אני מנסה להבין את רזי ה-cooling flush ומשהו מוזר לי: כמעט בכל מקום אני רואה שמומלץ לעשות purge במשך כמה שניות לפחות, אבל בדף ההוראות שקיבלתי מ-elektros מודגש שכדאי לא לעשות זאת במשך יותר מ-2 שניות. https://www.elektros.it/media/product/5 ... 20tips.pdf
ניסיתי את שתי השיטות, ומה שאני רואה זה שאם אני עושה את זה במשך כמה שניות (ומחכה לחימום מחדש) אז הזרימה (יציאה של הקפה מהפורטפילטר) מתחילה מאוד מאוחר (יכול לקחת 15 שניות גם), בניגוד ל-7 שניות בערך אם אני עושה purge במשך 1-2 שניות.
המכונה היא אוסקר עם opv אם זה רלוונטי.
אשמח להבין אם זה משהו שאני לא עושה נכון, או שבאמת באוסקר עדיף לא לעשות cooling flush ארוך?
תודה
cooling flush
-
דניאל_גרינפלד
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קולינג פלאש נועד להזרים את המים שישבו בצינורות, המים האלו חמים מהטמפ הרצויה , אני משער שיש לך אוסקר 2 , לא יודע להגיד לך בוודאות לגבי המכונה הזו , למרות שהיא מאוד מאוד דומה לאוסקר 1 .
לי יש אוסקר אחד , במצב 'בו המכונה מכוונת נכון ותקינה לחלוטין צריך לעשות כ 8 שניות של קולינג פלאש.
מדד זמן תחילת החליטה שאתה מתייחס אליו מושפע מעוד דברים מלבד טמפ , עובי טחינה , כמות קפה , עוצמת דחיסה וטריות הקפה כמובן.
כדי לדעת בוודאות כמה זמן קולינג פלאש אתה צריך אתה צריך למדוד טמפ יציאת מים , תחפש בפורום " יציבות טמפרטורה" לדעתי תמצא מאמר שמדבר על זה בדיוק
לי יש אוסקר אחד , במצב 'בו המכונה מכוונת נכון ותקינה לחלוטין צריך לעשות כ 8 שניות של קולינג פלאש.
מדד זמן תחילת החליטה שאתה מתייחס אליו מושפע מעוד דברים מלבד טמפ , עובי טחינה , כמות קפה , עוצמת דחיסה וטריות הקפה כמובן.
כדי לדעת בוודאות כמה זמן קולינג פלאש אתה צריך אתה צריך למדוד טמפ יציאת מים , תחפש בפורום " יציבות טמפרטורה" לדעתי תמצא מאמר שמדבר על זה בדיוק
@דניאל_גרינפלד
· בקצרה - לטמפרטורת החליטה עש השפעה גם על קצב הזליגה של הקפה.קפה חם יעבור מהר יותר.
כמובן כל זאת בהניה שתהליך ההכנה של מנת הקפה שלך חזרתי וללא צ'אנלינג.
· בקצרה - לטמפרטורת החליטה עש השפעה גם על קצב הזליגה של הקפה.קפה חם יעבור מהר יותר.
כמובן כל זאת בהניה שתהליך ההכנה של מנת הקפה שלך חזרתי וללא צ'אנלינג.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)