ארקם או anthem פשוט מול דנון/פיוניר מכשיר בכיר
בוחן לאחרונה רעיון להחלפת הרסיבר שלי (פיוניר lx82), כרגע עם מערכת 5.1 ובדירה הנוכחית זה גם מה שישאר.
אני שם לב שבמחיר של מכשיר דנון מהסדרות הגבוהות (נניח 4xxx או 6xxx) או פיוניר / אונקיו מקביל (להבנתי אותו יצרן ומכשירים דומים היום) שמציע מספר רב של ערוצים לאטמוס והספקים גבוהים יותר, אפשר לרכוש מכשירי כניסה של ארקם (AVR390) או anthem (mrx520). ברור לי שאני מוותר על ערוצי הגברה, אבל שני המכשירים גם תומכים בכל התקנים החדשים.
בגלל הקורונה שמיעה של מכשירים זה בעייתי כרגע, אז כתהייה פילוסופית - בין שתי האפשרויות, האם איכות הסאונד (קולנוע ביתי בעיקר) של מכשירי ארקם או anthem ברמות הכניסה עדיפה על-פני דנון/פיוניר/יאמהה מסדרה גבוהה?
אני שם לב שבמחיר של מכשיר דנון מהסדרות הגבוהות (נניח 4xxx או 6xxx) או פיוניר / אונקיו מקביל (להבנתי אותו יצרן ומכשירים דומים היום) שמציע מספר רב של ערוצים לאטמוס והספקים גבוהים יותר, אפשר לרכוש מכשירי כניסה של ארקם (AVR390) או anthem (mrx520). ברור לי שאני מוותר על ערוצי הגברה, אבל שני המכשירים גם תומכים בכל התקנים החדשים.
בגלל הקורונה שמיעה של מכשירים זה בעייתי כרגע, אז כתהייה פילוסופית - בין שתי האפשרויות, האם איכות הסאונד (קולנוע ביתי בעיקר) של מכשירי ארקם או anthem ברמות הכניסה עדיפה על-פני דנון/פיוניר/יאמהה מסדרה גבוהה?
ברמה הפילוסופית, כהגדרתך, אתה בעיקר מכוון למערכות כיול שנחשבות, על הנייר, טובות יותר מאותן חברות שמנית.
אגב, המערכות של ארקאם (דירק) ואנטאם (ARC), מבלי להכנס ליכולות של שתיהן, הן שונות אחת מהשנייה בתכלית השינוי.
העניין הוא, שזה ריסקי מדיי לבצע רכישה כזו, מבלי לשמוע את המערכת *אצלך*.
רן
אגב, המערכות של ארקאם (דירק) ואנטאם (ARC), מבלי להכנס ליכולות של שתיהן, הן שונות אחת מהשנייה בתכלית השינוי.
העניין הוא, שזה ריסקי מדיי לבצע רכישה כזו, מבלי לשמוע את המערכת *אצלך*.
רן
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
מנסיוני האישי בלבד, עברתי מפיוניר LX73(מניח שאינו שונה דרמטית משלך) לאנטם MRX720 והשינוי
היה גדול מאוד.
הופתעתי מהשינוי בסאונד מהחלפת רסיבר, לא צפיתי כזה שינוי ואני מדבר לפני כיול......
מה שכן אציין ששינויים אני בודק במוזיקה, יותר קל לשמוע את ההבדלים.
גם הארקם מתהדר בהגברה ומערכת כיול משובחת DIRAC, לי אין נסיון עם המערכת הזו אבל הביקורות חיוביות במיוחד
כשמשווים לאודסי/MCACC/YPAO.
מה התקציב ומה שאר המערכת?
היה גדול מאוד.
הופתעתי מהשינוי בסאונד מהחלפת רסיבר, לא צפיתי כזה שינוי ואני מדבר לפני כיול......
מה שכן אציין ששינויים אני בודק במוזיקה, יותר קל לשמוע את ההבדלים.
גם הארקם מתהדר בהגברה ומערכת כיול משובחת DIRAC, לי אין נסיון עם המערכת הזו אבל הביקורות חיוביות במיוחד
כשמשווים לאודסי/MCACC/YPAO.
מה התקציב ומה שאר המערכת?
אהלן
המערכת כרגע מורכבת מסט קדמי של פאראדיים (מוניטר 9 ו CC-390), קצת מיושן אבל לא הכיוון שאני רוצה לשדרג כרגע. סט סוראנד פולק אודיו OWM3 (כן חושב לשדרג, קצת חלש בינתיים - אבל תוהה אם זה גם לא קשור למערכת כיול), סאב של SVS SB12.
כמו שכתבתי, כרגע אני עם 5.1 ובדירה הנוכחית אין אופציה להוסיף עוד.
המניע שלי לשדרוג כרגע זה תמיכה ב 4K, מה שהרסיבר הקיים לא מספק.
התקציב חשבתי סביב ה 4-5 אלף, מה שאמור להספיק לרסיבר שתומך ב 9.2 שחשבתי במקור שיאפשר לי לשמור את הרסיבר גם במעבר דירה, אבל אני תוהה אם לא עדיף להשקיע את הכסף במשהו שיתן תמורה עכשיו, גם אם זה למתוח את התקציב כלפי מעלה - בהנחה שאזור ה 7-8 זה הגיוני לרסיברים הללו, ראיתי שהם עולים סביב ה-9 ומניח שאפשר להשיג בזול יותר בחנויות עצמן ו/או מחו"ל.
כמובן שכרגע בתקופת הקורונה זה לא החלטה למחר בבוקר.
המערכת כרגע מורכבת מסט קדמי של פאראדיים (מוניטר 9 ו CC-390), קצת מיושן אבל לא הכיוון שאני רוצה לשדרג כרגע. סט סוראנד פולק אודיו OWM3 (כן חושב לשדרג, קצת חלש בינתיים - אבל תוהה אם זה גם לא קשור למערכת כיול), סאב של SVS SB12.
התקציב חשבתי סביב ה 4-5 אלף, מה שאמור להספיק לרסיבר שתומך ב 9.2 שחשבתי במקור שיאפשר לי לשמור את הרסיבר גם במעבר דירה, אבל אני תוהה אם לא עדיף להשקיע את הכסף במשהו שיתן תמורה עכשיו, גם אם זה למתוח את התקציב כלפי מעלה - בהנחה שאזור ה 7-8 זה הגיוני לרסיברים הללו, ראיתי שהם עולים סביב ה-9 ומניח שאפשר להשיג בזול יותר בחנויות עצמן ו/או מחו"ל.
כמובן שכרגע בתקופת הקורונה זה לא החלטה למחר בבוקר.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
שני הרסיברים מתחלפים. הArcam החדש כבר מופץ והAnthem גם כבר לפני החלפת דור (יש כאן פוסט על זה) ולכן אפשר לקבל עוד קצת הנחה, במיוחד עם ארקם.
אני כנראה ביום ראשון סוגר על ארקם. גם כי אני צריך 7 ערוצי הגברה וגם כי 720 כבר עולה כפול מ520. הבונוס הוא שיש מבצע כיול בבית הלקוח של היבואן. לא יודע עד כמה הם באמת מקצועיים אבל מניח שגם אם לא יעשו עבודה ברמה גבוה, עדין יעשו אותה לא פחות טוב ממני ואולי גם נלמד קצת על הדרך.
לי אישית אין שום בעיה להמר בלי לשמוע אותו אצלי. באודיו זה הרבה פסיכולוגיה. צריך להאמין שיש שיפור כדי לשמוע אותו ובנוסף, אין לי לא זמן ולא כח לעשות השוואות שלא לומר שאני לא בטוח שאשמע הבדלים בצורה אמתית אלא על סמך זיכרון אז זה ממילא לא יהיה אמתי.
אני כנראה ביום ראשון סוגר על ארקם. גם כי אני צריך 7 ערוצי הגברה וגם כי 720 כבר עולה כפול מ520. הבונוס הוא שיש מבצע כיול בבית הלקוח של היבואן. לא יודע עד כמה הם באמת מקצועיים אבל מניח שגם אם לא יעשו עבודה ברמה גבוה, עדין יעשו אותה לא פחות טוב ממני ואולי גם נלמד קצת על הדרך.
לי אישית אין שום בעיה להמר בלי לשמוע אותו אצלי. באודיו זה הרבה פסיכולוגיה. צריך להאמין שיש שיפור כדי לשמוע אותו ובנוסף, אין לי לא זמן ולא כח לעשות השוואות שלא לומר שאני לא בטוח שאשמע הבדלים בצורה אמתית אלא על סמך זיכרון אז זה ממילא לא יהיה אמתי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·Alon_Solo כתב:שני הרסיברים מתחלפים. הArcam החדש כבר מופץ והAnthem גם כבר לפני החלפת דור (יש כאן פוסט על זה) ולכן אפשר לקבל עוד קצת הנחה, במיוחד עם ארקם.
לי אישית אין שום בעיה להמר בלי לשמוע אותו אצלי. באודיו זה הרבה פסיכולוגיה. צריך להאמין שיש שיפור כדי לשמוע אותו ובנוסף, אין לי לא זמן ולא כח לעשות השוואות שלא לומר שאני לא בטוח שאשמע הבדלים בצורה אמתית אלא על סמך זיכרון אז זה ממילא לא יהיה אמתי....
מבצע לכיול אצלך בבית ?
צריך מבצע לשרות בסיסי כזה ?
רק בישראל
תהנה מהמבצע
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

·אין ויכוח שזה שירות בסיסי. מבחינת היצרן זה אפילו אקסיומה והיא כותבת על DIRAC שהוא יאפשר לדילר שמכר לך, לבצע כיול ברמה גבוהה בבית הלקוח. זה גם מתבקש כי זאת לא מערכת פשוטה יחסית אבל עובדתית ככה זה הוצג באתר (שווי הטבה 1,000).istarmini כתב:·......
מבצע לכיול אצלך בבית ?
צריך מבצע לשרות בסיסי כזה ?
רק בישראל
תהנה מהמבצע...
כפי שרשמתי, מבחינתי עיקר השאלה היא הרמה שבה יודעים לבצע את הכיול ולא רק העלות שלו.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·Alon_Solo כתב:·אין ויכוח שזה שירות בסיסי. מבחינת היצרן זה אפילו אקסיומה והיא כותבת על DIRAC שהוא יאפשר לדילר שמכר לך, לבצע כיול ברמה גבוהה בבית הלקוח. זה גם מתבקש כי זאת לא מערכת פשוטה יחסית אבל עובדתית ככה זה הוצג באתר (שווי הטבה 1,000).......
כפי שרשמתי, מבחינתי עיקר השאלה היא הרמה שבה יודעים לבצע את הכיול ולא רק העלות שלו....
אני לא בונה על הרמה , סתם תחושת בטן .
מי שעושה מבצע לשרות מתבקש שכזה, אני ? לא שם אצלו שקל.
הגיע הזמן להתחיל להתנהל אחרת מול אלו שעושים מבצעים מסוג זה אולי נצליח להביא לשינוי .
בהצלחה
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

@istarmini
·גם אני לא בונה. אבל מקווה להתבדות ושזה יהיה לכל הפחות ברמה שאני יכול לבצע לבד.
אני אישית התאלמנתי מהרסיבר ככה שאני חייב משהו זריז. לחנך את השוק יוצר קל רק למי שיש לו רסיבר עובד ורוצה לחפש ריגושים חדשים בחוץ.
מעבר לזה, כן ראיתי בשרשור של Trinnov שהתחברו החברה מאירופה לעזור אבל בשרשורי אנטם וארקם לא זכור לי שראיתי שמישהו קיבל עזרה בכיול וכולם סיפרו על החוויה האישית בכיול שהם עשו לבד.
אני אישית התאלמנתי מהרסיבר ככה שאני חייב משהו זריז. לחנך את השוק יוצר קל רק למי שיש לו רסיבר עובד ורוצה לחפש ריגושים חדשים בחוץ.
מעבר לזה, כן ראיתי בשרשור של Trinnov שהתחברו החברה מאירופה לעזור אבל בשרשורי אנטם וארקם לא זכור לי שראיתי שמישהו קיבל עזרה בכיול וכולם סיפרו על החוויה האישית בכיול שהם עשו לבד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ב Trinnov מעורבות החברה היא חלק מחוויית המשתמש. זה גם מוצדק לנוכח המחירים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1064 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
באנטם אתה יכול לשלוח קובץ pdf של תוצאות
הכיול לחברה
(במידה ולא הצלחת להגיע לתוצאה מספקת)
ומשם יש להם דרכים לעזור לך לפי המדידות של החלל
הכיול לחברה
(במידה ולא הצלחת להגיע לתוצאה מספקת)
ומשם יש להם דרכים לעזור לך לפי המדידות של החלל
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
לא יודע אם יש חברות כדוגמת Trinnov שהמכשירים שלהן בנויים באופן כזה שהם יכולים פשוט לקחת פיקוד על המכשיר ואני לא מדבר על השתלטות על המחשב שלך, אלא על המכשיר עצמו.Alon_Solo כתב:@istarmini
מעבר לזה, כן ראיתי בשרשור של Trinnov שהתחברו החברה מאירופה לעזור אבל בשרשורי אנטם וארקם לא זכור לי שראיתי שמישהו קיבל עזרה בכיול וכולם סיפרו על החוויה האישית בכיול שהם עשו לבד....
MadVr היא גם חברה כזו, שמשתלטת על המכשיר שלך וגם היא זמינה כמו Trinnov מסביב לשעון. אתמול (שבת...) הייתה לי בעיה עם סיגנל וידאו והם ישר השתלטו על המכשיר ופתרו את זה, מנפלאות ה- HDMI.
ברמות האלה של מורכבות, לא מדבר כרגע על מחיר, ענין התמיכה, המיידיות והזמינות היא דרמטית.
יש דוגמאות להרבה חברות, שהמכשירים שלהן מאוד יקרים ולעומת זאת התמיכה שלהן, מאוד בעייתית.
ובאותו עניין, בחרת נכון עם הארקאם, מערכת ה- Dirac עדיפה על ARC ובהקשר הזה, חפש את המכשיר שהכי נכון לך כלכלית וברמת התמיכה, כגון NAD, או ארקאם/JBL/Lexicon כאשר שלושת האחרים זהים, למעט המדבקות עליהם.
רן
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9019
- נתן תודות: 1576 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
@Alon_Solo
אלון, תתחדש.
נשמח לרשמים אחרי שתקנה / תקבל...
אלון, תתחדש.
נשמח לרשמים אחרי שתקנה / תקבל...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

@RanMoyal
·אני יודע שהם חריגים יחסית והשירות הוא חלק מעלות המוצר. וככה צריך להיות. כשהמחיר פרימיום אז המוצר והשירות צריכים להיות בהתאם ויפה שכך.
לכן נתתי אותם כדוגמה ששם יש לך סיוע מקצועי בכיול לעומת ארקם ואנטם למשל ששם אתה תלוי במפיץ המקומי וכאן לצערי לא ראיתי הרבה עדויות שכיול הוא חלק מחבילת השירות כשאתה קונה רסיבר כזה בארץ. אני לא רואה סיבה שלא אסתדר לבד אבל בקטע של הכיול למומחיות והתמקצעות יש ערך עליון ולכן אם אפשר לקבל סיוע (ממישהו ברמה כמובן, ולא כמו שהטכנאי שמתקין טלוויזיה מסייע...) זה חשוב ומבורך, גם אם זה במסגרת מבצע ולא שירות קבוע.
·אני יודע שהם חריגים יחסית והשירות הוא חלק מעלות המוצר. וככה צריך להיות. כשהמחיר פרימיום אז המוצר והשירות צריכים להיות בהתאם ויפה שכך.
לכן נתתי אותם כדוגמה ששם יש לך סיוע מקצועי בכיול לעומת ארקם ואנטם למשל ששם אתה תלוי במפיץ המקומי וכאן לצערי לא ראיתי הרבה עדויות שכיול הוא חלק מחבילת השירות כשאתה קונה רסיבר כזה בארץ. אני לא רואה סיבה שלא אסתדר לבד אבל בקטע של הכיול למומחיות והתמקצעות יש ערך עליון ולכן אם אפשר לקבל סיוע (ממישהו ברמה כמובן, ולא כמו שהטכנאי שמתקין טלוויזיה מסייע...) זה חשוב ומבורך, גם אם זה במסגרת מבצע ולא שירות קבוע.
נערך לאחרונה על ידי Alon_Solo ב 26/04/2020 16:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
היתה אתמול הגרלת לוטו...עופרפולק כתב:איך הגעת לטרינוב מפיוניר 82 ואנטם או שהחלטת לזרוק עוד 30000 שקל...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אם 4K המניע העיקרי, אז אפשר להגיד בבטחה שכל הרסיברים היום יתמכו ב 4K , חלק עם HDR, חלק גם דולבי ויז'ן, חלק יתמכו בשניהם. תלוי מה אתה צריך.akira כתב:המערכת כרגע מורכבת מסט קדמי של פאראדיים (מוניטר 9 ו CC-390), קצת מיושן אבל לא הכיוון שאני רוצה לשדרג כרגע. סט סוראנד פולק אודיו OWM3 (כן חושב לשדרג, קצת חלש בינתיים - אבל תוהה אם זה גם לא קשור למערכת כיול), סאב של SVS SB12.
...
אז כדאי לקנות לפי תקציב וצורך. אגב לדעתי עדיף 5.1 / 5.2 (או אפילו ללא סנטר) בחדר ממוצע ורגיל, ממוקמים בצורה טובה מאשר סלט של רמקולים רק כדי להגיד שיש אטמוס. אבל אם אתה עובר דירה בקרוב ואתה יודע ששם תוסיף אטמוס בתקרה, אז אולי תלך מראש על רסיבר מיינסטרים שתומך ביותר ערוצים.
אם הייתי בדיוק במצבך כרגע והיית מחליט שאני נשאר עם 5.1, כנראה הייתי נוטה לעבר הארקאם/דיראק בהנחה שגם ככה הייתי מוציא אותו סכום של כסף.