך ה LAN וזה נתן לי לשנות את הכתובת לפי הרשת הראשית
והכל עובד פצצה בדיוק איך שרציתי
המון תודה על ההשקעה והנתינה ....
רק בריאות והמון תודה (l)

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ערן ידידי ,
אני שולח כאן את המייל ששלחתי לחברת TENDA על מנת שיעזרו לי לקנפג את הראוטר כאקסס פוינט , כי כבר הרמתי ידיים , אני יומיים מנסה , אבל כל צעד שאני עושה הוא אמור לשמור אותו , הוא לא שומר . אודה לך אם תוכל לעיין במייל ולהדריך אותי , אולי עשית משהו לא נכון ...אבל אני מתמצא בעניני רשת ומיחשוב וזו פעם ראשונה שאני עומד מול ראוטר שמסרב להתקנפג , יעני לשמור את הנתונים שאני מכניס לו .

hi , ive received my tenda ac11 router and for 2 days im trying to set up him as a access point . i want him to be the second router , not the main one , and be conected to the main router with lan . i want to configure the tenda router with a new ip adress , to disable the dhcp and even to change the zone time , but everytime im trying to do so on the setup page and click on the "ok" button to save it , its not been saved and i cant do any configuration with this router . just for knowlodge , everytime im trying to configure the router , im reseting him . please tell me in details what to do in order to get this router as "ap" accsses point and to save all the steps im doing in the setup page . i have a fiber 200 mb conection with a dhcp conection type
also i want to add that on the begining im sign the router as "ap" , but it doesnt save it . everything im doing and want to save , it doesnt been saved . why?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #14 

mmnsmmns כתב: ... חברת TENDA ...
...
·

אולי מישהו שיש לו tenda יכול לענות על זה. אישית, כל פעם שמשהו עובד עם ציוד סיני זול אני אומר תודה. לכן אני גם מנסה כמה שיותר להמנע מלזרוק כסף על "ציוד רשת" כזה גם אם הוא כיביכול מאד זול כי בסוף במקרה הטוב הוא יכול לשמש כמעצור דלת....

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה לנסות דרך דפדפנים שונים ו/או מחשבים שונים, אולי איכשהו זה יעזור. כמובן אם יש עדכון (או אולי שינמוך) לקושחה זה גם יכול לעזור.

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

ערן ערב טוב ,
הצלחתי סופ כל סופ לחבר את הראוטר השני של TENDA בתצורה של AP ע"י חיבור הכבל לפורט LAN , ביטול ה DHCP ,קיבוע אייפי שונה מזה של הראוטר הראשי , אותו SSID . המעבר חלק ביותר בין הקצוות של הבית , ואתה מהלך בין החדרים ובחלל בלי שתרגיש בחילופין שבין שני הראוטרים . חלק כמו ב MESH .

אבלללללללללל ברגע שניגשתי לבדוק את מהירות הגלישה בסלולאר התבררו העובדות הבאות -

ליד הראוטר הראשי של הבית המהירות קרובה מאד ל 200 מ"ב (סיבים אופטיים של פרטנר) ,
מהירות הגלישה במחשב הנייח שמחובר בכבל לראוטר הראשי היא אף יותר מ 200 מ"ב .

אבל ליד הראוטר החדש שמתפקד כ- AP המהירות כבר צונחת ל 75-95 .
וכאן נשאלת השאלה - הרי הראוטר החדש תומך במהירויות של מעל 200 מ"ב , הוא מתפקד כ AP שמחובר בכבל רשת LAN , אז למה המהירות נחתכת בחצי ויותר ???
אני חייב לציין שגם הטלויזיה אנדרואיד מחוברת ל AP , ויש עוד קליינטים עם סלולאר .

אז לפני שאני פונה ליצרן בטענות , אי מבקש לדעת מהי דעתך על הנושא מבחינת כל הנושא שהבאתי בפנייך .
תודה מראש

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

עוד משהו ,
אני מנסה להיכנס למסך התפעול של הראוטר דרך הסלולאר ודרך המחשב באמצעות האייפי החדש והקלדתו בשורה העליונה של החיפוש , אבל זה לא מצליח להגיע אליו . ניסיתי לרשום את הכתובת של החברה - TENDAWIFI וגם כלום .
מה עושים בקשר לבעיה הזו?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”