שאלה לגבי ראוטרים של מבנים ענקיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני סתם לומד פשוט למטרות ידע ואני כרגע לא יכול לבדוק את זה בשטח כי יש סגר.

מבנים ענקיים עם רשת אחת - באיזה ראוטר הם משתמשים?

אני לומד באוניברסיטת חיפה שהיא ענקית ואני תמיד רואה רשת אחת. אני מאמין ובטוח שהם משתמשים בmesh כי יש שם רשת עוצמתית מאוד שאף פעם לא עושה בעיות. אבל איך הגיוני שנתב ראשי אחד יכיל עשרות אלפי משתמשים?

ואני בטוח שהם עובדים עם נתב ראשי אחד כי אם אתה עובד עם כמה אז זה בעצם כמה רשתות נפרדות ולאוניברסיטה יש רק רשת אחת.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

בחלק מהפעמים יש שרת שלם שהוא רק ראוטר, בחלק אחר משתמשים בראוטרים של חברות כמו סיסקו, אלקטל, וארובה שמייצרות ציוד שמסוגל בהחלט להתמודד עם עשרות אלפי משתמשים.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

ospc4u
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

עניין המבנה הפיזי וןגודלו פחות רלוונטי
יותר רלוונטי כמות המשתמשים ותעבורת הרשת
יש מספר יצרני חומרה לציוד תקשורת לארגונים גדולים HP CISCO FORTINET וכו ...
אירגוני אנטרפרייז גדולים משתמשים בהם ללא בעיה
זה פשוט ציוד יקר מאוד ומורכב לניהול

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #4 

לרוב, הנתב הוא לא זה שעושה את כל העבודה הקשה ברשתות אלו אלא סוישים L3

Scanner
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 512
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

ממעבר על המשפט האחרון בשאלה, אני מניח שאתה מתייחס דווקא לרשת האלחוטית ולא לניתוב קווי. אם זה המצב, הרכיב הרלוונטי המפיץ את ה-WIFI נקרא "Access Point" ואינו קשור לראוטר שאותו אתה מכיר מהסביבה הביתית.

איך הם גורמים להרבה מאוד רכיבי Access Points לעבוד ביחד ולהפיץ את אותה רשת? באמצעות אקסס פוינטים עסקיים המאפשרים חיבור קווי לרשת והפצת WIFI - וכל היחידות מנוהלות ע"י בקר מרכזי (או מספר בקרים) שמנהל את כולן. בקרים אלו מתוכננים לעבוד עם אלפי לקוחות ללא בעיה. כל יחידת Access Point תתמוך לרוב בעשרות משתמשים שיתחברו ל-WIFI שהיא מפיצה.

ברשת עסקית גדולה כנראה שלא תיתקל בפתרון Mesh אלחוטי אלא בחיבור קווי של כל יחידת Access Point לרשת המרכזית.

moked
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

באוניברסיטה משתמשים בדרך כלל בבקר אחד (חומרה יעודית או מחשב כללי) שמחובר בכבל לעשרות Access Points כמו גם מצלמות רשת, נתבים חכמים .
חלקם אפילו משולבים עם מערכת כריזה (למשל יחידה כזו https://www.ui.com/unifi/unifi-ap-ac-edu/)
ויש פה לפעמים ערבוב של MESH אל חוטי בנוסף לחוטי כגיבוי.

כל ה AP משדרים את אותו WIFI SSID ככה שאתה "רואה" רשת אחת בכל הקמפוס. מצב כל AP מדווח באופן תדיר לבקר בחדרה הבקרה. כל שינוי בהגדרות של הבקר משודר מופץ אוטומטית לכל הקופסאות הרלוונטיות כולל עדכוני קושחה, עדכוני סיסמאות וכו'

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

בכל אוניברסיטה זה ככה, גם אצלנו... מה גם יש להם קו סימטרי ארגוני מיוחד, ככה שהם מקבלים אינטרנט שונה מאוד מזה שאתה מקבל בבית.
כן, יש פשוט מאות יחידות AP שמפוזרות בקמפוס. תסתכל במזדרונות וכו, אתה תראה אותן מעליך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”