בעיה עם ניגון LPCM בדנון X4400
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כן, אני יודע שמדובר בפס קול שעבר מהעולם ובכל זאת, יש לי כמה סרטים ישנים עם LPCM.
המעטפת היא MKV.
המקור הוא Dune 3D הרסיבר הוא X4400
אני מקבל תצוגה ברסיבר של Multi Channel IN כלומר הרסיבר מזהה שזה PCM אבל לא יוצא סאונד.
ניסיתי כמעט כל דבר, לפני שאני מתיאש, אולי מישהו נתקל במשהו כזה או דומה ?
מדובר בשלושה קבצים שמתנהגים אותו הדבר.
הקבצים תקינים במובן שהם מנוגנים תקין במחשב ( שלא חובר לרסיבר - כלומר הסרט רץ והמחשב מבצע downmix לשני ערוצים. וכמובן יש סאונד ).
ליאור
המעטפת היא MKV.
המקור הוא Dune 3D הרסיבר הוא X4400
אני מקבל תצוגה ברסיבר של Multi Channel IN כלומר הרסיבר מזהה שזה PCM אבל לא יוצא סאונד.
ניסיתי כמעט כל דבר, לפני שאני מתיאש, אולי מישהו נתקל במשהו כזה או דומה ?
מדובר בשלושה קבצים שמתנהגים אותו הדבר.
הקבצים תקינים במובן שהם מנוגנים תקין במחשב ( שלא חובר לרסיבר - כלומר הסרט רץ והמחשב מבצע downmix לשני ערוצים. וכמובן יש סאונד ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לא התעסקתי עם קובץ lpcm כבר הרבה זמן אבל
נתקלתי בתופעה כזו בעבר.
אם איזה נגן אתה עובד?
יש ברשותי דנון 4400 בדיוק כמו שלך.
אני בעיקר מנגן עם קודי. אנסה להוריד היום קובץ כזה
ואבדוק מה קורה אצלי ואדווח.
אגב, הקובץ שלך הוא 5.1או 7.1?
נתקלתי בתופעה כזו בעבר.
אם איזה נגן אתה עובד?
יש ברשותי דנון 4400 בדיוק כמו שלך.
אני בעיקר מנגן עם קודי. אנסה להוריד היום קובץ כזה
ואבדוק מה קורה אצלי ואדווח.
אגב, הקובץ שלך הוא 5.1או 7.1?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

@LiorShap
·
תודה,
אני עם dune hd base 3d. מדובר ב 5.1. כדיי לוודא שזו לא בעיה של mkv הורדתי קובץ demo מסוג wav
וגם הוא עם אותה בעיה. מה שמוזר זה שהרסיבר מזהה שזה PCM ומזהה נכון את קונפיגורציית הרמקולים, ובכל זאת לא יוצא קול מהרמקולים.
שולח לינק לקובץ ה wav
https://www.lynxstudio.com/downloads/ae ... -surround/
ליאור
·
תודה,
אני עם dune hd base 3d. מדובר ב 5.1. כדיי לוודא שזו לא בעיה של mkv הורדתי קובץ demo מסוג wav
וגם הוא עם אותה בעיה. מה שמוזר זה שהרסיבר מזהה שזה PCM ומזהה נכון את קונפיגורציית הרמקולים, ובכל זאת לא יוצא קול מהרמקולים.
שולח לינק לקובץ ה wav
https://www.lynxstudio.com/downloads/ae ... -surround/
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקי,
למרות שמדובר בפורמט מת ( LPCM ) ובנגן שאף אחד כבר כמעט לא משתמש בו ( Dune ) , מכיוון שפתרתי את הבעיה ולטובת מישהו שאולי יתקל בזה בעתיד אסביר מה קרה.
מסתבר של Dune עצמו יש עוצמת שמע. באופן עקרוני היא לא משפיעה כאשר מנוגן אחד מפסי הקול של Dolby או DTS ( לא משנה באיזה פורמט ).
אבל כאשר יש פס קול שהוא LPCM מסתבר שזה כן משפיע, ומכיוון שאצלי זה היה על מינימום, קיבלתי חיווי ברסיבר שמזוהה Multi Channel IN אבל לא שמעתי כלום.
קיצר ,
1. זה הנגן לא הרסיבר
2. באופן מוזר, עוצמת השמע ב Dune שהנחתי שמשפיעה רק על היציאות האנלוגיות, משפיעה גם עוצמת הקול שעובר דרך ה HDMI כאשר פס הקול הוא Multi Channel PCM.
מוזר אבל פתור.
ליאור
למרות שמדובר בפורמט מת ( LPCM ) ובנגן שאף אחד כבר כמעט לא משתמש בו ( Dune ) , מכיוון שפתרתי את הבעיה ולטובת מישהו שאולי יתקל בזה בעתיד אסביר מה קרה.
מסתבר של Dune עצמו יש עוצמת שמע. באופן עקרוני היא לא משפיעה כאשר מנוגן אחד מפסי הקול של Dolby או DTS ( לא משנה באיזה פורמט ).
אבל כאשר יש פס קול שהוא LPCM מסתבר שזה כן משפיע, ומכיוון שאצלי זה היה על מינימום, קיבלתי חיווי ברסיבר שמזוהה Multi Channel IN אבל לא שמעתי כלום.
קיצר ,
1. זה הנגן לא הרסיבר
2. באופן מוזר, עוצמת השמע ב Dune שהנחתי שמשפיעה רק על היציאות האנלוגיות, משפיעה גם עוצמת הקול שעובר דרך ה HDMI כאשר פס הקול הוא Multi Channel PCM.
מוזר אבל פתור.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי