מעבר מתשתית הוט לבזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
1337 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
אני בהוט כבר הרבה שנים וחשבתי לעבור לבזק (לחסוך קצת בטריפל + לחסוך את ה12 שקל שכירות הוטבוקס)
היום בתעלות בבית עוברים כבלים של coax לכל מיני מקומות שלא פשוט להגיע אליהם והייתי מעדיף שלא להוציא אותם כדי להעביר כבלי רשת

יש דרך להפוך את החיבורים האלה לחיבורי רשת (ethernet)? (הם יתאימו לקצב של 1Gb?)
בהתקנה של חברות הסטרימינג (פרטנר\סלקום), הם מסדרים גם חיבורים קווי בבית?
יש דרך להשיג הוטבוקס בלי תשלום שכירות חודשי? סה"כ התשתית שלהם בסדר אצלי, רק הראוטר בעייתי.
תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

1337 כתב: יש דרך להפוך את החיבורים האלה לחיבורי רשת (ethernet)? (הם יתאימו לקצב של 1Gb?)
...
אפשר להשתמש במתאמי MoCA, אבל כך בחשבון שהם יתנו ביצועים ויציבות נחותים יחסית לכבלי רשת. בנוסף זה תלוי באיכות של המתאמים ובשביל מתאמים טובים צריך להשקיע כסף שכבר הופך את כל העניין ללא כלכלי (כי באותו כסף אפשר להביא בעל מקצוע שיעביר כבלי רשת ולקבל פתרון הרבה יותר טוב). עדיין אם זו דירה שכורה או שיש סיבה טובה אחרת למה לא להשקיע בכבלי רשת בקירות אולי מתאמי MoCA טובים שווים את ההשקעה.

יש הרבה שירשורים בנושא בפורום תנסה חיפוש.
1337 כתב: בהתקנה של חברות הסטרימינג (פרטנר\סלקום), הם מסדרים גם חיבורים קווי בבית?
...
אני חושב שזה תלוי בהתקנה ובמה אתה מזמין מהם (אם אתה מזמין סטרימר שלהם בחדר מסויים אני חושב שהם חייב לתת פתרון כלשהו לחיבור של הסטרימר בחדר הזה). לדעתי הם פשוט מתקינים מתאמי moca משלהם. אבל זה משהו שהכי טוב לבדוק מול החברה שאתה רוצה להתחבר אליה (תזהר מהבטחות של אנשי מכירות ותסה לקבל תשובה מגורם טכני רלוונטי).
1337 כתב: יש דרך להשיג הוטבוקס בלי תשלום שכירות חודשי? סה"כ התשתית שלהם בסדר אצלי, רק הראוטר בעייתי.
...
לגבי המחיר זה פשוט עניין של מסחרה. פעם אחרונה שהתעסקתי בנושא היה לי ניסיון טוב עם פניה לנציב תלונות הציבור של הוט. או אם אתה מעוניין רק בתשתית + ספק, אז שווה לנסות לקבל מחיר טוב על באנדל דרך הוטנט.

לגבי הראוטר, הכי טוב זה להפוך את ההוטבוקס ל-bridge ולקנות ראוטר פרטי לפי הדרישות והתקציב. אם בכל זאת אתה רוצה לנסות לחיות עם הראוטר שלהם, תנסה לקבל הוטבוקס 4, האיכות שלו עדיין מוגבלת (במיוחד יחסית לציוד פרטי איכותי), אבל לדעתי הוא עדיף בהרבה על ההוטבוקס 1 או 2 שדי מזעזעים (לשימוש כראוטר; כמודם בלבד לתשתית של עד 200 מגה הם בסדר).

1337 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

eran405 כתב:
...
...
לגבי המחיר זה פשוט עניין של מסחרה. פעם אחרונה שהתעסקתי בנושא היה לי ניסיון טוב עם פניה לנציב תלונות הציבור של הוט. או אם אתה מעוניין רק בתשתית + ספק, אז שווה לנסות לקבל מחיר טוב על באנדל דרך הוטנט.

לגבי הראוטר, הכי טוב זה להפוך את ההוטבוקס ל-bridge ולקנות ראוטר פרטי לפי הדרישות והתקציב. אם בכל זאת אתה רוצה לנסות לחיות עם הראוטר שלהם, תנסה לקבל הוטבוקס 4, האיכות שלו עדיין מוגבלת (במיוחד יחסית לציוד פרטי איכותי), אבל לדעתי הוא עדיף בהרבה על ההוטבוקס 1 או 2 שדי מזעזעים (לשימוש כראוטר; כמודם בלבד לתשתית של עד 200 מגה הם בסדר).
...
·
הבעיה היא שיש כמה יציאות בגובה 2.5 מטר. זה סיפור מההפטרה להעביר שם כבלים
זה לא יעבוד טוב?

חשבתי על להפוך את ההוטבוקס לברידג'. אבל אני כמוך כמוך, זה מציק לשלם ככ הרבה כסף על הוטבוקס. זו הסיבה העיקרית שבגללה חשבתי לעבור לבזק. אני חושב שמאות שקלים הלכו לי על ההוטבוקס
מה ענה לך נציב התלונות של הוט?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

1337 כתב:·
הבעיה היא שיש כמה יציאות בגובה 2.5 מטר. זה סיפור מההפטרה להעביר שם כבלים
...
אני לא מבין מה הקשר בין הגובה של היציאות להאם אפשר או אי אפשר להעביר כבל רשת. למה שלא יהיה אפשר להעביר כבל רשת ליציאה בגובה 2.5 מטר? יותר חשוב עד כמה הצינורות שלך רחבים ופנויים (אם זה בית ישן עם צינורות צרים יתכן ויהיה צריך להוציא את כבלי הקואקס הקיימים בשביל להעביר כבל רשת ואם יש לך עניין גם בטלויזיה של יס/הוט זה בעייתי).
1337 כתב:·
זה לא יעבוד טוב?
...
אין לי מושג מה זה (ממש לא ברור לי מה זה המוצר הזה). לא כתוב בשום מקום moca וזה נראה שונה ממתאמי moca ולכן אני בספק שזה עושה את מה שאתה חושב שזה עושה (זה נראה כמו מתאם של החיבור הפיזי בלבד ושאין שום חוכמה במוצר הזה, כמובן קשה לדעת לפי הפרטים המעטים והלא ברורים בלינק שהבאת).

אף פעם לא התעמקתי בנושא של מתאמי moca, אבל הנה שירשור שמצאתי בחיפוש זריז:
https://www.hometheater.co.il/vt286142.html
שם לב שזה שירשור ארוך ושיש בו הרבה מידע רלוונטי (שוב לא התעמקתי בנושא אף פעם). אני בטוח שיש שירשורים נוספים רלוונטים כאן בפורום ועוד הרבה מידע על הנושא באינטרנט.
1337 כתב: חשבתי על להפוך את ההוטבוקס לברידג'. אבל אני כמוך כמוך, זה מציק לשלם ככ הרבה כסף על הוטבוקס. זו הסיבה העיקרית שבגללה חשבתי לעבור לבזק. אני חושב שמאות שקלים הלכו לי על ההוטבוקס
...
אישית יש לי "בעיות" גם עם בזק וגם עם הוט. בזק בגלל שהתשתית שלהם מקרטעת בכל מקום שיצא לי להתעמק בנושא (ניתוקים, חוסר יציבות וכו'), וזה שבאותו מחיר מקבלים רוחב פס יותר טוב (ברב המקרים). הוט, גם נתקלתי ביותר "בעיות" מול הנציגים שלהם (כולל רמאות ודברי כזב בצורה פלילית) ולמיטב הבנתי באיזורים רבים בארץ יש להם בעיות קשות בשעות העומס (למזלי לא נתקלתי בבעיות חמורות איתם ובמקומות שיצא לי לעבוד עם תשתית הוט המצב הרבה יותר טוב מאצל בזק).

כמו שכבר כתבתי הנושא של הכסף שאתה משלם זה עניין של מסחרה. אני לא רואה שום סיבה להתייחס בצורה מיוחדת לשכירות של הציוד, תעשה שיקול של הסכום הכללי שאתה מוציא היום על תקשורות (תשתית + ספק + השכרת ציוד + טלויזיה/טלפון אם יש לך מהם) ותשווה לסכום הכללי אצל חברות אחרות. אם אתה מרוצה טכנית מהוט, הייתי מציע לנסות להשיג מחיר טוב מהם לפני שאתה מחליט לעבור (אם אתה יודע את המחירים של המתחרים זה מאד עוזר למסחרה; בעיה שלהם איך הם יכולים להוריד את המחיר שאתה משלם, מה איכפת לך אם זה בדמי שכירות או בדרך אחרת).
1337 כתב: מה ענה לך נציב התלונות של הוט?
...
חזרו אלי אחרי כמה ימי עסקים וקיבלתי מהם מחיר יותר טוב על הסה"כ שאני משלם (במקרה המדובר זה היה על טריפל שנציג "רגיל" לא הסכים לתת מבצע טוב ודרך נציב התלונות קיבלנו מחיר יחסית טוב יחסית בקלות). ראיתי אחרים כאן בפורום שקיבלו מחיר טוב דרך הפייסבוק (לא ניסיתי). תבדוק גם את הכמה דפים האחרונים בשירשור:
https://www.hometheater.co.il/vt86654.html

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”