פיתרון לקישור שתי נקודות במרחק של מספר קומות.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Ncode פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חג שמח, ובידוד שמח לכולם!

מחפש את עזרתכם(אם אפשרי) בפיתרון של חיבור שתי נקודות בבית של 5 קומות בגרמניה. המבנה הוא מבנה גרמני קלאסי בן איזה 500 שנה. כלומר הוא לא ממש ענק, אבל הקירות די עבים.

החיבור המרכזי נמצא בקומה הראשונה ליד החלון. מייושם על ידי ראוטר Fritz!box 6490. הנקודה השניה נמצאת בקומה החמישית, כאשר שתי הנקודות נמצאות ליד החלון וחולקות את אותו הקיר החיצוני.

יש אפשרות נוספת לחבר את נקודת הגישה בקומה הרביעית בגרם מדרגות.

מאחר ובין הקומות נמצאות דירות של השכנים, אין אפשרות לעשות חיבור קווי בין הנקודות.

השאלות הן:

- האם יש היום ראוטר עוצמתי מספיק שיוכל לקלוט מהקומה החמישית את הראווה המרכזי בקומה הראשונה?
- האם mesh ישים כאן? יש לו מספיק עוצמה?
- האם במידה ומותכן ראוטר עוצמתי בקומה החמישית, הוא עדיין יהיה מוגבל בגלל החולשה של אותו ה-fritz!box?

אשמח לקבל עצות וטיפים כיצד ליישם את החיבור הנ״ל.

חג שמח!

Ncode פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

תיקון לדגם ה-Fritz!Box, הדגם הוא 7490.

ospc4u
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

Ubiquiti Point-to-Point

יש להם מוצרים טובים

Ncode פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ה-point to point לדעתי קצת מטורף לשימוש ביתי, במיוחד מבחינת התקציב: 1000-2000 יורו...

אני כן רואה שיש להם ac mesh חיצוני, שאולי יוכל לעזור במידה וישדר במקביל לקיר החיצוני.

האם אני יוכל לחבר אותו ל-fritz!box(שיש לו תמיכה ב-mesh)?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #5 

@Ncode
·
point to point זה כל ציוד של חיבור נקודה לנקודה ואם יש שני נקודות, אז זה לא עד כדי כך מטורף . :lol:
אם יש קשר עיין מלא בין שני נקודות ואם מדובר על כמה מאות מטרים בודדים, ואם רוצים ציוד זול במיוחד ועם מהירות של עד 1GBPS, אז יש את המוצר הבא:
https://store.ui.com/collections/operat ... oducts/gbe
והמחיר ליחידה הוא פחות מ 130$, צריך שני יחידות.

Ncode פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@sys_admin
·
סליחה על הבורות, אבל אם אני מבין נכון החיבור הוא בערך כזה: ראוטר > נקודה >> נקודה > AP(של הדירה השניה)?

- הנקודות מותקנות בחוץ והן עמידות לתנאי מזג האוויר? איך בדיוק מתרכשת ההזנה החשמלית של הנקודות?
- האם אני צריך עוד ציוד ?
- אפשר דוגמא למוצר בצד היותר תקציבי של הסקאלה מהשוק הגרמני(AMAZON.DE...)?
- בין הקומות יש שתי מרפסות של שכנים. בעיה?

בגדול, המטרה היא לספק אינטרנט לדירה בקומה החמישית כי כרגע אין שם בכלל. לא חייב איכות קו יוצאת דופן, או מהירות קרובה למקור. הדגש הוא יותר תקציבי, אבל עם התחשבות בעלות/תועלת.

תודה!

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

מה הכוונה ל"מוצר בצד היותר תקציבי של הסקאלה מהשוק הגרמני" זה מוצר שזוג עולה הרבה פחות מ 300$. על איזה תקציב חשבת בכלל? :lol:

המוצרים אלה עמידים למזג האוויר ומותקנים בחוץ. ההזנה של מתח מתבצעת דרך PoE ולצורך זה או שמשתמשים במתג שמספק PoE בכל הפורטים שלו, או שמשתמשים במזין מתח PoE .
אם המרפסות באמצע חוסמות קשר עין, אז זה לא מתאים, כמו כל פתרון אלחוטי אחר שדורש קו ראייה נקי. לא רשמת גם מה המהירות הנדרשת שצריך, אבל במחיר זה, זה הרבה יותר ממקסימום שאפשר לקבל. מן הסתם שאת החנויות מהשוק הגרמני(AMAZON.DE...) אני לא מכיר, אבל נתתי לך כבר קישור ישיר למוצר שנמכר ישירות מאתר היצרן ואם בכל זאת אתה רוצה לחפש אותו בחנויות מקומיות, אז יש לך כבר גם את הדגם, רק שלא נראה לי שזה יצא יותר משתלם.

Ncode פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@sys_admin
·

צירפתי תמונה להמחשה של המבנה. כמו שניתן לראות במידה ומחברים חלון אל חלון בקו ישר, יש בדרך שתי מרפסות.

מבחינת מהירות האינטרנט מספיק משהו יחסית בסיסי של 10 מגה. כמובן שבמידה וצריך אז נלך על האפשרות שנתת עם הג'יגה-בים.

פשוט חשבתי שאולי במידה ואני מוריד מהחלון AP כזה (או דומה של חברה אחרת), אז זה יכול להספיק. מה אתה אומר?

יש אפשרות גם להתקין את ה-AP על מרפסת של הדירה באלכסון לחלון של דירה 1 וככה ליצור זוג של קו ישיר. הראוטר הראשי מחובר בצמוד לחלון של אותה הדירה(1).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

מהתמונה שצירפת לא ניתן להבין כלום. הכי פשוט, מסתכלים מנקודה אחת, לנקודה השנייה, ורואים או שיש קשר עין או שאין. אם יש, פתרון אלחוטי יעבוד. אם אין, לא יעבוד. אם אין קשר עין מלא, מחפשים איך ניתן להגיע עליו. זה הכל.
המוצר שצירפת לא מתאים מן הסתם מהרבה סיבות. דבר ראשון מדובר על מכשיר מצ'וקמק, שלא נועד לכלום, דבר שני מדובר בכלל במוצר עם האנטנות אומניות ולא על אנטנה כיוונית שנדרשת לחיבור של נקודה לנקודה. אם כבר קיבלת קישור ישיר למוצר מתאים עם מחיר מצחיק ועם דגם מוגדר, של חברה שעוסקת בתחום זה שנים, אז למה לחפש סתם דברים לא מתאימים מראש?

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #10 

אתה לא יכול פשוט להעביר כבל בחוץ ומקסימום להקיף את הדירות של השכנים?

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #11 

תבדוק אם יש פיר היכן שעוברים יתר קווי התקשורת.
תבקש מהוועד רשות להעביר כבל רשת דרכו.

Ncode פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

בגרמניה הבירוקרטיה בקטע הזה היא הרבה יותר רצינית מבארץ. והגרמנים עצמם די קונסרבטיבים, ברגע שהם רואים כל מיני אילתורים הם ישר חושבים שאתה עושה משהו לא "כשר" ונלחצים.

sys_admin, אני מעריך את העזרה והידע שלך. זה לא שאני "מחפש סתם", אני פשוט רואה שלחברה הזו יש ליין עצום של מוצרים, וכנראה יש לזה סיבה. בסה''כ מנסה להבין את כל ההאפשרויות העומדות בפני, כדי לקבל את ההחלטה מה מתאים לי ביותר.

נגיד ואני קונה משהו כזה ומכוון אותו בקו ישיר לראוטר שנמצא ליד החלון. זה לה יעבוד?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אני מקווה שלא נצטרך לעבור על כל המוצרים של UBNT, אבל, אם נתייחס למוצר שמושם מה צירפת, אז מדובר במוצר שעובד במהירות נמוכה ביותר ( פחות מ 100MBPS ) , בתקן ישן מאוד, בתחום תדרים שמתנגש עם הציודים הביתיים האחרים וגם מבחינת התקנה חיצונית, ברגע שתתקין אותו כלפי מעלה, אז הוא ישמש לאגירה של מיים.
ובקיצור, לא זה לא יעבוד טוב ולאורך זמן.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”