IBC/Unlimited/Cellcom - אי אפשרות לקבל חיבור מחו"ל, בכלל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני תוהה אם עוד מישהו נתקל בתופעה הזו, פתחתי שרת בבית, מכל ספקית או כתובת IP בישראל הכל עובד תקין,
מחול יש בעיה בגישה וזה נחסם איפהשהו.
עשיתי בדיקת "פורטים פתוחים" ממספר אתרים וכולם אומרים שסגור
עשיתי Traceroute כמה פעמים לאחרי שהחלפתי כתובות אינטרנט באמצעות online traceroute; וגם באמצעות VPN בחול שיש לי.
תמיד אותה תוצאה, התקשורת נחסמת בהוסט הבא:

קוד: בחירת הכל

13 288 ms 287 ms 305 ms core1-0-4-gw2.hfa.hfa.nv.net.il [212.143.7.244]
14 296 ms 293 ms 294 ms agr1-2-1-vl200-hfa.hfa.nv.net.il [212.143.7.186]
15 294 ms 294 ms 294 ms ibc-hfa-agr1-hfa-data.nta.nv.net.il [212.143.229.201]
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out. 
יש לציין כמובן, שבעבר אותה תצורה עבדה לי בלי בעיות (לפני כחצי שנה, וכשבאתי לחדש את תעודת LetsEncrypt מצאתי שהוא לא מצליח להגיע אלי)

פתחתי בסלקום פניה, בנתיים אין להם מושג, הם עדיין ב"בירורים"
(אין צורך לדבר איתי על הפניות פורטים FWים וכו', אני תוהה אם מישהו נתקל בבעיה דומה אי פעם)

בונוס:
מישהו מוכן להסביר לי מה הקשר הטכנולוגי בין סלקום, נטויז'ן ואנלימיטד(IBC)?\הספק הוא נטויז'ן להבנתי, אז למה IBC בכלל נמצאים ב Traceroute ?

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

כדאי להעביר את זה לפורום IT?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@hll
·

אני לא מבין מה זה ה-trace הזה. זה נראה כמו טרייס מהבית שלך החוצה (שלמיטב הבנתי אתה מתלונן על הכיוון ההפוך). בכל מקרה, אם אתה משתמש בתשתית אנלימטד אני לא בין למה אתה מופתע מזה ש-ibc מופיע בטרייס (הם הרי התשתית שלך, או שלא הבנתי נכון?). מעניין שטרייסים שאני עושה עם תשתית אנלימטד נראים שונים (הייתי מצפה שההתחלה תראה מאד דומה ואז מגיעים לספק ורק משם זה יהיה שונה).

בגדול השאלה העיקרית שלך היא " אם מישהו נתקל בבעיה דומה אי פעם", ואני לפחות לא. תמיד כשאני פותח פורט אני רואה אותו פתוח באתרי בדיקת פורטים (לדוגמא זה). ברור שהבעיה או אצלך או אצל הספק. לפי מה שאתה כותב אין טעם להסביר לך את הבדיקות הבסיסיות שצריך וחובה לעשות בשביל לשלול שהבעיה מהצד שלך, אז נשאר רק לחכות לתשובה של הספק. אני מציע לך לחזור ולוודא שהבעיה אינה בצד שלך, כי בעיות מוזרות כאלה יכולות מאד לבלבל והרבה פעמים זה בכל זאת בעיה בציוד פרטי וההגדרות שלו על אף שזה לא נראה כך.

אם יש לך טרייס מסויים שאפשר לבדוק (טרייס מהבית החוצה), אז אני יכול לבדוק מתשתית אנלימטד (ספק 015), ובתקווה אחרים עם תשתית סלקום ואולי אפילו סלקום מעל תשתית אנלימטד יכולים גם לבדוק.

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אז הטרייס הזה הוא כמו שאמרתי, בכיוון ההפוך מה VPN לאיפי שלי בבית

אני שואל את השאלה לגבי IBC, כי כשאני מתקשר לסלקום הם אומרים IBC זה רק התשתית (כלומר יותר נמוך משכבת IP?)
בעוד שאנחנו (סלקום/נטויז'ן) ספקי האינטרנט (להלן IP, שמופיע בטרייס)
לכן אני שואל מה המשמעות האמיתית בגלישה לאינטרנט, האם בסוף שומדבר לא משנה ובהכרח האינטרנט *תמיד* מסופק ע"י IBC?

לגבי קונפיגורציה מקומית: אשמח לרעיונות מה זה יכול להיות, שדאווקה חיבורים מחול בלבד נחסמים בעוד שמתוך ספקיות שונות בארץ זה עובד

אני יכול לתת גם Trace מהבית החוצה, כן יש שם משהו מוזר (שים לב להופ 3), אבל לא מבין איך זה מקדם אותנו.

Tracing route to dns.google [8.8.8.8]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms NETBOX.HOME [192.168.1.1]
 2 5 ms 4 ms 4 ms 85-250-208-1.bb.netvision.net.il [85.250.208.1]
 3 5 ms 4 ms 4 ms 192.168.2.14
 4 5 ms 4 ms 4 ms agr1-hfa-hun4-0-7-ibc-hfa-data.nta.nv.net.il [212.143.229.200]
 5 4 ms 4 ms 5 ms core2-2-2-vl200-hfa.hfa.nv.net.il [212.143.7.239]
 6 4 ms 5 ms 5 ms gw2-7-1-core1.hfa.hfa.nv.net.il [212.143.7.243]
 7 57 ms 58 ms 59 ms gw2-7-1-5-fra-gw2-hfa.nv.net.il [212.143.12.77]
 8 63 ms 57 ms 57 ms de-cix.fra.google.com [80.81.192.108]
 9 60 ms 60 ms 60 ms 108.170.251.129
 10 60 ms 59 ms 59 ms 74.125.37.167
 11 59 ms 60 ms 61 ms dns.google [8.8.8.8]

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@hll
·

בתקווה אתה מעוניין גם להבין מה קורה פה, אז בפוסט זה אנסה להסביר למה רב הטענות שלך לא מראות על שום בעיה לדעתי. אפרט בפוסט נפרד מה לדעתי אפשר להמשיך מבחינה מעשית.

דבר ראשון, עכשיו אני מבין מה בילבל אותי בטרייס מההודעה הראשונה שלך ואני לא רואה שום בעיה:
לא שמתי לב למספרים בצד שאומרים את מספר ה-hop (ולכן חשבתי שזה ההתחלה של טרייס מהבית החוצה), כאשר כמובן זה האמצע/סוף של טרייס שנראה תקין לגמרי. זה שהתחנות ב-hops מספר 16 ו-17 לא עונות לבקשות פינג זה דבר שקורה ולא מעיד על בעיה. בהנחה שאלה השורות האחרונות בטרייס ושעשית טרייס לכתובת אינטרנט שאתה מקבל מהספק אזי ה-hop האחרון (מספר 17) זה כנראה הראוטר הביתי שלך וזה הגיוני וחיובי שהוא אינו עונה ל-ping.

לגבי "זה רק התשתית (כלומר יותר נמוך משכבת IP?)", למיטב הבנתי החלק השני לא נכון בתשתית של אנלמיטד, שלמיטב הבנתי הינה תשתית TCP/IP (זה לאוו דווקא אומר שתראה את IBC בטרייס אבל אין פה בעיה או "סתירה לוגית" בזה שאתה רואה את IBC בטרייס). בנוסף, שם לב שכל השמות שאתה קורא ב-trace מתקבלים ע"י reverse dns וזה פשוט ה-DNS שמתפרש לכתובת הזאת (ובפרט זה לא אומר למי שייך השרת ואיפה הוא יושב). במיוחד ברגע שנטויז'ן, סלקום ו-IBC הם מאותם בעלים סביר לראות עירבוב בשמות כאלה ולא הייתי מייחס לזה שום משמעות.

לגבי "מהבית החוצה, כן יש שם משהו מוזר", תשווה לדוגמא לטרייס אצלי (עם 015):

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.1.1
  2     3 ms     2 ms     2 ms  185.110.110.1
  3     3 ms     3 ms     2 ms  192.168.2.16
  4     3 ms     3 ms     3 ms  192.168.2.21
  5    51 ms    51 ms    51 ms  ffm-b10-link.telia.net &#91;213.248.96.40&#93;
  6    51 ms    52 ms    52 ms  ffm-bb2-link.telia.net &#91;62.115.137.210&#93;
  7    51 ms    51 ms    51 ms  ffm-b1-link.telia.net &#91;62.115.137.169&#93;
  8    62 ms    62 ms    62 ms  google-ic-319727-ffm-b1.c.telia.net &#91;62.115.151.27&#93;
  9    65 ms    64 ms    64 ms  216.239.62.139
 10    62 ms    62 ms    62 ms  74.125.37.125
 11    62 ms    62 ms    62 ms  dns.google &#91;8.8.8.8&#93;
מפריע לך שיש באמצע כתובות ששמורות לרשתות פרטיות? למה? אלה לא שרתים שאתה פונה אליהם, אלה תחנות ביניים שמעבירות את התקשורת שלך הלאה ועצם זה שבחרו להם כתובות כאלה לא מעיד על שום בעיה. דרך אגב השורה השניה אצלי בטרייס לא מקבלת reverse dns אבל לפי ip lookup היא כמובן שייכת ל-IBC.

לגבי "חיבורים מחול בלבד נחסמים בעוד שמתוך ספקיות שונות בארץ זה עובד", דבר ראשון זה מאד מוזר לי (ראה המשך). עדיין, מנקודת מבט טכנית זה לא באמת כזה מוזר: כל firewall הכי בסיסי (כזה שיש בכל ראוטר וכמעט בכל מחשב היום) חוסם או מעביר פאקטות לפי ה-IP header שמכיל בראש וראשונה את כתובת ופורט המקור והיעד. בראוטר ביתי אתה כרגיל מפנה פורטים אך ורק לפי פורט היעד (דבר שבפרט גם מאפשר את התקשורת לפורט זה ב-firewall של הראוטר) אבל ה-firewall בקלות יכול לסנן לפי כתובת המקור ולחסום תקשורת מחו"ל ולאפשר תקשורת מישראל (בהנחה יש לך דרך לאפיין כתובות IP של ישראל לעומת כאלה של חו"ל, דבר שממש ממש לא פשוט ולעשות הגדרה כזאת בצורה טובה ומקיפה זה בין מאד מאד קשה לבלתי אפשרי).

ככה או ככה, אם באמת "חיבורים מחול בלבד נחסמים בעוד שמתוך ספקיות שונות בארץ זה עובד" זה מאד מוזר לי: על אף שכל firewall הכי פשוט מסוגל לעשות חסימות כאלה, אלה לא הגדרות טריוואליות שאפשר לעשות "בטעות" (ואני מניח לפי השאלה שלך שאין לך הגדרות כאלה שעשית בכוונה ובהשקעה רבה). מצד שני אם אלה הגדרות אצל הספק אזי לא סביר שהם הגדירו אותם במיוחד לכבודך, והם ישפיעו על משתמשים רבים ולכן מתגלות ונפתרות מאד מהר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@hll
·

מבחינה מעשית, בהניתן זה שהבעיה "מוזרה" ונראית לא הגיונית, הייתי מציע משהו כזה:

א. חיבור מחשב ישירות לשקע רשת של אנלימטד (ללא ראוטר או כל ציוד אחר בינך לבין התשתית של אנלימטד). אני מניח שגם עם סלקום, תשתית אנלימטד זה עם כתובת דינמית אבל אם לא וצריך להגדיר חייגן תגדיר אותו במחשב. אידיאלית, למען בידוד התקלה, תחבר מחשב אחר מזה שאתה חווה איתו את הבעיה המוזרה (וכמובן אחד שאין לך שום סיבה להאמין שיש בו בעיה כלשהי, במיוחד בנושאים של רשת, firewall וכו'). אידאלית תבחר מחשב ללא תוכנות אבטחה נוספות על אילו המובנות במערכת ההפעלה.

חשוב לוודא שאתה מקבל במחשב כתובת אינטרנט אמיתית שאינה מאחורי NAT (כלומר הכתובת של הכרטיס רשת או חיבור חייגן זהה לכתובת שאתה מקבל בחיפוש "my ip" בגוגל).

ב. תתקין במחשב תוכנה שמאזינה לפורט כלשהו ותוודא שהוא נפתח באתרי בדיקת פורטים (מה שאם הבנתי נכון לא עובד במקרה האמיתי שלך). למען בידוד התקלה, כדאי מאד שזו תהיה תוכנה אחרת ממה שאתה חווה איתה את הבעיה.

אני ממליץ לדוגמא להתקין את qbittorrent, לבדוק/להגדיר בהגדרות connection לאיזה פורט הוא מאזין ולוודא שהפורט פתוח לדוגמא בעזרת:
https://www.canyouseeme.org/
אין שום צורך להוריד טורנטים או לעשות כל שימוש ב-qbittorrent אבל כן חובה שהתוכנה תהיה פתוחה ברקע. את "הבדיקה" הזאת עשיתי במחשבים שונים עם ספקים שונים בארץ ועוד לא נתקלתי בבעיה/חסימה (חוץ מאשר NAT מהצד של הספק שלא אמור להיות אצל סלקום ובתקווה כבר בדקת שזה לא המצב אצלך). כרגיל צריך גם לפתוח את הפורט בראוטר (לא רלוונטי אם פעלת לפי סעיף א'). חשוב לוודא שה-firewall של מערכת ההפעלה ו/או תוכנות אבטחה (אם יש כאלה) לא חוסמת את הפורט.

בתקווה לפחות בבדיקה כזו הכל תקין. עכשיו אתה יכול לבודד את התקלה, לדוגמא ע"י אותה הבדיקה כאשר המחשב מאחורי הראוטר (וכמובן הפנת את הפורט) ו/או ע"י החלפה של ה-qbittorrent בתוכנה שאתה באמת רוצה וכו'.

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

קודם כל תודה רבה ערן,

אתייחס בנקודות לדבריך,
+מידע חדש נוסף

מעשי:
א. אנסה לחבר ישירות מחשב - כרגע אני עם מחשב עבודה והוא באמת מוקשח מהבחינה הזו. אנסה יותר מאוחר ממחשב אחר.
NAT- הדרך שאני מכיר לבדוק NATים זה לראות אם אתה מקבל את אותו IP ב WAN ואותו איפי בשירותים חיצוניים, התשובה תמיד חיובית רואים את אותו ה IP.
ב. זה בדיוק מה שאני עושה, בשירות המקורי מדובר ב nginix (פורט 80) מעל דוקר (שוב שעבד בעבר) על ראזפי, עכשיו לשם הבדיקה אני משתמש או ב python SimpleHTTPServer או ב netcat. על הרזפי
מבחינת FW על המכשיר שעליו אני בודק:
החוצה, ברירת מחדל ALLOW, ללא חוקים
פנימה, ברירת מחדל DROP, אבל יש שם חוק פרסטיסטנטי שמאפשר הכל.
בשום מקום ב IPTables, לא מגדירים פורט ספציפי או טווח איפים ספציפי (שלא נדבר על זה שאין לי מושג איזה טווחים זה "בתוך המדינה" ואיזה "חוץ")
וכמובן שאני משתמש גם בשירותים כאלה בשביל לבדוק נגישות של הפורט

***עדכון חדש ***
מסתבר שהבעיה מתרחשת אך ורק בפורט 80!... בפורטים אחרים אני מקבל חיבורים מהארץ+ מחול
Makes me wonder, אולי הניהול מרחוק של הנתב חוסם את זה? (אני יודע שלסלקום יש פיצ'ר להתחבר מרחוק, הם גם לא נותנים לך אדמין למכשיר, אבל יכולים לגשת אליו מרחוק) -אם כן הבדיקה הישירה דרך הפורט בקיר אמורה לבדוק את זה... אנסה כמובן - ולידע כללי אין צורך בשום חיוג, זה DHCP וגמרנו.

יש לי גם שאלות לחלק התאורטי, כרגע קצת קצר בזמן, אגיב בהמשך

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

hll כתב: ***עדכון חדש ***
מסתבר שהבעיה מתרחשת אך ורק בפורט 80!... בפורטים אחרים אני מקבל חיבורים מהארץ+ מחול
Makes me wonder, אולי הניהול מרחוק של הנתב חוסם את זה? (אני יודע שלסלקום יש פיצ'ר להתחבר מרחוק, הם גם לא נותנים לך אדמין למכשיר, אבל יכולים לגשת אליו מרחוק) -אם כן הבדיקה הישירה דרך הפורט בקיר אמורה לבדוק את זה... אנסה כמובן - ולידע כללי אין צורך בשום חיוג, זה DHCP וגמרנו.

יש לי גם שאלות לחלק התאורטי, כרגע קצת קצר בזמן, אגיב בהמשך
...
לא הגיוני שזה משהו בראוטר, אחרת לא היתה גישה גם מהארץ. זאת גם לא בעיה של התשתית במקרה הזה, רק של הספק.
האם זה קורה רק ממקום ספציפי אחד? תבדוק אם הפורט פתוח באתר הזה -
https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
אם הוא מראה שהפורט פתוח כנראה הבעיה היא בצד השני (כלומר בספק של מי שמנסה להתחבר אליך). אם הוא מראה שהפורט סגור הבעיה היא בספק שלך. אם אתה על אנלימיטד יכול להיות שתרצה לעבור ספק.

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

1. עשיתי בדיקה עם מחשב דדיקיידד מחובר ישירות לrj45 של אנלימיטד - אותה תופעה (וכן עובד באמצעות נאמר הדפדפן שלי בפלאפון מהסלולאר, לא מהויפי כמובן, כך וידאתי שפתחתי את ה FW במחשב בהצלחה)
2. כן ניסיתי במספר רב של שירותים שונים לבדוק את הנושא, כולם אומרים שאני סגור (אם אני מנסה פורט אחר שאני פותח באופן יזום, מראים שכן עובד).

כן, כנראה שלא תהיה לי ברירה אלא להחליף ספק כי בסלקום לא מוכנים לשמוע אותי

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

hll כתב:1. עשיתי בדיקה עם מחשב דדיקיידד מחובר ישירות לrj45 של אנלימיטד - אותה תופעה (וכן עובד באמצעות נאמר הדפדפן שלי בפלאפון מהסלולאר, לא מהויפי כמובן, כך וידאתי שפתחתי את ה FW במחשב בהצלחה)
2. כן ניסיתי במספר רב של שירותים שונים לבדוק את הנושא, כולם אומרים שאני סגור (אם אני מנסה פורט אחר שאני פותח באופן יזום, מראים שכן עובד).

כן, כנראה שלא תהיה לי ברירה אלא להחליף ספק כי בסלקום לא מוכנים לשמוע אותי
...
אז באמת תחליף ספק. אני אישית באנלימיטד עם 015 וזה עובד נהדר, תקבל גם בונוס של חיבור 500/500 סימטרי.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #11 

hll כתב:מסתבר שהבעיה מתרחשת אך ורק בפורט 80!... בפורטים אחרים אני מקבל חיבורים מהארץ+ מחול
Makes me wonder, אולי הניהול מרחוק של הנתב חוסם את זה? (אני יודע שלסלקום יש פיצ'ר להתחבר מרחוק, הם גם לא נותנים לך אדמין למכשיר, אבל יכולים לגשת אליו מרחוק) -אם כן הבדיקה הישירה דרך הפורט בקיר אמורה לבדוק את זה
...
לדעתי אם סלקום משתמשים בניהול מרחוק, יותר הגיוני שהם ישתמשו בפרוטוקול TR-069 ולא HTTP...

בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה בבדיקה מאייפי בחו"ל, אני יכול לבדוק ממספר ספקים כאן בלונדון.
(אולי ההבדל בראוטינג ישפיע).

Batnun

.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

Batnun כתב:
...
...
לדעתי אם סלקום משתמשים בניהול מרחוק, יותר הגיוני שהם ישתמשו בפרוטוקול TR-069 ולא HTTP...

בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה בבדיקה מאייפי בחו"ל, אני יכול לבדוק ממספר ספקים כאן בלונדון.
(אולי ההבדל בראוטינג ישפיע).

Batnun

.
...
אני יודע שיש תופעה בחו"ל (במדינות מסויימות שחיבורים עם Upload גבוה נפוצים בהן) שספקיות חוסמות בכוונה פורט 80 נכנס כדי למנוע ממך את האפשרות להפעיל אתר אינטרנט מהבית שלך במקום לשלם על חבילת אחסון (או על חיבור אינטרנט עסקי, שאין בו את המגבלה הזאת) אבל לא יצא לי לשמוע על זה בארץ.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

NegativeIQ כתב:אני יודע שיש תופעה בחו"ל (במדינות מסויימות שחיבורים עם Upload גבוה נפוצים בהן) שספקיות חוסמות בכוונה פורט 80 נכנס כדי למנוע ממך את האפשרות להפעיל אתר אינטרנט מהבית שלך במקום לשלם על חבילת אחסון (או על חיבור אינטרנט עסקי, שאין בו את המגבלה הזאת) אבל לא יצא לי לשמוע על זה בארץ.
...
פה בבריטניה לא מכיר תופעה כזאת, אבל יש ספקי אינטרנט שמציעים כאופציה לאבטחה מוגברת חסימת פורטים נפוצים כמו 21, 22, 23, 25, 80, 443 ו-445.
למיטב ידיעתי זה לא מופעל כברירת מחדל, וכמובן שהספק יפעיל או יכבה את האופציה הזאת לבקשת הלקוח.

Batnun

.

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

@NegativeIQ
·
לפי אנלימיטד אין כבר חבילות סימטריות... (או שהם לא אומרים את כל האמת?) (בגלל חוסר ביקוש?)
Xfone או HALO ?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #15 

NAT כמו שנרשם ואולי אפילו DOUBLE NAT

תחפש פתרון מתאים
אם מדובר במחשב מוצרים כמו teamviewer

חשוב לוודא שאתה מקבל במחשב כתובת אינטרנט אמיתית שאינה מאחורי NAT (כלומר הכתובת של הכרטיס רשת או חיבור חייגן זהה לכתובת שאתה מקבל בחיפוש "my ip" בגוגל).
...
ותחזור על מבוא לרשתות
כל מכשיר שתבדוק ממנו כתובת בחוץ תתן לך את אוו האייפי והוא האייפי שמודם קיבל

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

alcd כתב:NAT כמו שנרשם ואולי אפילו DOUBLE NAT

תחפש פתרון מתאים
אם מדובר במחשב מוצרים כמו teamviewer

ותחזור על מבוא לרשתות
כל מכשיר שתבדוק ממנו כתובת בחוץ תתן לך את אוו האייפי והוא האייפי שמודם קיבל
...
לא נראה שקראת את השרשור לפני שכתבת את התשובה המזלזלת הזאת...
הוא כותב שעם פורט שונה מ-80 זה עובד, ולכן אפשרות ה-NAT נשללת. אולי כדאי שתחזור על מבוא להבנת הקריאה.

Batnun

.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #17 

@hll
·

אין לי מושג לגבי החבילות הסימטריות, זה שינוי חדש. עד ממש לא מזמן הם מכרו אך ורק חבילות סימטריות. די בטוח שהם שינו את זה בגלל הקניה ע"י סלקום (אולי רק בשביל ליישב קו עם סלקלום או אולי בשביל לאפשר התקנות חדשות בטכנולוגיה היותר זולה/נחותה של סלקום שאני לא בטוח עד כמה תומכת במהיריות סימטריות). לפחות לבינתיים, טפו טפו, הם לא החליפו ללקוחות קיימים אז בפועל הם עדיין מספקים חבילות סמטריות. אולי עדיין אפשר ללחוץ עליהם ולקבל חבילה כזו.

לגבי הספקים, בזמנו בדקתי את שניהם ולשימושים שלי אין שום ספק ש-015 יותר טובים (דרך אגב הייתי מרוצה מ-018 מעל תשתית בזק אבל לא מעל תשתית אנלימטד). בנוסף, שם לב שאי אפשר לקבל כתובת דינמית ללא NAT אצל 018 וחייבים לשלם להם על כתובת קבועה בשביל לצאת מה-NAT (ובזמנו כשניסית את זה, גם זה היה קשה להם ולא ממש נתנו תמיכה בנושא). בקיצור אני ממליץ בחום על 015.

דרך אגב בדקתי כרגע בשילוב של אנלימטד + 015 ואני יכול לפתוח גם את פורט 80 ולראות אותו פתוח ב-canyouseeme. עדיין נשמע לי מאד מוזר שסלקום חוסמים רק את הפורט הזה ועוד יותר מוזר שהוא חסום רק מחו"ל. אם אתה סה"כ מרוצה מסלקום וזאת הבעיה היחידה אולי תנסה ללחוץ על התמיכה שלהם עכשיו שאתה יודע שזה פורט 80.

אולי מישהו שמחובר עם ספק סלקום/נטויז'ן יכול לבדוק האם הוא מצליח לפתוח את פורט 80 ולראות אותו פתוח ב-canyouseeme?

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

אני מנסה ללחוץ עליהם, בנתיים לא כ"כ עובד... :(
פתחו לי "הוראת עבודה" ש"בכיר" יחזור אלי
"בכיר" - מנהלת כלשהי שאין לה מושג בטכנולוגיה, וכל מה שהוא יודעת להגיד זה "דיברתי עם הצוות הטכני, אין שום חסימה כזו"

תודה על הבדיקה,
זה בדיוק מה שאני מחפש מישהו עם סלקום/אנלימיטד שיעשה איתי אותה השוואה
יש לי סיבה להאמין שזה קשור איכשהו גם לאנלימיטד(כלומר רק סלקום לא מספיק), בגלל שלפעמים אני מקבל טרייסים שונים, שיש/אין בהם שרת מסוים שב Reverse-DNS נקרא IBC משהו ...

TaylorSammy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #19 

@hll
·

זה שרשום לך ב trace את המילה IBC זה נשמע הגיוני - יצא לי לראות בספקיות שונות, שרתים של הספקית שיש להם בשם dsl או cable (שאלו מאפיינים של התשתית - בזק או הוט). כנראה יש חלוקה פנימית אצל הספקית לראוטרים שמיועדים לתשתיות השונות - אולי יש QoS שונה או כל סיבה אחרת.

לגבי הפנייה של פורט 80 - בראוטר שאני משתמש בו, אני כלל לא יכול להפנות את פורט 80 כי ה UI של הראוטר יושב על פורט 80, אלא אם אני משנה את הפורט לו הוא מאזין. גם אם האפשרות לאסור על חיבור מבחוץ מופעלת בראוטר - הוא עדיין לא מאפשר את הפניית הפורט. אולי זה משהו כזה, האם זה המצב אצלך? אם כן, האם קיימת הגדרה לשנות את הפורט לו ה UI מאזין?

מקסימום אפשר לפתוח את השרת שלך עם פורט אחר, לדוגמא שיעבוד רק בפורט 443. לא יודע אם זה הפיתרון.

אל תצפה יותר ליותר מידי מהספקית שלך - כל פעם שאני ניתי לדבר עם ספקיות על עניינים טכניים, נתקלתי בחוסר הבנה מוחלט גם אצל ה "בכירים".
פעם היתה לי תופעה של איטיות ביוטיוב אצל ספקית סלולארית מסוימת - הבעיה היא שהיה להם שרת CDN של יוטיוב משלהםת כל פעם שהתחברתי ליוטיוב עברתי דרכו. הוא היה איטי מאוד ולא יכולתי לצפות בשום תוכן ברזולוציה של מעל 720p. איך ידעתי שזו הבעיה? כשהתחברתי דרך VPN פתאום יצאתי דרך CDN אחר באירופה וזה עבד מצוין.
פניתי לספקית מספר פעמים וגם ה "בכירים" אמרו ש "אני מדבר שטויות" ואין שום שרת כזה - למרות שהיה רשום בבירור בטרייס (google-cdn.myispname.net.il).
בסוף נאמס לי ועברתי לחברה אחרת.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

hll כתב:@NegativeIQ
·
לפי אנלימיטד אין כבר חבילות סימטריות... (או שהם לא אומרים את כל האמת?) (בגלל חוסר ביקוש?)
Xfone או HALO ?
...
וואלה, הרגע ראיתי באמת שהם שינו את זה באתר שלהם. לא חדשות טובות. אני מניח שזה כי הם לא רצו לשים את סלקום בעמדת נחיתות (סלקום רכשה את רוב השליטה באנלימיטד ולפי מה שידוע לי פורשת את רוב הסיבים החדשים דרכה) ו/או כי אולי הקווים של הספקים לא עומדים במהירויות סימטריות.
בכל מקרה שמתי-לב שאצלי אני עדיין מקבל מהירות סימטרית. אולי חבילות קיימות נשארות סימטריות, או שיש לי עוד ימי חסד לפני שזה יגיע גם אליי...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”