shimi33 כתב:
הורדתי FING לטלפון כל הכתובות הפעילות שלי יושבות בסוף עם XXX.XXX.1.X
והכתבות של הראוטר XXX.XXX.0.X אז איזה כתובת אני צריך לתת כדי לצלוח כניסה לראוטר
...
אם אני מבין נכון אז זה בדיוק למה שזה לא עובד לך. ה-AP צריך לקבל כתובת מאותו ה-subnet של הרשת הראשית.
בגדול* כשאני אומר subnet אני מתכוון לשלושה מספרים הראשונים. אם אני מבין נכון כל המכשירים והראוטר הראשי שלך יושבים ברשת 192.168.1.0 (לדוגמא הראוטר כנראה ב-192.168.1.1 ולדוגמא ה-DHCP מחלק למכשירים כתובות בטווח בין 192.168.168.1.10 ל-192.168.1.250 ונגיד גם נתת למכשיר מסויים כתובות קבועה של 192.168.1.2). אתה חייב לתת גם ל-AP כתובת מאותה הרשת, כלומר שמתחילה בדיוק באותם שלושה מספרים, אחרת לא תהיה אליו גישה**. בדוגמא שנתתי בסוגריים לעיל אתה יכול להשתמש בכתובת 192.168.1.3 או 192.168.1.9 או 192.168.1.251 וכו' אבל אם לדוגמא תתן לו את הכתובת 192.168.1.10 זה לא טוב כי המכשיר הראשון שמקבל כתובת מה-DHCP סביר שיקבל את הכתובת הזאת ותהיה התנגשות.
עדיף לבדוק ואם צריך לתקן את הטווח שה-DHCP מחלק (בראוטר הראשי) ואז לבחור כתובת שמחוץ ל-DHCP וכמובן שלא נתת לאף מכשיר אחר עם כתובת קבועה. אם זה לא אפשרי תקח את הכתובת הכי גבוה האפשרית 254 (לדוגמא 192.168.1.254) כי בתכלס ה-DHCP מחלק לפי הסדר ולא סביר שאי פעם תגיע לכתובת 254 (אם צריך עוד מכשירים עם כתובת ידנית תשתמש ב-253 וכו').
(*) המושג של כתובת רשת ו-subnets הוא קצת יותר כללי ממה שתיארתי לעיל אבל לרשתות ביתיות כמעט תמיד ה-subnet mask יהיה 255.255.255.0 שזה אומר שהכתובת רשת היא השלושה מספרים הראשונים והמספר הרביעי הוא הכתובת של המכשיר בתוך הרשת. יש הרבה מידע על הנושא ברשת אם זה מעניין אותך, לדוגמא:
https://en.wikipedia.org/wiki/Subnetwork
שם לב שבמקרה של IPv4 מזמן נגמרו הכתובות אז תמיד הכתובות שאתה משתמש ברשת הפנימית הם כתובות שמורות
לרשתות פרטיות (כלומר מובטח שאין שימוש בהן באינטרנט). הראוטר מטפל בנושא ע"י NAT (גם על מושג זה יש הרבה מידע באינטרנט...).
(**) כמובן אפשר גם לתקשר בין רשתות שונות וזה בדיוק התפקיד של הראוטר (לדוגמא כשאתה פונה לאינטרנט אתה בעצם פונה לרשתות שונות והראוטר מנתב את זה לספק שמנתב את זה הלאה עד שהתקשורת מגיעה ליעדה). במקרה הספציפי שאתה רוצה מספר subnets שונים ברשת הביתית אז אתה צריך הגדרות מתאימות בראוטר וברב הראוטרים הביתיים זה אפשרי. זה שימושי לדוגמא במקרה שאתה באמת רוצה להפריד בין מכשירים, כמו לדוגמא להפריד מכשירי IoT או מצלמות רשת מהרשת הפרטית שלך. אם זה מעניין אותך תחפש ותקרא על VLANs, כאמור צריך ציוד/קושחה מתאימים בשביל תצורות כאלה.