אימות/הזדהות לדלת כניסה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #1 

אני מנסה לחשוב על הדרך הכי טובה לאמת אנשים בכניסה לבית. הנה המחשבות שלי עד כה, אשמח להערות/תיקונים/תוספות:

מפתח:

בסופו של דבר זו הדרך הכי אמינה (עובד גם בהפסקות חשמל, קריסות של מערכות, וכו'), ולכן כל פתרון אחר לדעתי צריך להיות מבוסס גם על מפתח שנמצא במקום בטוח ומספיק קרוב.

הבעיות במפתח:
  • צריך להיות עלייך
  • יכול ללכת לאיבוד/להיגנב. הטיפול במקרה כזה לא טריביאלי (החלפת צילינדר וכל המפתחות האחרים)
  • "טיפש". מי שיש לו מפתח יכול תמיד להיכנס והדרך היחידה למנוע ממנו היא לקחת לו את המפתח. הכל או כלום.
קודן:

קודנים פותרים את כל הבעיות שיש במפתח, אבל יוצרים בעית אבטחה - פורץ עם מוטיביציה יכול לנסות לתצפת על האדם שמקיש את הקוד, ויכול גם לנסות להבין את הקוד מבלאי/לכלוך על הקודן. אמנם החלפה של קוד שדלף היא יחסית פשוטה, אך אין דרך לדעת שקוד דלף.

זיהוי פנים:

פותר את הבעיה הנוצרת מקודן, אבל נראה לי פשוט לזיוף - על רוב מגנוני זיהוי הפנים אפשר לעבוד עם תמונה מודפסת.
כמו-כן, יש בעיית "טריגר" - מתי מפעילים את זיהוי הפנים? כמו-כן, אין שום דרך לעשות revocation.

טביעת אצבע:

טיפה יותר בטוח מזיהוי פנים, ופותר את בעיית הטריגר, אך עדיין ניתן לזיוף. טביעת האצבע שלנו תהיה על ידית הדלת, ופורץ מיומן, יכול לנסות "להרים אותה". לא פשוט, אך אפשרי. כמו זיהוי פנים, גם כן אי אפשר לעשות revocation.

תג RF:

בסה"כ אמצעי לא רע - אפשר לעשות revocation בקלות (ויודעים אם נעלם/נגנב), אבל עוד משהו להסתובב איתו, וגם ניתן לזיוף.

טלפון:

בהנחה שאנחנו לוקחים את הטלפון שלנו עלינו כמעט תמיד, ויודעים אם הוא נגנב, זה כיוון מעניין. השאלה היא איך בדיוק. אפשר לעשות זאת מתוך אפליקציה (או אפילו ממסך הבית), אבל זה יחסית מגושם.
אפשרות אחרת היא beacon, אבל הטווח שלהם גדול מדי, ובפרט יהיה קשה לדעת מאיזה צד של הדלת אתה נמצא - די מעצבן אם הדלת תיפתח כל פעם שתעבור לידה מבפנים.
עוד אפשרות היא NFC - טווח קצר מאוד, שמושלם למטרה. מצד אחד יוצר טריגר ברור (מצמידים את הטלפון לקורא), מצד שני לא מגושם. מצד שני, אם אני מבין נכון, הוא די מגושם מאחורי הקלעים - לפחות ב iOS, אי אפשר לעשות deep linking ישיר - צריך לפחות לינק בשרת כלשהו, ומשם להמשיך.

זה מה שיש לי עד כה. כרגע NFC נראה המועמד המוביל, אבל נראה לא טריביאלי בכלל.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@DudeShemesh
·
לדעתי הנושא קצת יותר מורכב...
השאלה מה מנסים להשיג:
  • 1. זיהוי מי בבית והאם יש מישהוא בבית (occupancy detection).
  • 2. מי בדלת והאם מותר לו להיכנס.
נכון ש2 הנושאים קשורים אחד בשני אבל קצת שונים ביכולת המימוש.

הפתרון האידיאלי מבחינתי לנושא השני הוא זיהוי פנים בתלת מימד (כמו באיפון) אי אפשר להשתמש בתמונה ויש צורך ממש להדפיס פנים בתלת מימד זהים למורשה הכניסה כולל צביעה מתאימה כדי להיכנס.
הטריגר להפעלת מנגנון הזיהוי הוא פשוט ויכול להיות חיישן קירבה ואפילו לחצן שמבוסס על טביעת אצבע (השילוב המושלם).
לצערי אין עדיין מוצר כזה.

התחלתי עם הטלפון (danalock ) וזה עובד לא רע למעט שיהוי מרגע ההגעה לדלת בשל קישוריות ה BT, גם אם מישהוא יגנוב אחד הטלפונים הוא ייצרך לפתוח את נעילת הטלפון כדי להגיע לאפליקצית פתיחת הדלת.
כמובן שהמפתח נשאר גם כאופציה.
לאחרונה שילבתי מנגנון טביעת אצבע בנוסף (יש שירשור בנושא) ולהפתעתי אני משתמש בזה הרבה או יותר נכון לרוב. אני לא חושש מגנבים שישכפלו את טביעת האצבע.
מניסיון לרוב מי שמגיע לדלת לא מודע לחישן טביעת האצבע וחושב שזה לחצן הפעמון, כמובן שאפשר לממש גם התרעה במקרה של זיהוי אצבע לא מורשית אולי גם להפעלת פעמון דלת (אני ירדתי מזה).

הפתרון החלקי לנושא הראשון הוא שילוב מנגנון הכניסה וזיהוי הטלפון עי WIFI ו\או Bluetooth Low Energy כולל לוגיקה חכמה בבקר שמסמנת מי נמצא בבית ומי לא, הפתרון לא ממש מושלם כי הוא לא מזהה אורחים שלא מחוברים ל WIFI או מזוהים ע"י הטלפון שלהם ונראה לי אחד הבעיות המענינות בתחום הבית החכם.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

Grappa כתב:השאלה מה מנסים להשיג:
  • 1. זיהוי מי בבית והאם יש מישהוא בבית (occupancy detection).
  • 2. מי בדלת והאם מותר לו להיכנס.
...
אני מכוון לפתרון לנושא השני. הראשון הוא עולם שלם אחר.

הפתרון האידיאלי מבחינתי לנושא השני הוא זיהוי פנים בתלת מימד (כמו באיפון) אי אפשר להשתמש בתמונה ויש צורך ממש להדפיס פנים בתלת מימד זהים למורשה הכניסה כולל צביעה מתאימה כדי להיכנס.
...
אני בספק שיש רכיבים שיאפשרו לי להשיג את זה בהשקעה סבירה :D

התחלתי עם הטלפון (danalock ) וזה עובד לא רע למעט שיהוי מרגע ההגעה לדלת בשל קישוריות ה BT, גם אם מישהוא יגנוב אחד הטלפונים הוא ייצרך לפתוח את נעילת הטלפון כדי להגיע לאפליקצית פתיחת הדלת.
...
הבעיה שלי היא הסירבול בפתרון כזה.

לאחרונה שילבתי מנגנון טביעת אצבע בנוסף (יש שירשור בנושא) ולהפתעתי אני משתמש בזה הרבה או יותר נכון לרוב. אני לא חושש מגנבים שישכפלו את טביעת האצבע.
מניסיון לרוב מי שמגיע לדלת לא מודע לחישן טביעת האצבע וחושב שזה לחצן הפעמון, כמובן שאפשר לממש גם התרעה במקרה של זיהוי אצבע לא מורשית אולי גם להפעלת פעמון דלת (אני ירדתי מזה).
...
מעניין. אני לא יודע עד כמה שיכפול טביעת אצבע הוא איום ריאלי להתגונן מפניו, אבל אני כן גר באיזור מוכה פריצות.
עוד שאלה לגבי טביעת אצבע הוא הפרוטוקול של הקורא. מכיוון שהוא נמצא בחוץ, הוא צריך לתקשר פנימה במשהו שלא פשוט לעשות לו reverse engineering. אני גם אצטרך למצוא דרך למשוך לשם את הכבל המתאים.
יש לך המלצות לרכיבים?

לגבי NFC, המשכתי לחקור, והוא קצת פחות אטרקטיבי ממה שחשבתי - באייפון 7/8 אין תמיכה מובנית (צריך אפליקציה צד שלישי), וזה גם מסבך את העבודה עם טלפונים שלא בשליטתי (למשל עוזרת בית).

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@DudeShemesh
·
לגבי זיהוי בתלת מימד,אל תשכח שאפל הכריזו על זה כבר לפני כמה שנים אז זה אומר שכבר קיימים רכיבים קטנים וייצור המוני, מתאר לעצמי שבקרוב יהיו גם העתקים סיניים זולים.

לגבי טביעת האצבע, להלן השירשור כולל הפתרון לסוגית האבטחה:
https://www.hometheater.co.il/vt329679.html

זיהוי טביעת אצבע מתבצע לרוב על בסיס דומה לתלת מימד ולכן נושא שיכפול טביעת האצבע הוא די מורכב ולא פשוט.
חפש בגוגל יש הסברים.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@Grappa

תודה. נראה מאוד מעניין, אבל פחות מתאים לי - בסופו של דבר הבקר מוציא ביט אחד, ולכן זה שוב הכל או כלום. אני מחפש משהו שיעביר ל HA את הזהות, על מנת ששם אוכל להכניס לוגיקה יותר מתוחכמת (למשל, להכניס את העוזרת רק בשילוב מסוים של יום/שעה).

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2185
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #6 

DudeShemesh כתב:@Grappa

תודה. נראה מאוד מעניין, אבל פחות מתאים לי - בסופו של דבר הבקר מוציא ביט אחד, ולכן זה שוב הכל או כלום. אני מחפש משהו שיעביר ל HA את הזהות, על מנת ששם אוכל להכניס לוגיקה יותר מתוחכמת (למשל, להכניס את העוזרת רק בשילוב מסוים של יום/שעה).
...
Danalock נותן לך את זה, גם אם זה רחוק מלהיות מושלם: עוזר הבית שלי מסתבך עם האפליקציה לעיתים קרובות, ואז אני צריך לפתוח לו מרחוק. יכול להיות שזה קשור לכך שאין קליטה סלולרית בחדר המדרגות אצלנו.
אתה יכול גם ללכת על שילוב - טביעת אצבע לבני המשפחה הקרובה, ואפליקציה לארעיים.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@dr0r

את השלב של פתיחת הדלת בעזרת לוגיקה כבר פתרתי - מה שחסר לי זה לקחת את זה מאפליציה לטלפון (מסורבל), לאמצעי זיהוי אינטואיטיבי יותר ליד הדלת.

לגבי אפליקציה לארעיים - דווקא עם ארעים זה הכי מסובך. יש לי שליטה בטלפון של בני הבית, ולכן אני יכול למשל לשים תג NFC, ולהגדיר לכולם פעולה ידנית בעזרת אפליקציית Shortcuts. עם ארעיים אני מניח שאין לי שום יכולת להגדיר משהו בטלפון שלהם.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אפשר להתקין להם אפליקציה כמו של Danalock, עשיתי את זה גם לעוזר הבית וגם לבייביסיטר. לא צריך להסתבך עם NFC. הם לא משתמשים בזה לעיתים כל כך קרובות.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #9 

שברת את הראש יותר מידי לאבטחת דלת.

גנב לא צריך קוד לפתיחת דלת, הוא משתמש בג'ק וקרש.

ואם לא מהדלת, מהחלון...

אצלי יש לכל אחד את הקוד שלו, לילדים יש תג שהם צריכים להצמיד בנוסף להקשת הקוד.

מי שעבר את זה(כנראה אחרי ששבר את המנעול החשמלי שעמיד ב 600 קילו בלבד) מוזמן להתעמת עם 2 הכלבים.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

mescaline כתב:שברת את הראש יותר מידי לאבטחת דלת.

גנב לא צריך קוד לפתיחת דלת, הוא משתמש בג'ק וקרש.

ואם לא מהדלת, מהחלון...

אצלי יש לכל אחד את הקוד שלו, לילדים יש תג שהם צריכים להצמיד בנוסף להקשת הקוד.

מי שעבר את זה(כנראה אחרי ששבר את המנעול החשמלי שעמיד ב 600 קילו בלבד) מוזמן להתעמת עם 2 הכלבים.
...
·
מסכים עם כל מילה!
גנבי "הי טק" יש כרגע רק בסרטים או אולי כשמדובר במליונים...

גנב נכנס דרך פתחים כמו החלון או שובר/קודח/מנסר את הדלת אם הוא מצליח.
וכמובן יש את המקרים של הרשלנות שבהם משאירים דלת או חלון פתוחים....

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@dr0r

להתקין אפליקציה למי שלא בן בית לא אפשרות מבחינתי.

@mescaline

לצערי נחשפתי לדברים הרבה יותר מתוחכמים ממה שאתה מתאר. אולי לא ברמה של זיוף טביעת אצבע, אבל גם לא רחוק.כניסה מהחלון אולי אפשרות יותר סבירה, אבל גם הרבה יותר רועשת.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Grappa כתב:זיהוי טביעת אצבע מתבצע לרוב על בסיס דומה לתלת מימד ולכן נושא שיכפול טביעת האצבע הוא די מורכב ולא פשוט.
חפש בגוגל יש הסברים.
...
נראה שמה שאתה מתאר זה קורא אולטרסוני, ולא capacitive כמו שיש לך. מצד שני, נראה שלשימוש ביתי כנראה ש capacitive יספיק (יש גם אופטי, אבל עליו ממש קל לעבוד).

מצאתי גם אפשרות לחבר את הקורא ישר לפאי, בלי המעגל, ע"י שימוש במתאם USB to TTL (כזה למשל), ויש ספריות פיית'ון שיודעות לעבוד מולו, ולדעת איזו אצבע זוהתה, ולא רק האם כן/לא. (כאן, ועוד אחת כאן, אך לא ברור באילו דגמים האחרונה תומכת). הסברים מפורטים יותר לכל הפיתרון כאן וכאן.

זה כבר מתחיל להתקרב לפיתרון מתאים, אבל יכול להיות שאתקל במגבלות מרחק לתקשורת TTL.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

DudeShemesh כתב:
...
...
נראה שמה שאתה מתאר זה קורא אולטרסוני, ולא capacitive כמו שיש לך. מצד שני, נראה שלשימוש ביתי כנראה ש capacitive יספיק (יש גם אופטי, אבל עליו ממש קל לעבוד).

מצאתי גם אפשרות לחבר את הקורא ישר לפאי, בלי המעגל, ע"י שימוש במתאם USB to TTL (כזה למשל ), ויש ספריות פיית'ון שיודעות לעבוד מולו, ולדעת איזו אצבע זוהתה, ולא רק האם כן/לא. (כאן , ועוד אחת כאן , אך לא ברור באילו דגמים האחרונה תומכת). הסברים מפורטים יותר לכל הפיתרון כאן וכאן .

זה כבר מתחיל להתקרב לפיתרון מתאים, אבל יכול להיות שאתקל במגבלות מרחק לתקשורת TTL.
...
·
התכוונתי גם לקורא קיבולי (capacitive) וגם לקורא אולטרה סוני שניהם מתבססים בדרך הקריאה על התבליט "תלת מימד" שקיים בטביעת האצבע ולא על תמונה של תבנית טביעות האצבע, כמובן שכולם מייצרים בסוף מעין "תמונה" של תבנית טביעת האצבע שמועברת למעבד ומאומתת מול התמונות בזיכרון וההבדל העיקרי הוא בדרך שבה החישן מיצר את התמונה שמקשה יותר על זיוף.
כדי לזייף טביעת אצבע לחיישן אולטרה סוני או קיבולי צריך תבליט של טביעת האצבע מחומר חצי מוליך (כמו העור).

האמת היא שלא רציתי להלאות אותך בספריות ובבלגאן.... יצרתי אפילו קשר עם היצרן www.hzgrow.com ששלח לי את הSDK כולל דוגמאות.
אם בא לך כתוב ממשק ל HA :D

לגבי טווח ה TTL אפשר בקלות ע"י כבל מסוכך להגיע ל 15 מטר ואפילו יותר, אני משתמש בכבל רשת של כ 10 מטר ועובד מעולה. יודע מה המרחק המשוער של התוואי אצלך?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@DudeShemesh
·
אתה יכול להתחבר ישירות ב TTL לכניסות ה GPIO של ה פאי לא צריך מתאם...
לחלופין אפשר לשים את מתאם ה USB בצד של הקורא ולהשתמש במאריך USB או מתאם(שרת) USB ל IP.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

Grappa כתב:כדי לזייף טביעת אצבע לחיישן אולטרה סוני או קיבולי צריך תבליט של טביעת האצבע מחומר חצי מוליך (כמו העור).
...
לפי מה שאני מבין, אם התבליט שלך דק מספיק, אתה יכול להלביש אותו על כל אצבע אנושית ולעבוד על הקורא.
אגב, לחלק מהדגמים של Grow, יש משהו שנקרא Finger Touch Function שלא ברור מהו, אבל אני מניח שזה חיישן חום על מנת לוודא שזו אצבע אנושית.

אם בא לך כתוב ממשק ל HA :D
...
אם וכאשר אגיע לזה (מניח שיקח זמן כי נראה שזו לא מעט התעסקות), התוכנית היא לכתוב קוד שיעלה ל MQTT, ומשם אני פשוט אגדיר סנסור MQTT ב HA.

לגבי טווח ה TTL אפשר בקלות ע"י כבל מסוכך להגיע ל 15 מטר ואפילו יותר, אני משתמש בכבל רשת של כ 10 מטר ועובד מעולה. יודע מה המרחק המשוער של התוואי אצלך?
...
אני עוד צריך לבדוק - אני לא בטוח מה המקום הראשון שאני יכול גם יכול "לצאת" מהתעלה הזאת, וגם לשים Pi.

אתה יכול להתחבר ישירות ב TTL לכניסות ה GPIO של ה פאי לא צריך מתאם
...
לפי אחד המדריכים ששיתפתי נראה שצריך לבטל את ה Bluetooth בשביל שזה יעבוד. יש לי תוכניות להשתמש ב Pi הזה גם במוניטור.

לחלופין אפשר לשים את מתאם ה USB בצד של הקורא ולהשתמש במאריך USB או מתאם(שרת) USB ל IP.
...
נדמה לי שהטווח של USB אפילו קצר יותר.
אם אצליח לתאם ל IP כנראה שאצליח גם לשים שם Pi, אבל מעניין, לא הכרתי את זה.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@DudeShemesh
·
לא פשוט ליצר תבליט סביר ועוד תבליט "דק מספיק", גם לדגום את מקור התבליט דורש קצת ידע והתחכמות, מי שיש לו את הידע הזה פשוט ישכפל מתח או יעתיק את המפתח. נדרשת רזולוציה נמוכה יותר כדי להעתיק מפתח ואפשר גם לרכוש מכונה שעושה את זה :D.

צודק לגבי MQTT זו הדרך הנכונה - בהצלחה
אם אפשר יהיה להריץ את זה בנוסף ל HA ואולי אפילו בדוקר זה יהיה עוד יותר טוב.

לגבי TTL ופאי מכל המשחקים עד עכשיו לא נתקלתי בצורך לבטל כלום מדובר באחת מה RX/TX GPIO הסטנדרטיות של הפאי.
ניסיתי ללא הצלחה לשחק קצת עם ה BLE ולגרום לכך שהטלפון (איפון) יזהה BLE שמשודר באופן קבוע מארדואינו (ESP32) הארדואינו היה אמור לשדר ID קבוע בדומה לתג BLE והטלפון שהיה אמור לזהות אותו להודיע על כך ל HA (יש אופציה כזאת ב באפליקציה HA) או למנעול danalock (יש אופציה כשזאת עם האפליקציה הגרמנית ) אך כאמור ללא הצלחה ובלי הרבה סבלנות...

לגבי טווח ה USB הוא די דומה לטווח TTL או תקשורת סיריאלית לא מאוזנת, בכל מקרה התכוונתי למאריך USB אקטיבי
https://www.aliexpress.com/item/3285181 ... web201603_
https://www.aliexpress.com/item/4000337 ... web201603_
https://www.amazon.com/dp/B07MFW93B4/re ... s9dHJ1ZQ==

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@Grappa

לפי המדריך הזה, ב Pi 3 יש צורך לבטל בלוטות'. אמנם מוזכר שם דגם ספיציפי של קורא, אבל שום דבר בהסבר לא נראה קשור ספיציפית לדגם:

For the Raspberry Pi 3 you need to add the following line furthermore (this disables the onboard Bluetooth chip that allows you to use the UART interface UART0/ttyAMA0 on GPIO 13 and 15 like on previous Raspberry Pi models, but it disables the Bluetooth functionality of course):
...
יכול להיות שאתה עם Pi ישן יותר?

מאריך USB נראה כמו משהו שיהיה סיוט למשוך. בכל מקרה, אני עוד לא בטוח שצריך. אדע יותר בקרוב.

לגבי BLE - תעיף מבט במוניטור, פרויקט מעניין שמנסה להתגבר על חלק גדול מ"הבעיות" בפרוטוקול עבור presence detection (לא באמת בעיות, פשוט לא מיועד למטרה הזאת). אגב, אני מאוד מרוצה מה presence detection בטלפונים שמותקנת עליהם האפליקציה של HA. מוניטור מיועד לשימוש עבור ארעיים.

לגבי התממשקות ל HA (דרך MQTT) - יקח עוד הרבה זמן עד שאקבל את כל הרכיבים, אחבר, וכו', אבל אם אתה מעוניין, אני יכול בינתיים לנסות לכתוב משהו בפיית'ון שנוכל לבדוק עם הקורא שלך.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@DudeShemesh
תמיד אתה יכול לחבר דונגל bluetooth. אבל כפי ש @Grappa כתב, המוניטור לא עובד באופן מוצלח - זו בעיה טכנולוגית יותר מאשר במימוש, המכשירים לא משדרים אות בתדירות מספיק גבוהה.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@DudeShemesh
·
אני חושב שאני עם PI חדש יותר.
אתה צודק ב RPI3 יש UART אחד והוא משותף לפינים 8 ו 10 של ה GPIO ורכיב ה Bluetooth / Wifi.
ב RPI4 יש 4 UART ווכנראה שם לא תהיה בעיה.
לא ניסיתי להתעסק עם זה, אני משתמש בכניסת GPIO רגילה כדי לקבל את הטריגר של זיהוי טביעת האצבע.

אני לא חושב שתהיה לך בעיה עם כבל ארוך ואם תהיה שים לב למתאם הזה שמשתמש בכבל רשת Cat5 עד כ 50 מטר ועולה כ 3$ (ממליץ להשתמש ב AliExpress Standard Shipping זה קצת עולה אבל מבטיח הגעה בימים קשים אלו).
https://www.aliexpress.com/item/3285181 ... web201603_

בלינק הזה תוכל למצא הרבה מידע על הפרוטוקול והרכיבים כולל הרכיב הספיציפי שאני רכשתי R503.
https://www.dropbox.com/sh/epucei8lmoz7 ... AhzAa?dl=0

כדי לעשות ניסויים אני צריך לנתק את החישן שלי מהבקר שהגיע איתו ולחבר אותו ישירות ל PI, מיכוון שכבר התרגלנו לצעצוע של טביעת האצבע מעדיף לא לשחק עם זה כדי לא לתקוע מישהוא מחוץ לבית.
אבדוק עם חבר שרצה בזמנו גם להזמין חישן דומה ואם כן אבנה ערכת ניסוי.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

dr0r כתב:@DudeShemesh
תמיד אתה יכול לחבר דונגל bluetooth. אבל כפי ש @Grappa כתב, המוניטור לא עובד באופן מוצלח - זו בעיה טכנולוגית יותר מאשר במימוש, המכשירים לא משדרים אות בתדירות מספיק גבוהה.
...
התנסתי עם מוניטור ממש מעט, אבל דווקא התרשמתי לטובה. נראה שהוא טיפל יפה בכל הבעיות, ואפשר לשחק עם timeouts שונים. זה לא מושלם, אבל נראה לי שזה מספיק טוב למגוון רחב של שימושים.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”