איכות וידאו ב MPC-HC או VLC - הבדל בין 4K ל 1080P

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם,

יש לי שאלה לגבי איכות הוידאו ואם יש משהו לעשות מבחינת ההגדרות כדי לשפר אותו.

יש לי כרגע LG B9 55Inch מחוברת ב HDMI למחשב.

שמתי לב שאין יותר מידי הבדל בין סרטונים של 4K ל 1080P מבחינת האיכות. זה מוזר לי כי חשבתי שה-4K אמור להיות חד כתער כמו שבעבר ההבדל היה בין 1080P ל 720P או אפילו ל SD.
עוד שמתי לב שמשום מה, גם ב 4K, אני עדיין רואה מלא נקודות קטנטנות על המסך במקום תמונה חלקה ואיכותית.

עשיתי קצת חיפוש פה ושם להגדרות של VLC וגם של MPC-HC אבל זה נראה כאילו זה לא ממש משנה את האיכות, לא משנה מה אני מנסה.

הנקודות המרכזיות בפוסט הזה -
1. איך לשפר איכות של סרטים ב 1080p/4K מבחינת הגדרות של MPC-HC או VLC? מה עדיף ואיזה הגדרות לשנות?
2. מבחינת צבע, כשאני מנגן סרטים של 4K נראה כאילו הצבע דהוי וחסר חיים (למרות שהכל מכוון ל FULL 0-255) לעומת אותו סרט ב 1080P שנראה צבעוני ומלא חיים. איך אני מתקן את זה? (הצלחתי במעט לשפר את איכות הצבעים כשאני משתמש ב OPENGL ב VLC לעומת אוטומטי אבל זה עדיין נחות לעומת סרט של 1080P משום מה).
3. בסיבוב הקודם של השיפור הטכנולוגי ל 720p/1080p, התמונה בסרטים של 1080P על טלויזיה של Toshiba שתומכת ב 1080P נראתה חלקה, יכולתי לראות את הנקבוביות של הפנים של השחקן ועדיין הכל היה חלק, כנ"ל לגבי סרטים באיכות יותר נמוכה (כמובן שהאיכות ירדה קצת אבל עדיין נראה טוב). עכשיו, גם כשאני מנגן 4K על ה LG4K, אני רואה נקודות נקודות בכל מיני קטעים ברקע, בבגדים של השחקנים ואנחנו מדברים על בלוריי 4K. איך מסדרים את זה?

סליחה על החפירה אבל זה מחרפן אותי. אם יש כבר מדריך באתר שלא שמתי לב אליו, אשמח אם תוכלו להכווין.

תודה מראש על כל מענה!

הרצל

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

לגבי סעיף 2 המחשב שלך לא תומך או לא מוגדר נכון לניגון HDR בגלל זה הצבע הדהוי והלא תקין

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@a_yaron
·
על איזה הגדרות מדובר?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #4 

אני לא מעודכן בנושא תמיכה בניגון 4K HDR דרך המחשב, אני משתמש בסטרימר יעודי (שילד)

תכתוב את מפרט המחשב ומי שמבין יותר ממני ידע אם החומרה תומכת או לא בHDR

אם היתה לך תמיכה בHDR בTV יופיע לוגו של HDR בתחילת הניגון, אני מניח שלא מופיע ולפי תאור הבעיה בצבע הסרט הוא HDR..

יק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

זה מה שאני עשיתי

שליחה #5 

תתחבר בצורה אלחוטית למחשב שלך בעזרת תוכנת smart share ותן לטלויזיה לשדר מהנגן שלה את הסרט ואז תראה אותו באיכות הכי טובה 4k
גם אצלי המחשב מחובר בhdmi לטלויזיה 77 c9 אבל בגלל שהמחשב לא סוחב תכנים של 4K אז יותר נוח ומומלץ לעשות את זה בצורה אלחוטית.

sprunknwn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: זה מה שאני עשיתי

שליחה #6 

@יק
·

תודה! רבה! לך!

התחלתי כבר לחשוב על לקנות מחשב חדש (כי אם כבר מחליף כרטיס מסך אז גם מעבד ואז לוח אם ואולי קירור גם וגם זכרון) או לקנות סטרימר. לא ידעתי שה Smart Share הזה קיים בכלל.

רק שאלה אחת - עד כמה זה מאובטח? זה מאפשר גילוי רק לטלויזיה?

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

אפשר הכל במחשב
להיכנס להגדרות תצוגה בווינדוז ולאפשר HDR במחשב והVLC עובד פצצה

לחצן ימני בעכבר הגדרות תצוגה ואז הפעל HDR במשחקים ואפליקציות

יק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

הבהרות בקשר ל smart share ועוד טיפים

שליחה #8 

1. אין מה לדאוג זה עובד על הויי פיי שלך ואני בטוח שהוא מאובטח אצלך.
למעשה אתה עיי התוכנה הזו לא צריך לשדרג כלום לא כבלים לא כרטיס מסך וכמובן לא מחשב כל עוד הוא מתפקד טוב ומצליח להוריד סרטים טורנטים וכולי.

אחרי הנאה של שנים של הורדת סרטים באיכות טובה ( TORRENT ) אבל לא HDR / 4K מחשב שאין לו כרטיס מסך איכותי שתומך 4K לא יסחוב את הסרט אבל ה OLED כן מריץ בצורה מעולה!
לדוגמא הורדתי מסע בין כוכבים האחרון ב 4K המחשב היה קוטע ואילו בטלוויזיה זה רץ פיקס וראיתי את זה בעוד סרטים 4K.
בכדי לראות גם כתוביות אתה חייב שהכתוביות יהיו באותה התיקייה עם הסרט וששניהם יהיו זהים בתיאור שלהם (עיי Copy/Paste) לאחר שיש לך את הסרט והכתוביות במחשב.

3. טיפ נוסף למחשב הוא לאחר שנים של שימוש עם הנגן המצוין (media player classic home cinema) אני ממליץ לעבור לנגן שנקרא MPC-BE (זהו נגן חדש יותר מאותו הבית של MEDIA PLAYER.
לינק להורדה https://sourceforge.net/projects/mpcbe/ או לינקים אחרים (הוא פשוט מנגן הכל)

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”