מחפש MESH לבית גדול: האם Amplifi Alien טוב?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
1Matan20 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ראיתי את הראוטר המדהים הזה של UBIQUITI ונדלקתי... השאלה אם שווה את ההשקעה?
מישהו ניסה. מדובר בבית של 600 מטר בנוי עם שלוש קומות.
אני מחפש את הפיתרון הכי חזק בשוק לבתים פרטיים...

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #2 

1Matan20 כתב: אני מחפש את הפיתרון הכי חזק בשוק לבתים פרטיים...
...
מהר מאוד זה יגמר בתקציב שתפנה לזה כי מן הסתם שאתה לא תשים עשרות אלפים על הפיתרון הכי חזק שיש בשוק..

לגבי הראוטר, אוקי זה ראוטר אבל לא ל 600 מטר.

אתה לא צריך כזה ראוטר, אתה צריך ראוטר אחר, אמין ואפילו ללא WIFI, ואת כל הבית לרשת עם אקסס פויינטים לפי איך שהוא בנוי ורצוי לא ב MESH אם יש נקודות רשת ברוב האזורים כדי לחבר אליהם AP קווי.

יש בתים ש AP אחד יספיק לקומה ויש כאלו שפחות מ 4 יחידות לא יצליחו להתגבר על הקירות והמיסוכים, תלוי איך הבית בנוי

·

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #3 

1Matan20 כתב: אני מחפש את הפיתרון הכי חזק בשוק לבתים פרטיים...
...
מהר מאוד זה יגמר בתקציב שתפנה לזה כי מן הסתם שאתה לא תשים עשרות אלפים על הפיתרון הכי חזק שיש בשוק..

לגבי הראוטר, אוקי זה ראוטר אבל לא ל 600 מטר.

אתה לא צריך כזה ראוטר, אתה צריך ראוטר אחר, אמין ואפילו ללא WIFI, ואת כל הבית לרשת עם אקסס פויינטים לפי איך שהוא בנוי ורצוי לא ב MESH אם יש נקודות רשת ברוב האזורים כדי לחבר אליהם AP קווי.

יש בתים ש AP אחד יספיק לקומה ויש כאלו שפחות מ 4 יחידות לא יצליחו להתגבר על הקירות והמיסוכים, תלוי איך הבית בנוי

·

ospc4u
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

https://www.arubanetworks.com/products/ ... ss-points/

לחברה הזאת יש מגוון רחב של מוצרים איכותיים
ממליץ

לכיסוי איכותי אתה תהיה חייב לפחות יחידה לכל קומה
ובנוסף חיבור קווי לכל יחידה של AP

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

1Matan20 כתב:ראיתי את הראוטר המדהים הזה של UBIQUITI ונדלקתי... השאלה אם שווה את ההשקעה?
מישהו ניסה. מדובר בבית של 600 מטר בנוי עם שלוש קומות.
אני מחפש את הפיתרון הכי חזק בשוק לבתים פרטיים...
...
השאלה מה אתה מתכוון פתרון "חזק"?

אם אתה מחפש פתרון אמין וגמיש, שפחות סביר שתתיקל בבעיה שאין לה פתרון ושאפשר לשדרג בקלות יחסית בעתיד הייתי מציע לך לשכוח מכל "פתרונות" ה-mesh כולל המוצרים ש-Ubiquiti מוציאה בשביל לנסות להתחרות איתם (כמו סדרת ה-amplifi או ה-UDM שלהם וכו'). מהניסיון שלי מוצרים טובים מהסדרות העסקיות הרבה יותר אמינים, גמישים ובאופן כללי יותר "עובדים". אחרי שעברתי למוצרים כאלה אני לא מבין איך אפשר להשתמש ב"צעצועים" הביתיים לצרכים רציניים (כולל מי שרוצה רשת אמינה בבית). שם לב שיש היום מוצרים של SOHO ומשתמשים ביתיים מתקדמים שפחות או יותר בטווח המחירים של ציוד ביתי (במיוחד אם אתה משווה לציוד ביתי איכותי ויקר כמו ה-Amplifi).

גם ל-Ubiquiti יש סדרות עסקיות שמיועדות לרשתות רציניות, כמו גם לחברות אחרות ושווה לשקול גם אותם. זה כרגיל דורש להפריד לכל הפחות את הראוטר מה-APs אבל זה דבר חיובי כי אתה יכול לשדרג כל אחד בנפרד. מערכות כאלה גם יהיו יותר גמישות כולל לגבי עירבוב של דגמים שונים מאותה הסדרה (לעומת המצב לדוגמא בסדרת ה-amplifi). לא הייתי מנסה לערבב APs של חברות שונות, תבחר מי שנראה לך ובנושא של ה-APs תצמד אליו. בעירבוב של ראוטרים, APs וסוויצים מחברות שונות לא אמורה להיות בעיה כלשהי (במיוחד אם אתה יודע מה שאתה עושה).

אפשר ללכת על פתרון שכולו unifi בשביל ניהול מרוכז דרך ה-controller שלהם או לערבב עם מוצרים אחרים שלהם או של חברות אחרות. ראה לדוגמא את הפירוט שאני ממליץ כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2993485#2993485
אופציה נוספת שלא פירטתי בפוסט לעיל ששווה להזכיר היא התקנת pfsense על חומרה מתאימה (שיותר "חזקה" מ-edgerouter אבל גם יותר יקרה).

אני מקווה שמיותר לציין שבשביל רשת אלחוטית אמינה על שטח גדול צריך לפזר APs בחיבור קווי בכיסוי מתאים. גם כאן יש יתרון גדול לפתרונות העסקיים שיותר גמישים בפריסה של היחידות, באופן החיבור שלהם ובתמיכה יותר טובה ב-ב-roaming של המכשירים. בנקודות האילו, אם רוצים לדייק, צריך לסייג הדברים ולבדוק כל פתרון לגופו ולבדוק בדיוק באיזה תקנים הוא תומך, מה היכולות שלו וגם מה החבילות השיווקיות שלו (האם אפשר לקנות ולהוסיף יחידות נוספות ובאיזה מחירים? מה מגבלות החיבור שלהם? וכו').

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #6 

איפה קונים amplifi Alien בארץ?

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #7 

esloan כתב:איפה קונים amplifi Alien בארץ?
...
היתי מעדיף UDP יותר אופציות אבל אין WIFI 6 גם ב WIFI 6 אין כמעט התקנים תומכים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”