פתיחת שער כניסת הולכי רגל -zwave
שלום,
אני מתכוון להתקין אינטרקום עם קודן ומצלמה בבית.
על הדרך אני רוצה לחבר את דלת הכניסה להולכי הרגל ( לא דלת הבית) לבית החכם.
המטרה הסופית היא לפתוח את השער דרך הסלולרי.
כיצד ניתן למשש זאת?
כיום אני עובד עם zwave באמצעות VERA, מתכוון בקרוב לעבור ל OPENHAB
אני מתכוון להתקין אינטרקום עם קודן ומצלמה בבית.
על הדרך אני רוצה לחבר את דלת הכניסה להולכי הרגל ( לא דלת הבית) לבית החכם.
המטרה הסופית היא לפתוח את השער דרך הסלולרי.
כיצד ניתן למשש זאת?
כיום אני עובד עם zwave באמצעות VERA, מתכוון בקרוב לעבור ל OPENHAB
מודע לבעיות עם ורה.
אני רוצה את זה כגיובי למקרה והגיע שליח ויצר איתי קשר כשאני מחוץ לבית.
בלי קשר מתכנן לעבור כנראה ל OH.
מחפש עזרה לגבי איזה מודל לחבר של הדלת כדי לסגור מעגל?
אני שואל כיוון שלמיטב ידעתי המנעול בשער לא עובד על 220.
אשמח לעצה לגבי איזה מודל לחבר ואולי גם הסבר על דרך החיבור.
אני יודע איך לחבר למודלים של תאורה וכדומה, אף פעם לא חברתי למתח נמוך.
אני רוצה את זה כגיובי למקרה והגיע שליח ויצר איתי קשר כשאני מחוץ לבית.
בלי קשר מתכנן לעבור כנראה ל OH.
מחפש עזרה לגבי איזה מודל לחבר של הדלת כדי לסגור מעגל?
אני שואל כיוון שלמיטב ידעתי המנעול בשער לא עובד על 220.
אשמח לעצה לגבי איזה מודל לחבר ואולי גם הסבר על דרך החיבור.
אני יודע איך לחבר למודלים של תאורה וכדומה, אף פעם לא חברתי למתח נמוך.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
@thechorba
יש גם את Qubino Flush 1D Relay. אבל לדעתי הוא צורך 24v DC.
https://qubino.com/products/flush-1d-relay
יש גם את Qubino Flush 1D Relay. אבל לדעתי הוא צורך 24v DC.
https://qubino.com/products/flush-1d-relay
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
@thechorba
·
צודק אם זה לא רק צילצול בינארי לא יעזור.
אם יש לך מודול ממסר כפול מהדגם הישן של פיברו הוא יכול לעשות את העבודה מיכוון שהוא מספק מגע יבש שמסוגל למתג גם מתח נמוך.
אבל יש צורך במתח רשת 230VAC בנקודה שהוא מותקן ולחצן הצילצור צריך להיות כזה שתומך ב 230V (ולא 12V).
במידה ומותקן אינטרקום במתח נמוך צריך לוודא שאפשר להוציא מהאינטרקום מגע יבש שיכול למתג 230V עבור כניסת המודול.
עוד אופציה זה להשתמש במודול RGBW עם ממסר ביציאה עבור הפעלת פתיחת הדלת - לא ניסיתי את זה אף פעם
·
צודק אם זה לא רק צילצול בינארי לא יעזור.
אם יש לך מודול ממסר כפול מהדגם הישן של פיברו הוא יכול לעשות את העבודה מיכוון שהוא מספק מגע יבש שמסוגל למתג גם מתח נמוך.
אבל יש צורך במתח רשת 230VAC בנקודה שהוא מותקן ולחצן הצילצור צריך להיות כזה שתומך ב 230V (ולא 12V).
במידה ומותקן אינטרקום במתח נמוך צריך לוודא שאפשר להוציא מהאינטרקום מגע יבש שיכול למתג 230V עבור כניסת המודול.
עוד אופציה זה להשתמש במודול RGBW עם ממסר ביציאה עבור הפעלת פתיחת הדלת - לא ניסיתי את זה אף פעם
·אם יחבר מודול single switch של פיברו שמוזן וממתג 220V ולאחריו ישרשר שנאי שמנחית המתח הנדרש ל- 12V, וזה מזין המנעול, לא יעבוד באותה המידה?Grappa כתב:@thechorba
·
אם יש לך מודול ממסר כפול מהדגם הישן של פיברו הוא יכול לעשות את העבודה מיכוון שהוא מספק מגע יבש שמסוגל למתג גם מתח נמוך....
מבחינתו המודול והשנאי יכולים להיות בתוך הבית, קרוב לבקר, לא מוגנים מים, והקו הארוך מהשנאי למנעול בשער מוביל 12V.
התרחיש מזין את המנעול לפתיחת השער, ומפסיק לאחר 5 שניות.
עשוי להיות בעייתי?
@Grappa
·
האם אני יכול להתשמש במודל ישן של פיבארו 222 ולהזין אותו מהחוטים של הקודן? ולחבר אותו לזמזמם של השער כאילו זאת מנורה?
השאלה שלי בעצם אם אפשר להתייחס לכל המעגל החשמלי הזה כאילו מדובר ב 220? למרות שהכל עובד על 12V
·
האם אני יכול להתשמש במודל ישן של פיבארו 222 ולהזין אותו מהחוטים של הקודן? ולחבר אותו לזמזמם של השער כאילו זאת מנורה?
השאלה שלי בעצם אם אפשר להתייחס לכל המעגל החשמלי הזה כאילו מדובר ב 220? למרות שהכל עובד על 12V
@thechorba
·אתה רוצה להשתמש בקודן ובאינטרקום "טיפשים", ולקיים חיבור של המנעול בשער לבקר הבית החכם רק בשביל לאפשר פתיחה של שער הכניסה באמצעות הטלפון הסלולרי?
אם כך, כדאי שתדע שכמעט כל האינטרקומים IP שיש כיום מאפשרים זאת (DAHUA, היקויזן, וכו'), עם אפליקציה יעודית שהם מספקים. בערכה מסופק גם מסך קבוע באמצעותו תפתח השער בבית, ובעת הצורך גם מהנייד.
מנסיון אצלי, קיים דיליי מרגע הלחיצה בשער, ועד ליצירת שידור לסלולרי מול השער, במידה ואינך מחובר ל- wifi הביתי.
אצלי זה יכול להגיע עד לכדי כ- 7 שניות.
לשיקולך
·אתה רוצה להשתמש בקודן ובאינטרקום "טיפשים", ולקיים חיבור של המנעול בשער לבקר הבית החכם רק בשביל לאפשר פתיחה של שער הכניסה באמצעות הטלפון הסלולרי?
אם כך, כדאי שתדע שכמעט כל האינטרקומים IP שיש כיום מאפשרים זאת (DAHUA, היקויזן, וכו'), עם אפליקציה יעודית שהם מספקים. בערכה מסופק גם מסך קבוע באמצעותו תפתח השער בבית, ובעת הצורך גם מהנייד.
מנסיון אצלי, קיים דיליי מרגע הלחיצה בשער, ועד ליצירת שידור לסלולרי מול השער, במידה ואינך מחובר ל- wifi הביתי.
אצלי זה יכול להגיע עד לכדי כ- 7 שניות.
לשיקולך
הי,
בכל התקנת אינטרקום יש תשתית קווית בין הבית לשער.. (עבור מתח 12 V למנגנון הפתיחה לפחות)
במקרה שכזה אין כל בעיה למקם את המגען של הפיברו בתוך הבית והוא ימתג את ה 12V לשער. (ככה אין בעיה של 220V בשער הדורש מיגון נגד מים)
במידה ויש לך תשתית מורחבת עבור מצלמה קווית, קו אינטרקום , וכמה גידים נוספים ספייר, אז אין בעיה לבצע זאת..
בכל התקנת אינטרקום יש תשתית קווית בין הבית לשער.. (עבור מתח 12 V למנגנון הפתיחה לפחות)
במקרה שכזה אין כל בעיה למקם את המגען של הפיברו בתוך הבית והוא ימתג את ה 12V לשער. (ככה אין בעיה של 220V בשער הדורש מיגון נגד מים)
במידה ויש לך תשתית מורחבת עבור מצלמה קווית, קו אינטרקום , וכמה גידים נוספים ספייר, אז אין בעיה לבצע זאת..
הי,
שישה גידים לא יספיקו לכל מה שאתה רוצה לבצע בצורה קווית ..
במידה ואתה משתמש במצלמה אלחוטית אז אולי ..
אתה צריך זוג גידים עבור 12V, ואת נותרים עבור מערכת האינטרקום ... תלוי מה אתה רוכש..
אולי אינטרקום IP אפשר יהיה לחבר את הכל עם שישה גידים.
לא יודע באיזו צורה עוברים אצלך ששת הגידים (כבל אחד או מספר כבלים נפרדים) אולם אידאלי הוא להפריד את זוג הגידים של ה 12V משאר הגידים של האינטרקום למניעת הפרעות ורעשים.
שישה גידים לא יספיקו לכל מה שאתה רוצה לבצע בצורה קווית ..
במידה ואתה משתמש במצלמה אלחוטית אז אולי ..
אתה צריך זוג גידים עבור 12V, ואת נותרים עבור מערכת האינטרקום ... תלוי מה אתה רוכש..
אולי אינטרקום IP אפשר יהיה לחבר את הכל עם שישה גידים.
לא יודע באיזו צורה עוברים אצלך ששת הגידים (כבל אחד או מספר כבלים נפרדים) אולם אידאלי הוא להפריד את זוג הגידים של ה 12V משאר הגידים של האינטרקום למניעת הפרעות ורעשים.