מה ההבדל בין מערכת DECO למוצרי UNIFI

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
thechorba פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226
הצטרף: ספטמבר 2013
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני רוצה לפרוס רשת חדשה בבית שלי.
כחלק מהתכנון אני מתכוון לפזר גם נקודות LAN בבית.
חשוב לי שיהיה WIFI חזק ואחיד בכל הבית.

אני מנסה להבין מה ההבדל בין קנייה של מספר יחידות DECO וחיבורים כ AP לסוויצ לבין רכישה של יחידות AP של חברת UNIFI?
האם מדובר רק בהבדלים בין החברות או שגם הרשת האלחוטית תהיה שונה?
האם הקליינטים ינדדו בין היחידות ברשת של UNIFI באותה יעילות כמו ביחידות ה MESH?

תודה,

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78843
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #2 

אתה מדבר על ה-Wifi range extender שהם מפרסמים כאילו אין מחר בכל מדיה דיגיטלית אפשרית?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #3 

oferlaor כתב:אתה מדבר על ה-Wifi range extender שהם מפרסמים כאילו אין מחר בכל מדיה דיגיטלית אפשרית?
...
·לא הוא מדבר על
https://www.tp-link.com/us/home-networking/deco/

https://www.ui.com/products/#default

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #4 

thechorba כתב:שלום,

אני רוצה לפרוס רשת חדשה בבית שלי.
כחלק מהתכנון אני מתכוון לפזר גם נקודות LAN בבית.
חשוב לי שיהיה WIFI חזק ואחיד בכל הבית.

אני מנסה להבין מה ההבדל בין קנייה של מספר יחידות DECO וחיבורים כ AP לסוויצ לבין רכישה של יחידות AP של חברת UNIFI?
האם מדובר רק בהבדלים בין החברות או שגם הרשת האלחוטית תהיה שונה?
האם הקליינטים ינדדו בין היחידות ברשת של UNIFI באותה יעילות כמו ביחידות ה MESH?

תודה,
...
איזה סלט עשית
תקח דגם מפה ומפה ותשווה
deco לדעתי יותר קרוב לסדרת amplifi
unifi יותר advanced




·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@thechorba
·

אלה מוצרים שונים לקהלי יעד ומטרות שונות, על אף שיש חפיפה מסויימת ביניהם:

א. ה-deco הוא פתרון mesh שמכוון לקהל ביתי שמחפש ציוד כמה שיותר פשוט שיהיה אפשר לחבר ושיעבוד במינימום התעסקות. זה כמובן פתרון שמשלב גם ראוטר כולל ניהול של החיבור לאינטרנט וגם פתרון אלחוטי של יחידה אחת או יותר. לטובת ה-deco יאמר שהם הוסיפו תמיכה ב-roaming תיקני (למיטב הבנתי). אם אתה שוקל גם פתרונות mesh אחרים תנסה להבין האם הם בכלל תומכים ב-roaming תיקני (לפי תקנים של 802.11r/k/v).

ב. לעומת זאת סדרת ה-unifi מכוונת לקהל יותר מקצועי של עסקים או משתמשים מתקדמים. היתרון הגדול של ציוד כזה הוא איכות יותר גבוה שמתבטא ביציבות, אמינות, גמישות ובמקרים מסויימים גם מבחינת ביצועים. כמובן תמצא גם יותר אופציות, כולל אופציות מתקדמות בציודים כאלה אבל המחיר הוא שדרושה יותר "התעסקות" ותהיה עקומת למידה בשביל להתקין ולקנפג ציוד כזה (מניסיוני, לשימוש ביתי, הניהול השותף דווקא דורש פחות עבודה כי אין תקלות אבל זה אחרי שעוברים את עקומת הלמידה).

חשוב לשם לב ש-AP מסדרת unifi הינו AP בלבד ותצטרך ראוטר (וכנראה סוויץ) בנפרד. אפשר גם מסדרת ה-unifi בשביל ניהול של הכל דרך ה-controller שלהם, או אפשר לערבב לדוגמא עם ראוטר מסדרת ה-edgemax כמו שאני ממליץ כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2993485#2993485
או אפשר בכלל לערבב עם ציוד של חברות אחרות, כמו לדוגמא חומרה מתאימה שמריצה pfsense כראוטר וסוויץ לפי הצרכים (יכול להיות של כל חברה).
APs כאלה כמובן יותר גמישים מבחינת צורת ההתקנה וכרגיל יהיה יותר דגש על תמיכה בחיבור קווי של היחידות (כאשר פתרונות mesh ביתיים מתוכננים בראש וראשונה לחיבור אלחוטי בין היחידות). APs כאלה מקבלים חשמל דרך PoE ומתוכננים בשביל התקנה לדוגמא על תקרה או במקום גבוה אחר בשביל לשפר את הכיסוי והקליטה.

ספציפית לגבי הנושא של ניוד קליינטים (roaming), השאלה היא בדיוק הפוכה: האם קליינטים ינדדו בין היחידות שונות ברשת mesh ביתית בצורה מספקת? Ubiquiti החברה הראשונה ששמעתי עליה שתמכה ב-roaming עוד לפני התקנים בנושא (או לפחות לפני שהיה ציוד אחר שהיה ראלי לשימוש ביתי עם תמיכה ב-roaming). עד היום למיטב הבנתי ה-APs שלהם תומכים גם ב-roaming תיקני וגם בפתרון הישן והטוב שלהם ונתקלתי גם בכאלה שטוענים שהפתרון הלא תיקני שלהם עובד יותר טוב בחלק מהמקרים. בכל מקרה אין ספק שציוד כזה הרבה יותר איכותי גם מהבחינה הזאת.

אם השימוש במילה mesh (בציוד ביתי והחוסר שימוש במילה הזאת בציוד מקצועי) מבלבל אותך אולי זה יכול לעזור:
https://www.hometheater.co.il/vp2943524#2943524

לדעתי אם אתה מחפש ציוד כמה שיותר פשוט ולא מחפש תכונות מתקדמות (כמו VPN, VLANs, QoS וכו') אז לך על פתרון mesh ביתי כלשהו (הייתי בודק ביקורות וחוות דעת של פתרונות שונים ומשווה; שם לב שלשוק הביתי יש כבר מוצרים עם תמיכה ראשונית ב-wifi 6 ואולי שווה לשקול גם אותם). לעומת זאת אם יש לך את הרצון והיכולת "להתעסקות" עם ציוד יותר מקצועי אז הציוד של Ubiquiti אופציה טובה (ושוב הם לא האופציה היחידה ואפשר להשוות עם ציוד מקצועי/עסקי של חברות אחרות).

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
הצטרף: ספטמבר 2018
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #6 

בקצרה:
TP LINK חברה פח, על הקרטון מפרט של חללית, בפנים החומרה כביכול תואמת רק שהיא מהיצרנים הכי גרועים של בורדים/ציפים, והתכנה? פחחח הכי בסיסית וזולה שיש.
לא משתמשים בכל תקני הרומינג.

יוביקוויטי משתמשים בציפים הכי טובים שיש, והתכנה בין המובילות בשוק, עושה צרות להרבה חברות-על.
עובדים בכל תקני הרומינג.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”