שאלת הבהרה בנוגע למפסק בלי קו 0, וחיבור מפסקי boardlink ל Broadlink RM Pro

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
dvirginz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הייתי שמח לוודא שני אלמנטים לפני רכישה.
כרגע יש לנו את הBroadlink RM Pro, ואנחנו משתמשים בו רק לשליטה על השלטים בבית, והיינו שמחים לרשת גם את התאורה.

אין לנו קו אפס במפסקים בכלל, ואנחנו לא מתכננים להעביר בקרוב.
ראיתי שיש מפסקים בלי קו אפס, ורציתי לדעת אם יש פה אנשים שהתנסו?
כמה זה חיסרון? האם זה אומר שלא ניתן להגדיר themes? נניח שהתאורה תכבה ב12 בגל שיכול להיות שמישהו כבר כיבה פיזית את המפסק?

האם הפעולה היא פשוטה? כלומר פשוט להוציא את המפסק הקלאסי הקיים ולהכניס את החדש?

האם ניתן לחבר מפסקים שכאלו ללוח שליטה של Broadlink RM Pro? (כלומר שיהיו עוד אלמנט באפליקציה)

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #2 

@dvirginz

כפי שנכתב בלא מעט שרשורים, במפסקים ללא קו אפס יש סכנת התחשמלות, והם פוגעים במשך החיים של הנורה.
אם אתם לא רוצים להעביר קו 0, עדיף להפסיק להשתמש במפסק המקורי, לשים מודול ליד הנורה (עם קו ה-0), ולהשתמש במפסק מדבקה במקום.
שים לב ש-Broadlink מבוסס RF בתקשורת חד כיוונית, אז אין לו מושג מה הסטטוס הנוכחי. עדיף בהרבה ללכת על פתרונות wifi או zigbee.

dvirginz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@dr0r
·
היי דרור, אני חושב שבדיוק למפסק מדבקה התכוונתי.
האם מפסק מדבקה יכול להישלט גם באופן פיזי וגם מרחוק ללא קו 0? (נשמע שכן).
אם כך, מה החסרונות בדבר כזה, בהינתן שלא ניתן להעביר קו אפס? (אנחנו עוזבים את הדירה עוד מספר חודשים, וחבל לנו להביא חשמלאי עכשיו:) )

RM PRO+ תומך WIFI, לפחות לפי התמונה המצורפת (כמובן שקח אותי בעירבון מוגבל, נשמע שאתה מבין הרבה יותר, ואני כמובן עדיין לא ניסיתי)

שאלה שלי עדיין נותרה בעיניה (כנראה מפספס משהו)
אם ארכוש מפסק מדבקה, ביחד עם נורה חכמה, האם אוכל להדליק ולכבות גם מהמפסק וגם מהאפליקציה?
תודה

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #4 

@dvirginz

מפסקי מדבקה הם מפסקים מבוססי סוללה, ששולטים על התאורה שלא דרך מערכת החשמל, אלא דרך הבקר, שיפעיל מודול שיורכב בצמוד לנורה (או בנקודת הביקורת).
WiFi הוא לא פרוטוקול מוצלח לדברים האלה, כי צריכת החשמל שלו מאוד גבוהה. לכן האפשרות היא או RF (חד כיווני, לא מאובטח) או Zigbee. בכל מקרה עדיף לך בקר יותר מוצלח מ-broadlink.
אם אתה רוצה משהו זול ופשוט, יש את ה-gateway של Xiaomi, שמתחבר לכל המפסקים, הסנסורים והמודולים שלהם.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”