האם העדכון האחרון של LG C9 כולל יכולת של G-Sync?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46351
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
העדכון המדובר כולל G-Sync. לגבי התמיכה שלו בקצב רענון מול רזולוציות:
[left]
2560x1440 @ 120Hz for a 40-120Hz Variable Refresh Rate range
3840x2160 @ 60Hz for a 40-60Hz Variable Refresh Rate range
[/left]
[left]
2560x1440 @ 120Hz for a 40-120Hz Variable Refresh Rate range
3840x2160 @ 60Hz for a 40-60Hz Variable Refresh Rate range
[/left]
כן,
לפני שהזמנתי את הטלוויזיה בדקתי באתר הישראלי של LG וכן, גם אצלנו קיבלו את העידכון.
אבל, ניתן להשתמש בפיצ'ר הזה במחשב רק אם יש לך כרטיס מסך מהסוג GTX 20 או GTX 16 .. לא עובד על GTX 10
[04.71.05]
1. Featuring NVIDIA G-Sync Compatible (C9,E9 Only).
זה מהאתר הישראלי
https://www.lg.com/il/support/software- ... LED77C9PVB
לפני שהזמנתי את הטלוויזיה בדקתי באתר הישראלי של LG וכן, גם אצלנו קיבלו את העידכון.
אבל, ניתן להשתמש בפיצ'ר הזה במחשב רק אם יש לך כרטיס מסך מהסוג GTX 20 או GTX 16 .. לא עובד על GTX 10
[04.71.05]
1. Featuring NVIDIA G-Sync Compatible (C9,E9 Only).
זה מהאתר הישראלי
https://www.lg.com/il/support/software- ... LED77C9PVB
shay_p
תודה על העדכון.
מותקן לי היום כרטיס מסך GT1030 ואני לא רואה את תפריט ה G-Sync במסך המחשב. כמו שציינת, צריך להחליף לכרטיס מסך מסוג GTX16xx.
המטרה שלי בשאלות האלו זה לא עבור משחקים. המטרה זה להפעיל את המסך בתלת-מימד. הצלחתי לעשות זאת בקצב רענון של 60Hz (בלי קשר ל G-sync). רואים 3D מעולה אבל, ויש "אבל" גדול, קצב של 60 תמונות בשניה אומר קצב של 30 תמונות בשניה לכל עין. זה לא מספיק מהיר כי בתמונות בהירות רואים הבהוב קל.
המטרה הסופית זה להריץ את הסרט ב 120Hz. כרגע מסך ה LG לא מצליח ומשום מה יורד בקצב. כאילו מדלג על Frames.
תודה על העדכון.
מותקן לי היום כרטיס מסך GT1030 ואני לא רואה את תפריט ה G-Sync במסך המחשב. כמו שציינת, צריך להחליף לכרטיס מסך מסוג GTX16xx.
המטרה שלי בשאלות האלו זה לא עבור משחקים. המטרה זה להפעיל את המסך בתלת-מימד. הצלחתי לעשות זאת בקצב רענון של 60Hz (בלי קשר ל G-sync). רואים 3D מעולה אבל, ויש "אבל" גדול, קצב של 60 תמונות בשניה אומר קצב של 30 תמונות בשניה לכל עין. זה לא מספיק מהיר כי בתמונות בהירות רואים הבהוב קל.
המטרה הסופית זה להריץ את הסרט ב 120Hz. כרגע מסך ה LG לא מצליח ומשום מה יורד בקצב. כאילו מדלג על Frames.
מוטי
·motico כתב:shay_p
תודה על העדכון.
המטרה הסופית זה להריץ את הסרט ב 120Hz. כרגע מסך ה LG לא מצליח ומשום מה יורד בקצב. כאילו מדלג על Frames....
אני פחות מכיר את הנושא הזה של 3D, מה שכן, אתה כן יכול לצפות ב120HZ לדעתי אם אתה יורד מהרזולוציה של 4K אל תוך ה 2K או 1080P..אני לא סגור איך אפשר להריץ סרט במהירות כשל 120HZ אבל את המסך ניתן להתאים למהירות כזאת.
shay_p
אתה צודק, אני מריץ ב 1080P. זה מספיק טוב.
אני "משדר" את התמונות המתחלפות מה- PC כמובן. ב 120Hz המסך לא מגיב טוב. הוא לא מקרין כל Frame בנפרד, הוא מערבב בין ה Frames. כאילו זה לא באמת 120 תמונות בשניה. זאת הסיבה שחשבתי שמנגנון ה G-Sync יעזור.
אני מתכוון לבדוק את "הבהוב" המסך עם Photodiode.
אתה צודק, אני מריץ ב 1080P. זה מספיק טוב.
אני "משדר" את התמונות המתחלפות מה- PC כמובן. ב 120Hz המסך לא מגיב טוב. הוא לא מקרין כל Frame בנפרד, הוא מערבב בין ה Frames. כאילו זה לא באמת 120 תמונות בשניה. זאת הסיבה שחשבתי שמנגנון ה G-Sync יעזור.
אני מתכוון לבדוק את "הבהוב" המסך עם Photodiode.
מוטי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@motico
·
120 חלקי 24 יוצא 5. זה אומר שכל פעם עין אחרת מאבדת\מרוויחה פריים.
אתה צריך 144 או 96 הרץ, ולא נראה לי שניתן להשתמש באף אחד מהם עם הטלוויזיה.
·
120 חלקי 24 יוצא 5. זה אומר שכל פעם עין אחרת מאבדת\מרוויחה פריים.
אתה צריך 144 או 96 הרץ, ולא נראה לי שניתן להשתמש באף אחד מהם עם הטלוויזיה.
TheCoolest
אתה מעלה נקודה מעניינת.
כעובדה, ה 24 לא מפריע ולכן זה מעניין כיצד התוכנה פותרת את הבעיה. בהתאם למה שהסברת הייתי מצפה שגם קצב של 60Hz יגרום לבלבול בין עין ימין לעין שמאל. אבל בפועל זה לא כך.
כשאני מריץ בתדר של 60Hz הכל מנגן מעולה. רואים תלת-ממד אמיתי ואין שיבוש בין עין ימין לעין שמאל. אני מניח שמי שדואג לסדר ולתאם את התמונות בקצב ובמופע הנכון זאת התוכנה שממירה את קצב ה 24 ל 60 (או 120).
אני לא יודע מה התוכנה באמת עושה אבל אם כל 48 תמונות (24 לעין ימין ו 24 לעין שמאל) התוכנה מוסיפה שתי תמונות שחורות (Blank) או משחזרת בהכפלה L+R תמונות אחרונות, מגיעים לקצב של 50Hz (או 100Hz). תדר כזה המסכים יודעים לקבל.
אבל זה עדיין לא 60Hz (או 120Hz) ולכן זה באמת מסקרן כיצד התוכנה מסדרת את הקצבים.
כמו שאמרתי, אני מתכוון לבדוק את פעולת המסך עם מד אור מהיר.
אתה מעלה נקודה מעניינת.
כעובדה, ה 24 לא מפריע ולכן זה מעניין כיצד התוכנה פותרת את הבעיה. בהתאם למה שהסברת הייתי מצפה שגם קצב של 60Hz יגרום לבלבול בין עין ימין לעין שמאל. אבל בפועל זה לא כך.
כשאני מריץ בתדר של 60Hz הכל מנגן מעולה. רואים תלת-ממד אמיתי ואין שיבוש בין עין ימין לעין שמאל. אני מניח שמי שדואג לסדר ולתאם את התמונות בקצב ובמופע הנכון זאת התוכנה שממירה את קצב ה 24 ל 60 (או 120).
אני לא יודע מה התוכנה באמת עושה אבל אם כל 48 תמונות (24 לעין ימין ו 24 לעין שמאל) התוכנה מוסיפה שתי תמונות שחורות (Blank) או משחזרת בהכפלה L+R תמונות אחרונות, מגיעים לקצב של 50Hz (או 100Hz). תדר כזה המסכים יודעים לקבל.
אבל זה עדיין לא 60Hz (או 120Hz) ולכן זה באמת מסקרן כיצד התוכנה מסדרת את הקצבים.
כמו שאמרתי, אני מתכוון לבדוק את פעולת המסך עם מד אור מהיר.
מוטי
TheCoolest
אני חושב שיש לי פתרון לנקודה החשובה שהעלת. אתה מבין שזה הטריד אותי אם אני באמת מאבד את הסנכרון לתלת ממד. כלומר, אם אין לי רצף של R, L, R, L, ..................
מכיוון שהמספר 5 (120 מחולק ל 24) הוא מספר שלם, זה עוזר לתוכנה להחליק את התוצאה. למה אני מתכוון:
תמונה מספר 1.
התוכנה תקרין: L1, R1, L1, R1, L1
עכשיו התמונה מתחלפת לתמונה מספר 2.
התוכנה תקרין: R2, L2, R2, L2, R2
תמונה מספר 3 זהה במופע לתמונה מספר 1 וחוזר חלילה.
כאן מאבדים את הרצף של ה R הרגעי של תמונה 1 ואת ה L הרגעי של תמונה 2. אבל זה לא מפריע כי הם מוקרנים בהמשך.
לפעמים יש דילוג על L ולפעמים על R. מה שחשוב שתמיד יש רצף שאחרי L מופיע R ולאחריו L וכו'.
מה דעתך?
אני חושב שיש לי פתרון לנקודה החשובה שהעלת. אתה מבין שזה הטריד אותי אם אני באמת מאבד את הסנכרון לתלת ממד. כלומר, אם אין לי רצף של R, L, R, L, ..................
מכיוון שהמספר 5 (120 מחולק ל 24) הוא מספר שלם, זה עוזר לתוכנה להחליק את התוצאה. למה אני מתכוון:
תמונה מספר 1.
התוכנה תקרין: L1, R1, L1, R1, L1
עכשיו התמונה מתחלפת לתמונה מספר 2.
התוכנה תקרין: R2, L2, R2, L2, R2
תמונה מספר 3 זהה במופע לתמונה מספר 1 וחוזר חלילה.
כאן מאבדים את הרצף של ה R הרגעי של תמונה 1 ואת ה L הרגעי של תמונה 2. אבל זה לא מפריע כי הם מוקרנים בהמשך.
לפעמים יש דילוג על L ולפעמים על R. מה שחשוב שתמיד יש רצף שאחרי L מופיע R ולאחריו L וכו'.
מה דעתך?
מוטי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@motico
·
האם זאת תוכנה שאתה כתבת? הכוונה שיש לך שליטה על איך שהיא עובדת?
למען האמת, אני חושב שצפיתי ב-3D פעם או פעמיים בקולנוע בחיים שלי וזהו.
קצת הלכתי לאיבוד בפירוט שלך, אבל איך שאני רואה את זה:
כפי שכתבת על תמונה 1 ואז תמונה 2, וחוזר חלילה בתמונה 3-4.
תופעה כזו תגרום ל-ג'אדר קשה כי בכל פעם עין אחרת מאבדת\מרוויחה פריים.
עוד משהו, יכול להיות שהטלוויזיה מסוגלת לגרום ל-24P להתנגן כמו שצריך כשקצב הריענון הוא 60HZ, אבל כשאתה עובד עם 120HZ, אז היכולת הזו כבויה, ולכן דברים נראים לך רע.
·
האם זאת תוכנה שאתה כתבת? הכוונה שיש לך שליטה על איך שהיא עובדת?
למען האמת, אני חושב שצפיתי ב-3D פעם או פעמיים בקולנוע בחיים שלי וזהו.
קצת הלכתי לאיבוד בפירוט שלך, אבל איך שאני רואה את זה:
כפי שכתבת על תמונה 1 ואז תמונה 2, וחוזר חלילה בתמונה 3-4.
תופעה כזו תגרום ל-ג'אדר קשה כי בכל פעם עין אחרת מאבדת\מרוויחה פריים.
עוד משהו, יכול להיות שהטלוויזיה מסוגלת לגרום ל-24P להתנגן כמו שצריך כשקצב הריענון הוא 60HZ, אבל כשאתה עובד עם 120HZ, אז היכולת הזו כבויה, ולכן דברים נראים לך רע.
TheCoolest
לא, זאת לא תוכנה שאני כתבתי. אני לא כזה מוכשר.
אני יותר בקטע של חומרה. את הקודים של שליחת אותות למשקפיים יצרתי ברכיב FPGA. מסתבר שכל חברה (Samsung, Sony, Nvidia, Xpan, Panasonic וכו') משדרת קוד שונה למשקפיים. כל אחד המציא קוד אחר.
אני מבין שאתה זה שאחראי לכך שאין לנו מסכי תלת ממד. אם הייתה צופה בפי שניים סרטי תלת ממד ממה שבאמת ראית, אולי לא הייתי צריך לעבוד כל כך קשה
.
אני לא רואה ג'אדר כי אין Frame מיותר או חסר. בתוך זמן ה 24, כל Frame יופיע לפחות פעמיים.
הנקודה שהעלת הוסיפה לי דחיפה טובה ובסוף השבוע האחרון בדקתי עם מד אור שבניתי כיצד מתנהג ה Monitor של ה PC וכיצד מתנהג מסך ה OLED של LG. יצרתי גם קבצי תמונות תלת ממד כדי לבחון כיצד מוקרן כל Frame. כרגע אני מבין מדוע אני רואה תלת ממד רק במצב מסויים של ה OLED. הכי חשוב, מדוע אני לא רואה תלת ממד כשהתמונה מתחלפת בקצב של 120Hz.
מסתבר שיש הבדל בין LCD לבין ה OLED מבחינת תחלופת תמונה.
הבנתי מה באמת מתרחש בתמונה כשמזיזים את הזחלן De-Blur.
הבנתי איזה שינוי יש בתמונה כשמפעילים מתג OLED Motion כשהמסך בקצב של 60Hz או בקצב של 120Hz.
הייתי מפרט יותר אבל אני חושב שהמידע הזה מעניין מקסימום שלושה אנשים מכל חברי האתר, וגם זה לא בטוח.
לא, זאת לא תוכנה שאני כתבתי. אני לא כזה מוכשר.
אני יותר בקטע של חומרה. את הקודים של שליחת אותות למשקפיים יצרתי ברכיב FPGA. מסתבר שכל חברה (Samsung, Sony, Nvidia, Xpan, Panasonic וכו') משדרת קוד שונה למשקפיים. כל אחד המציא קוד אחר.
אני מבין שאתה זה שאחראי לכך שאין לנו מסכי תלת ממד. אם הייתה צופה בפי שניים סרטי תלת ממד ממה שבאמת ראית, אולי לא הייתי צריך לעבוד כל כך קשה
אני לא רואה ג'אדר כי אין Frame מיותר או חסר. בתוך זמן ה 24, כל Frame יופיע לפחות פעמיים.
הנקודה שהעלת הוסיפה לי דחיפה טובה ובסוף השבוע האחרון בדקתי עם מד אור שבניתי כיצד מתנהג ה Monitor של ה PC וכיצד מתנהג מסך ה OLED של LG. יצרתי גם קבצי תמונות תלת ממד כדי לבחון כיצד מוקרן כל Frame. כרגע אני מבין מדוע אני רואה תלת ממד רק במצב מסויים של ה OLED. הכי חשוב, מדוע אני לא רואה תלת ממד כשהתמונה מתחלפת בקצב של 120Hz.
מסתבר שיש הבדל בין LCD לבין ה OLED מבחינת תחלופת תמונה.
הבנתי מה באמת מתרחש בתמונה כשמזיזים את הזחלן De-Blur.
הבנתי איזה שינוי יש בתמונה כשמפעילים מתג OLED Motion כשהמסך בקצב של 60Hz או בקצב של 120Hz.
הייתי מפרט יותר אבל אני חושב שהמידע הזה מעניין מקסימום שלושה אנשים מכל חברי האתר, וגם זה לא בטוח.
מוטי