חיבור נקודת אינטרנט בממ"ד MOCA
שלום רב,
אשמח לחוכמת המומחים.
יש לי בבית אינטרנט של פרטנר 200 מגה בחיבור של סיב אופטי.
הסיב מגיע לאחד החדרים שם ממוקם המחשב במרכזי ושם גם יושב הראוטר של פרטנר (פייבר) עם MOCA.
בנוסף יש לי נקודת אינטרנט נוספת בסלון המחוברת באמצעות כבל קואקסלי ו MOCA.
הכל עובר דרך ארון התקשורת הקטן בכניסה לבית.
הרשת האלחוטית שהראוטר מייצר, לא מספיק חזקה וכתוצאה מכך בממד אשר נמצא בצד השני של הבית, האינטרנט מאד חלש (אחרי ששמתי כבר באמצע הדרך, מגדיל טווח)
כיוון שיש לי השחלות בכל הבית של כבלים קואקסלים, חשבתי לעשות עוד נקודה קווית בממד ושם לשים ראוטר שישמש את הממד (עבור לפטופ ועבור אייפון)
השאלות :
1. מה אני צריך עבור הנקודה השלישית בממ"ד?
2. מה אני צריך כדי שאוכל לראות גם טלוויזיה בממ"ד (בהנחה שאני יכול להעביר את הממיר שיש לי כרגע בסלון לממ"ד (יש לי בסלון טלוויזיה חכמה)
3. האם עושים פיצול פשוט לכבל הקואקסלי אשר מגיע מהראוטר של פרטנר לארון תקשורת, כדי להגיע לממ"ד או שצריך מכשיר כלשהו שעושה פיצול.
תודה רבה לעונים.
איתי
אשמח לחוכמת המומחים.
יש לי בבית אינטרנט של פרטנר 200 מגה בחיבור של סיב אופטי.
הסיב מגיע לאחד החדרים שם ממוקם המחשב במרכזי ושם גם יושב הראוטר של פרטנר (פייבר) עם MOCA.
בנוסף יש לי נקודת אינטרנט נוספת בסלון המחוברת באמצעות כבל קואקסלי ו MOCA.
הכל עובר דרך ארון התקשורת הקטן בכניסה לבית.
הרשת האלחוטית שהראוטר מייצר, לא מספיק חזקה וכתוצאה מכך בממד אשר נמצא בצד השני של הבית, האינטרנט מאד חלש (אחרי ששמתי כבר באמצע הדרך, מגדיל טווח)
כיוון שיש לי השחלות בכל הבית של כבלים קואקסלים, חשבתי לעשות עוד נקודה קווית בממד ושם לשים ראוטר שישמש את הממד (עבור לפטופ ועבור אייפון)
השאלות :
1. מה אני צריך עבור הנקודה השלישית בממ"ד?
2. מה אני צריך כדי שאוכל לראות גם טלוויזיה בממ"ד (בהנחה שאני יכול להעביר את הממיר שיש לי כרגע בסלון לממ"ד (יש לי בסלון טלוויזיה חכמה)
3. האם עושים פיצול פשוט לכבל הקואקסלי אשר מגיע מהראוטר של פרטנר לארון תקשורת, כדי להגיע לממ"ד או שצריך מכשיר כלשהו שעושה פיצול.
תודה רבה לעונים.
איתי
אתה יכול לרכוש מכשיר שהופך כבל coax לכבל רשת
https://www.ebay.com/itm/Broadband-DECA ... Lw_wcB:G:s
או לרכוש מתאם COAX TO RJ45
https://www.ebay.com/itm/F-Female-to-RJ ... 0012.m1985
לאחר שיש לך כבל רשת במקום הקאווקס
לחבר אותו לסוויטש פשוט וממנו לחבר כבל רשת לממיר של פרטנר
ועוד כבל רשת לאקסס פוינט עבור הממד
https://www.ebay.com/itm/Broadband-DECA ... Lw_wcB:G:s
או לרכוש מתאם COAX TO RJ45
https://www.ebay.com/itm/F-Female-to-RJ ... 0012.m1985
לאחר שיש לך כבל רשת במקום הקאווקס
לחבר אותו לסוויטש פשוט וממנו לחבר כבל רשת לממיר של פרטנר
ועוד כבל רשת לאקסס פוינט עבור הממד
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@ospc4u
·
האפשרות הראשונה לא תואמת את התשתית הקיימת שלו ולא בטוח שתוכל לחיות ביחד עם ה-moca שהוא טוען שיש לו.
ההצעה השניה שלך פשוט לא נכונה - לא תעשה כלום המתאם המוזר הזה לא עושה שום דבר בהיבט רשת שזה מה שהוא צריך- במקרה הטוב המתאם המוזר הזה יכול לשמש להעברת מתח על גבי קואקס למצלמות או משהו דומה שיש להם חיבור רשת לקבלת מתח ולא לשום דבר אחר שקשור במישרין או בעקיפין ברשת קווית.
הפתרון הקל ביותר זה לקנות מתאם מוקה נוסף ולהתקין אותו בחדר בו הוא נחוץ, בהנחה שיש שם תשתית קואקסיאלית.
רצוי לוודא שהמתאם שתקנה יהיה תואם לקיימים...
·
האפשרות הראשונה לא תואמת את התשתית הקיימת שלו ולא בטוח שתוכל לחיות ביחד עם ה-moca שהוא טוען שיש לו.
ההצעה השניה שלך פשוט לא נכונה - לא תעשה כלום המתאם המוזר הזה לא עושה שום דבר בהיבט רשת שזה מה שהוא צריך- במקרה הטוב המתאם המוזר הזה יכול לשמש להעברת מתח על גבי קואקס למצלמות או משהו דומה שיש להם חיבור רשת לקבלת מתח ולא לשום דבר אחר שקשור במישרין או בעקיפין ברשת קווית.
הפתרון הקל ביותר זה לקנות מתאם מוקה נוסף ולהתקין אותו בחדר בו הוא נחוץ, בהנחה שיש שם תשתית קואקסיאלית.
רצוי לוודא שהמתאם שתקנה יהיה תואם לקיימים...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
איזה פיצול?
אמרת שיש לך תשתית קואקסיאלית בכל הדירה- היא לא מחוברת בינה לבין עצמה?
תעשה חיפוש על מוקה
הכי טוב שתבקש ממי שסיפק לך המתאמים מתאם נוסף זה יהיה הכי פשוט ולא תהיה בעיית תאימות
אמרת שיש לך תשתית קואקסיאלית בכל הדירה- היא לא מחוברת בינה לבין עצמה?
תעשה חיפוש על מוקה
הכי טוב שתבקש ממי שסיפק לך המתאמים מתאם נוסף זה יהיה הכי פשוט ולא תהיה בעיית תאימות
תודה על התשובה ועל הסבלנות
מי שסיפק זה פרטנר והם רוצים חיוב נוסף בשכירות עבור המוקה הנוסף ואולי עוד חיוב חודשי...
, ואני רוצה לקנות את זה פעם אחד וזהו... בלי שכירות ועלויות נוספות....
לגבי הכבלים, הכל מגיע לארון תקשורת אבל שם אין חיבורים... והשאלה שלי היא :
האם הפיצול של הכבל שמגיע מהממיר של פרטנר (שיושב באחד החדרים) ומגיע חזרה לארון התקשורת (ומשם הולך לחדר השני)
האם עבור הממד, אני צריך לבצע פיצול של הכבל הזה עם מפצל פשוט, או שאני צריך מכשיר כלשהו....
או שצריך משהו אחר בכלל.
שוב תודה
מי שסיפק זה פרטנר והם רוצים חיוב נוסף בשכירות עבור המוקה הנוסף ואולי עוד חיוב חודשי...
האם הפיצול של הכבל שמגיע מהממיר של פרטנר (שיושב באחד החדרים) ומגיע חזרה לארון התקשורת (ומשם הולך לחדר השני)
האם עבור הממד, אני צריך לבצע פיצול של הכבל הזה עם מפצל פשוט, או שאני צריך מכשיר כלשהו....
או שצריך משהו אחר בכלל.
שוב תודה
Re:
נמצא בדיוק באותה בעיה.16/04/2020 12:05dootch1 כתב: תודה על התשובה ועל הסבלנות
או שצריך משהו אחר בכלל.
שוב תודה...
איך הסתדרת בסוף?